FACEBOOK

Munkás délelőtt Szolnokon

Munkás délelőtt Szolnokon
hozzászólás, 2018.10.23.

Második edzését is megtartotta a szerda esti Európa Kupa/Világliga-selejtezőre készülő magyar válogatott keret. Helyszíni vlv-riport.

A foglalkozásokon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ELSŐ NAPRÓL

A megszokott úszást, majd passzolgatást követően erős taktikai gyakorlás szerepelt a programban, s míg a fíúk a vízben igyekeztek eleget tenni a szövetségi kapitány által kérteknek, az uszodában szép lassan egyre több újságíró, stáb kezdi követni a felkészülési munkát, úgy tűnik, egyre nő a sajtó érdekklődése a szerda esti meccs közeledtével.

A szolnoki keret, amelyből kikerül majd a szerdán 17 órakor ugyanitt, Szolnokon Németországgal Európa Kupa/Világliga-selejtezőt játszó 13 játékos:

Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
​Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán(FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


Nagy Ádám és Vadovics Viktor betegség, illetőleg sérülés miatt nem tudott Szolnokra jönni.


vlv-képek a délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz, Matyi! Köszöntelek a vlv kamerája előtt és rögzítsük először is a tényt: itt vagy. Úgy hirdette meg Tomi ezt a keretet, hogy ez a következő időszak bő kerete, ebből a társaságból fog kikerülni a mindenkori magyar válogatott. Ez azért úgy első lépésként nem rossz, gondolom, biztató...

- Igen. Nagyon örülök, hogy újra meghívót kaptam, elmondhatjuk, hogy most már nem egy meghívóm van, hanem kettő. :-) Tényleg nagyon jó érzés újra itt lenni. Szolnokon nagyon jó a közeg, a hangulat és amit nyáron megtapasztaltunk hangulatban a sikerek idején, azt sikerült "tovább hozni" ide.

- Milyen reményekkel jöttél, mire számítasz?

- Egyelőre csak a közeli jövőre tekintek előre, először is játszhassak szerdán... Aztán utána meglátjuk, megpróbálok a klubszezonban olyan teljesítményt nyújtani, hogy a továbbiakban is kapjak majd meghívót. Meglátjuk, hogy ez hogy sül el.

- Most, amikor beszélünk, két edzésen vagytok túl a négyből, mondhatni, hogy félidő. Milyen volt az eddigi?

- Tegnap kicsit álmoskás, legalább is a részemről, én úgy éreztem, bár csak két nap szünetünk volt a legutóbbi bajnoki meccs után. Sokat nem vagyunk a vízben, de próbáljuk kihasználni azt a másfél órát minden alkalommal. 

- Jó, hát, csapathirdetés lesz, ha benne leszel, akkor sok sikert a németek ellen.

- Köszönöm szépen.



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz Gergő! Köszöntelek. Egy újabb alkalom, egy újabb válogatott keretedzés. Két edzésen már túl is vagytok. Egy kis értékelést kérek, beszámolót milyen volt eddig és mik az elvárásaid, reményeid a jövőre nézve?

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek újra. Jó érzés a nyári élmények után újra együtt lenni a társasággal. Ugye vannak nem újoncok, hanem visszatérők, akikkel a csapat nagyot tud erősödni és ez az a szakasz, amikor próbálunk összeállni csapattá.

- Az eddigi edzésekről mit tudsz mondani?

- Gyakoroltunk. Én úgy érzem, hogy ennek már szerdán látszani fog ennek az eredménye. Ezeket az elemeket viszonylag gyorsan be tudjuk építeni a teljes kerettel. Remélem én is játszani fogok, :-) igazándiból ezek a reményeim a szerdával kapcsolatban, mivel most is még 17 fővel vagyunk.

- Te mit szóltál ahhoz, hogy a magyar válogatott lett az év csapata FINA-nál?

- Nagyot néztem, őszintén megmondva, utána láttam csak, hogy ez milyen kritériumok alapján van így, ugye  a FINA-rendezvényeken, a Világligán és a Világkupán jól szerepeltünk. Így elsőre fura volt hallani az Eb-nyolcadik hely mellett.

- Ez a csapat, amelyik most alakul, szerinted mennyire lesz más mint a nyári, őszi?

- Nem szeretném, hogy más legyen! Legyünk jobbak, mindig előre szeretnénk lépni. Ne legyen más, legyen ilyen jó a hangulat és összetartó csapattal érjünk el jó eredményeket!

- Köszönöm szépen. Sok sikert kívánok ehhez.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Ismét egy válogatott edzés után beszélhetünk. Nagyon furcsa ez a légkör, régiek, újak vegyesen, Szolnokon vagyunk, nem külföldön, sok embernek ez itt nagyon ismerős közeg. Te hogy érzed magad? 

- Tény, hogy egy nagy változás után vagyunk, ugye, legutóbb, mikor így együtt voltunk a fiúk egy részével, akkor Világkupát nyertünk, amikor a másik része itt volt, akkor Eb-nyolcadikok lettünk, és amikor a harmadik része itt volt, akkor meg vb-ezüstérmet szereztünk. Elég vegyes közeg van, kicsit öregedtünk is, ezt is mondhatjuk talán úgy átlagban, de a hangulatra nincs panasz. Meg kell találnunk ugyanazt az utat, ugyanazt a hangulatot, ugyanazt a küzdeni tudást egymásért, ami a Világkupán jellemezte a csapatot és taktikailag tovább kell fejlődni. 

- Kétféle út volt a nyáron, ezt elég részletesen kifejtetted a vlv-interjúban. Az egyik egész máshova vezetett a végeredményt tekintve is, mint a másik. Tudjátok azt befolyásolni, rátaláltok arra az útra, megvan a receptje, hogy mi volt az, ami miatt sikerült? 

- Hát most már azért okosabbak vagyunk, utólag tudjuk elemezni azokat a problémákat, tudunk ellenük dolgozni, mi is rutinosabbak lettünk azért már egy bő fél év alatt is, tehát mindenképpen tudunk ellene tenni. Az a lényeg, hogy fejlődjünk és ezeken túl tudjunk lépni. 

- A mostani társaságból jön majd ki a következő világversenyek csapata, ez úgy gondolom rendben van, nagyon sok a fiatal, beszéltünk erről is korábban, akikkel együtt voltatok korosztályos válogatottakban. Felszabadultabb érzés? 

- Sokkal, sokkal, nagyon jó a hangulat, jó egy kicsit kiszakadni a megszokott közegből és néha a régiekkel hülyéskedni kicsit. 

- Jó, hát én feltételezem, bár nincs még csapathirdetés, de feltételezem, hogy játszani fogsz. Mit vársz a meccstől? Mit vársz a szerda estétől? 

- A németekkel játszunk, az utolsó két meccsünk nem sikerült ellenük túl jól. Az egyik az ugye az Eb-n egy döntetlen, a másik a Világkupán egy vereség, Mindenképp bennünk van egy bizonyítási vágy és az, hogy revansot vegyünk. 

- Köszönöm szépen, sok sikert. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)