FACEBOOK

A lehetőségekből kihozni a maximumot - vlv-interjú Szécsi Zoltán új egri klubelnökkel

A lehetőségekből kihozni a maximumot - vlv-interjú Szécsi Zoltán új egri klubelnökkel
hozzászólás, 2018.09.26.

Szécsi Zoltán az újabb "Kemény-legény", aki a pólós sikerek után fontos sportvezetői feladatot kapott. Az egri klub elnökválasztó közgyűlése után beszélgettünk "Szecska elnök úrral".


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Először is gratulálok a megválasztásodhoz! Milyen volt a közgyűlés?


- Kifejezetten baráti hangulatú! Úgy gondolom, hogy a közleményben is szereplő elnökségi névsor elég ütős. Sajnálom, hogy technikai ok (egynapos tagfelvételi csúszás) miatt dr. Bényi Szabolcsot nem tudtuk most felvenni az elnökség tagjai közé, úgy gondolom, ő nagyon fontos tényezője lehet majd a továbbiakban az egri vízilabdának. 

- Kérlek, mondd el, mik az első gondolataid, mire készülsz, mit jelent ez a változás a te életedben és az Eger vízilabda-csapatának életében?

- Nézd, az én életemben egy lehetőség, ami nyilván mindig felelősséggel is jár. Lehetőség arra, hogy jól csináljam és én mindenképpen szeretném nagyon jól csinálni. 

- Az mit jelent? Mi annak a "vége", az eredménye, ha sikerül nagyon jól csinálni?

- Szeretném visszavezetni az Eger férfi és női csapatait a bajnokesélyesek közé, s az utánpótlást is eljuttatni előbb-utóbb az "1-3-ba" - azokat, akik most éppen nincsenek ott. 

- Felmérted-e már a helyzetet, azt, hogy mi az "örökség" és azt hogy kezeled?

- Én úgy gondolom, hogy amit eddig láttam, abból azt a következtetést lehet levonni, hogy a gazdálkodás stabil, nincsen számottevően túltervezve a kiadási oldal a bevételi oldalához képest. Van egy nagyon ambiciózus sportfejlesztési program, aminek egy része még nincs elfogadva, a következő nagy feladat az lesz, hogy e tervet a megvalósítás érdekében "fel kell tölteni" TAO-val. 

- És úgy gondolod, hogy ebben neked szereped van, nyilván.

- Talán ez a legfontosabb szerepem... Maga a szervezet működik - 1910 óta -, működni is fog, itt tényleg az fő a kérdés, hogy milyen anyagi feltételek között. Ha ebben tudok érzékelhető fejlődést elérni, akkor úgy gondolom, hogy jól végeztem a dolgomat, ha nem, akkor abszolút nem leszek megelégedve saját magammal.

- Amikor visszatértél Egerbe, akkor "A város arca" lettél egy időre.

- ... még most is az vagyok, december 31-éig tart ez a megbízatás.

- Akkor ilyen módon, a személyeden keresztül most egy kicsit még közelebb kerül a város a klubhoz.

- Nézd, ez a város tradicionálisan egy "vízilabdás város". Elég komoly hagyományokkal rendelkezik ebben a sportágban és ezeket nagyon tiszteli is és megbecsüli. Maximális az egyetértés és az összhang a klub  és a város között, ez korábban sem volt másként.

- A te régi közeged azért a felnőtt férfi vízilabdacsapat. Ezen a területen milyen beleszólásod lesz? Meg kell például kérdeznem, hogy az edző marad-e...

- Természetesen. És a  csapat összeállítása az edző feladata. Az elnöké az, hogy biztosítsa az anyagi kereteket, nyilván minél magasabb szinten. Nem fogok beleszólni a csapat összetételébe, a játszani tervezett taktikába. Egyfajta koncepciót természetesen egyeztetünk Norbival (Dabrowski Norbert vezetőedzővel - a szerk.), de tekintettel arra, hogy szeptember van, a bajnokság még el sem kezdődött, abszolút céltalan arról beszélni, hogy mi lesz a jövőben. Egyelőre nézzük meg, mit tud ez a csapat, még egyetlen meccset sem játszottak. 

- Mi a te elvárásod?

- Anyagilag pontosan be lehet lőni, hogy az OB1-es szereplők közül kinek hány forintba kerül a játékosállománya. Bízom abban hogy a lehetőségekhez képest ez a csapat kihozza magából a maximumot - ez az elvárás Norbival, illetőleg az egész csapattal szemben. Ami bennük van, az jöjjön ki és ez látszódjon is, szerintem ennél többet senki nem várhat el egy vízilabdástól. Egyébként úgy gondolom, hogy saját maguk is ezt várják maguktól.

- Viszont mivel te vagy az, aki ismered az egri csapat költségvetését, meg kell kérdeznem, hogy ebben a konkrét esetben a "maximum kihozása" helyezésben körülbelül mit jelent a szezon végén?

- Szeretnék látni pár meccset, mielőtt erre a kérdésre válaszolok...

- Köszönöm szépen a beszélgetést és sikeres munkát kívánok az egri klub élén!


Címlapkép: Martonné Adler Ildikó alpolgármester és Szécsi Zoltán idén februárban együtt jelentették be, milyen szerepet vállal Egerben a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (Lokal Eger, 2018.02.15.)