FACEBOOK

Újabb próbatétel előtt Eurokupa-csapataink

Újabb próbatétel előtt Eurokupa-csapataink
hozzászólás, 2018.10.11.

A korábbinál egy fokozattal nehezebb feladat vár az OSC-re és a BVSC-re az Eurokupa második selejtezőkörében. A hétvégi tornákon már a negyeddöntőbe jutás a tét! Részletek, a teljes program és a két vezetőedző nyilatkozata a vlv-nek:


Eurokupa 2018-19

2. selejtezőkör


A tornák első két helyezettje jut tovább, már az Eurokupa negyeddöntőjébe. Ott az a négy csapat várja őket, amely az elmúlt hétvégén kiesett a Bajnokok Ligája további küzdelmeiből (Jadran Herceg Novi, Vouliagmeni, Strasbourg, Terrassa). A folytatásban egyenes kieséses páros mérkőzések lesznek.

E csoport, Siracusa (Olaszország)

OSC,

Barcelona (spanyol)
Mornar Split (horvát)
Ortigia (olasz)

A torna programja:

Október 12., péntek

18.30 Mornar Split-OSC
20.00 Barcelona-Ortigia

Október 13., szombat

18.00 OSC-Bacelona
19.30 Ortigia-Mornar Split

Október 14., vasárnap

10.30 Barceona-Mornar Split
12.00 Ortigia-OSC

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Láttam a Mornar Splitet és a Barcelonát...

- És milyenek?

- Szerintem meg kell vernünk őket, igaz, ha láttam őket, ha nem, akkor is...

- Akkor igazából nem sokat adott a látvány...

- Nem. 

- Mégis, mennyire erős csapatok ezek?

- Azt mondom neked, hogy játékgyorsaságban kell föléjük nőnünk.

- Az Ortigiát nem láttad?

- Nem, és megmondom őszintén, hogy nem is érdekel, mert az első két napon el kell dőlnie a továbbjutásunknak, ha ez a harmadik napra marad, hazai pályán játszó olasz csapat elleni meccsre, akkor az már régen rossz... :-)

- Milyen állapotban vagytok ti? Hol tartotok, milyen munkát végeztetek?

- Egyre jobban érünk össze - remélem. Kedden a BVSC-vel kétkapuztunk, jól sikerült, szerintem mindkét csapat elérte a saját célját. Mennek az edzések, az egyéni képzések, a taktikai elemek gyakorlása, a megszokott ritmusban zajlik az életünk. Sérültünk nincs, minden rendben van.

- Hogy utaztok?

- Repülővel...

- Nem mondod! Na jó, azért kérdezem, mert Siracusa elég messze van fárasztó lehet az út, ha korán keléssel és átszállással jár, mint például a BVSC-sek útja Marseille-be.

- A miénk kényelmes lez, közvetlenül oda utazunk, bérelt repülőgéppel. Délben indulunk és 15 óra körül már ott vagyunk.

- Jó utat, sikeres szereplést!


F csoport, Marseille (Franciaország):

Primorac Kotor (montenegrói),
Marseille (francia),
BVSC,
Primorje Rijeka (horvát)

A torna programja:

Október 12., péntek

18.30 BVSC-Primorac Kotor
20.00 Marseille-Primorje Rijeka

Október 13., szombat

18.30 Marseille-Primorac Kotor
20.00 Primorje Rijeka-BVSC

Október 14., vasárnap

11.00 Primorac Kotor-Primorje Rijeka
12.30 Marseille-BVSC

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Szerencsésnek tartom a sorsolásunkat - már amennyiben sorsolással készült el a torna meccssorrendje. Én ugyanis éppen az első ellenfél, a Primorac Kotor elleni meccsre élezném ki az egészet. Igyekeztem megismerni az ellenfeleket és nálam Marseille, Kotor, Rijeka a sorrend. A Kotorral kezdünk, bízom abban, hogy le tudjuk győzni őket, majd lendületből megyünk neki a Rijekának és akkor lehet, hogy már szombat este örülhetünk a továbbjutásnak. Nem tartom véletlennek, hogy a házigazdák az utolsó, vasárnapi fordulóra tették a mi meccsünket. Ha úgy számoltak, hogy aznap a két továbbjutó csapat játszik a csoportelsőségért, akkor azt mondom: legyen igazuk!

Minden csapatról van videónk, elsőként a Kotor játékát elemeztük, hiszen ők az első ellenfél. Sablonszerű megállapításokat tudok mondani róluk: stabil csapatról van szó, jó centerrel, jó bekkel, jól csinálják azt, amiben a szláv vízilabda általában jeleskedik, úgyhogy nehéz lesz a védelmüket áttörni. Elég vegyes összetételű csapat és kicsit óvatosan jegyzem meg, hogy nagyon extra dolgokat nem láttam tőlük, verhetőnek tűnik ez a csapat. Elképzelhető, hogy a Rijeka egy picit még náluk is gyengébb ellenfél lesz.

- Ti milyen állapotban vagytok?

- A múlt hét végéig elég kemény fizikális munkát végeztünk, ezen a héten már azért enyhébb volt a terhelés. Kétkapuztunk az OSC-vel, s az a négy negyed, amit játszottunk, nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Ezt követően már a pörgetés, a taktika került előtérbe. Remélem, hogy a fárasztó utazás (hajnali négykor találkoztunk a repülőtéren és hatkor indult a gépünk...) nem nyomja rá a bélyegét az első napokra - ilyen szempontból is rutintalanok vagyunk még a nemzetközi szereplésben, bár az előző selejtezőkörben már volt részünk hasonló "élményben".

- Sérülés, betegség nem befolyásolta az utazó keret összeállítását?

- Az utazóét nem, de vannak kisebb nagyobb sérüléseink, amelyeket kezelünk és reménykedünk abban, hogy nem súlyosbodnak a kinti meccseken.

- Szerencsés utat és sikeres visszatérést!