FACEBOOK

A Margitszigetre beszökött az ősz - "Így is jó itt!"

A Margitszigetre beszökött az ősz -
hozzászólás, 2018.09.03.

Tipikus őszi esőben kezdte meg e heti munkáját hétfőn reggel a berlini Világkupára készülő magyar válogatott.


A keret, amelyből egy játékos esik majd ki, amikor utazó csapatot hordet majd Märcz Tamás:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


A hétvégi pihenő után jókedvűen folytatták a munkát a játékosok. A délelőtti edzést követően a szövetségi kapitányt és "az újoncot", Pásztor Mátyást kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Itt az ősz - ilyenkor a válogatott általában már nem szokott edzeni... Ez kicsit különleges, nem?

- Mindenesetre jó, hogy itt vagyunk még. Éppen a fizikoterapeuta Eszlári Gergő mondta, amikor reggel elkezdtünk edzeni és szakadt az eső, hogy "Így is jó itt!". Szóval igen, így is jó itt, így is jó a környezet és kegyes volt az idő, mert csak az első tíz percben szakadt az eső, utána elállt, úgyhogy tudtunk mi edzők a parton lenni, a játékosok meg úgyis vizesek voltak, nekik teljesen mindegy...

A hosszabb hétvége után elkezdtük a hetet - egy komolyabb úszással, ebben is voltak már játékos elemek, tempóvariálások - kicsit közeledvén a jövő heti tétmérkőzésekhez. Egyéni munkát is végeztünk, dolgoztunk a lábtempón és egy-két hátrányvariációval is foglalkoztunk. 

- Mi vár rátok a héten, milyen programotok van?

- A legtöbb edzésen magunk leszünk, egymás között fogunk gyakorolni, így lesz ez péntekig. Akkor pedig a már elég komplett OSC-vel fogunk egy edzőmérkőzést játszani.

- Már az új OSC...?

- Ez már az "újabb" OSC... :-) Vannak benne "régi láncszemek", de vannak új játékosok is. Meglátjuk, hogy milyen lesz. Igyekeztem olyan csapatot választani, amely egyrészt Budapesten található, hogy ne kelljen utazni, másrészt ők már elég komplettek, legalább 11-12 játékosuk ott van és megfelelően erős partnerek ahhoz, hogy néhány nappal a jövő keddi fontos kezdő mérkőzés előtt tudjunk valakivel játszani. Azt gondolom, hogy nagyon jó partner lesz az OSC.

- Köszönöm szépen, jó munkát a hétre!

- Köszönjük.



Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervsz, Mátyás! Egy új hét kezdődik, érdeklődöm, hogy teltek eddig a hetek. Most már elég régóta itt vagy a keretben, elég rógóta edzetek, mik a tapasztalatok?

- Szervusz, sziasztok! Fárasztó... Sok edzésen, sok edzőmeccsen vagyunk túl, ezek fárasztóak, egyben hasznosak is voltak mind a németekkel, mint az ausztrálokkal.

Kezdenek kialakulni a kapcsolatok, ahogy ilyenkor szokás, sokkal jobban megismertük egymást, mint az első héten, az első pár napban. A fizikai állapot, már a saját fizikai állapotom is sokkal jobb, mint az első héten volt. Alakul, alakul...

- Mi az, ami újdonság volt neked, ami nem szokott lenni a klubban. Van ilyen?

- Úgy érzem, kicsit mintha gyorsabb lenne a játék, mint a klubban, de mondjuk, a klubban természetesen többet is játszom, mint itt, a válogatottban. Itt az edzőmeccsek alatt sokkal jobban odateszem magam, nem lehet azt megcsinálni, hogy pihen az ember közben. Az OB1-ben a rutinosabb játékosok azért tudják, hogy mikor lehet pihenni, mikor kell odatenni magukat, itt száz százalékig, minden percben, minden másodpercben oda kell tennie magát az embernek.

- Mi vár rád a héten? Gondolom, a hét vége felé már kihirdeti Tomi a Berlinbe utazuó csapatot...

- Egymás között készülünk, talán az OSC-vel lesz még pénteken egy edzőmérkőzés. Nem tudom..., nagyon reménykedem, hogy az "utazóban" vagyok...

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!


vlv-képek az edzésről