FACEBOOK

Fogadás a Futballáriumban

Fogadás a Futballáriumban
hozzászólás, 2018.07.17.

A leghíresebb magyar futballkocsmában töltötte a hétfő estét a magyar férfi vízilabda-válogatott. Nem kell botrányt szimatolni, a kiruccanás legális volt, a barcelonai magyar főkonzulátus és a Futballárium két tulajdonosa volt a meghívó. Így lehet mondani, hogy a fiúk csupán protokolláris kötelezettségüknek tettek eleget.


A Futballáriumról azt kell tudni, hogy Barcelonában járó sportrajongóknak megkerülhetetlen. A Nou Camp stadiontól kőhajítási távolságban lévő vendéglátóipari létesítmény elsősorban a Barcelonához is sok szállal kötődő magyar labdarúgás "nagykövete", de ma már minden sportágban otthon van, s amolyan híres gyűjtőhelyévé vált az ismert sportolóknak, elsősorban persze a foci szerelmeseinek.

A családi vállalkozást Büki Péter és Beke Erika ötödik éve üzemelteti, a kiskocsma régen egy katalán étterem volt. A mostani fogadás előtt az újságíróknak elmondták, hogy nem a helyi, katalán közönségből élnek, hanem a nagy számú turistából, akik már szinte zarándokhelyként keresik fel a kocsmát. A falakon a plafonig ereklyék, 27 év gyűjteménye. Bejáró vendégek ide a Barca sztárjai, sok más sport világklasszisai, s a vállalkozás mára utazásszervező céggé nőtte ki magát: a belépőjegytől a szálláson és az étkezésen át full szervizes kiszolgálást kínálnak az FC Barcelona magyarországi híveinek.

Kovács Barnabás főkonzul köszöntő beszédéből kiderült, hogy a magyar külképviselet egyfajta "félhivatalos diplomáciai" helyszínnek tekinti a Futballáriumot, erősen támogatják, hogy a magyar sport népszerűsítése révén sikerüljön növelni az ország tekintélyét. A diplomata igyekezett megmutatni jártasságát a vízilabda világában, mint mondta, a magyar póló a régi hagyományok alapján a világ tetején "csücsül", s a köszöntő beszédet a szónok mellett hallgató Märcz Tamás némi meghökkenésére megelőlegezte a most Barcelonában szereplő magyar válogatottnak az Európa-bajnoki címet.

A válaszbeszédben erre csak annyit mondott a szövetségi kapitány, hogy bár a próféta beszélne Kovács Barnabás főkonzulból...

​Íme, a köszöntő beszédek:

VLV-VIDEÓK:


Kovács Barnabás főkonzul köszöntője a fogadáson


Märcz Tamás köszöntője a fogadáson


Büki Péter köszöntője a fogadáson



vlv-képek a fogadásról