FACEBOOK

Eurokupa: Mornar Split-OSC 3:14, BVSC-Primorac Kotor 6:9

Eurokupa: Mornar Split-OSC 3:14, BVSC-Primorac Kotor 6:9
hozzászólás, 2018.10.12.

Az OSC ítéletidőben is hozta a kötelezőt (a siracusai torna további meccseit átviszik Cataniába), a BVSC viszont vereségbe szaladt bele a Primorac Kotor ellen a pénteken megkezdődött Eurokupa-selejtezőtornákon. Vad Lajos és Szűcs Levente nyilatkozata a vlv-nek.


Eurokupa 2018-19

2. selejtezőkör


A tornák első két helyezettje jut tovább, már az Eurokupa negyeddöntőjébe. Ott az a négy csapat várja őket, amely az elmúlt hétvégén kiesett a Bajnokok Ligája további küzdelmeiből (Jadran Herceg Novi, Vouliagmeni, Strasbourg, Terrassa). A folytatásban egyenes kieséses páros mérkőzések lesznek.

A VLV ELŐZETESE

E csoport, Siracusa (Olaszország)

OSC,

Barcelona (spanyol)
Mornar Split (horvát)
Ortigia (olasz)

Mornar Split-OSC 3:14 (1:3, 2:1, 0:5, 0:5)
G.: R. Burics, Vrdoljak, Calics, ill. Rangyelovics, Kovács Gergő 3-3, Tóth M., Erdélyi, Bundschuh 2-2, Manhercz K., Hárai

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Reggel már villámlott, aztán remek idő volt, de fél háromkor elkezdett esni és nagyon cudarul. A meccs első felében is esett és ugye, nyitott uszodában játszottunk, rossz látási viszonyok között, ami már eleve a helyi világítás "tangófényének" is köszönhető volt. Ez kicsi zavart minket, de aztán hozzászoktunk és megoldottuk a feladatot. 

- Hogy lesz tovább, átköltöztök Cataniába?

- Át kell alakítani mindent, hiszen Catania 60 kilométerre van innen. Most néztük a Barcelona és a hazaiak meccsét, de csak két negyedet, de nincs jó idő, úgyhogy szóltam is a srácoknak, hogy gyerünk haza.

- Amennyit láttál, abból mi szűrető le, főleg az olaszokról?

- Mennek, rakkolnak, csinálják, de nagyon sok hibával. Mindegy, nekünk holnap mindenképpen nyernünk kell a Barcelona ellen.

- Nem sérült meg senki?

- Nem, úgy döntöttem, hogy nem.

Barcelona-Ortigia 6:9 (0:1, 2:3, 3:2, 1:3)
G.: Flores 3, Ferrer, Valera, Delgado, ill. Jelaca, Vapenszki, Napolitano 2-2, Abela, Espanol, Rotondo


A torna további programja:

Október 13., szombat

18.00 OSC-Bacelona
19.30 Ortigia-Mornar Split

Október 14., vasárnap

10.30 Barcelona-Mornar Split
12.00 Ortigia-OSC


F csoport, Marseille (Franciaország):

Primorac Kotor (montenegrói),
Marseille (francia),
BVSC,
Primorje Rijeka (horvát)

BVSC-Primorac Kotor 6:9 (1:1, 0:2, 2:4, 3:2)
G.: Czigány, Sugár P. 2-2, Létay, Pásztor, ill. Crepulja 3, Petrovics, Gopcsevics 2-2, Matkovics, Ivankovics

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a BVSC-stábnak, Szűcs Leventének.

Sugár első gólja

Sugár második gólja

Létay gólja

Czigány első gólja

Czigány második gólja

Pásztor gólja


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, és az eredmény is azt tükrözi, hogy a védekezésünk rendben volt, s egy nagyon jó kapusteljesítménnyel párosult, félidőben 1:3 állt a táblán. Támadásban voltak problémáink, rossz megoldásokat választottunk, kihagytunk százszázalákos helyzeteket, csak azt tudom mondani, hogy ezek fejbeni problémák voltak. Hogy miért hibáztunk ennyit? Ebben az is benne van, hogy a Kotor tényeg jó csapat, de most is azt mondom, hogy verhetőek lettek volna. Sajnos támadásban ma mélyen a tudásunk alatt játszottunk. Lehet, hogy ebben benne volt a megilletődöttség és az, hogy nincs nemzetközi tapasztalatunk. Megpróbálom úgy felfogni, hogy én is tanulok, a játékosok is tanulnak, igyekszünk ebből a helyzetből előre lépni, vár még ránk két mérkőzés.

- A holnapi még csak hagyján, de a házigazda Marseille ellen látsz esélyt?

- A Marseille a legerősebb, abban biztos vagyok. Nincs jelentősége ennek. Azt mondom, ha úgy játszunk, hogy megérdemeljük, akkor úgyis továbbjutunk, ha ez nem megy, ha nekünk ez még sok, akkor nem fogunk továbbjutni. Számtalan meccs vár még ránk a bajnokságban, a Magyar Kupában, aztán lehet, hogy még az Eurokupában is, ennek a csapatnak most az a legfőbb célja, hogy a játékosok tapasztajanak, épüljenek, egyre jobbá váljanak. És hozzáteszem: az edzőnek is ez a legfőbb feladata.

- Nem sérült meg senki ma?

- Nem, de sajnos azok a játékosok, akiknek kisebb-nagyobb gondjaik voltak, azokon látszott, hogy ez befolyásolja a teljesítményüket.

- Akkor ez is benne volt az eredményben?

- Hát..., mondhatjuk.

Marseille-Primorje Rijeka 14:6 (3:1, 5:1, 3:1, 3:3)
G.: Gyurgyics 4, Kovacsevics, Camarasa 3-3, Izdinsky, Kimbell, Marion-Vernoux, Vukicsevics, ill. Cunko 2, Brubnyak, Putt, Peros, Akszentijevics


A torna további programja:

Október 13., szombat

18.30 Marseille-Primorac Kotor
20.00 Primorje Rijeka-BVSC

Október 14., vasárnap

11.00 Primorac Kotor-Primorje Rijeka
12.30 Marseille-BVSC