FACEBOOK

U19: Montenegró-Magyarország 11:9

U19: Montenegró-Magyarország 11:9
hozzászólás, 2018.08.30.

Nem sikerült legyőzni Montenegrót, így az 5-8. helyért játszik tovább válogatottunk a minszki U19-es Európa-bajnokságon. Tudósításunk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal, gólokkal.


U19-es Európa-bajnokság, Minszk (Fehéroroszország)

Montenegró-Magyarország 11:9 (4:4, 2:2, 2:0, 3:3)

G.: Mijutkovics, Matkovics 3-3, Cetkovics, Franeta 2-2, Gy. Radovics, ill. Bóbis 5, Magyar M., Ágh, Fekete G., Mijics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar válogatott:

Bányai Márk, Mizsei Márton - kapusok,
Ágh György, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Fekete Gergő, Gál Dávid, Hajdu Attila, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mijic Dávid, Sugár Péter, Turnai András - mezőnyjátékosok.


Ezen a meccsen Baksa Benedek és Hajdu Attila nem szerepelt.

Csapatunk az 5-8. helyért játszhat tovább, a legközelebbi ellenfél Szerbia lesz, szombaton, 13 órakor.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Ágh gólja

0:2 - Magyar Márton ejtésgólja

1:2 - Franeta első gólja

2:2 - Franeta második gólja

2:3 - Fekete Gergő gólja

3:3 - Matkovics első gólja

3:4 - Bóbis első gólja

4:4 - Cetkovics első gólja

4:5 - Bóbis második gólja

5:5 - Gyuro Radovics gólja

6:5 - Mijuskovics első gólja

6:6 - Bóbis harmadik gólja, ötméteres

7:6 - Mijuskovics második gólja

8:6 - Matkovics második gólja

8:7 - Bóbis negyedik gólja

9:7 - Matkovics harmadik gólja

10:7 - Cetkovics második gólja

11:7 - Mijuskovics harmadik gólja

11:8 - Mijic Dávid gólja

11:9 - Bóbis ötödik gólja


TÓTH KÁLMÁN a vlv-nek:

- Az első két negyedben még jól tartottuk magunkat, szép gólokat lőttünk, bár már akkor is lehetett érezni, hogy a védekezésünk ma nem működik úgy, ahogy kellene. A félidőtől pedig egyre inkább fölénybe került Montenegró, a támadás elemeiben jobbnak bizonyultak.

- Nagyon sok fór kimaradt...

- Igen-igen, ez jellemző az egész tornára. Sok helyzetet kihagyunk, ami megbosszulja magát. Ha ebben sikerülne fejlődni mindenkinek, akkor még értékesebb játékosokká válhatnának.

- Baksa Benedek sérült volt, hogy nem játszott?

- Úgy beszéltük meg, hogy a három fiatalt, akik szinte közvetlenül a szombathelyi ifjúsági vb-ről érkeztek, forgatva szerepeltetjük, egyikük mindig kimarad, 

- Szerbia jön...

- Igen... Ott is borult a papírforma, hiszen a szerbek is csoportelsők voltak. Nagyon nehéz ellenfél lesz, azt is mondhatnám, hogy sokkal-sokkal nehezebb, mint Montenegró...

- Milyen a hangulat? Nagyon el vannak keseredve a fiúk?

- El, igen. De én azt mondom nekik, hogy menjünk tovább ezen az úton, amit megkezdtünk. Már most látszik, hogy vannak a játéknak olyan elemei, amikben fejlődtünk és vannak olyanok, amikben még le vagyunk maradva, de mindentől függetlenül ők a mi fiaink és nagyon szeretjük őket!


SUGÁR PÉTER csapatkapitány a vlv-nek:

- Nem tudom, hogy mikor ment el a meccs, minden nagyon gyorsan történt. Nagyon sok gólt kaptunk, már az első negyedben négyet, és sajnos ez nem a mi játékunk, hogy túllőjük az ellenfelet.

- Mennyire vagytok ki lelkileg? Jönnek a szerbek, össze tudjátok szedni magatokat?

- Állandóan a történtekről beszélünk. Lesz egy napunk összeszedni magunkat, és felkészülni a szerbekre. Éjjel-nappal dolgoznak az edzőink, elemeznek, videóznak, mi is teljes odafigyeléssel dolgozunk. Sajnos legalább olyan nehéz dolgunk lesz 5-8-ig, mintha az első négyben lennénk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést, majd sikeres felkészülést kívánok!


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Viszonylag jó kezdés után a végére elfogytunk. Ami eddig az erényünk volt, a jó védekezés, a kevés kapott gól, az most nem sikerült, elöl pedig továbbra is akadozik a gépezet. Ami dühítő, az az, hogy nem fizikálisan maradtunk alul, hanem koncentrációban. Fejben sajnos gyengék voltunk és sok egyéni teljesítmény is elmaradt a várttól.

- Még két meccs hátra van, de már nem a legmagasabb helyezésekért... Ilyenkor ez mindig különösen nehéz. Milyen állapotban vagytok?

- Természetesen most mindenki nagyon szomorú és letört. Ebben a korosztályban is eléggé kiegyenlített a mezőny, az első nyolc csapat mind nagyon erős. Nem mindegy, hogy ötödik vagy 8. lesz a csapat, nyerni kell két meccset! 

A szerbek a soron következők, akiknek nagyon jó csapatuk van, a játékosaik egyéni képességei őket is megasabb helyre predesztinálják. Túl sok időnk nincs lógatni az orrunkat, mert két bivalyerős mérkőzés következik, amelyeken a becsületünkért kell küzdenünk.


MAGYAR MÁRTON a vlv-nek:

- Szomorúak vagyunk kimondottan, de megyünk tovább és koncentrálunk a következő mérkőzésre. Úgy gondolom a támadás az elején pörgős volt, viszont hátul könnyű gólokat kaptunk. A harmadik negyedben megszűnt a tűz a támadásainkban, aminek komoly ára lett.

- Fantasztkus ejtésgólt lőttél, az hogy volt?

- Sokat készültünk a mai meccsre, beleértve a montenegrói kapus gyenge pontját is. Nagyjából másfél-két méteren állhatott, ezért döntöttem az ejtés mellett.

- A szerbek jönnek...

- A szerb csapattal többször találkoztunk már a horvátországi felkészülési tornán, a pécsi tornán, illetve egy hetet Belgrádban készültünk közösen az Eb-re. Erős, összeszokott csapatról van szó, nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni a siker 



A nap további eredményei:

Az 9-12. helyért

Franciaország-Hollandia 10:9 (2:1, 1:1, 3:2, 0:2 - 4:3) - ötméteresekkel
Törökország-Románia 4:5 (2:1, 0:1, 1:3, 1:0)

Negyeddöntők

Spanyolország-Szerbia 11:9 (2:2, 3:2, 2:2, 0:1 - 4:2) - ötméteresekkel
Olaszország-Görögország 8:9 (2:2, 0:3, 3:2, 3:2)
​Oroszország-Horvátország 4:5 (1:1, 1:2, 0:1, 1:2)