FACEBOOK

Egy nappal a szerbek elleni fontos meccs előtt - vlv-riport

Egy nappal a szerbek elleni fontos meccs előtt - vlv-riport
hozzászólás, 2018.07.23.

A hétfői szünnapot nemcsak munkára, hanem lazításra is igyekezett felhasználni a szövetségi kapitány. Egy barcelonai fagylaltozó magyar tulajdonosa meghívta a csapatot, így a délelőtti edzés helyett fagyizás és belvárosi séta szerepelt a programban. Három játékost kértünk közben a vlv kamerája elé.


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A hollandok elleni győzelemmel válogatottunk bejutott a negyeddöntőbe, ahol kedden 17 órakor Szerbia lesz az ellenfele. A győztes az elődöntőbe jut, a vesztes az 5-8. helyért játszhat tovább.

Ez a párosítás sokszorosan pikáns, hiszen, mint közismert, a szerb válogatott tagjainak több mint fele év közben Magyarországon keresi a kenyerét, magyar klubban, a magyar bajnokságban szerepel. Csapatbeli társak csapnak össze egymás ellen kedden, s ez önmagában érdekessé teszi a küzdelmet.

Általános vélekedés szerint a szerbek az esélyesek, ezt játékosaink is így vélik, ugyanakkor biznak abban, hogy végre kijön belőlük az elvégzett rengeteg munka, s a leggyakrabban elhangzó sportszlogen mostanában az, hogy "Egy meccsen minden megtörténhet".

VLV-VIDEÓK:


Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence! Szabadnapon vagytok, fagyizás van, én azért a meccsekről kérdeznélek. Részben a tegnapiról, részben a holnapiról. Először a tegnapihoz gratulálok, mennyire adott nektek vissza ez egy kis önbizalmat?

- Szia, geyza, üdvözlöm az olvasókat! Azért itt nem fagyizás van, hanem eddig minden alkalommal, amikor volt lehetőségünk edzeni, edzettünk, most pedig úgy döntöttünk vagy úgy döntött Tamás (Märcz Tamás szövetségi kapitány - a szerk.), hogy hasznosabb, ha eljövünk, kávézunk, sétálunk egyet a városban és így az esti edzést dupla erőfeszítéssel tudjuk teljesíteni.

A kérdésedre válaszolva: azt gondolom, kell, hogy adjon egy kis önbizalmat a tegnapi győzelem. Az elején belementünk egy adok-kapokba, ismét annyi balszerencsés gólt kaptunk, amennyit egy csapat egy egész szezonban, de hát ezek elkerüléséért meg kell dolgozni és mindenkinek hinnie is kell abban, hogy a szerencse mellénk áll, mert a szerbek ellen arra  is szükség lesz.

- Azért a meccsről mondj valamit! Mikor érezted, hogy ez biztosan meglesz?

- Őszintén? Bennem soha nem is volt kérdés, hogy meglesz. Sok helyen láttam leírva, hogy a németek elleni meccsen, amikor Stamm belőtte, akkor "megállt bennünk az ütő". Én ott sem éreztem egy másodpercig sem azt, hogy a németek most meg fognak minket verni. Lehet, hogy ez kintről máshogy nézett ki, én így éreztem. A hollandok jöttek, kapaszkodtak, nagyon akartak, ez érezhető volt, de bent mi azt tudtuk, hogy egy idő után le fogjuk őket rúgni magunkról, mert hát, sokkal jobb csapat vagyunk.

- Na és a szerbekhez képest milyen csapat vagyunk?

- A szerbek az esélyesek, ezen nincs semmi titkolni való, mi meg tudjuk, hogy innentől kezdve a nyomás nem rajtunk van, egy meccsen belül pedig - mint ezen az Európa-bajnokságon is látható -, bármi lehet. Mi mindent meg fogunk tenni.

Azt gondolom, nagyon fontos ez ellen a szerb csapat ellen, hogy ne engedjük el őket két-három-négy góllal, mert szerintem ha elengedjük őket, akkora lesz az önbizalmuk és annyira jól kezdenek vízilabdázni - addig is, természetesen, csak ilyenkor még felszabadultabbak lesznek -, hogy ezt a hátrányt ellenük nem lehet behozni. Nagyon  fontos, hogy ide vagy oda, de egy-két gólon belül legyünk, ott maradjunk és folyamatosan tudjuk úgymond rájuk tenni a nyomást.

- Mennyire számít az, hogy nagyon jól ismeriket a szerbek összes kulcsjátékosát? És hát, sajnos ők is jól ismernek titeket. Ez egyrészt furcsa, hogy egymás ellen játszotok és hát, mit hozhat ez a konyhára? Kinek hozhat többet?

- Ilyen szempontból talán még ők ismernek jobban minket, mert ők játszanak nálunk, de azt gondolom, ezzel igazából nem kell foglalkozni. Persze, ismernek minket, mi is őket - ennyi.

- Ha nyernénk, az mekkora meglepetés lenne?

- Szerintem nagy meglepetés lenne. Magunknak talán nem akkora, mint a közvéleménynek, de nekünk is. A három topcsapat, a horvát, a szerb és a montenegrói egy szinten van, de azt gondolom, hogy most talán a szerb a világ legjobb csapata.

- Hát, sok sikert kívánok a holnapi meccshez!

- Köszönöm szépen.



Pohl Zoltán a vlv-nek


- Szervusz, Zoli! Köszöntlek a vlv kamerája előtt és szeretnék neked gratulálni külön is a személyes teljesítményedhez. Én úgy látom, hogy egyre jobban megy, gólerős vagy, nemhogy beilleszkedtél a csapatba, hanem vannak szituációk, amikor húzóember vagy most már. Hogy látod?

- Szia! Köszönöm szépen. Egyre jobban belelendülök, meccsről meccsre és remélem, hogy ez a forma megmarad a továbbiakra is és a következő meccsen esetleg még jobban fog menni. 

- Nagyon szűkszavú vagy... :-) Beszéljünk egy kicsit a tegnapi meccsről. Volt aggodalom mindenkiben, Tomi is elmondta, hogy bizony, lehet aggódni és kicsit a sajtón keresztül is inspiráta, "lökdöste" a játékosokat. Ezt ti hogy "vettétek le"?

- Igen, hát, felspannolt minket eléggé és tudtuk, hogy több mint száz százalékkal kell belemenni a hollandok elleni meccsbe, azért is hogy a holnapira talán egy kis önbizalmat szerezzünk. Örülök, hogy sikerült abban előrelépnünk, hogy jobban belőttük a helyzeteket. Ez volt a legfontosabb, mert az utóbbi időben ez döcögött a legjobban, szerintem. Talán a védekezésel voltak gondok, mert azért 9 gólt nem lehet kapni, de mindenféleképpen jobb volt, mint amit eddig mutattunk. 

- Jönnek a szerbek. Mit tudsz róluk mondani? Mire számíthatunk? Nyilván attól is függ, hogy ti mennyire tudjátok velük tartani a lépést.

- Azt gondolom, hogy ha olyan játékot mutatunk, amit akár a Világligán, akár mondjuk az Eb előtt egy héttel a horvátok ellen mutattunk, akkor ellenük is tudunk szoros meccset játszani és meg is nyerhetjük.

- Az min múlik, hogy tudtok-e olyan játékot nyújtani? Ezt próbálja megfejteni mindenki...

- Leginkább fejben kell, szerintem össszeszednünk magunkat és nagyon agresszívnak kell lenni. Már az első pillanatban úgy kell odamenni, hogy mi akarunk jobban.

- Mire számítasz, mi lesz?

- Egy végig nagyon kiélezett meccs és szerintem az utolsó pecben fog eldőlni.

- Köszönöm szépen, sok sikert!



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid! Szabadnapon vagytok, fejben már, gondolom, mindenki a holnap késő délutánnal foglalkozik. Egy mondatot a tegnapi meccsről. Nagy volt az aggodalom az eddigiek miatt, hogy tudtátok ezt leküzdeni?

- Sziasztok! Így, ahogy mondod, most szabadnapon vagyunk, a délelőtt egy kis pihenéssel telik, este pedig folytatjuk a munkát, készülünk a holnapi mérkőzésre.

A tegnapi meccsről annyit mondanék, hogy igen, elképzelhető - már beszéltünk erről a többiekkel is -, lehet, hogy egy kicsit túlizgultuk, mármint hogy a mérkőzés előtt kicsit feljebb helyeztük a holland válogatottat annál, mint amilyenek, talán nem úgy éreztük, hogy megvan az a különbség, ami megvolt a Világliga-mérkőzéseken. Emiatt egy picit szorosabb lett, mint azok a mérkőzések, de az Eb eddigi mérkőzéseihez képest végül is nyertünk, mondhatni, magabiztosan és hát, ez kellett nekünk mind önbizalom szempontjából, mind pedig azért, hogy bejussunk a legjobb nyolcba és tovább tudjunk küzdeni az álmainkért, a céljainkért.

- A meccs után, amikor eljöttetek és az azóta eltelt időben hogy láttad, javult a csapat hangulata? Tehát ez az eredmény befolyásolta a közérzeteteket?

- Valamennyit abszolút. Ugye, kikaptunk az olaszoktól, majd ikszeltünk a németekkel, s természetesen győzelem után az embernek mindig javul a hangulata, de szerintem most már mindenkiben benne van az, hogy a következő mérkőzésen a szerbekkel játszunk és hogy ez a tegnapi valószínűleg kevés lesz. Ennél nekünk sokkal élesebbnek kell lennünk, ha be akarunk jutni az elődöntőbe.

- És fogtok élesebben játszani? Min múlik? Mitől függ?

- Ezt igazából senki nem tudja. Azt sem tudtuk, hogy miért nem ment annyira a játék eddig, és azt sem tudjuk, hogy megy-e majd jobban. Mindenki bele fog adni százszázalékot, mindenki koncentrálni fog. Eddig is profi sportolóként éltük a napjainkat, hogy a lehető legtöbbet bele tudjunk adni egy mérkőzésen.

Én úgy érzem, benne van ebben a csapatban az, mint ahogy láthattuk már ezen a nyáron, akár a Világligán is, hogy olyan jó teljesítényt nyújtson, amivel egy szoros mérkőzést tud játszani a szerbekkel, akár győzelemmel és nyilván az a célunk, hogy megverjük őket.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!


A VLV EB-ALOLDALA

EDDIGI TUDÓSÍTÁSAINK BARCELONÁBÓL:

A lányok kikaptak a spanyoloktól - megérkezett Barcelonába a férfi válogatott

Edzés - már a Bernat Picornell uszodában

Märcz Tamás: ,,Minden mérkőzés fejlődést hoz,,

Georgia (Grúzia)- Magyarország - élő közvetítés

Georgia (Grúzia)-Magyarország 5:12

Fogadás a Futballáriumban

Märcz Tamást nem tudják meglepni az olaszok - vlv-edzésriport

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Magyarország-Olaszország 5:12

Interjú a csapatkapitánnyal - egy nehéz nap éjszakája után

Märcz Tamás: ,,Csúnya volt, de nincs nagy baj,,

Németország-Magyarország - élő közvetítés

Németország-Magyarország 4:4


Märcz Tamás: ,,A magyarázkodásnak vége, mostantól nincs kifogás,,

Magyarország-Hollandia - élő közvetítés

Magyarország-Hollandia 12:9


BARCELONAI VLV-FOTÓGALÉRIÁK:

Törökország-Magyarország női - vlv-képelőleg (2018.07.15.)

Törökország-Magyarország női - vlv-képek (2018.07.15.)

Georgia-Magyarország - vlv-képek I. (2018.07.16.)

Fogadás a Futballáriumban (Barcelona, 2018.07.16.)

Georgia-Magyarország - vlv-képek II. (2018.07.16.)

Délelőtti edzés Barcelonában - vlv-képek (2018.07.17.)

Magyarország-Olaszország - vlv-képek (2018.07.18.)

Németország-Magyarország - vlv-képek I. (2018.07.20.)

Németország-Magyarország - vlv-képek II. (2018.07.20.)


Magyarország-Hollandia - vlv-képek I. (2018.07.22.)

Magyarország-Hollandia - vlv-képek II. (2018.07.22.)