FACEBOOK

U18: Magyarország-Argentína 30:1

U18: Magyarország-Argentína 30:1
hozzászólás, 2018.08.14.

A cím nem elírás. Helyszíni riportunk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.


A világbajnokságon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház

Ifjúsági világbajnokság, Szombathely, 4. nap

Magyarország-Argentína 30:1 (7:0, 7:1, 8:0, 8:0)

G.: Baksa 5, Fekete G., Bóbis 4-4, Ekler, Fodor O., Szeghalmi 3-3, Dala D., Schmölcz, Csorba 2-2, Szieben, Vékony, ill. Hoorn

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Baksa Benedek első gólja

2:0 - Ekler első gólja

3:0 - Bóbis Botond első gólja

4:0 - Baksa Benedek második gólja

5:0 - Baksa Benedek harmadik gólja

6:0 - Bóbis Botond második gólja

7:0 - Bóbis Botond harmadik gólja

7:1 - Hoorn gólja

8:1 - Ekler Bendegúz második gólja, ötméteres

9:1 - Fekete Gergő első gólja

10:1 - Szeghalmi első gólja

11:1 - Szieben ötméteresgólja

12:1 - Dala Döme első gólja

13:1 - Fekete Gergő második gólja

14:1 - Szeghalmi második gólja

15:1 - Fodor Olivér első gólja

16:1 - Dala Döme második gólja

17:1 - Baksa Benedek negyedik gólja

18:1 - Schmölcz első gólja

19:1 - Fekete Gergő harmadik gólja

20:1 - Fekete Gergő negyedik gólja

21:1 - Vékony gólja

22:1 - Csorba első gólja

23:1 - Ekler harmadik gólja

24:1 - Fodor Olivér második gólja

25:1 - Fodor Olivér harmadik gólja

26:1 - Csorba második gólja

27:1 - Baksa Benedek ötödik gólja

28:1 - Bóbis Botond negyedik gólja

29:1 - Schmölcz második gólja, ötméteres

30:1 - Szeghalmi harmadik gólja



Horváth János a vlv-nek


Hát János, az a kérdésem, hogy lesz-e büntetés a kapott gól miatt?

- Nem lesz büntetés. Igazából ez – amint láttátok – egy magabiztos győzelem volt, de úgy gondolom, hogy a két ország vízilabda-kultúrájából adódóan ez elvárható volt a társaságtól. Az volt a kérésem a mérkőzés előtt, hogy nem érdekel, hogy hány gólt lövünk, minél kevesebbet kapjunk. Ezt, úgy gondolom, hogy nagyon jól megoldottuk. Nyilván egy önbizalomnövelő győzelem volt, de messzemenő következetést levonni ebből a későbbiekre nem lehet.

- Igen, ez azért elég nyilvánvaló, de valahogy mégis úgy lehetett érezni, hogy nagy kedvvel játszottak és még így is kimaradt egy csomó helyzet.

- Igen, tulajdonképpen ezen a mérkőzésen a helyzetkihasználást tudtuk gyakorolni, ez, azt hiszem, hogy jól sikerült, bár hagytunk ki helyzeteket, de most harminc gólnál legyek elégedetlen, hogy mennyit hagytunk ki? Úgy gondolom, hogy ami a mérkőzésben volt..., megtiszteltük az argentinokat azzal, hogy a tőlünk telhető legkomolyabban vettük.

- Jó, hát, holnap az oroszok jönnek, hát mi a terv?

Hát, nyilván nyerni szeretnénk, de ez egy csoportmérkőzés, a világbajnokság majd a kieséses szakaszban fog kezdődni, úgyhogy természetesen mindenképpen nyerni szeretnénk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Grieszbacher Márk a vlv-nek

- Szervusz, Márk! Gratulálok ehhez a győzelemhez. Egy gólt kaptál - minden rendben van?


- Köszöntöm a nézőket! Köszönöm, igen, minden rendben van. Én azt érzem a csapaton, hogy bár tegnapelőtt kikaptunk a görögöktől, de összeszedtük  magunkat, nem lankadt le senki, készülünk az oroszokra, az oroszok után készülünk a továbbiakra, Amerikára vagy Olaszországra. Nagyon jó felkészülés volt ez a holnapi meccsre - megyünk tovább.

- Tudtatok ettől egy kis önbizalmat szerezni? Jó, nyilván mindenki tudta, hogy Argentínának nincs esélye, de azért mégis: ez egy gólzápor volt...

- Úgy érzem, hogy nagyon sok önbizalmat adott ez a meccs nekünk, ugye, mindenki tudott gólt lőni, kijátszottuk a végletekig a játékunkat. Ez egy szép győzelem, szerintem nagyon nagy önbizalmat adott nekünk.

- Az oroszok ellen mit vársz?

- Győzelmet.

- Köszönöm szépen.



Fodor Olivér a vlv-nek


Szervusz Olivér, köszöntelek a VLV kamerája előtt, rég beszéltünk. Hogy látod itt a helyzeteteket? Ma egy parádés meccsen gyönyörű győzelmet arattatok, igaz hogy az ellenfél nem tartozik a topcsapatok közé. Egy kis értékelést kérnék szépen!

Először is köszöntöm a kedves nézőket! Hát, ha már így értékelnem kell a meccset, elsősorban azt mondanám: Jani bácsi annyit kért tőlünk, hogy kapjunk minél kevesebb gólt, és e mellett a lőtt gólok csak extrák. Ezt, úgy gondolom, hogy teljesítettük, nagyon szépen helytállt a csapat. A kapusok szenzációsan védtek, és an bloc, az egész csapat ma jó volt.

- Meg tudjátok ezt ismételni egy fokkal nehezebb, aztán két fokkal nehezebb csapat ellen, szerinted?

- Szerintem meg tudjuk, legalábbis mindenféleképpen törekedni fogunk rá, mert ki szeretnénk magunkból a legtöbbet hozni, ez ma – még ha egy gyengébb ellenfél ellen is, de sikerült, és innentől kezdve a kemény meccseken ugyanígy, ugyanezzel a tűzzel, ugyanezzel a nyerni akarással, és ugyanezzel a csapattal fogunk vízbe szállni, és reméljük a legjobbakat.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)   



Baksa Benedek csapatkapitány a vlv-nek


- Szervusz, csapatkapitány úr! Te lettél a meccs legjobbja is. És hát, ez egy olyan győzelem volt, amire még akkor is lehet emlékezni később, ha tudjuk, hogy Argentína nem a sportág élvonalába tartozik. Milyen volt ez a mai?

- Így van. Köszönjük szépen a gratulációt. Próbéltunk minden energiát kiadni magunkból és picit javítani az előző, a görögök elleni meccsünkhöz képest. Nyilván egy pár foggal gyengébb csapat ellen nem lehet azt mondani, hogy kijavítottuk, de próbáltuk összerakni a védekezést, úgy gondolom, azért ez ma sikerült. Nem tudom, mennyi blokkunk volt, de jóval több, mint az eddigi mérkőzéseken. Jani bácsi tényleg csak azt kérte tőlünk, hogy prbáljunk meg minél kevesebb gólt kapni, az, hogy mennyi gólt lövünk, őt most annyira nem érdekli, csak a védekezésünk álljon össze végre.

- Milyen állapotban van a csapat? Mégiscsak csapatkapitány vagy, te vagy az autentikus ebben, hogy megkérdezzem. Hogy vagytok?

- Szerintem jól. A nyáron elég komoly munkát végeztünk ahhoz, hogy itt a világbajnokságon bírjuk ezt az iramot. Nem adtunk ki magunkból még mindent, azért az látszik. Remélem ennél csak jobbak és jobbak leszünk, és minél nehezebb meccsek jönnek, annál jobban fogunk játszani.

- Az oroszok?

- Kemény meccs lesz holnap. Reméljük ennél még többen lesznek majd kint, és pluszt adnak nekünk. Tudjuk, hogy mit kell játszanunk, azt is, hogy nekik mik az erősségeik, reménykedünk és próbálunk holnap is győzni.

- Köszönöm szépen, így legyen!

Köszönöm szépen!



Schmölcz Norman a vlv-nek

- Neked is szívből gratulálok! Akárhogy is van, ennyi góllal nyerni egy meccsen és ilyen keveset kapni, az mindenképpen jó dolog! És hát, egy világbajnokságon vagyunk. Egy kicsit lelkileg visszaadta a kedveteket?
 

- Igen, hát én azt mondom, hogy el sem ment a kedvünk a vízilabdázástól vagy ettől a világbajnokságtól, egy csoportban elszenvedett vereség után nem is szabad. Nyilván önbizalomnövelőnek tökéletes volt ez a mérkőzés, de azt is tudom mondani, hogy nem számottevő az, hogy Argentína ellen lőttünk harminc gólt és kaptunk egyet. Nyilván nekünk jó. 

- Nekik nem… :-)

- Igen, igen. 

- Jó, hát milyen állapotban vagytok? Hogy érzed, most, három meccs után, mire lesz képes a csapat?

- Mint most Jani bácsi is elmondta az előbb a megbeszélésen, ha elhisszük magunkról, hogy le tudjuk hozni a csillagokat, akkor bármire képesek vagyunk. 

- Holnap az oroszok ellen kell lehozni a csillagokat, a vörös csillagokat. :-) Mire számíthatunk? 

- Hát én azt tudom mondani, hogy emelt fővel fogunk kijönni a vízből, úgy, hogy mi mindent megtettünk. Ha sikerül, akkor nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor megyünk tovább és onnantól kezdődik a világbajnokság nagybetűvel, a kieséses szakasz. 

- Egyszerű dolog ez. Sok sikert kívánok! 

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bóbis Botond a vlv-nek

- Szervusz, Bóbita! Gratulálok, tökéletes meccsen vagytok túl, majdnem tökéletes, azt hiszem ennél jobban nem lehetett volna ezt lehozni, ma ez volt az ellenfél. Hogy értékeled? 


- Köszönjük szépen a gratulációt! Úgy gondolom, meggyőző játékkal, a hibákat kijavítva, odafigyelve a hiányosságainkra és ezeket kijavítva tudtunk ma győzni. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen meccset tudtunk játszani, kevés kapott góllal, sok blokkal, a kapus teljesítménye a helyén volt, és helyenként gyönyörű dolgokat csináltunk és csapatként funkcionáltunk végre. 

- Visszarázódtatok ezzel a helyes útra, ahogy fogalmazott az edzőtök? 

- Hát, nyilván ezt a mérkőzést nem lehet összehasonlítani a komolyabb ellenfeleinkével, de úgy gondolom, ez egy lépés volt előre, innentől kezdve élet-halál, az orosz meccs tulajdonképpen még nem az, de természetesen presztízsértékű, és hazai közönség előtt természetesen győzni szeretnénk minden mérkőzésen. 

- Köszönöm szépen! 

- Én köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Dávid Zoltán a vlv-nek


- Szervusz, Zoli!

- Üdvözöllek, üdvözlök mindenkit!

- Egész nyugodt most itt a légkör, egy ilyen 30:1 arányú győzelem után valahogy felszabadultabbak az emberek, mint mondjuk, két nappal korábban... :-)

- Nyilván nyerni mindig jó dolog... Megnéztük a statisztikát: az oroszok 20:5-re verték őket, a görögök 13:3-ra, ami egyébként szerintem elég jó kis eredmény.

Nem is a lőtt gólok száma fontos, hanem az egyetlen kapott gól, a sok-sok blokk, ami az elmúlt két mérkőzésen hiányzott, én azt gondolom, ennek lehet leginkább örülni, annak, hogy a védekezés most eléggé össze lett rakva. Igaz, hogy ez nem volt olyan erős csapat, de hát, Kínától is 11 gólt kaptunk, ahhoz képest ez most klasszisokkal jobb volt. Nagyon szépen szűrtünk védekezésben, ennek kell örülni igazán.

- Holnap az oroszok következnek, a tét a csoport második helye és nem tudni még, hogy mi lesz utána, mi jöhet, hogy jöhet, de hát nyilván nem is fogtok számolgatni, hanem győzni akartok.

- Természetesen győzni akarunk, már csak azért is, mert nagyjából tudjuk, hogy ki fog jönni...

- Na, mondd!

- Ugye, a másik oldalon az USA, Olaszország és Horvátország szerepel, a horvátok lesznek valószínűleg a csoportgyőztesek, az olaszok lesznek a másodikak és valószínűleg az USA a harmadik. Tehát, hogyha a második helyen végzünk a csoportban, akkor az USA-val fogunk összekerülni, ami nem lesz egy könnyű mérkőzés, de ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre holnap szeretnénk nyerni. Már csak azért is, mert igazából lényegtelen, hogy kivel kerülünk össze utána, de nyilván jobb oda győzelemmel menni, mint egy vereséggel.

- Az oroszok jelenthetnek veszélyt? Ma ők is hárommal kaptak ki a görögöktől.

- Természetesen. Ők is olyanok, mint a görögök, ugye, ebben az évben nem találkoztunk velük, nem is nagyon láttuk őket, csak itt, mondjuk, innen már van azért róluk felvétel. Azt gondolom, hogy kellemetlen, eléggé összerakott kis csapat. Valahogy ugyanúgy alakult a mérkőzésük, mint a miénk: körülbelül a második negyedig voltak pariban, utána a görögök elléptek tőlük is - meglátjuk. Nagyjából egybként, ahogy néztük a videókat, ugyanazt játszották, amit mi.

- Jó, hát meglátjuk holnap este. Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Én is köszönöm szépen.


vlv-képek I.



vlv-képek II.


A nap további eredményei:

A görögök az oroszokat is három góllal győzték le, így a szerda esti orosz-magyar meccs (19.30) a csoport második helyéről dönt majd.

Szerbia-Kanada 21:4 (7:2, 2:0, 5:0, 7:2)
Kolumbia-Spanyolország 7:22 (2:7, 2:5, 1:5, 2:5)
Egyiptom-Brazília 8:12 (3:5, 1:2, 2:3, 2:2)
Ausztrália-Dél-Afrika 14:3 (5:0, 1:0, 4:1, 4:1)
Görögország-Oroszország 13:10 (3:3, 2:2, 5:1, 3:4)
Üzbegisztán-USA 7:26 (1:8, 4:6, 2:5, 0:7)
Új-Zéland-Olaszország 8:15 (1:4, 3:5, 0:2, 4:4)


A SZOMBATHELYI IFJÚSÁGI VB A VLV-N:

AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A CSÜTÖRTÖKI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A PÉNTEKI (az első szombathelyi) EDZÉSRŐL


ARCKÉPCSARNOK

MAGYARORSZÁG-KÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-KÍNA 22:11 (nyilatkozatok, gólok, fotók)

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15:12


BÜKFÜRDŐI EDZÉSRIPORT 

MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS