FACEBOOK

Hosszú útra indult a Fradi

Hosszú útra indult a Fradi
hozzászólás, 2018.09.27.

Természetesen nemcsak szó szerint, hanem jelképes értelemben is. A még csak "összerázódóban lévő" új csapatnak Franciaországban kell kivívnia a továbbjutást, hogy majd a BL-sorozat legvégén is ott lehessen... Varga Zsolt vezetőedző a vlv-nek:


BL-selejtezők, 2. kör

F-csoport, Aix en Provence (Franciaország)

Jadran Split, FTC, Pays D'Aix, Alphen

VARGA ZSOLT a vlv-nek:

- Szerdán volt egy hete, hogy elkezdtünk együtt dolgozni, mindenki tudja, hogy ez nagyon kevés idő. Jó játékosokból áll a csapatunk, de négy ember cserélődött, azért ahhoz, hogy kialakuljon a játékunk, idő kell. Most még nagyon "év eleji forma" van, látszott az eddigi edzőmeccseinken, hogy most kezdtük még csak el a felkészülést. Amennyit lehetett tenni ez alatt az egy hét alatt, azt megtettük. Összességében: az eddig elmondottaktól függetlenül azt mondom, hogy mi vagyunk az esélyesei ennek a tornának. Az biztos, hogy ha rajtam múlt volna, nem így készültem volna a csapattal egy BL-selejtezőtornára. De hát ez van, ehhez próbáltunk alkalmazkodni, ezért kétkapuztunk sokat. Bízom abban, hogy az esélyesség érvényesülni fog, az történik majd, amire a papírforma alapján számítani lehet.

- Ki lesz a legnagyobb riválisotok a csoportban?

​- A legerősebb csapatnak a Splitet látom, még úgy is, hogy hírek szerint történtek náluk változások. A franciákkal tavaly játszottunk, azóta néhányan elmentek tőlük, a holland Alphent ismerjük a legkevésbé.

- Hány edzőmeccsetek volt az egy hét alatt?

- A Zágrábbal háromszor játszottunk, az Egerrel pedig egyszer. Lehetett volna még "erőltetni", de valamikor gyakorolni is kell. Ráadásul azt is figyelembe kellett venni, hogy jó néhány játékosunk jött vissza "sok meccsből", számukra nem szerencsés az újabb sorozatos meccselés. Nehéz volt összehangolni ebből a szempontból, a játékosok különböző állapota miatt is a munkát. Mindegy, ez van, csináljuk, szerintem a legfontosabb az, hogy maximális fegyelemmel és türelemmel játsszunk, még akkor is, ha nem úgy mennek majd mindig a dolgok, ahogy szeretnénk. 

- Jó utat és sikeres szereplést!


A program:

Szeptember 28., péntek


18.00 FTC-Jadran Split
20.00 Pays D'Aix-Alphen

Szeptember 29., szombat

17.00 FTC-Alphen
19.00 Pays D'Aix-Jadran Split

Szeptember 30., vasárnap

11.00 Alphen-Jadran Split
12.45 Pays D'Aix-FTC

PÉNTEKI EDZSÉRIPORTUNK A MLADOSTTAL EGYÜTT KÉSZÜLŐ FERENCVÁROSRÓL


A többi hétvégi csoportselejtező:

C-csoport, Herceg Novi (Montenegró)


Vouliagmeni, Sintez Kazany, Jadran Herceg Novi,  Brassó
 
D-csoport, Sabadell (Spanyolország)

Sabadell, Postdam, Verona, Terrassa
 
E-csoport, Nagyvárad (Románia)

Brescia, Nagyvárad, Strasbourg, Isztambul

A négy csoport első két helyezettje jut tovább a kvalifikáció harmadik szakaszába, ahol csoportelső csoportmásodikkal vív egyenes kieséses páros mérkőzést a főtáblára jutásért. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják. E harmadik kvalifikációs kör ki-ki meccseinek időpontja október 6. és 10.

Mint ismert, már megvan a főtábla két csoportjának beosztása is:

A csoport

Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF Eger
Dinamo Moszkva (orosz)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
A jelű selejtezős csapat
D jelű selejtezős csapat


B csoport

Olympiakosz (görög) 
Jug Dubrovnik (horvát)
Szolnoki Dózsa
Spandau 04 (német)
Waspo Hannover (német)
Mladost Zágráb (horvát)
B jelű selejtezős csapat
C jelű selejtezős csapat

A korábbi szabadkártyás csapatok közül a Partizan Belgrád helyét a Crvena Zvezda foglalta el, az Alphen helyett pedig a korábbi hétszeres győztes Mladost Zágráb szerepel.


A csoportok első négy helyezettje jut be a 2019. június 6-7-8-i final eightbe, amelynek Hannover ad otthont, így a B csoportból értelemszerűen csak három további csapat juthat a nyolcas döntőbe.

A főtábla első fordulója október 17-én, szerdán lesz, az Eger Barcelonában kezd, a Szolnok selejtezőből érkező csapatot fogad.

A további játéknapok:

november 3., szombat,
november 21., szerda,
december 5., szerda,
december 19., szerda,
2019. január 9., szerda,
január 23., szerda,
február 6., szerda,
február 27., szerda,
március 16., szombat,
március 27., szerda,
április 13., szombat,
április 24., szerda,
május 15., szerda.

Címkék:
FTC Varga Zsolt