FACEBOOK

Öregfiúk, öregcsajszik a póló világából - új közösség a facebookon

Öregfiúk, öregcsajszik a póló világából - új közösség a facebookon
hozzászólás, 2018.09.29.

Hogy miért írunk egy zárt facebookos csoportról, amelynek tartalmát csak a tagjai láthatják? Kiderül...:


Csak úgy ömlenek a vízilabdás emlékek egy új facebook-csoportba, amelynek neve: Vízilabdás öregfiúk +40. A csoport zárt, tartalmát csak a tagok tekinthetik meg. Tim Gábor és Puskás Ferenc hozták létre a fórumot - lényegében azért, mert megelégelték, hogy facebookos ismeretségi körük tagjai (akik persze jórészt a sportághoz kötődnek) egy ideje "eltűntek", posztjaikat már nem jeleníti meg minden ismerősnél a közösségi oldal. Zárt csoportnál ez nem így van, "mindenki lát mindenkit". Nagy hátrány viszont, hogy kívülről ezek a posztok, a bennük lévő dokumentumok (fotók, cikkmásolatok, egykori műsorfüzetek) elérhetetlenek, így a széles közvélemény számára ismeretlenek maradnak.

A társaság tagjai úgy kerülnek a csoportba, hogy meghívót kapnak a szervezőktől. Néhány nap alatt csaknem 600-ra duzzadt a tagok száma, s tényleg özönlenek az emlékek tárgyiasult formái. Természetesen sok-sok csapatkép, személyes emlék lát így napvilágot, például a Magas István akadémiai doktori disszertációjának megvédésekor készült csoportkép, vagy egy mosolygós Keszthelyi Tibor-portré az 1984-es Tungsram Kupáról.

Megjelentek a lányok is a csoportban, hiszen a magyar női vízilabdának is kezdenek történelmi távlatai lenni, Ez pedig mindjárt felvetette, hogy talán mégsem tökéletes a közösség címe. Nem olyan nagyon rég visszavonult sztár-vízilabdázónőnk rögtön belépése után javasolta, hogy az öregfiúk név egészüljön ki az "öregcsajszik" elnevezéssel...

Két nap után már a személyes találkozó, a csoportösszejövetel ötlete is felvetődött, s lényegében meg is kezdődött a novemberi rendezvény szervezése. A program alkalmat adna arra is, hogy a sportág egykori képviselői megadják adataikat, regiszter készüljön a magyar vízilabdacsalád tagjairól.

Jól mutatja az egész csoport hangulatát és a közös programhoz való hozzáállás "feelingjét" az egyik kezdeményező alábbi mondata: 

"Aki úgy érzi, hogy az 1980 után született sportbarátaink már nem emlékeznek ránk, az nyugodtan kitűzhet egy névjegyet a trikójára, és alá az egy-két szavas saját jellemzőjét, mondjuk: a villámkezű, vagy az áthatolhatatlan!"

A csoportba jelentkezés útján lehet bekerülni, az adminisztrátorok jóváhagyásával/meghívójával. Itt lehet jelentkezni.

Címkék:
facebook vízilabda