FACEBOOK

Folytatódnak a német napok a szigeten

Folytatódnak a német napok a szigeten
hozzászólás, 2018.08.23.

Újabb két közös edzésen van túl válogatottunk és a németek Világkupa-csapata. Helyszíni vlv-riport.


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház


A magyar keret:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Ismét eltelt egy nap, volt két edzésetek. Kérek szépen egy kis összefoglalót. Mit végeztetek ma? 

- Üdvözlök mindenkit, vlv-olvasókat, -nézőket! A németek kérésére cseréltünk egy picit a programon, úgyhogy délelőtt tornatermeztünk, ők is egyébként, emberelőnyös helyzeteket gyakoroltunk egymás között velük és végül az edzőmérkőzést este játszottuk le. Pont fordítva lett volna az eredeti terv szerint, de igazából ugyanazok a dolgok lezajlottak. 

Szerintem jó edzőmérkőzés volt, kicsit belealudtunk az elején olyan szempontból, hogy gólokat ugyan lőttünk, de nagyon sok gólt kaptunk a mérkőzés folyamán. Amennyire egy picit álmosan érkeztek a németek ide kedden, tegnapra már egészen jól pörögtek, ma meg nagyjából visszanyerték azt az állapotukat, amit láttunk tőlük az Európa-bajnokságon is. Tudtunk sok mindent gyakorolni, kellemetlen ellenfél a német, ráadásul hiányzik az egyik centerük, még többet mozognak be. 

Nagyjából elégedett vagyok bizonyos játékelemekkel, azért még mindig kell javulnunk, sokat kell együtt gyakorolnunk, az viszont kimondható, hogy egészen lendületes játszunk. Bizonyos dolgok jól működtek, különösen a támadásbefejezések. Rengeteg gólt lőttünk, viszont, ahogy az előbb is mondtam, összességében sok gólt kaptunk, ezen majd dolgozni fogunk, de ez annak is köszönhető, hogy volt egy-két új védekezés, ami még nem megszokott a játékosoknak. 

- Köszönöm szépen a tájékoztatást! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek

Szervusz Bence! Ennek a kétkapunak  is vége van, kérek szépen egy kis értékelést.

Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Egy jó kemény kétkaput játszottunk a németekkel, igazából nagyon sok mindent gyakoroltunk, ugye rengeteg sok új dolgot hoznak ezek az új szabályok, még mind a két csapatnak szoknia kell, de nagyon hasznosnak ítélem. Jó volt. Kemény fizikai munkában vagyunk, és jó egy kicsit kitörni belőle ilyen kétkapuval.

Amikor nincs edzés, otthon vagy, pihensz, megfordul a fejedben, gondolkodsz, hogy az új szabályok kapcsán mit tudsz elővenni? Szoktál ezen lamentálni?

Hát ez még elég friss, egyelőre még edzésen is szokjuk. Van egy-két furcsa dolog, de hát még van két hét edzés, a jövő héten az ausztrálokkal kétkapuzunk végig, utána van még egy hét, tehát még van idő, hogy ezt memorizáljuk, és majd ne hibázzunk a Világkupán.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi!

- Szia!

- Jó nehéz napon vagytok túl megint. Hát hogy telnek a napok? Hogy érzed magad? Milyen munkát végeztek?

- Nagyon fárasztó ez a délelőtt fór-este kétkapu, és azért elég paprikás hangulatban telnek ezek a meccsek, úgyhogy mindenképpen fárasztónak mondható.

- De gondolom, hogy ettől lehet fejlődni, erősödni.

- Hát nyilván, meg ugye most a többiek pihentek, mi Miskolcon már alapoztunk és mi most megérezzük ezt az erős váltást, hogy két hete még 800-akat úsztunk, most meg már meccs-szituációkat gyakorlunk.

- Jó. Hát mire számítasz? Indultok nemsokára egy berlini tornára, először is gondolom számítasz arra, hogy benne leszel a csapatban.

- Hát..., inkább reménykedem.

Reménykedsz. Bízol benne?

- Hát nyilván.

- És ha sikerül, akkor mi a terved?

- Az még messze van, arról ne beszéljünk.

- Jó, akkor beszéljünk a jövő hétről, az ausztrálok jönnek. Nehezebb lesz vagy könnyebb?

- Biztos, hogy nehezebb lesz, azért az egy komplettebb csapat. Szóval úgy érzem, nehezebb kétkapuk lesznek.

- Nagyon szépen köszönöm,  jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-fotók az esti kétkapuról