FACEBOOK

Duisburg-OSC 4:21, Nizza-BVSC 9:18

Duisburg-OSC 4:21, Nizza-BVSC 9:18
hozzászólás, 2018.09.29.

A BVSC és az OSC is továbbjutott az Eurokupában - már a selejtezőtorna utolsó fordulója előtt. Részletek, nyilatkozatok:


Eurokupa, 2018-19

1. selejtezőkör, szeptember 28-29-30.


A csoport, Rijeka (Horvátország)

OSC,

Partizan Belgrád,
Duisburg
Primorje Rijeka

2. nap

Primorje Rijeka-Partizan Belgrád 13:6 (4:3, 3:2, 2:1, 4:0)
G.: Putt, Tkacs, M. Vrlics 2-2, Cunko, Brubnyak, Peros, Rakovac, Augusti, ill. Milos Korolija 2, Kasum, Tomics, A. Baracs, Radonjics

Duisburg-OSC 4:21 (0:5, 1:8, 2:4, 1:4)
G.: Eidner, Schimanski, Huber, ill. Burián 5, Kovács Gergő 4, Erdélyi, Hárai 3-3, Manhercz K. 2, Salamon, Seman, Tóth M., Bundschuh

Az OSC ezzel a győzelemmel továbbjutott, s vasárnap délben, a Primorje elleni meccsel fejezi be a tornát.

VLV-VIDEÓK:

Kovács Gergő első gólja

Hárai első gólja

Kovács Gergő második gólja

Erdélyi első gólja

Erdélyi második gólja

Hárai második gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Seman gólja

Kovács Gergő harmadik gólja

Burián első gólja

Kovács Gergő negyedik gólja

Burián második gólja

Burián harmadik gólja

Bundschuh gólja

Manhercz Krisztián második gólja

Hárai harmadik gólja

Erdélyi második gólja

Burián negyedik gólja

Salamon gólja

Burián ötödik gólja

Tóth Márton gólja


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Borzasztó motivált volt a társaság, ami megsüvegelendő. Komolyan vették, nagyon szép akciókat vezettünk, jó befejezések voltak, tudtunk gyakorolni bizonyos elemeket és hát, az összeérés folyamatának ez is bzionyos lépcsőfoka volt. 

- Maga a meccs, ahogy nézem, az első negyed 5:0-as eredménye után elég sima volt...

- Na, azért az első negyedben kihagytunk négy helyzetet, annak nem örültem!

- Mikor dőlt el, a második percben?

- Körülbelül igen, de hát ők azért amatőrök, úgyhogy ezt a győzelmet nem lihegjük túl.

- Holnap a Primorje...

- Az jön. Én azt hittem, hogy a Partizan megveri őket, de ügyesen sakkoztak úgy állították össze a programot, hogy tegnap mi kaptuk a szerbeket, akik ezek szerint ellenünk nagyon elfáradtak és ma simán kikaptak.

- Hogy futtok neki az utolsó meccsnek?

- Ami belefér. A mai volt a második tétmeccsünk, holnap jön a harmadik. Ahhoz, hogy taktikailag csapattá váljunk, kellenek a mérkőzések.


BURIÁN GERGELY (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jól kezdtük a mérkőzést, a védekezéssel végig meg voltam elégedve. Úgy gondolom, hogy kihoztuk ebből a meccsből a maximumot, bár az első és a második negyedben voltak kihagyott ziccerek, elég sok lehetőségünk adódott emberelőnyben is, amiket rossz passz miatt nem tudtunk kihasználni. A lőtt gólok száma tehát lehetett volna több is de összességében meg vagyok elégedve.

- Holnap van egy meccs, az dönt a csoportelsőségről...

- Nyilván szeretnénk a csoport élén végezni. A házigazda Rijekával játszunk, valószínűleg sokan lesznek, az ellenfelünk játékosai biztos fel fognak pörögni, küzdenek majd. Kemény meccset várok, de győzelemre számítok.

- Köszönöm és külön gratulálok a mai meccsen elért öt gólodhoz!

- Köszönöm.


Az első nap eredményei

Primorje Rijeka-Duisburg 9:5 (3:2, 3:0, 2:1, 1:2)
G.: Putt 2, Cunko, Brubnyak, Tkacs, Rakovac, M. Vrlics, Augusti, Akszentijevics, ill. Bakulo 2, Eidner, Schmellenkamp, Schüler

OSC-Partizan Belgrád 17:7 (5:3, 5:0, 3:2, 4:2)
G.: Rangyelovics, Erdélyi 4-4, Seman, Hárai 2-2, Drasko Brguljan, Kovács Gergő. Salamon, Tóth M., Bundschuh, ill. A. Baracs 2, Andrin, A. Mitrovics, Tomics, Radanovics, Kikaleisvili


Az utolsó nap programja:

Szeptember 30., vasárnap

10.30 Partizan Belgrád-Duisburg
12.00 Primorje Rijeka-OSC


C csoport, Barcelona (Spanyolország)

BVSC

Nizza (francia)
CN Barcelona

Szeptember 28. péntek

Nizza-Barcelona 8:10 (2:1, 2:2, 3:2, 1:5)
G.:  M. Filipovics 3, Bachelier, Cakics, Nispeling, Caumette, Kujacics, ill. Delgado 3, Davie, Van Ijperen 2-2, Flores, Esteller, Marsal

Szeptember 29., szombat

Nizza-BVSC 9:18 (0:4, 1:5, 5:5, 3:4)
G.: M. Filipovics 3, Nispeling 2, Mutambayi, Cakics, Cutovics, Caumette, ill. Pásztor 5, Mészáros Cs., Létay 3-3, Várnai, Sugár P., 2-2, Lajkó, Török B., Kovács P.

A BVSC ezzel már továbbjutott.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a BVSC-stábnak, Szűcs Leventének.

Mészáros első gólja

Létay első gólja

Várnai első gólja

Sugár első gólja

Pásztor első gólja

Pásztor második gólja, ötméteres

Pásztor harmadik gólja

Létay második gólja

Sugár második gólja


Török Béla ötméteresgólja

Jesse_Nispeling öngólja, Létay gólja

Kovács Péter gólja

Mészáros Csaba második gólja

Lajkó Márton ötméteresgólja

Mészáros Csaba harmadik gólja

Várnai második gólja

Pásztor negyedik gólja


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző a vlv-nek:

- Volt egy megérzésem, hogy így alakulhat ez a meccs, miután tegnap láttam az ellenfelünket.  Ez a Nizza nagyon fiatal csapat, egy-két idősebb játékosuk van a többiek  szinte juniorkorúak, másrészt látszott, hogy feltettek tegnap mindent egy lapra, kijátszottak magukból mindent a Bercelona ellen. Ma egy nagyon fáradt, fiatal csapatot kellett megvernünk, mi pedig motiváltak voltunk, felszabadultan játszottunk, úgyhogy ez egy nagyon sima mérkőzés lett.

- Most nem akarok kekeckedni, mert egy ilyen győzelem után nem is illik, de mi történt a harmadik negyedben, amikor öt gólt kaptatok??

- Semmi, ilyenor azért benne van, hogy a játékosok is tartalékolnak egy kicsit, már nem is annyitra fegyelmezettek, megpróbálnak olyan megoldásokat, amiket éles meccsen nem, de hát most ebbe minden belefért.

- A holnapi ellenfél milyen?

- Két góllal győzték le a franciákat, akik tegnap még nagyon frissek voltak, fegyelmezetten, jól játszottak. Azért a Barcelona erősebb nyapat, ráadásul itthon játszanak, nehéz ellenfél lesz. Van néhány kiemelkedő játékosuk, rájuk próbálják megoldani a támadásaikat, elsősorban Delgadora gondolok, a többiek pedig jól képzett spanyol játékosok


PÁSZTOR MÁTYÁS (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Úgy készültünk, hogy ez nehezebb meccs lesz. Tegnap láttuk a Nizza-Barcelona mérkőzést, az elég brusztos volt, de ha mindig így készülünk és így sikerül, akkor áldásom rá! Az elejétől kezdve nagyon jól védekeztünk, Györki Zsoltinak 9:0-ig nem tudtak gólt lőni. A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel nem volt gond - a második félidő szinte már csak formalitás volt. Küzdött a Nizza, de azért nem éreztem nagy ellenállást, olyan elánt, mint amit a tegnap látottak alapján vártam tőlük. 

- Nektek azért volt jelentősége ennek a mérkőzésnek. Egyrészt, ugye, ezzel a győzelemmel megvan a továbbjutás, másrészt azért érzékelhető volt némi aggodalom amiatt, hogy sok játékosotoknak nem volt nemzetközi rutinja eddig a bemutatkozásig. Ilyen szempontból érezhető volt lefújás után a megkönnyebbülés?

- Persze, de én azt éreztem már meccs előtt is, hogy nagyon jó a hangulat. Mindenki úgy állt neki, hogy a franciáknak ne legyen keresni valójuk - nem is volt. Egy játékosunkon sem látszott, hogy ez az első nemzetközi meccse, mondhatjuk azt is, hogy nagyon rutinosan lehoztuk ezt a mérkőzést. Maradéktalanul elégedett vagyok a mutatott játékkal.

Az utolsó nap programja:

Szeptember 30., vasárnap

12.00 Barcelona-BVSC