FACEBOOK

Volvo-kupa vol. 1: Magyarország-Görögország: 9-6

Volvo-kupa vol. 1: Magyarország-Görögország: 9-6
hozzászólás, 2007.03.06.

Első alkalommal kerül megrendezésre a Volvo-kupa elnevezésű nemzetközi vízilabda torna, mely a melbournei világbajnokságra való felkészülést szolgálja. Ez egyben az utolsó lehetősége mindenkinek, hogy kiharcolja helyét a magyar csapatban, hiszen jövő hét kedden Kemény Dénes keretet fog hirdetni.

Az előmeccsen a németek kezdtek jobban és az első negyedet sima 3-0-ra hozták. A románok feltámadtak a második játékrésztől és végül majdnem az egyenlítés is sikerült, ám rendre elpuskázták a lehetőségeiket, illetve emeljük ki a németek kapusát, aki nagyszerűen védett. A végén, egygólos német előnynél ötméterest lőhettek a németek, mellyel végleg bebiztosították volna a győzelmüket, ám a román kapus kivédte a büntetőt. Az ellentámadásban a románok harcolhatták volna ki az egyenlítést, ám ez is elmaradt. Németország-Románia: 7-6.

Ezt követően került sor a hivatalos megnyitó ünnepségre. Itt nem volt semmi táncbemutató, vagy egyéb feltűnő esemény. Négy fiatal felvonult a tornán résztvevő csapatok nemzeti színű zászlóival, majd egy beszédet követően a magyar meccsre terelődött a figyelem.

A mai meccsre Fodor Rajmund, Steinmetz Ádám, Hárai Balázs, Baksa László és Kiss Csaba nem lett nevezve, ők a lelátóról figyelték az eseményeket. Már amikor épp nem aláírásokat osztogattak?

A ráúszásnál Kásás Tamás próbálkozhatott, ám mivel egyszerre érte oda a labdához a göröggel, és így próbálták elhalászni egymás elöl a játékszert, aminek következtében a víz alá nyomkodták azt, így labda feldobással kezdődött a meccs. Ezt már tényleg a magyarok nyerték.
A meccs első érdemi történése azonban Biros Péter kiállítása volt, melyből a görögök kilencese, Georgios Afroudakis szerzett gólt. Majd egy kihagyott előny után, az első negyed közepén Biros előző hibáját korrigálva szerezte meg az egyenlítést. Majd egy újabb elszórakozott előny, és több kimaradt támadás után Kásás Tamás tört labdájának utat a görög kapuba. Alig egy perccel később Biros Péter második gólját megszerezve kétgólosra hizlalta az előnyünket, ez már egy emberelőnyből született találat volt. A görögök 5 másodperccel a negyed vége előtt előnyhöz jutottak, melyet ismét az idősebb Afroudakis értékesített. Első negyed: 3-2.

A második negyed Madaras ráúszásával kezdődött, ezúttal semmilyen módon nem sikerült megszerezni a labdát. Sok kihagyott helyzet jellemezte ezt a negyedet, még az a csúfság is megesett, hogy úgy járt le a támadóidőnk, hogy észre sem vették a fiúk? Madaras Norbert a negyed vége előtt két és fél perccel végre megtörte a csendet. Gór-Nagy Miklós második kiállítását Anastasios köszönte meg, és lőtte be Szécsi mögé a labdát. A negyed zárásaként, az addig sok helyzetet kihagyó Varga Dániel szerzett gólt. Egy megúszást követően öccse, Varga Dénes passzolt pontosan, neki már ?csak? a kapuba kellett lőnie. Félidő: 5-3.

A harmadik negyed az elsőhöz hasonlóan gólokban gazdagra sikeredett. Benedek Tibor nyitott a sort, a szokásos helyéről púpozta ki a hálót előnyből, alig fél perccel a negyed kezdése után. Erre két görög-gól volt a válasz, mindkettő akcióból született; az egyiket Stefanos, a másikat Dimitrios jegyezte. Biros a ?meccs legeredményesebbje? címre pályázott, ennek jegyében szerezte meg harmadik találatát, ezúttal akcióból volt eredményes. Varga Dénes pedig óriási bomba góllal iratkozott fel a góllövőlistára. Harmadik negyed: 8-5.

A záró felvonásban nem történt túl sok minden. Szécsi jól védett, a védekezés a helyén volt. Elől elég sok helyzetet kihagytunk, a szövetségi kapitány is sokszor cserélt a csapatkeresés jegyében. Azért két gólra ebben a negyedben is futotta. Egy emberelőnyös szituációt Molnár Tamás értékesített, Szivós Márton pazar passzából, melyre Szécsi Zoltán is eképpen reagált: "Marci, jó volt. Gyönyörű volt a passz!" A végén még Kokkinakis és betalált akcióból, de ekkor már csak különbség volt kérdéses. Végeredmény: 9-6.

Magyarország-Görögország: 9-6 (3-2, 2-1, 3-2, 1-1)
Bírók: Antsiferov (orosz), Levin (izraeli)
Magyarország: Szécsi ? Gór-Nagy, Kásás 1, Kiss G., Benedek 1, Biros 3, Molnár T. 1 Csere: Varga Dániel 1, Madaras, Szivós, Kis G., Varga Dénes 1
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Görögország: Reppas ? Dimitrios, Kokkinakis, Chatzitheodoru, C. Afroudakis, Fountoulis, G. Afroudakis, Milonakis Csere: Schizas, Theodoropoulus, Stefanos, Vlontakis, Deligiannis
Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Emberelőny ? gól: 10/3 ill. 7/3
Kipontozódott: Varga Dániel (30. perc)

Jól sikerült a bemutatkozása a magyar válogatottnak a debreceni közönség előtt. A csapat még mindig nem játszik százszázalékosan, sok helyzet kimaradt, és egy-két kapott gól is elkerülhető lett volna. Ám összességében megérdemelték a tapsot és az ilyenkor szokásos rigmust: Szép volt fiúk!

A szombati program: a fiúk délelőtt fakultatív edzést tartanak, majd 16:00-tól a román válogatottal játszanak.

1 régi hozzászólás

bayern10 hozzászólása
2007.04.07. 13:28

hajrá keménylegények!!!!!!!!!!!4:-)