FACEBOOK

Interjú a csapatkapitánnyal - egy nehéz nap éjszakája után

Interjú a csapatkapitánnyal - egy nehéz nap éjszakája után
hozzászólás, 2018.07.19.

Súlyos vereség okozta sebekből lábadozik a barcelonai Eb-n szereplő válogatottunk. Nagy Viktor csapatkapitánnyal csütörtökön délben sikerült hosszabban beszélni arról, hogy ő hogy látta az olaszok elleni meccset, s a jelenlegi helyzetben mik a csapat körüli legsürgetőbb teendők. vlv-interjú:


- Hogy aludtatok?

- Rövid volt az éjszaka, este még beszélgettünk, aztán nehezen tudtunk elaludni. Egy kemény meccset követően is nehéz elaludni, de egy ilyen végeredmény után még nehezebb. Ma korán mentünk edzésre, igazán ma fogunk a tegnapi meccsről beszélni meg videózni is.

Nehéz mit mondani, mert mindenki győzni akart, mindenki úgy ment be, hogy a legjobbját adja, s győztesként tudjunk kiszállni a vízből. És igazából egy gyenge meccset játszottunk, mert az ellenfelünk majdnem mindenben jobb volt nálunk. Azért voltak jó dolgok is, és ezt mindenképpen ki kell emelni, mert jóból és rosszból egyaránt kell tanulni. A jóból könnyebb továbbmenni.

A meccset nagyon rosszul kezdtük. Megbeszéltünk támadásban és védekezésben is olyan dolgokat, amiket nem tartottunk be és így gyorsan lerohantak minket, 5:0 volt az első negyed végén. Ez nagy pofon volt, viszont azt kiemelném, hogy kevés csapat tud 0:5-ről visszajönni. Megint mutatja a csapat erejét az, hogy képesek vagyunk a jó játékra is és fel tudtunk jönni, meccsbe tudtunk kerülni ilyen helyzetből. És utána megint jött egy hullámvölgy, amikor a harmadik negyedben, azt hiszem, 4:7-nél kihagytunk négy nagy helyzetet, amit gólra kellett volna váltani. Teljesen más lett volna a meccs vége.

Nagyon nagy arányú különbség lett, talán túlságosan is nagy, és ez annak tudható be, hogy a rutin nyert ezen a meccsen. Mi fejetlenül mentünk előre, a védekezésre nem is figyeltünk, és lefordultak minket, ziccereket lőttek be. Ahogy az előbb mondtam, az egész meccsre az volt a jellemző, hogy a rutin nyert a rutintalanság ellen.

Bízom abban, hogy tovább tudunk lépni. Mindenkit megviselt, azt látom. Az biztos, hogy nem kell elfelejteni ezt a meccset. Nem kell elfelejteni és nem kell könnyen túllépni rajta. Le kell szűrni a jót és a rosszat is, és ami megmaradt tartalom, azt kell tovább építeni és továbbvinni a következő másfél hétben és aztán a következő években. Ez a csapat nagyon jó kis csapat, a mi csapatunk, a magyar csapat. Nagyon nagy potenciál van benne, de nyilván rutintalan, és ezekből jön az, hogy hullámzó a teljesítmény. 



- Hogy lehet most felállni? Mert rendben van, hogy messze van az olimpia, de ez egy nagyon kemény ütés volt, ettől kókadozik most mindenki.

A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


- Nagyon kemény ütést kaptunk, de az élet megy tovább, fel kell állni. Az is mutatja majd a csapategységet, meg a csapat erejét, hogy most, egy ilyen vereség után hogy tudja ezt a helyzetet feldolgozni, milyen gyorsan és hogy tudunk továbblépni. A német csapat elleni meccs sem lesz könnyű. Nem is várom azt a csapattól, hogy sziporkázó játékkal verjük meg őket. Azt várom, hogy kevés kapott gól legyen, nagyon masszív védelem és olyan támadás, amiből tudunk továbbmenni. Tehát az egész játékunkat az jellemezze, amiről szó van a megbeszélésen. Azokat tartsuk be, és ebbe tudunk kapaszkodni. Mert ha megbeszélünk valamit és azt nem tartjuk be, és mellé még esetleg az ellenfél még erőszakosabb is, akkor annak nyilván ez lesz a vége. 

- A szerbekről egyelőre ne is beszéljünk...?

- Beszélhetünk róluk. Az újságírók szokták mondani, hogy "hú, mumus csapat a szerb nekünk". Nem a mumus csapat. Egyik csapat sem mumus nekünk. Csak a szerbek nyilván ez elmúlt években letettek jónéhány dolgot az asztalra és persze nagyon jó csapatról van szó. Ők is átformálódtak azért. Néhány játékos jött, néhány ment. Ezt a mostani szerb csapatot is meg lehet verni, nem verhetetlenek. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk őket is legyőzni, meg bárkit ebben a mezőnyben. Jó játékkal, koncentrált, nagyon határozott, nagyon agresszív, kemény játékkal, a helyzeteket belőve. Nyilván, ha a helyzeteket nem tudjuk értékesíteni, s ha védekezésben figyelmetlenségeket követünnk el, és abból gólokat kapunk, ha a blokkjaink mellett ellövik a labdákat, akkor igazából nem is kell topcsapatokról beszélni, bárkitől ki tudunk kapni. Ezeket kell szem előtt tartani, és kiküszöbölni. Amúgy meg hiszek magunkban, és hiszek abban is, hogy ezen az úton is be tudunk menni a négybe.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


A magyar csapat legközelebb pénteken 12.30 órakor száll vízbe, az ellenfél (a csoportkör utolsó fordulójában) Németország válogatottja lesz.​

A VLV EB-ALOLDALA