FACEBOOK

Budapest-Zágráb-Budapest-Barcelona

Budapest-Zágráb-Budapest-Barcelona
hozzászólás, 2018.07.11.

Délben még itthon edzett a válogatott, délután elutazott Zágrábba, ahol csütörtökön délelőtt és este is komoly közös programot teljesít a világbajnok horvát válogatottal, az esti - nézők előtti - hivatalos találkozót a horvát televízió is közvetíti.


Az edzésnek Märcz Tamás "szűkebb pátriája" a BVSC adott otthont, a hátsó, jelenleg félig fedett, félig nyitott uszodában edezettek a fiúk - közvetlenül a BVSC foglalkozása után.

A válogatott tagjai a helyszínen ebédeltek, majd elindultak Zágrábba.

A magyar Eb-csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. ​


VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás Zágráb előtt a vlv-nek


​- Szervusz, Tamás! Köszöntelek a válogatott edzése után. Indultok Zágrábba, arra kérlek, mondd el, mi a helyzet most veletek, mi volt az edzésen és mire számítasz ebben a most következő másfél napban?

- Ami a legfontosabb: mindenki egészséges, mind a 13 játékos gőzerővel edzett a mai délelőtt folyamán, ma csak ez az egy edzésünk van, de ez nagyon intenzív és nagyon komplett volt. Kis gimnasztika után volt egy pici úszóedzés, labdatechnika, lábtempógyakorlatok Mátéfalvy Csabával. Elsősorban a szorosból zónavédekezésre való áttérést gyakoroltuk -  és ennek ellenszerét is a támadók részéről. Kicsit "átfrissítő" jelleggel iskoláztunk picit, mind a támadásra, mind a védekezésre nagy hangsúlyt fektetve. Jó volt.

Holnap már Zágrábban edzünk a horvát válogatottal. Délelőtt csak emberelőnyös-emberhátrányos támadásokon, illetve védekezéseken fogunk dolgozni, majd este játszunk egy hivatalos mérkőzést, közönség előtt, úgy tudom a tévé is jelen lesz. Bár az eredeti terv az volt, hogy csak egy edzőmeccset játszunk, ebből aztán hivatalos meccs lett, aminek tulajdonképpen örülünk, mert így egy nagyon-nagyon erős ellenfél még jobban "rávezet" minket az Európa-bajnokságra. Korábban mondtam, azért gondoltam, hogy erre szükség van, mert az első mérkőzésünk nem lesz annyira magas színvonalú, bár az egyáltalán nem lebecsülendő grúz csapat ellen játszunk. Tudjuk, hogy az olaszok elleni csoportmeccsünknek nagy a tétje, így azt megelőzően hat nappal Zágrábban van egy jó mérkőzésünk, amely egyrészt kihozhatja a még meglévő hibákat, másrészt még jobban fogjuk érezni a bőrünkön, hogy milyen a legmagasabb szintű vízilabda, amivel találkozni fogunk az olaszok ellen is. Úgyhogy szerintem pont ideális helyen van ez a mérkőzés, még ha utazni is kell egy kicsit érte, azt gondolom, hogy megéri.

Haladunk továbbra is a program szerint, amit elképzeltem. Intenzív lesz a csütörtök, viszont utána lazább a péntek.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!



vlv-képek az edzésről


Barcelonai Európa-bajnokság

A nők csoportkörének magyar vonatkozású programja:


1. forduló, július 14., szombat

22.15 Magyarország-Spanyolország

2. forduló, július 15., vasárnap

14.00 Törökország-Magyarország
 
3. forduló, július 17., kedd

15.30 Magyarország-Szerbia

4. forduló, július 19., csütörtök

20.30 Oroszország-Magyarország
 
5. forduló, július 21., szombat

Magyarország-Németország, 15:30


A férfiak csoportkörének magyar vonatkozású programja:

1. forduló, július 16., hétfő

15.30 Grúzia-Magyarország

2. forduló, július 18., szerda

20.30 Magyarország-Olaszország

3. forduló, július 20., péntek

12.30 Németország-Magyarország

​A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

Címkék:
Märcz Tamás edzés