FACEBOOK

U18 - mindenki várja már a meccseket!

U18 - mindenki várja már a meccseket!
hozzászólás, 2018.08.09.

Még Budapesten készül a szombaton kezdődő szombathelyi U18-as világbajnokságon induló csapatunk. Csütörtökön délelőtt ismét meglátogattuk az edzésüket, fotóztunk és újabb három játékost kértünk a vlv kamerája elé.


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A magyar ifjúsági válogatott:

Grieszbacher Márk, Korom Dániel - kapusok,
Baksa Benedek, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Ekler Bendegúz, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Szieben László, Vékony Ákos - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Bóbis Botond a vlv-nek


- Szervusz Bóbita! Köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát, holnap elutaztok Szombathelyre, érdeklődöm, hogy hogy áll a csapat, hogy állsz te személy szerint, milyen a helyzet? 

- Úgy gondolom, együtt van már nagyon a csapat, most már nagyon készülünk, az utolsó simításokat végezzük. Nagyon jó állapotban van mindenki, most már pörgetünk, gyorsítunk, úgyhogy nagy reményekkel várjuk a meccseket. 

- Mire számítasz, hogy fog lezajlani ez a torna? 

- Hát..., fárasztó lesz nagyon. Nyolc nap alatt azt hiszem, nyolc meccs lesz, ez nagyon megterhelő, de azért edzettünk ennyit, hogy ezt bírjuk, úgyhogy jó lesz, én várom nagyon. A csapat is várja, és persze azért utazunk el, hogy nyerjünk.

- Fel tudtátok mérni most a helyzeteteket a nemzetközi élmezőnyben? Milyenek az ellenfelek? Milyenek vagytok hozzájuk képest? 

- Nagyon kiegyenlített a mezőny, jók az ellenfelek, bár a csoportban pont a görögökkel és oroszokkal játsszuk a fontos meccseket, akikkel nem találkoztunk Belgrádban, ez azért egy kicsit nehéz lesz, de persze készülünk rájuk, nagyjából tudjuk, mit játszanak. Az most az első, hogy a csoportot megnyerjük, utána majd lehet tovább nézni.

- Van valamilyen személyes célod, amit úgy magadban meghatároztál?

- Úgy gondolom, hogy a személyes célok nem olyan fontosak egy csapatsportágban. Természetesen szeretnék jól játszani, kihozni magamból a maximumot, de a lényeg az, hogy a csapat nyerjen. 

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok! 

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Csorba Tamás a vlv-nek

- Sok szeretettel köszöntelek a vlv kamerája előtt. Azt kérem, hogy mutatkozz be, mit kell tudni rólad, hol játszottál eddig és hát, te vagy az egyik, aki újonc ebben a csapatban a tavalyi Eb-bronzérmes csapathoz képest, úgyhogy...: hogy kerültél be?


- Csorba Tamásnak hívnak, a BVSC játékosa vagyok, egy éve már. A rosszkéz oldalon játszom, ide is úgy kerültem be, hogy a rossz kéz oldalon számít rám Horváth Jani bácsi.

- Balkezes vagy vagy jobbkezes?

- Jobbkezesként kerültem rossz kéz oldalra. Előtte öt évet játszottam a Vasasban, azt megelőzően pedig egy Komplex nevű csapatban kezdtem a pályafutásomat. 

- Nagyon erős csapat volt a tavalyi, abba sikerült bekerülnöd.

- Igen, Úgy gondoltam, hogy ha bekerültem a felkészülést végző keretbe, nyolc hét alatt meg tudom mutatni magamnak is és Jani bácsinak is, hogy mit tudok, hogy számíthat rám a csapatban.

- És úgy érzed, sikerült?

- Igen, úgy érzem.

- Na, hát, szombaton kezdődik a világbajnokság. Mennyire izgulsz már?

- Várom nagyon! Az egész csapat várja, készen áll, én is készen állok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz itthon játszani, hogy milyen lesz a hangulat Szombathelyen.

- Mire számítasz, ki lesz a legnagyobb ellenfél a csoportban?

- Én, ugye, tavaly nem voltam az Eb-n Máltán a többiekkel, de úgy tudom, hogy a görögök és az oroszok is nagyon erősek. Igaz, Kínát sem ismerjük, őket sem szabad lebecsülni, de úgy érzem, hogy a görög meccs lesz a legnehezebb. Tudjuk, hogy mit játszanak, miben erősek, hogx miben vagyunk mi jobbak és hogy tudjuk kihasználni ezt.

- És a torna teljes mezőnyében? Hogy látod, kik a favoritok? Mondjuk: ki jut be a legjobb négybe?

- A legjobb négybe? Az nagyon nagy kérdés, mert 8-10 csapat nagyon jó, úgymond, egyforma szinten van, a pillanatnyi forma fog dönteni. Most voltunk ezen a Komen Kupán Belgrádban, a szerbek nyerték, akik két csapattal indultak. A legjobb 13-at fogják összeállítani, ők is nagyon jók lesznek, a spanyolok is nagyon jók, persze, a horvátok és azért én a magyarokat is oda sorolnám...

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok neked!

- Köszönöm szépen.



Fekete Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Hát..., meg kell állapítanom, hogy itt már te talán a legrutinosabb versenyző vagy. Nagyon régóta játszol korosztályos válogatottakban, világversenyek sorát abszolváltad már. Milyen a mostani helyzet? Mire számíthatunk mi, nézők? 

- Szerintem nagyon jó a helyzet. Igen, ugye én vagyok itt az egyik legrutinosabb játékos, voltam az idősebbekkel. Úgy érzem, hogy ez a csapat mindenre képes és én arra számítok, hogy megmutatjuk amire képesek vagyunk. Amit a nyolc hét alatt edzettünk és begyakoroltunk, azt szeretném visszalátni. 

- Volt egy kis probléma itt a belgrádi tornán, többen megsérültek, neked is gondod volt. Rendben vagy, egészségileg minden rendben? 

- Igen, köszönöm szépen, már jobban vagyok, most kezdtem el edzeni újra szerdán, volt egy háromnapos kihagyásom. Már úgy érzem, hogy újra visszajöttem a formába, és szombaton már százszázalékosan tudok nekiállni az első mérkőzésnek.

- Mire számíthatunk a tornán? Kik a legnagyobb ellenfelek? Mennyire vehetjük azt biztosra, hogy ott lesztek a végelszámolásnál? 

- Semmit sem vehetünk szerintem biztosra, igazából. Mindig a következő meccsre kell koncentrálni, mert mindegyik meccsen új feladatunk van. Minden csapatra oda kell figyelnünk, szóval igaz, hogy vannak favoritok, de akár egy Kína is vagy Argentína is okozhat meglepetést, ők is, azt hallottam, hogy erősek. Minden meccsre oda kell figyelni és meccsről meccsre kell haladni tovább. 

- Valamilyen személyes cél? 

- A személyes célom az, hogy magamnak is bebizonyítsam azt, hogy..., ugye, volt most egy nagyobb kihagyásom, az a feladat, hogy újra visszakerüljek abba a formába, amit szerintem tudok, és amit már egyszer sikerült kihoznom magamból. Nekem tehát mindenképpen az, hogy a száz százalékot kihozzam magamból és hogy a csapatnak nagyon hasznos tagja lehessek. Ha nem is mindig úgymond a gólokkal, de akár a jó visszaúszással vagy egy-egy akcióval, emberelőny kiharcolásával. Igazából tényleg az a legfontosabb, hogy a csapatért csináljunk mindent. 

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók a csütörtök délelőtti edzésről


AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL