FACEBOOK

Az ifik készen állnak!

Az ifik készen állnak!
hozzászólás, 2018.08.08.

Csapathirdetés, edzés a média előtt - hamarosan kezdődik az U18-as világbajnokság Szombathelyen. vlv-edzésriport.


Mint megírtuk, Horváth János szövetségi edző szerdán kijelölte az augusztus 11-19-i szombathelyi korosztályos vb-n szereplő magyar csapatot.

Grieszbacher Márk, Korom Dániel - kapusok,
Baksa Benedek, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Ekler Bendegúz, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Szieben László, Vékony Ákos - mezőnyjátékosok.


A fiúk délelőtt tudták meg, hogy ki utazik, az edzés második felére pedig a sajtó képviselői is megérkeztek a Széchy uszodához. A fiatalok számára talán kicsit még szokatlan nyüzsgés is jelezte: itt most a 18 évesek felé fordul a pólós közvélemény, de talán egy kicsit az egész ország figyelme.

A vlv a felnőtt válogatotthoz hasonló "kiszolgálásban" igyekszik részesíteni a fiatalokat, végig ott leszünk Szombathelyen is, fotókkal, nyilatkozatokkal, gólokkal mutatjuk majd be, hogy a feltörekvő korosztály érdemes a figyelemre.

A szerda délelőtti edzést követően három meghatározó játékost kértünk a kameránk elé.

VLV-VIDEÓK:


Grieszbacher Márk a vlv-nek


- Szervusz Márk! A nézőknek mondom, hogy az ifjúsági válogatott elsőszámú kapusával beszélgetek.

- Üdvözlöm a nézőket! 

- Hát, nekifuttok most egy nagyon komoly versenynek, világbajnokság Magyarországon. Milyen érzéseid vannak, hogy várod? 

- Nekem nagyon jó érzés, hogy hazai közönség előtt játszhatunk, még ilyenre nem volt példa. Az Európa-bajnokság tavaly Máltán volt, ott is nagyon jó érzés volt játszani, Máltára nagyon sok magyar néző jött ki, nagyon sok volt a magyar. Nekem nagyon jó érzés, remélem nagyon jól fogunk játszani, itt a nyolc hét felkészülés alatt összeszokott a csapat, összeért, nagyon jó esélyekkel fogunk nekifutni a világbajnokságnak, meglátjuk mi lesz. 

- Tavaly bronzérmet szereztetek ezen a máltai Eb-n, azóta, hogy érzed, mennyit fejlődtetek, illetve az ellenfelek, akikkel most le tudtátok mérni az erőtöket, azok mennyit fejlődtek?  

- Én úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtünk mi is, és nagyon sokat fejlődött a külföldi póló is, mint ahogy lehetett látni a Komen Kupán is, az amerikaiak is most már feljöttek hozzánk, ott vannak a horvátok, Montenegró,  a spanyolok, kiélezett harc lesz itt a világbajnokságon. 

- Hosszú ez a torna, bár itt nincsenek szabadnapok, mondhatni, hogy fárasztóbb lesz, mint a felnőtt Európa-bajnokság, mert ott minden második nap játszott meccset a válogatott. Mire számítasz, be tudjátok-e osztani az erőt? Kell-e ilyenre figyelni? 

- Szerintem be fogjuk tudni osztani az erőnket, pontosan ezért is készültünk ilyen sokat, figyeltünk rá. Biztos, hogy fizikailag és mentálisan nagyon sokat ki fog belőlünk venni, szerintem meg fogjuk tudni oldani.

- A csoportkörnél tovább gondolsz már? Nézegetted-e a várható ellenfeleket, vagy egyelőre ez a legfontosabb? 

- Én úgy tartom, hogy szépen építkezni kell meccsről meccsre és utána lehet majd foglalkozni a továbbiakkal. 

- Azért a csoportban a görögök a legnagyobb ellenfél, ugye? 

- Görög, orosz, de se Argentínát, se Kínát nem lehet félvállról venni, mindenki ellen oda kell menni és megmutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak. 

- Mennyire fontos a csoportelsőség? 

- Igazából szerintem saját magunknak fontos, meg a nézőknek, hogy csoportelsőként jussunk tovább.

- Mire számítasz? Mit tudtok elérni? 

- Én arra számítanék, hogy világbajnokok leszünk. 

- Köszönöm szépen, találkozunk Szombathelyen! 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Schmölcz Norman a vlv-nek

- Servusz, Norman! Köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hogy lehet téged szólítani, mi a beceneved?


- Hát..., szoktak Smöcinek hívni, Gülünek..., akárhogy, ahogy tetszik. :-)

- Jó, hát akkor: Kedves Gülü...! :-) Tagja vagy a világbajnokságra készülő csapatnak, de kicsit furcsa a helyzeted. Nem voltál ott a Komen Kupán, ezért kérdezem: hogy vagy egészségileg?

-  Fantasztikusan! Kirobbanok, kicsattanok! :-) 

- Miért nem voltál Belgrádban?

- Lázas voltam, lázasan feküdtem. Mikor indultak, még akkor is nagyon-nagyon rosszul éreztem magam. Úgy péntekre lettem valahogy jobban, de akkor már nem láttuk értelmét, hogy leutazzak. Utána már edzettem is, teljesen normális állapotban vagyok, nem váltotzott semmi.

- Meggyógyultál...

- Igen.

- Jó, hát mit szóltál a kinti eredményekhez? Gondolom, figyelted a meccseket...

- Persze. Volt, ami számunkra "mellveregető" eredmény, gondolok itt a Monteegró elleni győzelemre vagy a szerbek elleni döntetlenre, de például volt, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, ugye, ez az USA-tól elszenvedett vereség, az egy kicsit fájó volt nekem is.

- Ha ott vagy, akkor más lehetett volna?

- Nem tudom... 

- Jó, ez hülye kérdés volt, vissza is vonom! Na, beszéljünk Szombathelyről! Gondolom, hogy már van benned egy kis láz..., nem "olyan" láz, hanem meccsláz... Mire számítasz, mire készülsz?

- Van, van. Nagyon várom már, ugye, erre készültünk nyolc vagy 9 héten át. És most itt "leszedhetjük a termést", végül is. Meglátjuk, mi lesz. Mindenkinek nekimegyünk úgy, ahogy kell, tiszta erőből és - lesz, ami lesz!

- Úgy érzed, hogy készen van a csapat? Nem kell már kísérletezgetni, gyakorlni dolgokat?

- Igen, teljesen. Az utolsó simítások mennek most már, kicsit gyorsulunk, kicsit "labdázunk" még, gyakorlunk, fórozunk, és utána mehet...

- Ez a korosztály sok nemzetközi tornán vett már részt. Mire számítasz egy magyar városban? Milyen lesz a hangulat?

- Biztos, hogy a szülők, a hozzátartozók, a magyar szurkolók fantasztikus hangulatot fognak nekünk odavarázsolni, de ennek szerintem meglehet a hátulütője is, hogy picit túlizguljuk ezt az egészet. De nem kell.

- Jó, hát remélem, hogy nem így lesz. A csoportmeccsek? Hogy jönnek sorban? Mennyire fontosak?

- Kínával kezdünk, ez jó lesz egy kicsit ráhangoló, bemelegítő meccsnek, utána viszont Görögországgal játszunk, ami nagyon fontos, mert hogyha csoportelsők vagyunk, akkor viszonylag sima ágon mehetünk be a négy közé. 

- Végül is, mi az elképzelésed, mi az, amire szerinted reálisan képes lehet a csapat? Reálisan!

- Nyilván az első négy közé mindig be kell jutni, de hát egy magyar válogatottnak csakis az első hely lehet a cél.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm én is.



Baksa Benedek csapatkapitány a vlv-nek


Tisztelt csapatkapitány úr! Hamarosan itt van az idő, elkezdődik a hazai bemutatkozás. Izgulsz? 

- Egy kicsit igen, mert még nem játszottunk ennyi ember előtt, és ráadásul hazai világversenyen sem. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön ez a világverseny, és remélem a legjobbakat. 

- Hogy álltok? A csapat mennyire áll készen? A vége itt egy kicsit zavarossá vált a sérülések, betegségek miatt, nem? 

- Igen. Bár úgy érzem, hogy az utolsó meccsen összeérett a csapat. Egy elég foghíjas kerettel, végig vezetve meg tudtuk verni a horvátokat, akik teljes kerettel voltak. Úgy érzem, hogy összeértünk már, és tudunk egymásért küzdeni, úgy, mint akár tavaly az Eb-n. Erősek vagyunk, szerintem nagyon. 

- Négy játékos cserélődött ki a tavalyi Eb-bronzérmes csapathoz képest. Ez mennyire jelent új rendszert, stílust? A tavalyit folytatjátok, tehát van egy alapjátékotok és ők beilleszkednek, vagy teljesen mást fogtok csinálni? 

- Így van. Van egy alapjátékunk amit játszottuk az Eb-n is, ott látszódott, hogy mik azok a helyek, ahol lehet cserélni – de ez nem volt biztos - és úgy érezzük, hogy ez a négy csere, ez kiegészítette most ezt a csapatot, amely meg tudja nyerni ezt a világbajnokságot. 

- Egy kicsit tapintatlan kérdésem lesz most. Ugye, a felnőtt válogatott nem szerepelt túl jól Barcelonában, és elég sok bírálat érte az utánpótlás-nevelést. Érzel, éreztek-e emiatt egy kis plusz nyomást? Ti most tudtok bizonyítani, nektek kell most bizonyítani, akár az egész magyar vízilabdasport számára? 

- Úgy érzem, hogy plusz motivációt ad csak, hogy meg lett említve, hogy az utánpótlásunk nem olyan most, mint a többi nagy vízilabdás országé, de szeretnénk megmutatni, hogy ez nem így van, sokan kiálltak mellettünk, az edzőnk is, és szerintem képesek vagyunk erre. 

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok! 

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Kerbi) 

AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK



vlv-képek