FACEBOOK

Edzés - már a Bernat Picornell uszodában

Edzés - már a Bernat Picornell uszodában
hozzászólás, 2018.07.15.

Már számottevőnek mondható sajtóérdeklődés mellett tartotta meg első barcelonai edzését a torna helyszínén vasárnap a magyar válogatott. A csapat tagjai közül többen nosztalgiával gondoltak vissza az öt évvel ezelőtt itt töltött napokra...

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház



A magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. ​


A georgiaiak (grúzok) elleni meccsünk hétfőn 15.30-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti, nálunk a szokásos szöveges élő tudósítás lesz olvasható.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Hát Bence, itt vagyunk a nyitány előtt, holnap kezdtek. Milyenek a gondolataid?

- Hát igen, megmondom őszintén, nagyon várom a kezdést. Nagyon szép a létesítmény, nagyon szépen megcsinálták, jó emlékek fűznek ide, úgyhogy eddig minden pozitív. Maradjon is így!

- Mi jutott eszedbe, amikor most először beléptél?

- Nyilván nagyon jó emlékek kötnek ehhez az uszodához, jó lenne ezeket a szép emlékeket megtartani és továbbvinni. Tudjuk, hogy borzalmasan nehéz dolgunk lesz ezen a tornán. Holnap Grúziával kezdünk, nagyon fontos, hogy egy jó alapot adjunk az egész csoportkörnek. Fontos, hogy továbbvigyük azt a játékot, amit elkezdtünk a horvátok ellen három napja. Ezzel ugye készülnénk az olaszok elleni, mindent eldöntő csoportmeccsre.

- Egyértelmű, hogy az olasz lesz a legnehezebb meccs, hogy látod most az esélyünket úgy, hogy még nem láttad őket és mi sem mutatkoztunk be?

- Szerintem az esélyek az olaszok mellett szólnak, eddig ugye egy meccset játszottunk ebben az évben, ha jól emlékszem az Európa Kupa szuperdöntőben, ott megvertek minket elég simán, de hát azért biztos vagyok benne, hogy ez a szerdai nem ilyen meccs lesz. Nagyon készülünk, mi is tudjuk annak a fontosságát, de hát azért olyan hihetetlen módon nem is dimenzionáljuk túl, azért ez a két hét nagyon hosszú.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Kezdődik a torna, mik a reményeid?

- Mik a remények? Hát, azok mindig vannak, nyilván magasra van téve mindig a mérce. Igazából az olasz meccsen múlik minden, mert lehet kerülgetni a forró kását, de ha az olaszokat megverjük a négy között vagyunk, igazából ennyi. Akkor nagyon megkönnyítjük magunknak az életet, mindent felteszünk arra az egy meccsre.

- Hogy látod a csapat helyzetét, képesek leszünk erre?

- Szerintem igen. Hogyha olyan összeszedetten játszunk, ahogy játszottunk akár a Világligán, akár a Benu Kupán vagy a horvátok ellen, akkor szerintem meg tudjuk őket verni.

- Ez a horvát meccs téged nem lepett meg? Nagyon jó volt a csapat! Vártad ezt már?

- Hát, ha nem is kétgólos győzelmet, de gondoltam, hogy szoros mérkőzés lesz, tehát mi sem fogjuk őket bucira verni és ők sem minket, de valóban jól védekeztünk nagyon és volt nyolc-kilenc blokk, ezen múlt a mérkőzés.

- Itt, amikor bejöttél ebbe az uszodába milyen érzéseid voltak? Mi jutott eszedbe először?

- Már amikor leszálltunk a géppel Barcelonában vagy amikor elindultunk ma reggel az edzésre előjöttek a régi emlékek, de azért ezek csak ilyen átmeneti dolgok, amiket a grúz meccs kezdetekor már teljesen el kell felejteni, mert ez egy másik torna, új csapat is.

- Köszönöm szépen, Marci!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A VLV EB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A lányok vasárnap Törökország 32:5-ös legyőzésével igyekeztek jobb kedvre deríteni magukat a spanyoloktól elszenvedett szombati vereség után.

Törökország-Magyarország 5:32 (1:8, 1:5, 1:9, 2:10)
G.: Burali, Kus 2-2, Elma, ill. Parkes 6, Gurisatti, Keszthelyi 5-5, Szilágyi 4, Horváth 3, Szűcs, Illés, Csabai 2-2, Leimeter, Gyöngyössy, Garda

Női válogatottunk legközelebb kedden, 15.30-kor száll vízbe. A soron következő ellenfél is nagy verésre számíthat, Szerbia ugyanis csak a férfi pólóban nagyhatalom...


vlv-fotók a lányok vasárnapi meccséről I.



vlv-fotók a lányok vasárnapo meccséről II.