FACEBOOK

Magyarország-Románia 12:5 - élő közvetítés

Magyarország-Románia 12:5 - élő közvetítés
hozzászólás, 2007.03.05.

Nyögvenyelős kezdés után, egyre magabiztosabb játékkal hétgólos győzelmet aratott a magyar válogatott Debrecenben, a Volvo Kupa második napján. A mieink folyamatosan őrölték fel az ellenfelet, Románia válogatottját. Kemény Dénes, Madaras Norbert és Kiss Gergely nyilatkozata:

KEMÉNY DÉNES:

Valamivel jobban játszottunk, mint tegnap, mert most körülbelül egy-másfél negyedig tartott a helyzetekkel a vívódás, utána megindultunk. Igaz, hogy nem realizálódott minden, amit összehoztunk, de nagyon szép mozgásos, elzárásos gólhelyzetek sorozatát alakítottuk ki. A védekezés továbbra is jó, kaptunk két elkerülhető gólt centerből, de én úgy gondolom, hogy azért 32 perc alatt egy-egy figyelmetlenség is beleférhet. Ezért nem tudok igazából haragudni rájuk.

MADARAS NORBERT:

Kicsit nehezen indult, valaki kérdezte is utána, hogy álmosak voltunk-e. Én azt mondom, hogy ez a román válogatott azért nem olyan gyenge. Mindegyik csapatban ven egy-két olyan játékos, aki jó, és persze az elején nagyon igyekszik is. Akkor jön ki igazán a különbség, amikor ők elfáradnak. Ettől függetlenül kihagytunk jó néhány helyzetet, de szerencsére a végére kijött a két csapat közötti különbség. Magamról? Az elején inkább csak fel-le úszkáltam, nem nagyon volt lehetőségem, aztán a vége felé volt az a két lövés, hála Istennek mind a kettő bement, úgyhogy így összességében jól.

KISS GERGELY:

Jó jel a románok és a görögök elleni mérkőzés után: úgy tudunk védekezni, hogy sokszor lejár az ellenfél támadóideje, tehát nem nagyon tudnak mit kezdeni a védekezésünkkel. Gyorsan vissza is érünk, visszazárunk, illetve elégé jól tudjuk tartani a szorost, s zónában is kétségek között tartjuk az ellenfelet, nem tudnak magabiztosan támadni. Támadásban minkét meccsen jó néhány gól bennünk maradt, ez azért általában így van, hiszen senki sem tud száz százalékosan játszani. Igaz, amikor két-három méteren maradnak ki helyzetek, az bosszantó. Úgyhogy ebben fejlődnünk kell, illetve emberelőnyben sokkal határozottabban, veszélyesebben kell játszanunk a figuráinkat ahhoz, hogy jobb arányban használjuk ki a fórokat, ami majd nehéz meccseken nagyon fontos lesz.

- Hogy látod, van valamilyen idegesség, feszültség a csapatban a kerethirdetés miatt?

Szerintem valamennyire van, főleg azért, mert sokan nem érzik magukat biztonságban, illetőleg nem érzik magukat esélytelennek olyanok, akik esetleg nem számítanak mondjuk 10 éve stabil embernek, úgyhogy kicsit most több a kérdőjel a játékosokban, mint korábban ilyenkor, az utolsó fázisban, úgyhogy valamennyire biztos van a játékosokban feszültség, de azért nem olyan nagyon kirívó vagy durva dolog ez, csak azért valamennyire érződik.

x

Élő közvetítés a Volvo Kupáról.

1:0 - Molnárról ötméteres, Biros értékesíti

1:1 - a románok értékesítik első emberelőnyüket

2:1 - hosszú góltalanság után emberelőny, Kiss Gergely két lóba után belövi, mivel nincs előtte blokk

Szünet

2:2 - durva hiba. Lejár a románok támadóideje, de senki sem úszik közüünk a labdáért, a bírók így visszaadják a románoknak, egy passz a centernek, Radu ejt

A túloldalon Molnár ziccert hibáz

3:2 - szenzációs összjáték: Madaras hosszú ívelése a balszélen üresen álló Birosnak, aki lövés helyett a kétméteren egyedül álló Fodornak dobja, gyönyörű gól

4:2 - Benedek középről, egy lövőcsel után

Félidő

4:3 - távoli átlövéssel szépítenek a románok

5:3 - szépen kijátszott emberelőny végén Molnár Tamás

5:4 - Dunca félcsavar-gólja

6:4 - centerpassz Molnár felé, aki lehúznak. Az ötméterest Kiss Gergely értékesíti

7:4 - Molnár erőszakosan megszerzi a labdát és értékesíti a ziccert

8:4 - Norbi újabb szenzációs ívelése, Szivós lövése után a vízrről pattan a labda a kapuba

Szünet

8:5 - Radu szemfüles gólja, mindenki azt hitte, hogy már semlegesítve van a center, kijön Nagy Viktor is, de Radu kiszabadul és a vírről átemeli a kapust

9:5 - emberelőny, Madaras-Kásás-Madaras, Norbi óriási gólt lő.

10:5 - Kásás értékesíti a következő emberelőnyt

11:5 - Megúszunk, Madaras megvárja, míg a kapus lesüllyed a medence fenekére...

12:5 - emberelőny, Biros lő át középről

A dudaszó előtt Szivós a félpályáról csavarja kapura - kapufa...

Vége

Magyarország-Románia 12:5 (2:1, 2:1, 4:2, 4:1) G.: Biros, Madaras, Kiss G., Molnár 2-2, Fodor, Benedek, Szívós, Kásás

A másik mérkőzésen: Görögország-Németország 5:5 (3:0, 0:1, 2:2, 0:2)