FACEBOOK

Magyarország-Hollandia 12:9

Magyarország-Hollandia 12:9
hozzászólás, 2018.07.22.

Összekapaszkodtak a magyar csapat tagjai - képletesen és a szó szoros értelmében is. Még nem parádézva, de megszereztük a fontos győzelmet és a legjobb nyolc között Szerbiával találkozunk az elődöntőbe jutásért. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Barcelonai Európa-bajnokság, Bernat Picornell uszoda

Nyolcaddöntő

Magyarország-Hollandia 12:9 (5:4, 4:2, 2:1, 1:2) - - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen

Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Paoletti (olasz), Koryzna (lengyel)
Magyarország: Nagy V., Angyal 1, Manhercz K., Zalánki 3, Vámos 4, Mezei, Jansik D., Kovács Gergő, Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő, Pohl 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Hollandia: Wagenaar, Van den Burg 1, Winkelhorst 1, Van der Horst, Van Ijperen 1, Lindhout, Gottemaker, M. Filipovics 2, Müller, Janssen, Koopman 2, Lucas 1. Szövetségi kapitány: Robin van Galen
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Pohl, Manhercz K. (mindketten a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Kedden 17 órakor Szerbiával küzdünk meg a legjobb négy közé jutásért.

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet a LEN-nek és Edoardo Ostinak.)

1:0 - Bátori gólja

1:1 - Koopman első gólja

1:2 - Milos Filipovics első gólja

2:2 - Vámos első gólja

3:2 - Pohl első gólja

3:3 - Van Ijperen gólja

4:3 - Angyal gólja

4:4 - Lucas gólja

5:4 - Zalánki első gólja

5:5 - Van den Burg gólja

5:6 - Winkelhorst gólja

6:6 - Zalánki második gólja

7:6 - Vámos második gólja

8:6 - Pohl második gólja

9:6 - Vámos harmadik gólja

10:6 - Zalánki harmadik gólja

11:6 - Erdélyi gólja

11:7 - Koopman második gólja

11:8 - Gottemaker gólja

12:8 - Vámos negyedik gólja

12:9 - Milos Filipovics második gólja



A NAP TOVÁBBI EREDMÉNYEI A VLV EB-ALOLDALÁN


MÄRCZ TAMÁS a magyar újságíróknak:

- Először is: gratulálok a fiúknak! Kérdeztétek mindig, hogy „Van-e baj? Van-e baj?...” Én is láttam, hogy valami nem stimmel, de nagyon nehéz kívülről is hozzányúlni, nagyon nehéz, én nem lőhetem be a helyzeteket a játékosok helyett, ha el is jutunk a helyzetekig, van egy szint, amikor az edző már nem tud mit tenni. Tudtam azt, amit tegnapelőtt is mondtam nektek, hogy meg kell, hogy érkezzen a játékosok góllövőképessége.

Nem azt mondom, hogy a világ legjobb csapata volt a holland, nem azt mondom, hogy a világ legjobb kapusa állt ott, de mégis: egy ilyen helyzetben előjött valami a fiúkból, amit vártam. Én azt gondolom, hogy mi kívülről, a szakmai stáb amit tudott, megtett ebben az elmúlt időszakban, hogy egyrészt felrázzaőket, másrészt hogy keret legyen a játékosok mögött. Mindent, amit kívülről megtehettünk, megtettünk, mégis azt gondolom, hogy nagy részben azért ilyenkor rajtuk múlik, hogy van-e változás vagy nincsen.

Volt.

Örülök a győzelemnek, nem gyenge holland csapatot vertünk meg ebben a nehéz helyzetben, ennek ellenére azt gondolom látszott, hogy ez egy fiatal csapat, az elején bepattant egy-két könnyű gól a hollandoknál, de nem is erről beszélek. Inkább a végjáték az, ami kicsit bosszantott, mert négy-öt gólos vezetésnél sokkal jobban kellett volna uralni a játékot. Én azt gondolom, hogy ez a rutintalanság számlájára írható, ebből simán lehetett volna hat-nyolcgólos győzelmet is csinálni, ha már így ment a góllövés elöl. Sok gyakorlás és együttlét kell ilyen játékhelyzetekben, mint amiket a hollandok kreáltak itt a végén, beálltak lefordulásra és mi kicsit rutintalanul helyezkedtünk. Ezeket gyakorolni kell, ez egy fiatal csapat, továbbra is azt mondom, nem voltunk sokat együtt.

Nem azt mondom, hogy megtaláltuk már önmagunkat, egyáltalán nem azt gondolom, hogy itt van már az a csapat, amelyik a Világligán szerepelt, de előreléptünk, megléptük azt a nehéz lépést, ami most szükséges volt ahhoz, hogy a szerbekkel játszhassunk a legjobb nyolcban.

- A németek elleni meccs után azt mondtad, hogy a védelemmel elégedettebb voltál, mint a támadójátékkal. Most ez valamennyire kiegyenlítődött?

- Most azt mondom, hogy több hibát láttam azért. Ne felejtsük el, hogy a németek ellen nagyon jó volt Soma, ma nagyon jó volt Viktor. Továbbra is azt látom, hogy nagyon sok lövés megy kapura, túl sok dolga van a kapusainknak. Nem mindig jól helyezkednek a védőink, rengeteg a blokkhiba, én azt gondolom ezt is egész évben kell gyakorolni, nemcsak a góllövésben kell javulni a játékosoknak, hanem, ha szemben áll velem egy játékos akkor nem mehet el mellettem a labda. Mondom a játékosoknak folyamatosan, hogy nem akarom, hogy ennyit védjenek a kapusok, persze védjenek, mert nagyon jók, de mégis, el se jusson oda a labda. A németek és most a hollandok ellen a kapura érkező lövésekből jó néhány elkerülhető lett volna. Ennek ellenére - főleg a végjátékban - hatalmas blokkokat láttam Viktor előtt, ott azért nagyon odatette magát a csapat.

Mindenben lehet javulni, annyira fiatal ez a csapat, olyan friss még, annak ellenére, hogy néha kijön olyan eredmény, mint a Világliga-ezüst, ami továbbra is azt mondom, hogy becsapta kicsit a közönséget, mert nem feltétlenül az a realitás. Mi megpróbáljuk átugrani folyamatosan a realitást, ez viszont mindenképpen az, hogy a hollandokat le kellett győzni. Ha nehezen, ha könnyen, de le kellett győzni, én azt gondolom, ők nem a mi szintünk és most elvégezték ezt a nehéz feladatot a fiúk.

- A himnusz alatt az összekapaszkodás jelzés volt?

- Nem tudtam, hogy így fognak csinálni, de nagyon örültem.

- Szerbia ebben a helyzetben...?

- A szerb játékosok közül jó néhányat ismerünk, körülbelül hetven százalékuk Magyarországon játszik, azért szerintem olyan nagy meglepetéssel talán nem fognak szolgálni. Borzasztó jó csapat, az egyik legjobb csapat a világon, a legjobb játékosképző műhelyük van, mindig is az volt és talán most egészen különleges generációjuk van. Tavaly is szerettem volna, hogy a világbajnokságon játszunk a szerbekkel, mert látni akartam mit tud ellenük a mi csapatunk. A Világligán nem találkoztunk, mert a szerbek nem kvalifikálták magukat, most itt a lehetőség, egy nagy mérce lesz.

Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, aki azt gondolja, hogy nem így van, az nem tudja, hogy mi a vízilabda jelenlegi helyzete. Ennek ellenére, korábban is azt mondtam, hogy nem félünk senkitől, mindenki ellen szembe tudunk menni. Talán az az egy szól jobban mellettünk, mint például egy olasz meccsen, hogy a szerbek sokkal kiszámíthatóbbak, még hogyha nagyon magas szintű vízilabdát is játszanak, mégis, kiszámíthatóbb az a típusú játék, amit elsősorban a védelemben, de akár a támadásban is csinálnak. Ennek ellenére borzasztó nehéz játszani ellenük, hiszen a világ legjobb játékosai szerepelnek náluk.

- Át lehet ugrani a realitást velük szemben?

- Mindig át lehet ugrani a realitást. Egy meccsen mindenki jobb lehet bárkinél.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek I.


MARCZ TAMÁS a Duna Worldnek, Berkesi Juditnak:

- Gratulálok a győzelemhez és a továbbjutáshoz, 6:6-ig azért voltak itt izgalmak, de utána rá tudtunk kapcsolni, főleg góllövésben, amiben eddig nem olyan jól ment a játék és végül a végén tudtak egy-két gólt szerezni, de azt hiszem, hogy nem volt kérdés a magyar siker. Mennyire elégedett a látottakkal és a játékunkkal?

- Azzal elégedett vagyok, hogy azt a reakciót, amit vártam a fiúktól, hogy csakazértis megmutatják, az megérkezett végre. Valóban, ott az elején kaptunk egy-két szerencsétlen gólt. Úgy éreztem, hogy megvoltak a labdák, aztán mégis valahogy az ő kezükbe pottyant és itt jöttek velünk az elején a hollandok. Nem tudtuk leszakítani őket. A mérkőzés közepén úgy érzem, abba a ritmusba belefáradt a holland csapat.

Azt gondolom, hogy helyén volt mindenkinek a szíve és most végre a keze is, úgy ahogy kell, belőttük a helyzeteinket, legalábbis a túlnyomó részüket. Ennek ellenére nem vagyok elégedett, mert itt a végén szerintem rutintalan volt a csapat, nem vagyunk felkészülve egy-két olyan támadáshelyzetre, amit sokkal jobban meg kellene oldani. Én azt gondolom, hogy ezen a szinten már kontroll alatt kellene tartani a támadásainkat, négygólos, ötgólos vezetésnél ebből lehetett volna 7-8 gólos vezetést is csinálni. Ennek ellenére a gőzelem az nagyon szép, de ez a rutintalanság... Nagyon sokat kell együtt lenni a csapatnak, hogy ez ne csak három-négy gólos győzelem legyen, hanem sokkal több gólos De attól függetlenül elégedett vagyok, ha nem is másztunk ki a gödörből, nem gondolom azt hogy teljesen kinn vagyunk, de születtek olyan reakciók amiket én elvártam a játékosoktól és a sarkukra álltak.

- Igen, ugye azt a metaforát használta, hogy át kell szakadnia ennek a gátnak. Azt nem mondom, hogy átömlött a víz ezen a gáton, de úgy szépen lassan csordogál, csak most viszont jön egy olyan mérkőzés, ahol már, ha nem szakítunk akkor nincs esélyünk.

- Igen, egy szerb mérkőzés. Régóta szerettem volna a szerbekkel játszani. Tavaly a világbajnokágon nem sikerült, a Világligán nem jutottak be a legjobb nyolcba, úgy hogy most itt a lehetőség, hogy játsszunk velük egy nagyon jót. Fantasztikus jó csapat. Én azt gondolom, hogy talán taktikailag kevésbé bonyolult vízilabdát játszik, mint például az olasz és talán jobban feküdhet nekünk, még az olaszénál is. Úgyhogy annak ellenére, hogy nem vagyunk szerintem egyáltalán esélyesek ezzel a fiatal csapattal, egy rutinos sok csatát megjárt és olimpiai bajnokokkal, világbajnokokkal teletűzdelt szerb csapat ellen, nem gondolom abszolút, hogy mi vagyunk az esélyesek. Legalább nem nyomja a fiúkat a teher, tehát anélkül játszhatunk.

Korábban is azt mondtam, hogy félnünk nem kell senkitől, ha jól tudunk játszani, akkor azért szerintem van keresnivalónk, úgyhogy nem megyünk feltett kezekkel a szerbek ellen se, tiszteljük őket, az eredményeiket is, a játékosaikat is, mégis azt gondolom, hogy talán kevesebb újdonságot hoznak, mert a nyolcvan százalékuk nálunk játszik Magyarországon.

- Köszönöm szépen az értékelést, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ROBIN VAN GALEN holland szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Csalódottak vagyunk.

Jól kezdtünk, jó harci szellemben, de sajnálatos módon, a harmadik negyedévben elveszítettük a játék irányítását. A magyarok megmutatták, miért tartoznak még mindig a vízilabdasport topcsapatai közé.

Volt néhány lehetőségünk, de az emberelőny-kihasználásunk ma rosszul működött, legalább 50-60 százalékos mutatóra lett volna szükség ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Ellenfelünk végeredményben megérdemelte a győzelmet, nekünk pedig újra kell fogalmaznunk a céljainkat.."


NAGY VIKTOR a VLV-nek:

- Gratulálok, egy biztos győzelem lett a vége. Értékeld légy szíves!


- Örülök a győzelemnek, és igazából nagyon-nagyon tetszett a hozzáállás meg az akarat, a munka, amit beletettünk ebbe a mérkőzésbe.

Két nap múlva is erre lesz szükségünk, úgyhogy az, hogy nem nyertünk tízzel vagy hússzal - teljesen lényegtelen. A lényeg a győzelem, és az, hogy nagyon jól tudtunk csapatként játszani.

Most pihenünk egyet, én személy szerint nagyon elfáradtam, de egy fontos meccs előtt ez mindig jó.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON magyar újságíróknak:

- Mondhatni, hogy megérkeztél az Eb-re, a mai játék alapján?

- Nem mondhatni azt, azért már megérkeztem, 13-án utaztunk ki. Lehet, hogy a játékom most érkezett meg, de most kezdődött igazából az Eb, és az a lényeg, hogy bent vagyunk a nyolc között. Nyilván nagy kő esett le a szívünkről amiatt, hogy ilyen rosszul játszottunk a csoportban. De a lényeg tényleg az, hogy bent vagyunk.

- Határozottan, jobb játékot mutattatok, mint a németek ellen. Ezt belülről is így éreztétek?

- Abszolút! A németek ellen kicsit enerváltnak éreztem mind magamat, mind a társaságot. Ezt most szerencsére félre tudtuk tenni, és játszottunk egy olyan mérkőzést, amilyet tudunk. Bár kicsit sok gólt kaptunk, amiből viszont lehet majd építkezni. A szerbek ellen száztíz százalékot kell adni, mert sajnos ellenük egyet sem lehet hibázni, megbosszulják. Szóval száztíz százalékot fogunk adni, és neki fogunk menni a szerbeknek.

- Azt mondta Gergő, hogy a szerbeket igazából nem lehet megfogni, mert ők semmi mást nem csinálnak, csak vízilabdáznak. Ezt te is így látod?

- Igen, vízilabdáznak, nagyon magas szinten. Vannak, akik már több tíz éve együtt játszanak, ismerik egymás minden mozdulatát, mi meg azért mégiscsak egy formálódó csapat vagyunk és a végcél Tokió. Ennek ellenére nem úgy fogunk bemenni, hogy bedobjuk a gatyát és akkor jöjjenek a szerbek, és lesz, ami lesz, hanem igenis nekik fogunk rontani.

- Marci, van egy kis megnyugvás most ez után a meccs után?

- Egy nagyon picike, mert nyilván nem azért jöttünk, hogy az alsóbb helyezésekért játsszunk. Annyiból van megnyugvás, hogy a csoportbeli rossz játékot kicsit talán magunk felé vissza tudtuk hozni, egy kis jó játékkal. De innentől kezdve, most már nincs mellébeszélés, hanem eljön a tettek ideje mindenkitől.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek II.


MANHERCZ KRISZTIÁN a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Hozta – mondhatom így -  a kötelezőt a magyar válogatott. Mennyire izzadtatok meg a hollandok ellen? Eléggé felszívták magukat, csakúgy, mint a németek.

Azt gondolom, hogy az elején még tapintható volt bennünk a feszültség az elmúlt egy-két meccs tükrében, a támadó játékbeli gátat ami megvolt az eddigi meccseken, azt gondolom, hogy sikerült valamennyire leküzdeni. Több olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna szerintem, de összességében elégedett vagyok.

- Ezúttal a mögötted álló, - remélhetőleg a hamarosan nyilatkozó - Vámos Márton volt a vezér, már ami a góllövést illeti, te viszont nagyon-nagyon hatékony vagy, miért nem vállalkozol még többet?

- Csapatjáték a vízilabda, úgy jön ki most. Belém egy éven keresztül nevelték a Fradiban, hogy azokat amiket ellőttem, ne lőjjem el, türelmesebb vagyok.

- A csapat is azért türelmes volt, most mennyire sikerült egyenesbe jönnötök szerinted? Hiszen kedden azért mégiscsak az olimpiai bajnok szerbekkel játszotok a negyeddöntőben.

- Azzal a meccsel azt gondolom, ráérünk később foglalkozni, most kipihenjük ezt a mait.

(Lejegyezte: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Készen vagyunk a szerbek ellen?


- Két nap múlva kész leszünk, most azért még van mit javítanunk, remélem, hogy az apró hibákat kiküszöböljük és akkor lehet esélyünk, mert tényleg nagyon sokat hibáztunk hátul, amit az elején ki is használtak, a végére egy kicsit elfáradtak. A szerbek nem fognak elfáradni, úgy hogy ennél több kell.

-  Nyilván nem az volt a cél a hollandok ellen, amikor a szünetben 9:6-ra vezettünk, aztán talán még többel is, hogy mindenféleképpen, minden energiát mozgósítva lemossuk őket. Szóval ilyen szemszögből, tudtatok egy kicsit tartalékolni vagy taktikusabban játszani a második félidőben?

- Nem hiszem, hogy tartalékoltunk. Nagyon meleg van, kicsit meleg a víz, nagyon fárasztó itt játszani, úgyhogy nem. Hogy a többiek hogy csinálták, azt nem tudom, én személy szerint nem tudtam tartalékolni, cserét is kellett kérnem egyszer, mert tényleg nagyon elfáradtam, és a végén elkezdtek feljönni, úgyhogy lehet, hogy a többiek talán egy kicsit kiengedtek, amit nem lett volna szabad. Persze abszolút edzésként fogtam fel ezt a mérkőzést, szerintem a többiek is hasonlóképpen csinálták. Egyszerűen csak, mivel vezettünk négy-öt góllal, szerintem benne volt egy-két emberben, hogy ő most gólt akar lőni és akkor ott volt egy-két kapkodás, de amúgy szerintem már egész jó volt, fogjuk rá.

- Nekem az jutott a minap az eszembe, akkor még ugye nem is tudtuk, hogy a szerbekkel fogunk játszani, hogy mi történik akkor, ha mondjuk egy szolnoki játékos nincsen csúcsformában vagy nem a legjobb a hangulata, közérzete és felhívná az edzőjét, de mondjuk már nem Cseh Sándor a Szolnok edzője, hanem a szerb olimpiai bajnok, világbajnok és Európa-bajnok Zsivko Gocics. Szóval az itteni stábon kívül kivel tudsz kommunikálni?

- Nem rossz ötlet, de nem igazán tudom. Itt még nem kommunikáltam senki mással, aki úgynincs itt, vagyis hát vízilabda-szakemberrel. Nem tudom, ezt eddig még nem próbáltam ki. Szerintem most se fogom Zsilét felhívni...

- Mit gondolsz erről a párharcról? Jelen állás szerint ők ugye, egy egységes, régóta együtt lévő, világszínvonalon is kiemelkedő csapat. De hát, a miénkben is nagyon-nagyon sok van. Hogy látod az egészet, az esélyeket?

- Én úgy látom, hogy egy meccs van. Egy meccsen pedig bármi megtörténhet. Én úgy gondolom, hogy 10-ből két meccsen tudnánk nyerni vagy, hogyha játszanánk egy bajnoki döntőt, ahol három meccset kell nyerni, úgy gondolom, hogy négy meccsnél többet nem játszanánk, szóval abszolút ők az esélyesebbek, de itt nem három, tíz meccsről van szó, hanem tényleg egy meccs van, ahol bármi megtörténhet. Ők kifoghatnak egy rosszabb napot, mi egy jobb napot vagy lehet akármi, tényleg történhet bármi. Mi biztos, hogy ennél sokkal keményebben fogunk játszani, jobban fogunk pörögni, nagyobb lesz a sebesség és megteszünk mindent, hogy nyerjünk, aztán majd kiderül.

- Elég higgadtak tudunk lenni? Mert a szerbeket pont az jellemzi, mikor nem is megy annyira vagy nem állnak olyan jól, nem pörögnek annyira, akkor is az utolsó másodpercben berakják a centernek a labdát. Az más kérdés, hogy aztán a bírók ítélnek-e nekik vagy nem.

- Igen épp az a baj, hogy elég fiatal csapat vagyunk, úgy hogy jó lenne, hogy ha higgadtak tudnánk maradni, de hát nem lesz egyszerű egy ilyen negyeddöntőbben.

- Akkor őrület kell? Jó értelemben.

- Igen. Inkább abban lennénk, hogyha mi elkezdjük lassítani a játékot, nyugisabban játszani, az biztos, hogy a szerbeknek kedvez, de hogy ha belemegyünk egy tényleg őrült lefordulásos dologba, akkor azt is lassítani próbálják majd, de lehet, az lesz a nyerő. Igazából nem tudom, még most ugye ezen nem gondolkodtam, de az biztos, hogy akármilyen nagy iramot diktálunk, fejben higgadtnak kell maradni. Szóval azt tényleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy belelőjük a kapusba vagy egy fél helyzetet odaadjunk, ami így kimarad, mert ők abból biztos, hogy le fognak fordulni és be fogják lőni, illetve a védekezésben, ha csak egy kicsit is elváltjuk magunkat, akkor ők ezt ki fogják használni.


KOVÁCS GERGŐ a VLV-nek:

- Gratulálok a győzelemhez! Nagyon nehéz volt? Lelkileg nagyon lent voltatok az elején?

- Köszönjük!  Én nem éreztem magunkat lelkileg annyira lent, inkább nyugalom volt az előző meccseken, és emiatt nem is volt meg az a csapa, amelynek játékosai fejben élesek, testben pedig folyamatosan érzik a kellő feszültséget. Igazából ezek a kieséses mérkőzések a legfontosabbak, a következő negyeddöntőn múlik az egész Eb-szereplés, gyakorlatilag. Ha ott továbbjutunk, akkor senki nem szólhat egy szót sem.

- Nem azt akarod mondani, hogy eddig túl nyugodtak voltatok?!

- Nem nyugodtak voltunk, de végülis akkor sem változott volna semmi, ha szorosabb meccseket játszunk, vagy ha jobban sikerült volna játszanunk. Ez nem azt jelenti, hogy nem akartunk, viszont most lesz igazán éles a játék.

- Megnyugodtál most? Van benned azért egy kis nyugalom ez után a meccs után?

Nem. Nem nyugodtam meg.

- Az jó (?)

Ahogy mondtam, a negyeddöntőn múlik az Eb-szereplés, meg kell nézni a csapatokat, azért a szerb egy nagyon masszív csapat, tökéletes játékra lesz szükség ahhoz, hogy sakkban tudjuk őket tartani. És tényleg, ha ott tovább megyünk, nem lehet egy szavunk sem.

Láttad az elején a hollandokon, hogy most mindenki vért szagolt, aki a magyarokkal került szembe? Tehát úgy érezték az ellenfelek, hogy most meg lehet fogni minket. Ezt érezted?

Igen, de igazándiból bárki jött volna ma szembe ellenünk, aki nézte az előző meccseinket, úgy gondolta, hogy most van itt az idő, hogy meg lehet fogni a magyarokat de azoknál a meccseknél sokkal többet tud a csapatunk, és bízunk magunkban, és egymásban, hogy tudjuk, hogy minél élesebb a verseny, annál inkább jobb teljesítményt fogunk nyújtani.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

 - Úgy látom, hogy ez sem volt túl könnyű, úgy érzem, még mindig nem sikerült egy nagyot lépnünk. Valamennyit léptünk, egy lépcsőfokkal feljebb vagyunk, de a következő meccsen mindent bele kell adnunk. Az volt a lényeg, hogy ma nyerjünk amennyivel tudunk - most hárommal tudtunk. Két nap múlva ugyanez jön, tehát nyerni kell mindenképpen, nincs mese. Most már nincs hova tartogatni, arra készülünk mostantól.

- Ad ez egy kis lelki felszabadultságot? Ez azért egy biztos győzelem volt most.

- Biztos győzelem volt, igen, de úgy gondolom, hogy ennek így is kellett lennie. Itt szóba sem jöhetett az, hogy ma megint hibázzunk, kikapjunk. Ad egy kis biztonságot, remélem, hogy most már meglesz az a plusz lendület, ami kell.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)