FACEBOOK

Georgia (Grúzia)-Magyarország 5:12

Georgia (Grúzia)-Magyarország 5:12
hozzászólás, 2018.07.16.

A vártnál kicsit nehezebb meccsen, de magabiztos győzelemmel mutatkoztunk be a barcelonai Európa-bajnokságon. Helyszíni riportunk, nyilatkozatok, vlv-fotók és a meccs góljai:



A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Európa-bajnokság, Barcelona, csoportkör, 1. játéknap

Montenegró-Franciaország 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: Ivovics 3, A. Radovics 2, Draskovics, Gy. Radovics, Spaics, ill. Crousillat 3, Saudadier, Bachelier, Guillaume

Oroszország-Szlovákia 12:6 (3:1, 2:1, 5:1, 2:3) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: Andryukov, Nagaev 4-4, Kholod 2, Merkulov, Shepelev, ill. Marek Tkac 2, Zatovics, Gyurik, Caraj, Kolarik

Törökország-Görögország 1:27 (1:5, 0:7, 0:6, 0:9) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: Sonmez, ill. Funtulisz 6, Gunasz, Vlahopulosz 5-5, Derviszisz 4, Kapocisz, Argyropulosz 3-3, Murikisz 1

Georgia (Grúzia)-Magyarország 5:12 (1:3, 2:2, 2:3, 0:4) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Margeta (szlovén), Santos (portugál)
Georgia (Grúzia): Subladze, Kavtaradze 1, Tsrepulia 2, Imnaisvili, Bitadze 1, Jelaca, Jaghalia, Baghaturia, Rurua 1, Gegelasvili, Magrakvelidze, Meskhi. Szövetségi kapitány: Revaz Csomakidze
Magyarország: Nagy V., Angyal, Manhercz K. 1, Zalánki 2, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Kovács Gergő 2, Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat legközelebb szerdán, 20.30-kor játszik, az ellenfél Olaszország.

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet, LEN, köszönet, Edoardo Osti!)

1:0 - Nagy Viktor kiállítása, Kavtaradze gólja

1:1 - Bátori első gólja

1:2 - Erdélyi gólja

1:3 - Bedő gólja

1:4 - Kovács Gergő első gólja

2:4 - Tsrepulia első gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

2:5 - Kovács Gergő második gólja

3:5 - Bitadze gólja

4:5 - Rurua gólja

4:6 - Manhercz Krisztián gólja

4:7 - Bátori második gólja

5:7 - Tsrepulia második gólja

5:8 - Nagy Viktor védése, Vámos első gólja

5:9 - Zalánki első gólja

5:10 - Bátori harmadik gólja

5:11 - Zalánki második gólja

5:12 - Vámos második gólja


MÄRCZ TAMÁS magyar újságíróknak a vegyes zónában:

- Fizikailag egész jól egyben volt ez a grúz csapat, itt a parton is jól néztek ki, egyik-másik játékos, meg én azt láttam, hogy a kecskeméti ütközetünkhöz képest azért sokat fejlődtek. Ott is voltak jó meccseik, de itt sokkal jobban bele tudtak állni az elejétől. Szerintem kicsit fel is készülltek belőlünk, nem véletlenül Csomakidze ül a kispadjukon, aki azért egy világra szóló sztárjátékos volt, szerintem nagyon szépen összeszedte ezt a brigádot, egész jól tartották magukat.

Ennek ellenére sikerült őket bedarálni. Fel voltunk készülve arra is, hogy nem indul be egyből a gépezet, de aggódni nem aggódtunk közben sem, mert valahogy mindig előttünk mentünk, nem érezték a játékosok sem azt, hogy itt óriási baj lehet, mindig egy fokozattal kapcsoltak feljebb, ami egy kicsit azért..., nem mondom, hogy bosszantott, de igenis, kértem a második negyed után, hogy ne úgy érezzem, hogy a grúz csapat agresszívebben játszik két negyeden át, mint ahogy mi. Utána rá is kapcsoltunk, sokkal agresszívabb volt a szoros emberfogás, a labdaszerzés és szépen lassan bedaráltuk azért a grúz csapatot. És azok a helyzetek is, amiket produkáltunk, sokkal türelmesebben lettek megjátszva és sokkal pontosabban lettek végül befejezve, mint az első két negyedben.

- Mik voltak azok az elemek, amik bejöttek, amiket tovább lehet vinni?

- Kétszer nagyon jól megjátszottuk azt az emberelőnyös figurát, amit sokat gyakoroltunk - ami nem azt jelenti, hogy ennek nincsen több kifutása, még sokkal több kivezetése van annak a figurának, de végre türelmesek voltunk. Végül is, annak ellenére, hogy grúz csapat ide vagy oda, kevés gólon tartottuk őket. Van egy-két klasszisjátékosuk, akik azért megtalálták a réseket a blokk mellett, de azt mondom, hogy a mérkőzés második felében mindenki odarakta magát, sokkal keményebb volt a védekezés. Minimum ilyen szint kell, de inkább szorozzuk meg kettővel és azt a szintet kell majd elérni az olaszok ellen holnapután, amivel szembe lehet majd szállni velük.

- Olyan meccs volt ez, amit elő kell venni az olaszok előtt vagy...

- Szerintem keveset fogjuk elővenni. Lehet, hogy egy-két kockát megnézünk, egy-két emberelőnyös helyzetet, hogy az hogyan is végződött, hogyan indult, de nem hiszem, hogy ebből a mérkőzésből fogunk készülni, inkább az olaszokat fogjuk megnézni.

Láttuk egyébként az utóbbi időben lejátszott mérkőzéseiket, nem nagyon változtatnak azon a stíluson, amit megszoktunk tőlük, kemény, agresszív vízilabdát játszanak, szoros emberfogást, szinte a végsőkig elnnek, ezt viszonylag támogatja nekik a játékvezetés is, általában szemet húny e felett, picit többet engedhetnek meg maguknak, mint a többi csapat. Nekünk is fel kell venni ezt a fajta mentalitást, sőt, ha kell, elébe is kell menni ennek a típusú játéknak, szerintem a mi játékosaink is alkalmasak erre. Megnézzük, hogy ki lesz türelmesebb. Én azt szeretném, hogy eljusson az olaz mérkőzés az utolsó negyednek a végéig, hogy ott dőljön el, ott akár a magunk javára tudjuk eldönteni. Az egészen biztos, hogy nem egy olyan mérkőzés lesz, amelyen az egyik csapat a másikat be fogja darálni.

- Köszönjük. 


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak:

- Ha az eredményt nézzük akkor nem lehetünk elégedetlenek ezzel a mérkőzéssel, azért azt tudtuk, hogy az első mérkőzés soha nem könnyű egy Európa-bajnokságon.  Grúzia két, talán három negyedig azért megtudta nehezíteni a dolgunkat, de azt hiszem, többre nem volt képest.

- Igen. Beszéltünk arról is, hogy nem biztos, hogy elindul egyből a gépezet. Előfordulhat, de ne veszítse el senki se a türelmét. Ez is elhangzott a megbeszélésen előtte. 

Kimaradtak a helyzetek, Viktor jól védett, a védelem nem volt igazán rossz, beesett egy-egy gól ami elkerülhető lett volna, de szépen lassan azért eljutottunk oda, hogy felőröljük ezt a grúz csapatot, aminek örülök. Valahogy mindenki érezte, hogy azért előbb-utóbb meglesz, ezt az illatot éreztem itt a levegőben, úgy is tudjuk, hogy meglesz. Ennek ellenére igyekeztem ott a mérkőzés közepén valami "agresszív fokozatot" kérni a játékosoktól, mert nem nagyon tetszett, hogy a grúzok mintha agresszívabbak lettek volna, mint a mi játékosaink az első részben. Aztán utána azért reagáltunk, kicsit összekaptuk magunkat. Fokozni kell még ezt a teljesítményt, azért ez még messze nem az, amit, azt gondolom, mindenki vár, még jómagam is.

- Ráadásul az olaszok ellen talán nem is egy, hanem nem is tudom mennyi fokozattal kell előre lépnünk, a következő mérkőzés nagyban meghatározhatja az egész Európa-bajnokságunkat.

- Igen, valóban fontos meccs, ez nem azt jelenti, hogy, már a part szakad, hogyha nem sikerül, ennek ellenére azt gondolom, hogy  mindenki átérzi a súlyát ennek a holnaputáni mérkőzésnek. Hát az egy egész más típusú mérkőzés lesz. Biztos egyből, az elejétől elkezdődik valami, valami egészen agresszív vízilabdát tudok elképzelni, amit általában az olaszok produkálnak.  De remélem, hogy mi is egyből szembeszállunk velük. Ezt a harcmodort nemhogy felvesszük, hanem inkább mi produkáljuk majd azt, amitől talán ők lepődnek meg. Úgyhogy nem félünk tőlük, tudjuk, hogy jó vízilabdázók. Egyébként ennél mi is sokkal jobb vízilabdázók vagyunk, mint amit ma mutattunk, én azt gondolom, úgyhogy van bőven a csapatban szerintem még ehhez képest és ahogy mondod kelleni is fog.

- Köszönöm szépen az értékelést. Gratulálok a győzelemhez, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KOVÁCS GERGŐ az M4 Sportnak:

- Gratulálok a győzelemhez! Gratulálok a góljaidhoz, a debütáláshoz Nagy Viktor épp az imént az interjúban azt mondta, hogy azért sokaknak tényleg az első fellépése volt nemzetközi tornán. Te éreztél és érzékeltél ebből bármit magadban, hogy nyomott a tét?

- Nem, őszintén megmondom meg is lepődtem. Annyi mérkőzésünk volt az elmúlt három hétben, hogy így beleszokott az ember a csapatba és abba, hogy folyamatosan mérkőzéseket játszunk. Sokkal inkább a felszabadultságot éreztem, hisz minden kezdet nehéz, itt is az első mérkőzés, az első félidő elég lagymatag volt, de behúztuk, ez volt a lényeg és a következő olasz mérkőzésre kell igazándiból időzíteni.

- Igen, azt nem mondhatjuk, hogy tökéletesen olajozottan működött a gépezet, de azt is, hogy nem volt az embernek  olyan érzése, legalábbis nekem nem, hogy kicsúszhat a kezünkből, ez a mérkőzés.

- Igen, belülről sem éreztük azt, hogy lenne esélyük megfordítani, inkább lehet, hogy kicsit túl nyugodtak is voltunk, azért volt ennyire lassú az első félidő. Nem igazán jöttek a gólok, de ez talán ez a csapat erejét is mutatja, hogy már korábban, más mérkőzésen is, amikor az első negyedben elment az ellenfél, nem volt pánik, ugyanúgy meg tudtuk fordítani.

- Ezen a mérkőzésen is feltűntél többször a rossz-kéz oldalon. Most már a taktika része lesz, hogy ott is játszol?

- Alapvetően rossz-kéz oldalon fogok csak játszani, tehát ez a taktikánk mindenképp, igen. 

- Hogy érzed ott magad ebben a szerepkörben?

- Egyébként jól, sokáig rossz-kézen játszottam, az elmúlt három évben kerültem át kapásra, az is egy érdekes történet, de jól érzem magam itt mindenképpen és szeretnék minél többet a csapat javára tenni.

- Most már minden idegszállal az olaszokra készültök?

- Igen, bár azért nem szabad elsietni, két napig az ember a csúcson pörög akkor nem lesz jó mérkőzés, kell egy kis pihenés, rákészülünk holnap edzésekkel, taktikázunk és szerdára mindent bele.

- Köszönöm, Gratulálok és sok sikert kívánok. Jó munkát!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Bemutatkozásnak jó volt?

- Jó!

- Kicsit bővebben?

- Annyira nem volt jó...

- Mi volt a gond? Az eleje?

- Az elején türelmetlenek voltunk, lassúak, mind fejben, mind fizikálisan, nem mozogtunk elég dinamikusan, gondolom, ez látszott kívülről is. De a végére azért csak összekaptuk magunkat, bementek a lövések szerencsére, a vége sima lett. Kicsit össze kellett szedni magunkat a második félidőre.

- Köszönöm szépen!


ZALÁNKI GERGŐ a VLV-nek:

Érződött az, hogy ahogy telik az idő, úgy egyre jobban belejöttünk, úgyhogy én abszolút ilyesmire számítottam, tudtam, hogy a végén kijön a különbség, úgyhogy szerintem így első mérkőzésnek teljesen jó volt. Az eleje egy kicsit döcögős volt, kicsit meleg a víz, ami miatt az elején egy kicsit olyan fáradtkásnak éreztem magam, de aztán belejött a csapat is meg mindenki, úgyhogy a vége jó lett.

Reméljük, az olasz meccs már végig úgy fog működni, mint ez a végén, vagy talán még jobban, mert oda azért ennél jóval több kell.

 - Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


JANSIK DÁVID a VLV-nek:

- A mérkőzés egy kicsivel döcögősebben indult, de nem azt mondom, hogy nem számítottunk rá, legutóbb, amikor játszottunk velük, akkor könnyebben megvertük őket, de annak ellenére ott is láttuk, hogy talán ez egy jobb csapat, mivel az ottani ellenfelekkel szorosabb mérkőzéseket játszott – most itt az Európa Kupára gondolok -, egyébként örülök, hogy a végére magabiztosan tudtuk hozni a győzelmet, és nem egy ki-ki meccs lett belőle.

- Olaszok?

- Nyilván nyerni szeretnénk, azért készültünk eddig is, a grúzok ellen is gyakoroltunk olyan elemeket már, illetve a horvátok ellen is talán már úgy ugrottunk a vízbe, hogy minden egyes mérkőzésen egy kicsit felépítsük magunkat, és hogy képesek legyünk megverni az olaszokat a csoportmeccsen. És én úgy érzem, hogy képesek vagyunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


BÁTORI BENCE újságíróknak:

- Gratulálok, kérlek foglald össze: milyen volt?

- Köszönjük a gratulációt! Az eleje szenvedős, sokszor ellőttünk vélt helyzeteket, amit azért még egy ilyen grúz csapat is megbüntet, a végére pedig hála Isten, hogy felkeményedtünk hátul, mert azért fizikálisan ez egy komoly csata volt, elöl pedig elkezdtünk türelmesebben játszani, és kijátszani akár a hat az ötöket, akár a fórokat, és ez meghozta az eredményét. Annak azért örülök, hogy a meccsen belül egy javuló tendenciát mutattunk és nem romlót. Azt gondolom, hogy a következő meccsen minimum itt, de inkább egy-két szinttel még feljebb kell kezdeni.

Ez volt a melegítés, és most jön az igazi része?

 - Melegítésnek ez erős volt, nem tudom, hogy kívülről mennyire látszott, de belülről úgy éreztem, hogy nagyon komoly, fizikálisan nagyon erősek voltak ezek a grúz gyerekek. Nyilván most jön a nehéz falat. Nem mi vagyunk az esélyesek az olaszok ellen, butaság lenne ezt kijelenteni, de azt is tudjuk, hogy egy meccsen belül bármi lehet, meg azért akár már ebben az évben is voltak olyan eredményeink, amire tudunk alapozni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


NAGY VIKTOR újságíróknak:

- A végére sima lett. Hogy láttad belülről, mert azért nem tűnt annak összességében. Te hogy láttad?

- A lényeg az, hogy játszottunk egy olyan mérkőzést, ahol voltak hibák is, de nagyon sok jó is és igazából itt a jókat kell kiemelni és a következő mérkőzésre a hibák számát pedig lecsökkenteni Ez egy nagyon jó kis edzőmérkőzés volt, aminek jónak kell lenni arra, hogy felkészítsen minket a következő meccsre, de látnunk kell azt is, hogy ha nem figyelünk egy kicsit is oda és hibázunk, meg nem vagyunk eléggé koncentráltak támadásban, védekezésben akkor rögtön gólokat kapunk, akár egy grúz csapattól is. Amelyet legutóbb nagyon-nagyon megvertünk. És meccs elején odajönnek hozzám, hogy ne verjük meg őket annyira...

Ez egy nehéz helyzet. Jó néhány játékosunknak ez volt világversenyen az első mérkőzése, nyilván ezután a meccs után kicsit könnyebben mehet be a következő meccsbe, kicsit felszabadultabban. Meglátjuk, hogy a következő mérkőzés hogy alakul, mindenképpen nyerni akarunk. Egy nagyon-nagyon fontos meccs vár ránk, negyeddöntővel felérő mérkőzés, nincs idő sokat gondolkodni és nagyon nem is kell, be kell menni és okosan játszani, minél kevesebb hibával és hogyha így végig tudjuk nyomni a következő mérkőzést, kevés hibával, az ellenfelet több hibára késztetve, akkor abszolút olyan mérkőzés lehet ebből amit mi szeretnénk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: további sok vlv-fotó.



Horvátország-Hollandia 15:8 (4:2, 3:1, 4:1, 4:4) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: Vukicsevics 4, Jokovics, Vrlics 3-3, Fatovics 2, Loncsar, Setka, Garcia, ill. Lindhout 3, Van den Burg, Filipovics, Müller, Janssen, Lucas 

Németország-Olaszország 1:14 (0:2, 0:4, 0:2, 1:6) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G: Zech, ill. Figlioli, Renzuto, Bodegas, Echenique 2-2, Di Fulvio, Molina, Fondelli, Gallo, Presciutti, Bertoli

Szerbia-Románia 11:5 (3:1, 3:1, 3:2, 2:1) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: Csuk 3, Pijetlovics, Prlainovics, Alekszics 2-2, Mandics, Filipovics, ill. Negrean 3, Fulea, Priotesa 

Málta-Spanyolország 4:21 (1:4, 0:5, 2:8, 1:4) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
G.: S. Camilleri 2, Gabarreta, Zammit, ill. Granados Ortega, Tahull 4-4, Munarriz 3, Del Toro, Minguell, Perrone 2-2, Larumbe, Fernandez, Mallarach, Busos Sanchez

A VLV EB-ALOLDALA