FACEBOOK

Kemény edzések az ausztrálokkal

Kemény edzések az ausztrálokkal
hozzászólás, 2018.08.30.

Csütörtökön ismét kétszer találkozott és edzett együtt az ausztrál és a magyar válogatott Budapesten. Märcz Tamás és Jansik Dávid a vlv-nek:


A magyar keret:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Továbbra is nagyon hasznos, jó munkát végzünk az ausztrálokkal közös edzéseken. Délelőtt a terveknek megfelelően négyszer nyolc perces kétkaput játszottunk, a belőtt fóroknál újra támadhatott a sikeres csapat. Előtte normál, meccsszerű bemelegítés zajlott, a szokottnál kicsit talán hosszabb ideig.

Délután a délelőtti meccset elemeztük videón, közösen a csapattal. Az elkövetett hibákat térképeztük fel, azt elemezve, hogy emberelőnyben és emberhátrányban hogyan tudjuk kijavítani, amit elrontottunk. Délután háromnegyed órányi, egymástól szeparáltan végzett munka után a két nappal ezelőttihez hasonló négyszer nyolc perces emberelőny-emberhátrány gyakorlás következett. Ez úgy zajlott, hogy nyolc percig az egyik csapat támadott, nyolc percig a másik és így tovább. Majdnem 40 percett töltött ez így ki és nagyon hasznosnak találtam.

Az ausztrálok egyébként nagyon odatették magukat az elmúlt napok edzésein, fizikailag nagyon erősek, ezért ezek a foglalkozások eléggé megterhelték a játékosainkat, de minden percük nagyon hasznos volt.

Pohl Zoli már délelőtt és délután is edzett, kisebb sérülések vannak, de nagyjából mindenki rendben van.

Pénteken délelőtt lesz még egy kétkapus edzésünk az ausztrálokkal, akik utána Szerbiába tartanak, mi pedig a következő héten magunkban készülünk. 


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Fárasztóak ezek a napok, kétkapuzunk folyamatosan az ausztrálokkal, emberelőny-emberhátrány, s az előző heti partnerünkhöz, a németekhez képest úgy érzem, mindenben jobbak. Erősebbek, gyorsabbak, pontosabbak, tehát még nagyobb figyelmet igényel a velük való játék. Fizikálisan és fejben is megterhelőek ezek a foglalkozások, jó kis felkészülést jelentenek a Világkupára. 

- Hogy látod, mennyire segítik a fejlődéseteket ezek az edzések?

- Úgy éreztem, hogy az emberelőnyös-emberhátrányos szituációkban pontosabbak vagyunk, kezdenek kialakulni azok a kapcsolatok, amikre szükség van - gondolok itt például arra, hogy ki hogyan szereti megkapni a passzt, vagy hogy hátrányban kit hogy kell irányítani blokkolásnál. Sokat dolgozunk és megvan az eredménye, egyre jobban összezárunk, úgy érzem. 

- Mondta Tomi, hogy délután a délelőtti edzést elemeztétek videóról. Ez hogy néz ki, észrevesztek olyan dolgokat, amik fontosak?

- Elemeztünk apró részleteket, olyan dolgokat, amiket Berlinben is szeretnénk használni. Azt néztük, hogy mennyire működtek ezek, mit kell még javítani rajtuk. Szerintem egyébként egész jól megcsináltuk ezeket a megoldásokat délelőtt is, de persze mindig van mit javítani. 

- Ilyenkor, amikor nézitek egy-egy taktikai megoldás kivitelezését, előfordul, hogy jön új ötlet, amit aztán kipróbáltok majd a vízben is?

- Igen, persze. A main is volt ilyen. Egy támadási variációt néztünk vissza, ami egyébként jól működött, Tominak volt ennek kapcsán egy új ötlete, amiről én is úgy gondolom, hogy megvalósítható. Nem biztos, hogy "ellőjük" ezt a holnapi edzmérkőzésen, hiszen ne feledjük, az ausztrálokkal egy csoportban leszünk a Világkupán, s már most látszott, hogy készülnek azokra az általunk játszott elemekre, amikkel az előző kétkapun próbálkoztunk. 

- Hallom, hogy a péntek estét megkaptátok "ajándékba", így egész szép hosszú víkendetek lesz. Mit fogsz csinálni?

- Pihenek. Hazamegyek Ceglédre a családomhoz és pihenünk, kell a "rehab", különösen, hogy a vállam is rakoncátlankodott az elmúlt napokban.

- Kellemes hétvégét, jó pihenést!