FACEBOOK

Már a németekkel edz a válogatott - vlv-riport

Már a németekkel edz a válogatott - vlv-riport
hozzászólás, 2018.08.22.

Kétszer is edzett a német válogatottal szerdán a berlini Világkupára készülő magyar keret. vlv-riport a Margitszigetről.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház



A magyar keret:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


Ismert, hogy a németekkel egy csoportban leszünk a szeptember 11-16-i berlini Világkupa-tornán.

Délelőtt támadásvezetéseket gyakorolt egymás ellen a két válogatott, este meccset játszottak. Utóbbira ezúttal nem hívtak profi bírót, a két másodedző fújta a sípot.

A harc egyre élesebbé vált, s a találkozó vége felé Zalánki Gergő összetűzésbe keveredett védőjével, de úgy, hogy mindkét csapat szinte összes játékosa másodperceken belül ott termett, a "tetthelyen". Bunyó nem alakult ki, de a légkör feszültté vált, úgyhogy kicsit állt is a játék, majd az edzőmeccs folytatódott és rendben ért véget.

A napról a szövetségi kapitány mellett két játékost kérdeztünk.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Vége van ennek a napnak, hát ez egy egészen kemény kétkapu volt a németekkel. Egyrészt érdekel, hogy hogy értékeled? Szerintem mi nyertünk, de ilyenkor nem számolja az ember. És hát, hogy telt a nap? 

- Azért az első hét, amikor elkezdünk újra játszani, mindig hoz fájdalmakat a játékosoknak, nem olyan könnyű újrakezdeni, hiába edzettünk itt párat a múlt héten is meg kedden is magunkban. Ennek ellenére egész jó volt a játék dinamikája. Tény és való, hogy öt-hat játékos, aki nem volt kint az Európa-bajnokságon, egészen "előrehaladott", jó fizikai állapotban érkezett a többiekhez képest, akik hosszabb pihenőn voltak és csak a múlt héten kezdték meg a fizikai felkészülést, de úgy éreztem, volt képe ennek.

Az a terv, hogy minden ilyen edzőmérkőzésen, mint ez a ma esti is, és a jövő heti is, Ausztrália ellen lesznek részfeladatok, amiket meg kell oldaniuk a játékosoknak. Most is volt mind a védekezésben, mind a támadásvezetésben egy-két új dolog, s egy-két olyan dolog, amit csináltunk, de nem elég pontosan az elmúlt időszakban. 

Egész jól sikerült ez a mai edzőmérkőzés, én is úgy éreztem, hogy néhány góllal mindenképpen behúztuk. Kemény kis ütközet volt, te is láttad azért, hogy a végén volt olyan része, ami elég parázsra sikerült, meg is kellett állni egyszer-kétszer, volt egy kis adok-kapok a játékosok között. Ez, azt gondoltam, hogy csak holnap, vagy holnapután fog elérkezni, nem így az első igazi kétkapun. Nem baj igazából, Stamm edző úr is meg én is rendeztük ezt abban a pillanatban, hogy tudjuk folytatni a játékot. Előfordul az ilyen, főleg amikor az első hetekben nehezebben viseli el a játékos, hogy sérelem éri valamilyen téren. 

Tetszett, mert lendületes volt a játék, ezt is várom egyébként ettől a csapattól. Talán ez, ha lehet, egy fokkal gyorsabb csapat, mint akár az Eb-n szerepelt, nagyon fiatalos a lendület, de azért van mit csiszolni itt az elkövetkező hetekben, míg a Világkupához odaérkezünk.

Jönnek az új szabályok is egyik pillanatról a másikra, ezeket már helyenként jól, alkalmaztunk, néhányszor a németek ébredtek föl jobban. Ez is egy színfoltja lesz majd a berlini Világkupának. 

 - Köszönöm szépen, mára ennyi, hamarosan találkozunk. 

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Túl vagytok egy elég kemény kétkapun. Mi történt itt most, milyen volt a játék a németekkel?

- Most már lassan egy hete edzünk, ahhoz képest elég pörgős kétkaput sikerült játszanunk a németekkel. Az elején domináltunk, utána szép lassan, ahogy fáradtunk, kezdett egyre inkább "partner" lenni a német csapat a játékban - nem vagyunk annyira jók, tehát ez nem lenézés, de az elején tényleg tudtunk dominálni, pörgősebbek voltunk, lőttük a gólokat. Szerintem nagyon jó volt ahhoz képest, hogy tényleg egy hete van együtt a csapat, sőt nem is teljesen, mert ugye tegnap kezdtük el teljes kerettel.

- Most ez egy furcsa dolog, mert nyilván, amikor ezt a programot szervezték, nem tudták még, hogy mind a két ellenfeletek, a németek és az ausztrálok is ott lesznek velünk egy csoportban a Világkupa berlini döntőjében. Ez milyen nektek, tehát ebből a meccsből marad valami, tudtok valamit tanulni arra a tétmeccsre?

- Elég sokat játszottunk azért a németekkel, volt a duisburgi felkészülési torna, meg az Eb-n is találkoztunk velük. Mindkét mérkőzéshez képest ez egy rendesen kicserélődött csapat, szóval szerintem nekünk jelen pillanatban nem annyira az ellenfelet kell figyelni, hanem saját magunkat.

- Akkor beszélj magatokról, hogy megy a játék?

- Edzések előtt vannak taktikai megbeszéléseink, az ott elhangzott feladatokat többé-kevésbé sikeresen teljesítettünk most, főleg az elején. De látom az utat, ahova még el lehet jutni. Úgy érzem, hogy lesz előrelépés ebből még, az Eb-hez képest is.

- Ezt mindenki várja, ti is meg mi is! Legyen így, azt kívánom, és jó felkészülést a csapatnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz, Szilárd! Köszöntelek ismét, és az első kérdés kötelező: hogy vagy?

- Jól, köszönöm. Jó az egészségi állapotom, hál' istennek, és örülök, hogy itt lehetek.

- Végeztél valami speciális tornát, vagy kezelést kaptál?

- Igen, amióta kikerültem az Európa-bajnoki keretből, azóta folyamatosan kezeltetem, minden héten többször is járok fizioterapeutához, gyógytornászhoz, és ezzel, azt gondolom, hogy karban lehet tartani. Azt mondják a szakemberek is, hogy karban lehet tartani ezt a nyaksérülést, és ez az életem része, majdnem minden nap kell végeznem a gyakorlatokat. De ha nem lesz vele gond, akkor ezt nagyon szívesen elvégzem mindig.

- Hogy megy most itt a munka?

- Kemény, nagyon kemény. Nincs sok időnk, három-három és fél hetünk van, és mondhatni, eléggé belecsaptunk a közepébe most már. Reggel még támadásvezetést gyakoroltunk a németekkel, ma délután már volt egy rendes mérkőzés. Gyakoroljuk az új szabályokat, van egy-kettő, amit még meg kell szokni, de még egyszer mondom, nincs már sok idő. Folyamatosan feszített a tempó, jövő héten már jönnek az ausztrálok, ezen a héten pedig még végig a németekkel vagyunk. Rengeteg edzőmeccs van, azt gondolom, hogy ezzel kicsit tudnak rögzülni ezek az új szabályok, és meg tudjuk őket szokni.

- Gondolom, bízol abban, hogy benne leszel a berlini csapatban. Ha benne leszel, akkor az ott neked milyen lehetőség, mit szeretnél elérni?

- Nagyon jó lehetőség. Nyilván az volt a célom, hogy benne legyek az Eb-csapatban, úgy gondolom, nagyon jó klubszezont zártunk, meg idény közben az összes válogatott mérkőzésen játszottam. Sajnos ez a sérülés pont nem jókor jött, mert éppen közeledett a Világliga, ott volt egy csapathirdetés, benne lettem volna a Világliga-csapatban, de sajnos a sérülésem miatt nem lehettem. Így utána már az Eb-csapatba sem volt esélyem bekerülni, tehát ez az egy világesemény, amin bizonyíthatok - remélem, hogy benne leszek. Nagy lehetőség, mert a mi csoportunk relatíve nem annyira erős, mint a másik - persze, ezt nem szabad elkiabálni, mert a németekkel is ikszeltünk, az ausztrálokkal a Benu-kupán ikszeltünk, tehát nem lesznek könnyű mérkőzések. De nagyon szeretnénk megnyerni a csoportot, akkor egy könnyebb ellenfél jön a négy közé jutásért, ott meg ugye már bármi lehet.

- Köszönöm szépen, sikeres felkészülést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


 vlv-fotók