FACEBOOK

Vissza, a felnőttekhez!

Vissza, a felnőttekhez!
hozzászólás, 2018.08.21.

Első, teljes létszámú edzését tartotta meg kedden délelőtt a szeptemberi berlini Világkupára készülő magyar válogatott. vlv-edzésriport:

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház



MInt megírtuk, Märcz Tamás 14 tagú kerettel készül a berlini tornára, amelyen - 13 jelenévő játékosból - meccsenként 11-en szerepelhetnek majd. A fiúkra előbb a német válogatottal, majd az ausztrálokkal közös edzések várnak.

A névsor:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Múlt hét csütörtökön kezdődtek meg az edzések, aznap két edzésünk volt, pénteken szintén kettő, szombaton délelőtt fejeztük be az edzéseket. Ehhez az öt vízi foglalkozáshoz volt két tornatermi edzés is. Nemcsak fizikai, hanem azért technikai jellegű is volt a gyakorlás, sőt, az új szabályokhoz való alkalmazkodást is elkezdtük, ez mind a kapusok, mind a lövőjátékosok szempontjából fontos. 

A hosszú hétvége és az ünnepnap után kedden délelőtt kezdtük meg a felkészülést, hála istennek mindenki itt van. Tizennégy játékossal vagyunk, ebből tizenhárom lesz utazó, egy pici versenyhelyzet így marad az elkövetkező hetekre, ami szerintem jó.

Most délután érkezik a német válogatott, akikkel lesz, amikor emberelőnyös helyzeteket fogunk gyakorolni, de három-négy kétkapus edzést is beterveztünk. Ezeken már élesben is teszteljük az új szabályokat, játékvezetővel, órával. Mindenképpen jó lesz, hogy meccseket fogunk tudni játszani, még ha ezek nem is hivatalos mérkőzések, így nincs eredménykényszer. Így azért, azt gondolom, több olyan taktikai elemet is fogunk tudni gyakorolni, amit azért nehezebben húz meg egy edző egy olyan csapattal, amely nem feltétlenül van készen a taktikai munka szempontjából. Most azért - mind ezen a héten, mind jövő héten - lesz ilyen jellege a kétkapuknak, a jövő héten az ausztrálokkal is hasonlóképpen készülünk. Ezen a héten egyébként péntekig edzünk, majd hétvégére mennek a játékosok, a rákövetkező hétfőn fogjuk folytatni. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)

VLV-VIDEÓK:


Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz Mátyás! Szeretettel köszöntelek ezen a helyen, a válogatott edzésén! Beszéltük az előbb, hogy itt te vagy ma a sztár, hírértékű, hogy itt vagy. Hogy fogadtad a meghívást, úgy gondolom azért egy pályafutásnak ezen szakaszában ez egyrészt szokatlan, másrész hatalmas nagy elismerés.

- Köszönöm szépen! Nagyon jó itt lenni, és tényleg, őszintén, már én sem vártam behívót 31 évesen, nyilatkoztam is korábban, hogy "ez kimaradt az életemből". Nagyon jó érzés, próbálok, mindent beleadni, hogy ez több idő legyen, mint amennyi eddig volt, mert tényleg egyszer volt már behívó, de nem vetettem meg annyira a lábamat, mint amennyire szerettem volna.

- Gólerős vagy, gólkirály is voltál az OB1-ben, most nem akarok még vájkálni ebben, aztán megyünk tovább, de hogy történt ez, hogy te nem voltál egy időszakban sem állandó válogatott-tag?

- Nem az én titulusom ezt megválaszolni, nem tudom. A sors így hozta, nem mondanám, hogy máshogy edzettem volna ebben az évben mint az előző években, most így alakult, és hál’ Istennek ez is eljött.

Na beszéljünk a jelenről és a jövőről. Ugye, nem lehet még tudni az utazó csapat névsorát, de hát azért elég sanszos, hogy benne leszel, hiszen csak egy "többlet" van. Hogy készülsz, mire számítasz? Milyen elvárásod van magaddal szemben?

- Hát, ugyanúgy, mint a BVSC-s bajnokikon, mindent beleadni és kiharcolni azt, hogy utazó legyek. Igazából mindenki úgy készül egytől-egyig, hogy benne lenne ebben a keretben, ahogy én is, majd meglátjuk hogy sül el.

- Jó, és most furcsa ezt így megkérdezni, de a távlatokban… tehát el tudod képzelni, hogy olyan teljesítményt nyújtasz, hogy kiszorítasz másokat, akik eddig már bent voltak? Gondolom ez a cél, ez nyilvánvaló…

- Igen, reménykedem benne. Még nagyon nem szeretnék annyira előre gondolkodni, egy hónap múlva, hogyha benne leszek a keretben, akkor beszélhetünk a továbbiakról is.

Fogunk beszélni… Annyit mondj még, hogy a környezeted, ismerőseid, családod mit szóltak? 

- Nagyon örültek, és ők is meglepődtek, mert ha én nem vártam, akkor szerintem ők sem várták, de tényleg nagyon örültek, és nagyon sok gratulációt kaptam, amit ezúton is köszönönök szépen. Próbálom ezt meghálálni a továbbiakban. 

- Mi is gratulálunk, és sikeres szereplést kívánunk! 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Kerbi) 


vlv-képek



Kardos Gergely a vlv-nek


- Szervusz, Pipi! Köszöntelek újra a válogatott edzésén. Visszatérő vagy, kihagytál egy világverseny után egy világversenyt és most egy újabb világverseny következik, ahol már benne vagy egész biztos, a csapatban, hiszen két kapus van a keretben. Az első kérdésem az, hogy hogy nézted az Európa-bajnokságot? Milyen érzéseid voltak? Bírtad-e, tudtad-e nézni? Milyen volt innen? 

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Igen, végignéztem természetesen, minden meccset láttam. Elég nehéz volt nézni, mert tudom, hogy sokkal többre képes ez a válogatott, nem úgy jött ki a lépés, ahogy kellett volna, úgyhogy nehéz volt, nehéz volt, nem tudok most erre mit mondani. 

- Mozdult néha a kezed? 

- Hát, nyilván benne van az emberben az, hogy ha esetleg ott lenne, mit hogy csinálna, de hát most ez ugye sajnos nem adatott meg, remélem, a jövőben ez máshogy lesz, nagyon remélem. Most itt jön a Világkupa, úgyhogy itt egy lehetőség, ahol meg lehet ezt mutatni. 

- Na, hát az akkor a következő kérdés, hogy ez a Világkupa egy furcsa torna, ugye, nekünk tulajdonképpen nem lényeges abból a szempontból, hogy megvan már a kvalifikációnk a jövő évi vb-re, de azért az egyéneknek, a csapatba kerülés szempontjából ez egy nagyon fontos torna. Magadban mit építettél fel, mire készülsz? 

- Abszolút, ez így van, ahogy te is mondtad. Akik az Európa-bajnoki keretben nem voltak benne, azoknak ez egy nagy lehetőség, hogy meg tudják magukat mutatni egy nagyobb világversenyen is. Úgyhogy én magamnak célul azt tűztem ki, hogy minél jobban teljesítsek és a csapat alá játsszak, úgymond, tehát támogatni őket hátulról, irányítani és hát, nyilván jó lenne minél jobb eredményt elérni. 

- Itt az eddigi edzések hogy sikerültek? 

- Jól, múlt hét csütörtökön kezdtük el a felkészülést, már voltak keményebb konditermi edzéseink, volt egy pár úszóedzés, belecsaptunk kicsit a lecsóba, de hát ez nem is baj. Most keddtől elkezdtünk újra, este a németekkel készülünk, fórozni fogunk valószínűleg, holnap pedig már kétkapuzni is. 

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok! 

 - Én is. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Toni, köszöntelek újra a VLV kamerája előtt! Találkoztunk Szombathelyen, mit kerestél ott?

- Szia Geyza! Lementem megnézni az új szabályokat, meg szurkolni a magyar csapatnak.

- A magyar csapatnak sikerült a bronzérmet megszerezni, úgyhogy ebből a szempontból jól dolgoztál. Mi van az új szabályokkal, hogy értékeled, mint játékos, milyen volt?

- Centerben nem sok változás van, úgy láttam, a többieknek biztos nehezebb lesz begyakorolni. A védekezés is azért más lesz... Fejlődünk mi is, gyakoroljuk, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

- Volt egyáltalán bármi, ami úgy érzed, neked fontos, tehát amin változtatni kell emiatt?

- Az én játékomban?

- Igen.

- Nagyon nem. Ugyanazt kell csinálni, be kell állni két méterre.

- És fog menni?

- Remélhetőleg fog menni.

- Na, akkor beszéljünk a felkészülésről: hogy haladnak, hogy telnek-múlnak a napok?

- Ma találkoztunk másodjára. Előző héten volt öt edzésünk, utána volt három nap pihenő, most már az egész csapat itt van. Nem tudom, nagyjából ennyi. Edzünk, úszunk, taktika, este már jönnek a németek, velük gyakorolunk ezen a héten, úgyhogy velük fogjuk először tesztelni az új szabályokat.

- Van ez a torna Berlinben, nem tudni még, de nagyon valószínű, hogy ott leszel. Ha mész, akkor mi az, amit ott el szeretnél érni?

- Nyilván a legfényesebb érmet szeretném elérni. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében, szerintem a csapat is, úgyhogy meglátjuk, mire lesz ez elég.

- Egyéni cél?

- Megmutatni, hogy ide való vagyok, bebizonyítani ezt magamnak, az edzőnek és a csapatnak.

- Köszönöm szépen, sikerüljön!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek