FACEBOOK

U18: Magyarország-Kína 22:11

U18: Magyarország-Kína 22:11
hozzászólás, 2018.08.11.

Magabiztos győzelem, kicsit sok kapott gól - ez a szombathelyi ifjúsági vb első napi magyar szereplésének sűrített bemutatása. Helyszíni - folyamatosan bővülő - riportunk:

A világbajnokságon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház


Ifjúsági világbajnokság, Szombathely.

1. nap

Magyarország-Kína 22:11 (5:2, 7:2, 5:4, 5:3)

G.: Schmölcz 5, Baksa 4, Dala 3, Fekete, Ekler 2-2, Csorba, Bóbis, Szeghalmi, Vékony, Fodor, Szieben, ill. Xing Meng, Bo Ren 4-4, Cheng, Guan, Wu

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Vasárnap 19.30-kor Görögország lesz az ellenfél.

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet a streamért a FINA-nak és a magyar szövetségnek.)

1:0 - Baksa Benedek első gólja

2:0 - Schmölcz első gólja

3:0 - Baksa Benedek második gólja

3:1 - Yulong Wu gólja

4:1 - Csorba Tamás gólja

5:1 - Bóbis Botond gólja

5:2 - He Xing Meng első gólja

5:3 - Bo Ren Shi első gólja

6:3 - Vékony Ákos ötméteresgólja

7:3 - Dala Döme első gólja

8:3 - Fekete Gergő első gólja

9:3 - Baksa Benedek harmadik gólja

10:3 - Schmölcz második gólja

10:4 - He Xing Meng második gólja

11:4 - Baksa Benedek gólja

12:4 - Ekler első gólja, ötméteres

12:5 - Bo Ren Shi második gólja

13:5 - Fodor Olivér gólja

14:5 - Dala Döme második gólja

14:6 - Bo Ren Shi harmadik gólja


15:6 - Dala Döme harmadik gólja

15:7 - Cheng Yi gólja

16:7 - Fekete Gergő második gólja

16:8 - He Xing Meng harmadik gólja

17:8 - Szeghalmi Zsombor ötméteresgólja

18:8 - Schmölcz harmadik gólja

18:9 - He Xing Meng negyedik gólja

19:9 - Schmölcz negyedik gólja

20:9 - Schmölcz ötödik gólja

20:10 - Bo Ren Shi negyedik gólja

21:10 - Szieben gólja

22:10 - Ekler második gólja, ötméteres

22:11 - Ou Guan gólja



Horváth János a vlv-nek


- Szervusz, János!

- Szia!

- Gratulálok, megvan az első győzelem. Nyilván ezt így is számoltad, hogy ez a meccs a tiétek. Mi az, amit most gondolsz, így, nem sokkal a lefújás után?

- Nyilván a két vízilabdakultúra múltjából, talán jelenéből-jövőjéből adódóan számítottunk erre a győzelemre. Végül is..., azt mondom, hogy a végeredményt nézve magabiztosnak tekinthető, ugyanakkor nem vagyok elégedett, mert nagyon sok gólt kaptunk. Nyilván jó dolog, hogy Kína ellen mutatkoztunk be, úgy vettem észre, hogy a srácok nagyon izgultak, a környezet megzavart bennünket. Persze nem lehet erre fogni mindig mindent, de most úgy látom, hogy saját magunk leszünk saját magunk legnagyobb ellenfelei. 

- Jó, hát ezen át fogtok lépni...

- Reméljük.

- Viszont meg kell kérdeznem, bár nem akartam az új szabályokra rákérdezni ilyen rövid idő múltán, de azért mégis úgy tűnik, mint hogyha a kiállítások kapcsán itt elég jelentős változások történtek volna.

- Az az igazság, hogy ez érthetetlen számomra. Nem tudom... Ami elhangzott a technikai értekezleten és amiket leírtak, azokkal ellentétben tulajdonképpen mindenért, minden rányúlásért kiállítás járt, így egy kicsit már kosárlabdamérkőzésre emlékeztetett ez az egész. Ugyanakkor hozzá tartozik, hogy a világbajnokságoknak az a sajátossága, hogy nemcsak a rutinos, nagy bajnokságokat, nagy nemzetközi tornákat megjárt játékvezetők vannak itt. Most is, nekünk egy dél-afrikai és egy kanadai bíró vezetett. Nem azt mondom, hogy rosszul vezettek, hanem nyilván nincsenek hozzászokva ilyen hangulatú és színvonalú mérkőzésekhez. Egy olyan furcsa felfogásban fújtak, amihez mi nem vagyunk hozzászokva, de hát, nyilván nekünk kell adaptálódnunk a játékvezetőkhöz, nem a játékvezetőknek hozzánk, megpróbálunk felkészülni erre is, hogy gyakorlatilag mindenért kiállítás jár. 

- Tudod már, hogy ki vezeti a holnapi görög meccset?

- Nem tudom még. A mérkőzés előtt beszéltem Papesszal, Molnár Tamással, mondtam neki, hogy ha lehetséges, akkor két rutinosabb játékvezetőt próbáljon meg "lelobbizni" nekünk. Meglátjuk. Reménykedem abban, hogy nem a játékvezetésen fog múlni.

- Mire számítasz a holnapi meccsen?

- A görögökkel játszunk, akiket tavaly az Eb-n a négy közé jutásért megvertünk 9:6-ra. Nem tudunk róluk semmit, mert - és ez kicsit szerencsétlen is - a görög és az orosz is nagyon jó csapat, ugyanakkor a világelitből ők ketten voltak azok, akik semmiféle tornán nem vettek részt a nyár folyamán. Tehát információnk róluk nincsen. Próbáltunk beszerezni, amit lehet, tehát azért van elképzelésünk arról, hogy mit fognak játszani. Elviekben megvan a játékunk is, a válasz, kíváncsian várom én is, hogy mi lesz.

Az utóbbi években, azt hiszem, csak egyszer találkoztunk a görögökkel, tavaly, akkor nyertünk 9:6-ra. Annyit érdemes tudni róluk, hogy a mezőny két legjobb centere van náluk, ez mindenképpen irányadó és van egy nagyon jó balkezesük. Igazából ezt kell megoldanunk.

- Hát..., jó felkészülést kívánok!

- Köszönjük szépen.



Vékony Ákos a vlv-nek

- Szervusz, Ákos! Gratulálok neked a győzelemhez, a bemutatkozáshoz! Gólt is lőttél. Hogy értékeled, milyen volt?

- Köszönöm szépen. Kezdetnek nem volt olyan rossz, még mindenki görcsös volt, hiszen ez az első meccsünk volt ilyen nagy hazai közönség előtt. Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy az a legfontosabb, hiszen a gólarány is nagyon sokat számíthat a csoportkörben.

- Nagyon sok gólt lőttetek ma, de viszonylag sokat is kaptatok. Erről mi a véleményed?

- Igen, sajnos... Az volt a kérés felénk, hogy mindegy, mennyit lövünk, de minél kevesebbet kapjunk. Ezt sajnos nem teljesen sikerült végrehajtanunk. 

- Mit vársz ettől a tornától?

- Természetesen győzelmet szeretnénk, mindenki azért jött ide, de nagyon kiegyenlített a mezőny és talán az elmúlt éveket nézve most a legerősebb is.

- Sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen.



Baksa Benedek a vlv-nek

- Na, hát, Benedek, gratulálok a bemutatkozáshoz, szerintem elég jól sikerült, de egy kicsit mintha sok lett volna a kapott gól, nem?

- Így van, sajnos. Jó, hogy átestünk a tűzkeresztségen ezen a világbajnokságon. A lőtt gólokkal nem volt probléma, úgy érzem, kiszolgáltuk ezen a téren a közönséget, de a kapott gólok száma nagyon sok, ez így nem mehet tovább.

- Mégis, mi okozta ezt? A koncentrálás hiánya vagy...

- Valószínűleg igen, a koncentrálás hiánya. Azért az elején odatettük magunkat, úgy érzem, és utána picit kiengedtünk, ráálltunk inkább arra, hogy gólokat szerzünk, jobban ellépünk a kínaiaktól és a végén azért így kozmetikáztak a külöbségen.

- Beszéljünk a pozitívumokról is: mindenki lőtt gólt, ha jól számoltam, senki nem maradt gól nélkül ma. Azért ez ritkaság, nem?

- Hááát, általában ez szokott lenni ilyenkor, egy nyitómeccsen, amikor kicsit könnyebb ellenféllel játszunk, mindenkinek meg kell szerezni a gólt és akkor már nem kell ezzel foglalkozni, de örülünk ennek nagyon, persze.

- Ezen túlvagytok.

- Igen.

- Köszönöm szépen!

- Köszönjük szépen.



Schmölcz Norman a vlv-nek

- Szervusz, Norman! Hát, te lettél itt a meccs hőse a végére...

- Nem mondanám... 

- De, én azt gondolom., hogy igen.

- A csapat. A csapat a meccs hőse.

- Jó, rendben van, de azért mégiscsak te lőtted a legtöbb gólt, gratulálok ehhez is,a  győzelemhez is. Hogy értékeled a bemutatkozást?

- Jó volt hazai közönség előtt játszani. Picit sok gólt kaptunk, viszont sokat lőttünk. 

- Volt bármi, ami meglepett?

- Nem.

- Esetleg az új szabályok kapcsán valami?

- Nem. Tudtuk alkalmazni azokat, maximélisan kihasználtuk.

- Na, hát, mire volt jó ez a meccs?

- Benelegítésre. Ráhangolódni a holnapi görögverésre.

- Nagyon nagy különbség lesz a két csapat között..., azért ez egy nagy ugrás...

- Igen. 

- Mire számíthatunk?

- Én nem tudok mást mondani: egyértelműen győzelemre. A csoportlsőségre hajtunk, úgyhogy be kell húzni a holnapi meccset is. Magabiztosan.

- Köszönöm!

- Köszönöm szépen én is.

- Jó pihenést kívánok!



Korom Dániel a vlv-nek

- Köszöntöm a magyar válogatott kapusát a vlv kamerája előtt. Bemutatkoztál te is ezen a meccsen, méghozzá nem is szünetben jöttél be, hanem negyed közben. Én úgy tudom, úgy is volt tervezve, hogy fogsz védeni, hogy volt ez?

- Nem voltam annyira bemelegedve, mert körülbelül tíz percet melegítettem, lehet, sokat is mondok, szóval meccs közben kellett bemelegítenem. Úgy gondolom, hogy ezt a  meccset ilyen gólkülönbsséggel úgy is meg lehetett volna nyerni, hogyha kevesebb gólt kapunk. Nem állt össze a védekezésünk, de minden kezdet nehéz, menni kell tovább. Ezt a mérkőzést még áttargyaljuk ma este, nem tudom, hogy meg fogjuk-e nézni, az majd még kiderül és holnaptól a következő feladatra koncentrálunk.

- Holnap már itt a következő feladat, a görögök. Mire számítasz tőlük?

- Erős csapat, talán neik van a két legerősebb centerük a mezőnyben. Nem ismerem annyira őket, ezt is csak hallottam, hogy erősek centerposzton - majd kiderül. Mindenesetre össze kell szednünk magunkat, sokkal jobban.

- Azt kívánom, hogy sikerüljön, jó pihenést és jó felkészülést.

- Köszönjük szépen.


vlv-képek I.


vlv-képek II.


A nap további eredményei:

Dél-Afrika-Brazília 7:11 (1:3, 0:4, 2:2, 2:1)
Ausztrália-Montenegró 6:10 (1:3, 1:3, 2:2, 2:2)
Argentina-Oroszország 5:20 (1:5, 0:5, 1:5, 3:5)
Olaszország-USA 9:8 (3:3, 1:2, 2:3, 3:0)
Új-Zéland-Horvátország 5:19 (1:4, 3:5, 0:5, 1:5)
Spanyolország-Kanada 19:2 (3:0, 5:1, 7:0, 4:1) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
Kolumbia-Szaud-Arábia 24:6 (3:1, 7:1, 7:0, 7:4)


A SZOMBATHELYI IFJÚSÁGI VB A VLV-N:

AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A CSÜTÖRTÖKI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A PÉNTEKI (az első szombathelyi) EDZÉSRŐL


ARCKÉPCSARNOK