FACEBOOK

Bedarálás: Magyarország-Németország (Volvo Kupa 3. nap)

Bedarálás: Magyarország-Németország (Volvo Kupa 3. nap)
hozzászólás, 2007.03.27.

Utolsó napjához érkezett a debreceni Volvo Kupa. A cívisvárosban megrendezett torna utolsó előtti mérkőzésén válogatottunk 17-6-ra legyőzte Hagen Stamm nemzeti eggyüttesét. Ezzel a győzelemmel tornagyőztesként zártuk a viadalt és ezzel eggyütt a felkészülés egyik lényeges szakaszát is. Szerdától 13 játékosra szűkült kerettel készülünk tovább a márciusi világbajnokságra.

A fiúk összességében igen jókedvűen szálltak vízbe és a mérkőzés alatt is többet mosolyogtak, mint általában ilyenkor szoktak. Benedek ráúszás előtt még kicsit instruálta őket a „körgyűrűben”, majd a csatakiáltást követően kezdetét vette a „pólósuli”. Ezúttal a mindig hatalmas önbizalommal vízbe szálló német válogatott volt a szenvedő fél.

A mérkőzésről:

Az első negyedben Kásás Tamás úszik a labdáért, ezúttal hiába. A Volvo labda kidobása után, immár a Mikasa van a vízben. 5 méteressel indul a talákozó. A büntetőt Kiss Gergely ellen ítélik. Politze a bal felsőbe küldi, Szécsinek esélye sincs hárítani. Nagy, megkönnyebbült sóhaj a németeknél,  hatalmas üdvrivalgás a nézőtéren. Benedek Tibor a másik oldalt Kásás passzát váltotta gólra. 1-1.
Ezután Kiss adja be Steinmetznek, akinek lesodorják a kezéről a labdát. Legközelebb már tiszta helyzetbe kerül, ám a németek nem engedik kibontakozni. 5 méteres, melyet ezúttal Kásás lő a bal alsóba. 2-1.
Ezt követően átvesszük a mérkőzés irányítását. Szivós fantasztikusat ejt megúszásból (közben Szécsi hátul lezárja a hálót). 3-1.
Kis Gábor ellen rendre kontrát fújnak (könyökés?), így Biros kezében a sípszóra elhal a labda, pedig csodás keresztpasszt kapott Kiss Gergelytől. Szerencsére nem kell sokáig várnunk arra a bizonyos Biros villanásra. A következő támadásnál Biros a bal szélén úszik meg, de mivel nem jön középen senki, behúzódik a kapus elé, lóbál kettőt és Szivóshoz hasonlóan ejt egy csodaszépet  4-1-re módosítva az állást.
A németek eközben rendre az oldalhálóval szemeznek. Az első emberelőnyünknél (Kis Gábor harcolja ki a fórt) Madaras indul el a jobb szélen és végül Kásás passzából gólt szerez. 5-1.
Ezt követően Varga Dénes szerez fantasztikusan labdát majd passzolja tovább Benedeknek, aki kapufára küldi. Szerencsére Kásának ma nagyon megy. Betalál balszélről. 6-1.
Politze közben felébred a másik oldalon és szabaddobásból, messziről, Biros blokkoló keze mellett belövi a Mikasát a magyar kapuba. A válasz nálunk: Steinmetz bravúr, ziccergól a jobb alsóba 2 némettel a nyakban egy harmadikkal pedig szemben. 7-2.
A negyed végén Kreuzman messziről (Varga Dani a kiállított) betalál. 7-3.

 A második negyedben Madaras úszik a labdáért, de a német ezúttal is gyorsabb. Az első magyar támadás lecsengéseként a már-már fuldokló Hárai centerből lőtt labdája erőtlenül csordogál a német kapu felé, sajnos csak csordogál. Ezt követően Pufi újra tiszta ziccerbe kerül, a  tiszta helyzetet ezúttal a kapus védi. Nagyon nem megy ez a centereknek.
Következő gólunkat a Biros-Madaras-Kásás passzolgató, támadó trióból Kásás szerzi (jobb alsó). 8-3.
Biros a következő gólunkban is benne van. Az ő passzából születik Varga Dani fantasztikus gólja. 9-3.
Benedek lassan a kipontozódás felé tart, a harmadik negyed elején fogja végleg elhagyni a medencét. A következő Biros kísérlet messze a kapu felett száll el. Rá kellett lőni. Kieloch a másik oldalon üresen marad, így 9-4.
Közelebb soha nem kerülnek hozzánk a németek, hiszen egy újabb, eddig gólcsendesen szereplő játékos kezd el lóbálni magyar oldalon. Fodor lövi a 10. gólunkat.
Ezután következik egy kis kapkodás és szenvedés. Először Madaras lövi hasba a német kapust. Birosnak sem megy jobban. Beleáll a lövésbe, nekifeszül, lóbál és fölé küldi. Steinmetz újra kihagyja a ziccert. Dumi ellen szabálytalankodva megúszik egy német  és ziccerből gólt szerez. A síp néma marad a szabálytalanságra, de a gólt sem adják meg. A német emberelőnyt Szécsi oldja meg. 5 méteres gyanús Steinmetz elleni szabálytalankodás történik a negyed végén, de a síp ezúttal is hallgat. 
 

A harmadik negyedtől 13-as sapkában Baksa László veszi birtokba a léceket. Kásás végre elhozza a labdát. Biros Fodornak passzol, aki a kapusba lövi. Hamarosan azonban korrigál. Nem is akárhogy.
Kása elkéri Baksától a Mikasát és a közvetlenül kapu előtt lebegő Fodorhoz passzolja, aki üresen várja a labdát és azzal a lendülettel be is vágja. 11-4.
Hátul is tanítunk. Baksa bravúrosan zárja a rövid sarkot és hárít egy német ziccert. Elöl Varga Dani eredményes Kásás passzából. 12-4.
Ezt követően Varga Dani újra megúszik, de a labda kicsit pontatlanul érkezik a megjátszáshoz. Kása következő passza balra száll, ahol Varga Dénes tisztára játszva magát gólra éhesen várja és varrja azt be a kapuba, majd egy brilliáns szerelést is bemutat a következő román támadáskor. A németek már csak kimagasló színészi alakítást bemutatva tudnak gólt szerezni. A bírók 5 méterest ítélnek meg Kásással szemben. Kreuzmann bevágja. 13-5.(Kásás és Varga Dani ekkor már 2 hibánál tart, Benedek pedig már egy jó ideje a kispadon ül). Következő magyar fórunkat Biros értékesíti a hosszú kapufára, majd a jobb alsóba. 14-5. 
Hárman is védjük a kaput. Baksa előtt Varga Dani, mellette Fodor Rajmund. Madaras balja ejt egyet megúszás után. 15-5.
A németek lassan összeomlanak. Teljesen tanácstalanok a vetésforgóban őrlő, folyamatosan mozgó figuráinkkal szemben. Ahogy sajnos néha a bírók is.

A negyedik negyedben  Szivós elhozza a labdát. Kásás és Steinmetz többször próbálkoznak elöl, de nem sok sikerrel. Tömeges csere következik nálunk időkérés után. Baksa remekül véd hátul. Varga Dani megúszásból bal oldalon lő a jobb felsőbe. 16-5.
Biros is beköszön, immár harmadszor, így a vége felé, jobb oldalról lövi a bal alsóba, bődületes erővel, irgalmatlanul. 17-5.
A németeknél Müller Varga Dani blokkoló keze mellett lövi el és szerzi meg válogatottja utolsó találatát. 17-6. Másodpercek vannak hátra. Ahogy tegnap Szivós, ezúttal Baksa is előredobja a labdát, kényszerből. A lécről kifele pattan. Ha nem...

 

Statisztika:

(7-3, 3-1, 5-1, 2-1)
Gólszerzők:
Benedek, Kásás 3, Szivós M., Biros 3, Madaras 2, Steinmetz Á., Varga Dániel 3, Fodor 2, Varga Dénes

 

Dr. Kemény Dénes mérkőzés utáni nyilatkozatából:

A kapitány elmondta, hogy az utazó keret tagjainak névsorát szerdán hirdeti ki, addig még "dolgozik" rajta. A mérkőzés elemzésekor rávilágított arra, hogy ezúttal az első 2 negyed nem telt el azzal, hogy felőrüljük a csapatot, már az elejétől tudtuk azt a játékot játszani, amit begyakoroltunk és megbeszéltünk. A védekezésünkkel összeségében elégedett, mivel azonban elég sokat gyakaoroltuk ezeket a figurákat, mindenki készülni fog rájuk a VB-n. Emiatta  következő hetekben ezen a téren is újítanunk kell. Támadásnál a helyzet kihasználások ezúttal jól alakultak, de még van mit fejlődni. A "nyerő emberek" száma szerencsére rohamosan növekszik, egyre több ember tudja eldönteni a mérkőzést. 6-7 gólerős játékosunk is van. Ez azért pozitív, mert az ellenfél sosem tudhatja kitől jön a  "füles".

 

Morvai Viktória