FACEBOOK

Volvo-kupa vol. 2: Magyarország-Románia: 12-5

Volvo-kupa vol. 2: Magyarország-Románia: 12-5
hozzászólás, 2007.03.06.

Második mérkőzését is simán hozta a magyar csapat. Ám az előző naphoz hasonlóan még mindig maradtak ki helyzetek, főleg az ajtó-ablakokkal nem tudtunk mit kezdeni.

A mai meccsre Baksa László, Hárai Balázs, Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor nem volt nevezve.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a 41 éves korában elhunyt Pardi Tibor emlékére.

Támadásilag a románok kezdtek, ám az ellentámadásból ötméterest harcolt ki a magyar csapat, melyet Biros Péter értékesített. Három perccel később jött csak válasz, Matei révén szereztek gólt a románok Molnár Tamás kiállítását követően. Kiss Gergely a negyed vége előtt fél perccel emberelőnyből volt eredményes. Első negyed: 2-1.

A második negyed elején gyorsan kiegyenlítettek a románok Radu révén. Varga Dániel lőtt egy óriásit a kapuba, melyet a közönség lelkes ovációval fogadott, csak sajnos nem volt érvényes? Ellenben Fodor Rajmundé már igen, amivel megszületett az első akciógólunk a meccsen. A védelemmel ezúttal sem volt gond, Nagy Viktornak gyakorlatilag védeni sem kellett, mert a blokkban elhaltak a lövések. A támadások már annál inkább voltak problémások ismét, Kásás, majd Steinmetz Ádám ziccerből hibázott. Nem úgy Benedek Tibor, aki közel 3 perccel a nagy szünet kezdete előtt megszerezte a negyedik magyar gólt. A debreceni közönség egyre inkább átérezte a játékot, ahogy Szivós és Molnár vízbe ölésekor is. Kár, hogy a bírókat nem hatotta meg az eset? Félidő: 4-2.

Térfélcserét követően a helyzetkihasználás cseppet sem javul, ékes bizonyítéka, hogy Steinmetz Ádám ismét ziccert ront. Az ellen pedig megbosszulja, ismét Matei volt a gólszerző. Molnár Tamás emberelőnyből lőtt nagyon szép gólt, majd pontosan 20 másodperccel később Dunca is feliratkozik a góllövőlistára. A románok tehát ismét egygólos közelségbe kerültek, ám, hogy ne örüljenek nagyon arról a Honvédos különítmény gondoskodott. Kiss Gergő lőtte be a Molnár elleni szabálytalanság miatt megítélt ötméterest. Majd a büntető kiharcolója ismét kedvet kapott, ezúttal akcióból szerzett gólt. Madaras kiállítását követően a románok időt kértek, ám túl sok eredménye nem lett, hiszen Birosnak köszönhetően labdát szereztünk. Egy román támadásnál először a kapus, Nagy Viktor védett egy jó nagyot, majd Szivós alkarja volt jó helyen, és blokkolt szépen. És ha már Szivós? Egy megúszást követően gólt szerzett a magyar hatos. Harmadik negyed: 8-4.

Radu az utolsó negyed elején ismét gólt szerzett, hátha-hátha gondolták, ám nem sokkal később pont Radu kiállításából szereztünk ismét gólt. Ezúttal Madaras volt a találat szerzője. Reccos csapattársa rá egy perccel talált be Nenciu kapujába. Majd ismét Szivós Márton percei következtek. Mindenféle értelemben. Először kiállították, ám a románok nem tudták kihasználni hiányát; majd egy szép centerharc után szerelték őt a kapu előtt (hárman voltak a nyakán?) A 11. magyar találat Madaras nevéhez fűződik, méghozzá egy megúszást követően: két magyar úszott meg egy románnal, Marci magára húzta az embert, így Madaras Norbinak már csak a gólvonalig kellett futnia. Keretet a meccsnek Biros Péter adott, az ő góljával nyitottunk és az övével is zártunk. Egy gyönyörű szép átlövés gólnak örülhettünk. Az utolsó másodpercben még Szivós ráküldte a labdát, ami a kapufáról kipattant, igaz a meccset már közben lefújták, szóval még csak érvényes sem lett volna. Végeredmény: 12-5.

Magyarország-Románia: 12-5 (2-1, 2-1, 4-2, 4-1)
Bírók: Solino (olasz), Levin (izraeli)
Magyarország: Nagy V. ? Kásás 1, Kiss G. 2, Benedek 1, Fodor 1, Biros 2, Molnár T. 2 Csere: Varga Dániel, Madaras 2, Steinmetz Á., Szivós 1, Gór-Nagy
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Románia: Nenciu ? Radu 2, Bonca, Dina, Georgescu, Matei 2, Kádár Csere: Negrean, Iosep, Busila, Dunca 1, Georgescu, Ghiban
Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Emberelőny ? gól: 9/3 ill. 5/1
Ötméteres ? gól: 2/2 ill. -

A következő meccsen egy vesztes és egy győztes csapat szállt vízbe. A németek meglepően rosszul kezdtek, hiszen a görögök már 3-0-ra is vezettek. A második negyedben mindössze egyetlen gól született, azt már a németek szerezték. A meccs a második félidőre sem hozott semmi izgalmat, mondhatni elég unalmas volt. Ám a hajárban lehetett szurkolni a nézőknek, hiszen a gyenge kezdés után a németek feljöttek egy gólra az utolsó negyed végén. Sőt, nem sokkal a vége előtt egyenlítettek is. A görögöknek megvolt a lehetőségük a győzelem kiharcolására, de elhibázták. Görögország-Németország: 5-5.

A magyar csapat végignézte a görög-német meccs első félidejét, majd elindultak vacsorázni. A csapat estére kimenőt kapott, így mindenki azt csinált, ami akart.