FACEBOOK

Víz, víz, víz...

Víz, víz, víz...
hozzászólás, 2018.09.04.

Az eső és az edzésmunka folytatódott. Keddi vlv-riport a Margitszigetről.


Menetrend szerint folytatta a munkát a jövő heti berlini Világkupa-tornára készülő magyar válogatott keret.

A névsor:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Hát, most nem volt kegyes az időjárás, az egész edzés alatt, végig esett. Kérek szépen egy kis tájékoztatást a tegnap estéről és a ma délelőttről.

- Az időjárás valóban nem volt kegyes, de a ruhánk megvédett bennünket, meg az a pár ernyő, amivel körül voltunk véve.

Tegnap este rengeteg taktika volt, az emberelőnyös helyzetmegjátszásokon dolgoztunk, a 6:5-ös leúszást gyakoroltuk mind támadásvezetésben, mind védekezésben. Főleg ennek szenteltük a tegnapi estét.

Ma délelőtt pedig egy intenzívebb úszás volt az úszórészben. Ahogy megyünk előre az időben, egyre rövidebbel a távok, egyre nagyobbak a pihenők és egyre intenzívebbek az úszások. Folytattuk az egyéni munkákat is, három csoportra osztódtunk: az egyik oldalon elsősorban a kapufához való bejátszást gyakoroltuk, a másikon sorozatlövések voltak, a harmadik csoport pedig kiegészítő úszómunkát végzett. Ezzel telt el ez a közel két óra. Túléltük. :-) Helyenként valóban esett az eső, de nem zavarta a munkát.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást.Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Toni! Köszöntelek a ma délelőtti edzés végén. Milyen volt a mai munka?

- Jó volt. Úsztunk egy keményebbet, pörgettünk inkább, aztán voltak egyéni gyakorlások, lövések, blokolások. Jó volt, viszonylag. Hamar is végeztünk, az külön öröm...

- ...és mentek ebdelni. Mondd el, légy szíves, mióta együtt vagytok, hogy zajlanak a dolgok, mit látsz mennyiben változott a munka és mennyire fejlődtetek?

- Az elején, amikor kezdtünk, azért mindenki a pihenőből jött, illetve mi a klubból jöttünk páran. Hosszabb úszással kezdtünk, utána egyre többet pörgettünk, nagyon sok kétkap volt, kezdünk most már összeszokni, nagyon jól egyben van a társaság, úgyhogy nem lesz probléma ezzel a részével. Szerintem taktikailag is egyre előrébb lépünk, úgyhogy jók vagyunk.

- Jó, hát, nem kérdezem meg, hogy reménykedsz-e a csapatba kerülésben, mert...

- Még semmi sem biztos...

- Hát, azért..., az elég valóószínű... (Két center van csak a keretben - a szerk.)

- Majd hogyha ott vagyunk! 

- Ha sikerül, akkor mre számítasz a berlini tornán?

- Először a csoportelsőséget szeretnénk megszerezni, utána majd beszélhetünk erről újra...

- És az menni fog?

- Remélem, igen.

- Köszönöm szépen. Jó munkát!Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Késtél ma reggel az edzésről, mi történt?

- Doppingellenőrzésem volt - reggel 7-től 8-ig.

- Ez hogy történik? Mikor szólnak, hova kell menni?

- Nem szólnak, tudniillik nekünk negyed évre előre mindig meg kell adni időpontokat, napi egy órát, heti öt edzést, heti egy mérkőzést - és most abban az egy órában jelentkeztek, azon a címen, amit éjszakai szálláshelynek megadtam. Végül gyorsan sikerült az egész, úgyhogy csak negyedórát késtem.

- Na várjál, ezt tisztázzuk csak! Tehát megadtad előre írásban hogy mikor hol leszel és akkor..., hirtelen megjelentek vagy előtte szóltak?

- Nem szólnak ilyenkor.

- Becsöngetnek és annyi...?

- Igen.

- És akkor te beinvitálod őket és megtörténik az "aktus".

- Igen.

- Mennyi időt vesz ez igénybe?

- Változó mindenkinél, nekem általában 20-25 percet.

- Na jó. Hogy zajlanak az edzések? Hogy érzed magad?

- Jól. Kicsit borúsabb az időjárás, mint az első pár hétben volt, most majdnem minden edzés alatt borús idő van, esik az eső, de a hangulat még mindig töretlen és hát, ugye, egyre közelebb kerülünk a Világkupához. Most már ennek megfelelő munkát is végzünk, értem ez alatt a gyorsítást, inkább taktikai dolgokkkal foglalkozunk, mintsem a fizikai részével.

- Egészségileg jól vagy, nincs semmi probléma?

- Nincs, minden rendben, köszönöm szépen.

- Köszönöm, jó munkát kívánok!

Várható: vlv-fotók az edzésről.