FACEBOOK

Így nézhetjük a BL-meccseket

Így nézhetjük a BL-meccseket
hozzászólás, 2018.10.16.

Szerdán megkezdődik a Bajnokok Ligája-főtábla 2018-19-es versenysorozata. Információk a tévéközvetítésekről.


Mint ismeretes, a LEN nagyon komoly követelményrendszer teljesítését írja elő a BL-főtáblán szereplő csapatoknak. A "klasszikus" rendezői feladatok mellett külön igénylista is van, már tapasztalhatták például a vízilabda-rajongók, hogy minden egyes BL-meccs idejére külön arculatot kap az adott uszoda, egységes dekoráció látható mindenütt, a meccs végén természetesen LEN-es szponzorfal előtt kell nyilatkozni, sőt, lefújás után a LEN "hivatalos kérdezője" azonnal megszólítja a főszereplőket.

A BL-en a világ legjobb klubcsapatai játszanak, s a vízilabda népszerűsítése szempontjából természetesen hihetetlenül fontos, hogy ezek a mérkőzések rendszeresen képernyőre kerüljenek. Ezért a LEN alapfeltételként írta elő a BL-főtáblán szereplő csapatoknak, hogy hazai mérkőzésüket országos televíziós csatorna kell, hogy közvetítse, s az élő adás jelét át kell adni a vendég csapat országának is. (A hivatalos LEN-felvételt a meccsek végén rövid gólösszefoglaló zárja, ezt a részt általában viszonylag gyorsan kirakják az európai szövetség facebook-oldalára.)

Tudomásunk szerint a LEN most először volt különös figyelemmel arra, hogy a meccsek időpontja - egy adott országon belül - vegye tekintetbe a szurkolók érdekeit, azt, hogy sokan szeretnének megnézni több mérkőzést is. Megszabták tehát a kezdési időpontokat, s e szerint a szokásos szerda-szombat játéknapokon 19 órakor és 20.30-kor kezdődnek a mérkőzések.



Ugyanakkor az idei mezőnyben három ország is (Horvátország, Magyarország és Olaszország) három csapattal képviselteti magát. A LEN meglepő rugalmasságát jelzi, hogy erre való tekintettel hozzá fog járulni ahhoz, hogy ha egy adott fordulóban egy ország mindhárom csapata otthon játszik, akkor egyikük egy nappal előrehozza a meccsét. Egyébként valószínű, hogy ezt a szempotot már a menetrend kialakításakor figyelembe vették, hiszen a BL-versenynaptár szerint magyar viszonylatban alig lesz "ütközés", az 5. fordulóban, december 19-én szerepel mindhárom csapatunk itthon, de az Eger éppen a Fradi vendége lesz, tehát csak két, magyar vonatkozású mérkőzés lesz azon a napon.

Természetesen a fő elvet (19.00-es és 20.30-as meccskezdés) nem lehet majd mindig érvényesíteni, hiszen az adott televízió programját más fontos esemény is befolyásolhatja. Így lesz ez mindjárt a mostani nyitó fordulóban, amikor az FTC 18.30-as kezdettel fogadja az orosz Dinamo Moszkvát.

Mindezek után a lényeg: a Fradi BL-meccseit az M4 Sport közvetíti. Ugyancsak a közszolgálati sportcsatornán lesznek nézhetők az Eger BL-találkozói, míg a Szolnok marad a Sport Televíziónál, ahogy BL-szereplésének kezdete óta mindig, most is ez a sportcsatorna adja a mérkőzéseit.

Itt jegyezzük meg, hogy egyetlen állva maradt Eurokupa-csapatunk, a már negyeddöntős OSC nemzetközi kupameccsei a DigiSporton lesznek követhetők.

Izgalmas, jó meccseket, magyar szemontból sikeres szezont kívánunk mindenkinek, sportolóknak, szurkolóknak, a tévéközvetítésekben részt vevő szakembereknek!

A BL FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE