FACEBOOK

Magyarország-Németország 17:9

Magyarország-Németország 17:9
hozzászólás, 2018.10.24.

Magabiztos győzelemmel vágtunk vissza a németeknek az általuk okozott idei "kellemetlenségekért". Helyszíni vlv-riport sok nyilatkozattal és fotóval, a meccs 26 góljával.

Az összetartáson és a meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruhá


Európa Kupa/Világliga-selejtező, 1. forduló

Magyarország-Németország 17:9 (3:1, 5:2, 4:2, 5:4)
Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Zwart (holland), Bjeljecov (ukrán)
Magyarország: Nagy V., Varga Dénes 2, Bátori 3, Kovács Gergő 1, Hárai 2, Zalánki 2, Jansik D. 3. Cs.: Kardos G. (kapus), Német T. 1, Jansik Sz. 1, Manhercz K. 1, Vámos 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Németország: Götz, Reibel 2, M. Stamm 2, Jüngling 1, Mateo Csuk, Restovics, H. Schulz 1. Cs.: Thom (kapus), Strelezkíj 2, Illinger, Küppers, Eidner 1, Preuss. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól - emberelőnyből: 6/7, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Pohl (az utolsó negyedben), ill. M. Stamm (az utolsó negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Marko Stamm első gólja

2:1 - Jansik Dávid első gólja

3:1 - Vámos gólja

4:1 - Zalánki első gólja

4:2 - Eidner gólja

5:2 - Jansik Szilárd gólja

6:2 - Hárai első gólja

6:3 - Strelezkíj első gólja

7:3 - Jansik Dávid második gólja

8:3 - Manhercz Krisztián gólja

9:3 - Zalánki második gólja

10:3 - Bátori első gólja

11:3 - Bátori második gólja

11:4 - Strelezkíj második gólja

12:4 - Kovács Gergő gólja

12:5 - Jüngling gólja

12:6 - Marko Stamm második gólja

13:6 - Varga Dénes második gólja

13:7 - Schulz gólja

14:7 - Hárai második gólja

15:7 - Bátori harmadik gólja

15:8 - Reibel első gólja, ötméteres

16:8 - Jansik Dávid harmadik gólja

16:9 - Reibel második gólja

17:9 - Német Toni gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

Märcz Tamás a vlv-nek:

- Gratulálok Tamás ehhez a győzelemhez! Ez úgy elég megnyugtató volt, nem?
 

- Azt kell, hogy mondjam, nem akartam elkiabálni, de még a játékosoknak is, egynek-kettőnek megjegyeztem, hogy látom rajtuk, hogy egészen más fizikai állapotban vannak, mint október végén, mint azt sokszor látom tavasz végén vagy nyár elején. Egyrészt kiéhezettek voltak a válogatott meccsel kapcsolatban mindannyian, akik pedig kimaradtak,a zokon láttam, hogy egy kicsit szomorúak is voltak, hogy most nem játszhattak. Mind mentálisan, mind fizikálisan frissnek éreztem tulajdonképpen mindenkit. Ebből gondoltam, hogy lehet ez egy nagyobb gólarányú mérkőzés. Motiváltak is voltunk, mindenkiben, még azokban is, akik nem játszottak a nyáron a németek ellen, azokban is benne volt a revansnak a reménye, hogy itt azért helyreállítjuk a rendet a németek ellen. 

Van hiányérzetem, mert bár úgy érzem, hogy sok gólt lőttünk és nagy gólarányú volt végül a különbség, mégis azt mondom, hogy lehetett volna kevesebb gólt kapni. A kilenc gól az nekem sok most ezen a mai meccsen. Négy negyedet kell lejátszani, és abban kell koncentrálni A blokkok helyenként nem voltak pontosak, figyelmetlenek voltak, nem lihegtünk eléggé a németek nyakán, ez adta azt, hogy azért lőttek kilenc gólt. Ez lehet figyelmeztető jel legalább a jövőre nézve, hogy ez messze nem tökéletes még. Annak örülök, hogy tényleg ami bent volt a vízben, motivált, viszonylag gyors játék volt, akartak a játékosok. Taktikailag még mindenképpen kell sokat érni, úgy láttam, hogy amit kértem, vagy amiről beszéltünk, nem minden ment még automatizmusként, de majd amikor lesz több idő, ezek biztos jobbak lesznek. 

- Az egész három napot hogy értékeled? Gondolom azért fejlődtetek sokat. 

- Először is nagyon örülök annak, hogy itt volt mindenki, akit szerettem volna most ezen az összetartáson, leszámítva azt a két játékost, a két fiatalt, aki végül kényszű okok miatt nem lehetett itt. Jól tudtunk dolgozni, nyugodt környezetben, oda tudtunk figyelni arra, amit csináltunk. Most mondhatom azt, hogy ez volt az első lépés, amibvel megindult a 2018/19-es válogatott szezon. 

Talán kifelé, a közvéleménynek is ez egy erős jel, hogy erősebb válogatott is alakul itt a jövőben, mint az előző évben. Akkor is, hogyha voltak szép élmények vagy eredmények is a nyáron, azért a fejekben ott van az Európa-bajnokság eredménye, amiből mindenképpen tanulni kell, előre kell lépni, nagyon erősek az ellenfelek. Mindenkinek egyénileg fejlődni kell év közben sokat, csapatként pedig amikor lesz idő és többet leszünk együtt, akkor pedig csapatként kell fejlődnünk, mert nagyon komolyak az ellenfelek és nagy harc lesz itt a jövőben minden pozícióért, minden éremért, még a kvalifikációkért is. 

- Mikor találkoztok legközelebb? 

- Elég közeli a legközelebbi időpontunk, hiszen a következő hónapban, tizenhét nap múlva, ha jól számolom, Oroszországba utazik a csapat. Nem is lesz összetartás, vasárnap még lesz, aki kupamérkőzést játszik, hétfőn már repülőre ülünk és kedden meccset játszunk Oroszországban, ennek a kupának a folytatásaként. 

- Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést! 

- Köszönöm. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek I.



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz Dumi! Gratulálok a győzelemhez, kérek szépen egy kis értékelést.

- Köszönjük szépen. Lezártuk a meccset azt hiszem, hogy a félidőig és onnantól kezdve volt egy kis kiengedés, egy kis örömjáték, egy kis ez meg az. Támadtunk, és ebből kicsit kinyíltunk hátul és végül sok gólt kaptunk, de másfélszer-kétszer annyit lőttünk, tehát magabiztosan nyertünk.

- Belefért ma. Milyen érzés volt neked újra válogatottban játszani és irányítani?

- Jó volt, élveztem a játék legtöbb elemét, védekezést, támadást, szervezkedést, góllövést. Szívesen jövök vissza. Az egyetlen bajom, hogy így nagyon sűrű lesz a szezon, tehát nem feltétlenül segíti ez majd az eleve Euroligával terhelt szezonunkat.

- Érezted már a csapaton, hogy körülbelül mire lehet képes? Mit lehet ebből kihozni? Reményteli ez?

- Abszolút. Mindig optimista voltam és most azzal, hogy Pufi is visszajött, illetve hát Pufi meg én visszakerültünk a struktúrába, hogy így fogalmazzak, egy nagyon ismerős felállás rajzolódott ki, úgyhogy bizakodó vagyok, optimista vagyok. Egy-két dolgot össze kell rakni és akkor, ha vannak alapok akkor arra lehet rátenni az extrát.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek II., Monoki Nikolett felvételei



Nagy Viktor a vlv-nek

- Gratulálok, Viktor, egész jó kis meccset játszottatok, rengeteg gól volt és sok a mi oldalunkon. Hogy értékeled? 

- Úgy értékelem, hogy ahogy elterveztük, úgy tudtunk kezdeni és úgy tudtuk végigjátszani a mérkőzést. Nagyon határozott játékot akartunk ráerőltetni a német csapatra, én úgy érzem, hogy ez sikerült. Igen, sok gólos találkozó volt, így kapusként sokallom a kilencet, az lehetett volna kevesebb is, de remélem, hogy ki tudtuk elégíteni a szurkolókat mind a szolnoki, itteni, idelátogató, meccsre kilátogató nézőket, meg a tévé előtt ülőket is. 

- Köszönöm, gratulálok! 

- Köszi! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek

- Gratulálok, Bence, eredményes voltál, jól játszottál, a csapat is jól játszott, ez olyan örömjáték-szerű volt. 

- Üdvözlöm az olvasókat! Hát a vége talán tényleg kicsit lehet ezt mondani, hogy örömjáték volt, de azért az eleje kemény volt. Meg kellett adni az alaphangot, még az elején akadozott egy picit a gépezet, kihagytunk egy-két helyzetet, de aztán bedaráltuk őket. Azt hiszem mondhatom ezt, hogy fizikálisan elfáradtak, mi pedig jól bírtuk tolerálni ezt a négy negyedet.

Jó érzés volt nagyon újra a válogatottban játszani, nekem különösen nagyon jó érzés volt itt hazai közönség előtt, Szolnokon vízilabdázni a válogatott színekben. Nagyon jó volt ez a három nap, szerintem nagyon hasznos volt és örülök, hogy egy ilyen nyolcgólos győzelemmel tudtunk kicsit visszavágni a nyári eredményekért a németeknek. Jó, hogy helyreállítottuk a renoménkat egy picit. 

- Köszönöm szépen és gratulálok, jó pihenést! 

- Köszi! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


vlv-képek III.



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz Gergő! Gratulálok, nagyon jól ment nektek. Számítottál, nem is az eredményre, hanem a játékra, hogy ennyire be fognak jönni a támadások?

- Hát nem igazán, Tényleg majdnem minden lövés, minden akció bejött, amit úgy kiterveltünk, vagyis hát inkább nem is terveltünk, hanem inkább csak így magyarosan játszottunk, ami jött éppen. Pufi meg Dumi elég nagy segítség volt, meg Marci is természetesen, úgyhogy ők hárman elég sokat hozzátettek támadásban, a védekezésben pedig nagyon dinamikusak voltunk, mindent megtettek a kapusok, az azért működött jól, úgyhogy nem számítottam ilyen sima meccsre, de örülök, hogy mindenki ilyen nagyon vidáman, felszabadultan játszott. Úgyhogy jó meccs volt. 

- Köszönöm szépen, gratulálok neked! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Hárai Balázs a vlv-nek

- Szervusz Pufi! Gratulálok ehhez a meccshez, a győzelemhez, a játékodhoz. Értékelsz?

- Köszönöm szépen. Az elsődleges feladatunk, az egész csapat nevében mondhatom, az volt, hogy visszaállítsuk azt a rendet, amit itt évtizedeken keresztül képviseltünk a magyar válogatottal, hogy Németországtól nem kaphatunk ki. Úgy gondolom, hogy ez sikerült.

- Ez biztos. Elég ránézni az eredményjelző táblára. A németek nyári játékát biztos láttad. Tartottál tőlük egy kicsit?

- Abszolút nem tartottam tőlük. Az tény, hogy a két legjobb játékosuk nem volt itt, ezért Tonival kicsit könnyebb dolgunk volt centerben, mint egyébként lett volna. De nem tartottam a németektől, tudjuk, hogy jobb csapat vagyunk és ezt be is kell bizonyítani.

- Milyen volt a játék ebben a közegben? Mit éreztél? Élvezted?

- Jól éreztem magam. Igen, élveztem minden mozdulatát, minden  pillanatát. Így, hogy nyertünk azért sokkal kényelmesebb és jobb utunk lesz hazafelé. :-)

- Van kifutás? Hogy látod a fiatalokat? Ezt a csapatot? Ezt az egységet? Lehet ebből valami?

- Igen. Úgy látom, hogy kicsi idő kell még ahhoz, hogy összeérjen ez a csapat, de minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön.

- Köszönöm szépen. Gratulálok. Jó pihenést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz Dávid! Azért ez nem semmi, kihívnak, díjat adnak át neked a meccs végén. Egy válogatott tétmeccs végén! Gratulálok a játékodhoz, gratulálok a győzelemhez. Kérlek, hogy értékelj egy kicsit, milyen volt.

- Sziasztok! Üdvözlöm a nézőket. Köszönjük szépen, illetve személy szerint én is köszönöm. Sikerült egy magabiztos győzelmet aratnunk a német válogatott fölött. Azt kell, hogy mondjam, hogy igazából ez volt a terv, hogy a nyári mérkőzésünkért egy kicsi revansot tudjunk venni. Gondolok itt arra, hogy az Eb-n ikszeltünk velük, a Világkupán pedig elég simán kikaptunk, sajnos. Meg akartuk mutatni magunknak, hogy ez a különbség megvan a két csapat között. Meg is volt és nagyon szeretnénk, hogyha ez a jövőben is meglenne. 

- Nem sokáig tudták tartani magukat. Körülbelül szerinted hol dőlt el a meccs?

- Igazából szerintem már a második negyed második fele környékén. A védekezésünk elég stabil volt. A centereinket elég távol tudtuk tartani. A zónázó játékosok is nagy összhangban mozogtak, emiatt az átlövőik elég messziről lőttek. Ez is eredményezte azt, hogy az elején nagyon kevés gólon tudtuk őket tartani.

- Ez a három nap milyen volt?

- Ez a három nap arra pont elég volt, hogy amiket már eddig is a nyári felkészüléseken, vagy az ezelőtti mérkőzéseken, Világliga-mérkőzéseken gyakoroltunk, azokat így nagy vonalakban át tudtuk venni. Mindenki játszott már együtt, mindenki csinált már felkészülést a csapatból, tehát nagy újdonságok nem voltak és úgy érzem, hogy valamennyire ez elég is volt, hogy meg tudjuk csinálni, amit Tomi kért tőlünk taktikailag.

- Jön egy kellemes orosz túra. Ebben a szép időben. Mi várható? Mi lesz ott szerinted? Az oroszok is jönnek fel.

- Igen az oroszok fizikálisan egy nagyon erős csapat. Az Európa-bajnokságon sajnos kikaptunk tőlük, ha úgy nézzük, akkor ott is lesz miért revansot venni. Nyilván minden mérkőzésre, ha nyertünk előtte, ha nem, száz százalékot akarunk nyújtani. De az oroszok szerintem egy-két fokkal jobb csapat lesz, főleg idegenben. Kifejezetten erősek szoktak lenni.

- Köszönöm szépen. Még egyszer gratulálok és jó pihenést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Az Európa Kupa/Világiga-selejtezősorozat már kedden megkezdődött (nálunk az október 23-i ünnep miatt halasztották szerdára a meccset), a keddi eredmények:

A csoport (itt vagyunk mi is):

Málta-Oroszország 5:18 (1:2, 2:5, 2:3, 0:8)

B csoport

Spanyolország-Görögország 5:7 (1:4, 1:2, 2:1, 1:0)
G.: Mallarach 3, Munarriz, Perrone, ill. Geniduniasz, Szkumpakisz, Funtulisz, Kapocisz, Derviszisz, Murikisz, Gunasz

Hollandia-Ukrajna 15:5 (2:0, 2:3, 5:1, 6:1)
G.: Lindhout 4, Lucas 3, Müller, M. Filipovics 2-2, Koopman, Janssen, van Yperen, Gbadamassi

C csoport

Montenegró-Olaszország 11:8 (2:3, 0:1, 4:2, 2:2 - 3:0) - ötméteresekkel
G.: Ivovics 4, Drasko Brguljan, M. Janovics, Gyurgyics 2:2, Popadics, ill. Molina 2, Di Fulvio, Figlioli, Fondelli, Presciutti, Echenique, Aicardi

Az ötméteres-szétlövés csak három körig tartott, mert az olaszoknál Figlioli, Gallo és Echenique is hibázott.

Montenegró két pontot kapott az ötméteresekkel megszerzett győzelemért, az olaszok pedig egyet a rendes játékidőbeli döntetlenért.

D csoport

Horvátország-Románia 17:4 (4:1, 5:1, 2:0, 6:2) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
G.: Vrlics 4, Basics 3, L. Fatovics, Vukicsevics, Milos 2-2, Loncsar, Viskovics, Setka, Benics, ill. Georgescu, Chioveanu 2-2


Az Európa Kupa mostani, második kiírásban érvényesítették azokat a módosításokat, amelyek szándékáról már menet közben hallani lehetett: a tornarendszer helyett a Világligában szokásos oda-visszavágós alapon zajlanak a selejtezők, s ezek ki is váltják a hagyományos Világliga európai csoportselejtezőit. Az Európa Kupa négy selejtezőcsoportjából az első két helyezett jut tovább. A versenysorozat végső fináléjában - egyelőre nem ismert helyszínen - a küzdelem nemcsak a trófeáért folyik majd, hanem a Világliga szuperdöntőjébe kerülésért is. Erre négy európai csapatnak lesz lehetősége, beleértve az esetleges házigazdát, ha a VL végső tornáját kontinensünkön rendezik meg. A Világliga végső győztese olimpiai kvalifikációt szerez.

A TELJES VERSENYSOROZAT MENETRENDJE