FACEBOOK

U18: Magyarország-Spanyolország 11:12

U18: Magyarország-Spanyolország 11:12
hozzászólás, 2018.08.18.

Nem sikerült a döntőbe jutás, de játékosaink emelt fővel futhatnak neki a bronzmeccsnek, mindent megtettek, a spanyolok jobbak voltak. Vasárnap 15.15-től Szerbia ellen szerezhetjük meg a fontos medált. A vlv helyszíni tudósítása folyamatosan bővül:


A világbajnokságon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház


Ifjúsági világbajnokság, Szombathely

Elődöntő


Magyarország-Spanyolország 11:12 (4:1, 3:5, 0:2, 4:4)
G.: Bóbis B. 4, Baksa B. 3, Fekete G. 2, Csorba, Ekler, ill. Bertan 5, Prietio 2, Sanahuja 3, Alcón, Asensio

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Vasárnap 15.15-től a Görögország-Szerbia mérkőzés vesztesével - Szerbiával játszunk a bronzéremért.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Fekete Gergő első gólja

2:0 - Baksa Benedek első gólja, ötméteres

2:1 - Bertan első gólja

3:1 - Baksa Benedek második gólja

4:1 - Csorba gólja

4:2 - Sanahuja első gólja

4:3 - Alcon gólja

5:3 - Bóbis első gólja

5:4 - Prieto első gólja

6:4 - Bóbis második gólja

7:4 - Bóbis harmadik gólja, ötméteres

7:5 - Bertan második gólja

7:6 - Bertan harmadik góla

7:7 - Prieto második gólja

7:8 - Bertan negyedik gólja

Korom ötméterest véd

8:8 - Baksa Benedek harmadik gólja

8:9 - Sanahuja második gólja

8:10 - Bertan ötödik gólja

9:10 - Fekete Gergő második gólja

9:11 - Sanahuja harmadik gólja

10:11 - Ekler Bendegúz ötméteresgólja

11:11 - Bóbis Botond negyedik gólja

11:12 - Korom-védés, Asencio gólja



Horváth János a vlv-nek


- Szervusz, János! Hát ez nem sikerült. 

- Hát nem. 

- Még csak azt sem lehet mondani, hogy kicsin múlott, mert bár csak egy gól volt a különbség, de mintha jobbak lettek volna a spanyolok, nem? 

- Tulajdonképpen nagyon hasonló volt a mérkőzés a tavalyi máltai Eb-elődöntőhöz. Az elején elléptünk, lehetőségünk volt elmenni, büntetőt és ziccereket hibáztunk, utána feljöttek a spanyolok. Kicsit talán hosszabb volt a kispadjuk és nekem több játékosom nagyon megilletődötten játszott. Tulajdonképpen ennyi. Ez egy nagyon-nagyon jó spanyol csapat, beszéltünk róla, hogy ők egy edzőtáborban Barcelona mellett együtt élnek hétfőtől csütörtökig, és pénteken mennek vissza a saját klubjukba, tehát három éve készülnek erre az eseményre. Nagyon együtt van ez a csapat, de úgy érzem, ma az enyém is nagyon együtt volt és sanszunk volt arra, hogy ezt a nagyon jó spanyol válogatottat megverjük. Sajnos nem tudtunk vele élni, el kell ismerjem, hogy jobban voltak. 

- Gondolom, hogy részben azért csalódás, mert a meccs eleje úgy indult, ahogy reméltük, azt hiszem nem is vezettek félidőig. 

- Nézd, ezek ugye, gyerekek. Négy éve kergetünk egy álmot, mióta megtudtuk, hogy Szombathelyen lesz a világbajnokság, hazai környezetben szerettünk volna nyerni. Ezt ki is mondtuk, tehát nem a négybe kerülés volt a cél, hanem a világbajnoki cím. Ez nem sikerült, nyilván ez egy óriási pofon, de hát sportemberek vagyunk, fel kell állni. Az a nagy dolog, egy ilyen pofon után felállni. 

- Ez nem lesz most könnyű, hiszen egy teljes nap sincsen a meccsig, mert három óra valamikor van. Mit teszel ilyenkor? Mi lesz most a program? 

- Nyilván átbeszéljük a történteket, föl kell rázni a csapatot. Ilyenkor azért kijön a fáradtság is, ne felejtsük el, hogy nyolc nap alatt hét meccset játszottunk, és abból hat nagyon kemény meccs volt, ilyenkor már minden fáj. Ez egy plusz adrenalin volt, a közönség, plusz az elődöntő. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Korom Dániel a vlv-nek

- Szia! Hát, nagyon sajnálom, nem sikerült megfordítani. Tényleg mindent megtettetek, te is védtél, jól védtél. Mi történt?

- Nem tudom. 4:1-es vezetésnél beragadtunk, ott megtorpant a játék. Amikor elkezdtünk hátrányban lenni, picit elkezdtünk kapkodni, úgy gondolom, hogy emiatt volt az, hogy nem tudtunk betalálni fél negyeden keresztül kb. Ez most nem sikerült sajnos. Azért sajnálom nagyon, mert ennek a korosztálynak ez volt az utolsó tornája így együtt, de úgy gondolom, hogy a vereségből csak tanulni lehet. Ki fogjuk elemezni ezt a játékot, ezt a meccset és amiket most hibáztunk, nagyon jó tanulópénz lesz a továbbiakban, akár felnőtt korunkban is.

Remek nézőközönség volt, tényleg le a kalappal előttük, sajnos velük sem sikerült, de mi mindent megtettünk, ők is. Ennél többet nemigen tudok mondani.

- Azért van még egy meccs, és azon a meccsen érmet osztanak, úgyhogy gondolom, ilyenkor mindig ez a legnehezebb: gyorsan elfelejteni. Hogy fog menni?

- Tavaly is sajnos ugyanez volt a történet, szerintem fel fogunk tudni állni, nem szabad bánkódni, menni kell tovább. Még meglehet a harmadik hely. Hogyha most ezen elkezdünk bánkódni, akkor nem fogunk tudni holnap nyerni, úgyhogy ma még megnézzük a meccset, kicsit bánkódunk, megbeszéljük és holnap újult erővel, mindet kitéve a pályára nekimegyünk a bronzmeccsnek. Tartozunk annyival a nézőknek, hogy megnyerjük.

- Köszönöm!

(Lejegyzete: Kerbi)



Bóbis Botond a vlv-nek

- Botond, nagyon sajnálom, tényleg mindent megtettetek. Mondtam itt az előbb is, hogy ennél többet nem tudom, hogy lehetett volna-e.  Szerencsétlen meccs is volt, meg hát lehet, hogy jobbak voltak a spanyolok.

- Igen. Óriási erőket mozgósítottunk, le a kalappal a csapat előtt. Azt gondolom, hogy nincsen szégyenkezni valónk. Nagyon nagyot küzdöttek a srácok. Gratulálok magunknak. Sajnos nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el. Úgy gondolom, hogy kicsit magunkat vertük meg. Sok hibát követtünk el most, főleg hátul. 

- Elöl meg minden kipattant, nem értétek el...

- Igen, nem volt szerencsénk, de azt gondolom, hogy sok olyan helyzetünk volt, amikor mást kellett volna választani. Rossz döntéseket hoztunk, de azt gondolom, még egyszer azt tudom mondani, hogy le a kalappal, gratulálok mindenkinek, óriási munka volt. 

- Még van egy egy meccs, a bronzéremért.

- Igen. Ez mindig nehéz dolog. Két vesztes csapat játssza a bronzmérkőzést. Mindig nagyon nehéz erre felpörögni, de ilyen hazai közönség előtt, úgy gondolom, hogy nincs is más lehetőségünk, fel kell pörögni és meg kell nyerni azt a bronzérmet.

- Köszönöm és a személyes teljesítményedhez gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Baksa Benedek csapatkapitány a vlv-nek

- Hát, Béni, nagyon sajnálom, borzasztó érzés lehet ez most, így, hogy a döntő küszöbén... Nem tudom, hogy mikor lesz erre újra lehetősége bárkinek ebből a csapatból, nagyon el vagytok keseredve, gondolom. 

- Igen, így van. Megint egy hajszálon múlott, sajnos ugyanaz volt a forgatókönyv, mint tavaly. Ezt szerettük volna elkerülni, mindenképp szerettük volna megverni a spanyolokat, ez megint nem sikerült sajnos. Szívünket-lelkünket beletettük, ezt most is elmondom, nem tudom mi hiányzott. Valószínűleg közrejátszott, hogy a csapat felének nagyon nagy stressz volt ez, mindenkin, de volt, aki tudta ezt rendesen kezelni. Nekünk jobban kellett volna biztatni a többieket, úgy érzem, de azért mi is nagyrészt magunkkal foglalkoztunk, mert menni kellett előre. És megint nem sikerült. 

- A bronz vigasztalna valamennyire? 

- Most azt mondanám, hogy nem, de mindenképpen meg kell szerezni. Nem a bronzért jöttünk, de valamit itt kell tartanunk Magyarországon, és most ez a bronz az, amit el tudunk érni. Két vereséggel nem szabad hazamenni. 

- Köszönöm szépen! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Dávid Zoltán a vlv-nek

- Szervusz Zoli! Egy gyors értékelést szeretnék kérni.

- Nagyon nehéz, nyilván. Most egy picit úgy gondolom, hogy mi vesztettük el ezt az elődöntőt. Nagyon elmentünk az elején és ezt az előnyt nem lett volna szabad kiengedni. Buta meg néha talán könnyű gólokat kaptunk olyan helyeken amiket megbeszéltünk. Azt is megbeszéltük, hogy hova fognak lőni. Sajnos oda is lőttek. Szerelni akartunk, amikor nem kellett volna, nem tudom, így alakult. Szomorú vagyok, megmondom őszintén, mert azt éreztem, hogy ezt be tudtuk volna húzni.

- Hát most már ez megtörtént. Holnapig mit lehet csinálni?

- Elsősorban összevakarni a srácokat, mert látom, hogy nagyon csalódottak. Úgyhogy, amit most tudunk tenni, az az, hogy valamennyire megpróbáljuk összevakarni őket és felkészülni a holnapi mérkőzésre, hiszen azért éremért játszunk, ez egy világbajnokság, ahol egy bronzérem is érem, sőt van, aki nagyon örülne annak a bronzéremnek. Úgyhogy most azt kell valahogy felfognunk, hogy van egy lehetőség előttünk és nem az elvesztett lehetőségre kell gondolni, hanem arra, hogy most van egy másik lehetőség, hogy megszerezzünk valamit.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek I.


vlv-képek II.


A nap további eredményei:

Üzbegisztán-Kína 13:14 (3:1, 2:4, 2:2, 4:4 - 2:3) - ötméteresekkel (a 19-20. helyért)
Szaúd-Arábia-Kanada 5:20 (2:4, 2:4, 0:5, 1:7) (a 17-18. helyért)
Argentína-Dél-Afrika 8:9 (2:1, 3:3, 2:3, 1:2) (a 15-16. helyért)
Egyiptom-Új-Zéland 14:4 (3:0, 2:1, 5:1, 4:2) (a 13-14. helyért)
Kolumbia-Brazília 5:16 (1:3, 1:3, 2:7, 1:3) (a 11-12. helyért)
USA-Oroszország 14:8 (3:4, 4:1, 4:1, 3:2) (a 9-10. helyért)
Montenegró-Horvátország 10:15 (1:2, 1:5, 4:3, 4:5) (az 5-8. helyért)
Ausztrália-Olaszország 6:12 (0:6, 1:0, 2:4, 3:2) (az 5-8. helyért) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt.
Görögország-Szerbia 9:8 (1:2, 3:3, 4:2, 1:1)

A torna utolsó napjának programja:

12.15 Montenegró-Ausztrália (a 7. helyért)
13.45 Horvátország-Olaszország (az 5. helyért)
15.15 Magyarország-Szerbia (bronzmérkőzés)
16.45 Spanyolország Görögország (döntő)


A SZOMBATHELYI IFJÚSÁGI VB A VLV-N:


AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A CSÜTÖRTÖKI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A PÉNTEKI (az első szombathelyi) EDZÉSRŐL


ARCKÉPCSARNOK

MAGYARORSZÁG-KÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-KÍNA 22:11 (nyilatkozatok, gólok, fotók)

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15:12


BÜKFÜRDŐI EDZÉSRIPORT 

MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS


MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 30:1

BRUTALITÁS MIATT ELTILTOTTAK EGY OROSZT

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 9:9

MOLNÁR TAMÁS A SZABÁLYMÓDOSÍTÁSOKRÓL

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-USA 10:9

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
 

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG 3:8

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS