FACEBOOK

Magyarország-Románia 11:8

Magyarország-Románia 11:8
hozzászólás, 2018.07.05.

Döcögős kezdés után sima győzelem a románok ellen. Helyszíni vlv-riport a Benu Kupa első napjáról.

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek USAnhetjük.


Canon Webáruhá


Benu Kupa, 1. nap

USA- Ausztrália 9:10 (2:0, 2:4, 3:4, 2:2) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Hooper 3, Irving, Bowen 2-2, Obert, Hallock, ill. Edwards, Kayes, Roach 2-2, Elphick, Younger, Ford, Hollis

Magyarország-Románia 11:8 (3:2, 4:2, 1:2, 3:2)
Budapest, Hajós Alfréd nemzeti sportuszoda, v.: Stampalija (horvát), Flahive (ausztrál)
Magíarország: Vogel Soma, Bátori 1, Erdélyi 1, Jansik D., Mezei 1, Vámos 3, Kovács Gergő 1. Cs.: Angyal 1, Zalánki, Manhercz K. 2, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Románia: Tic, Negrean 1, Gheorghe, Gergelyfi 1, Radu 1, Oanta 1, Teohari. Cs.: Chioveanu, Ghiban 3, Georgescu 1, Antipa, Vancsik. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill. 1/3

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek: 

- Gratulálok! Kicsit talán nehezebb volt, mint ahogy azt a közvélemény várta, de sima győzelem lett.


- A közvélemény lehet, azt gondolta, hogy sima lesz, de sose sima a román, valahogy... Kecskeméten 0:3-mmal kezdtük, onnan hoztuk vissza a meccset, a tavalyi Benu Kupán szintén játszottunk a románokkal, akkor két negyedig jöttek velünk és utána robbantottunk. 

Most ez olyan szempontból sima volt, hogy végig mi voltunk elöl, mindig eggyel többet lőttünk, hogy ne tudjanak utolérni bennünket. Valahogy azt éreztem a meccsen, hogy egyrészt fásult is volt egynéhány játékos, tehát sokkal gyorsabban és pörgősebben tud játszani, mint ahogy ma játszott. De nem is annyira vagyok meglepve, hiszen másfél órás tornatermet nyomtunk itt reggel gőzerővel, úgyhogy dolgoznak a fiúk, hogy majd amikor odaérünk az Eb-n, a legjobb erőállapotban legyünk és azért az még odébb van, még másfél hét az első meccs is. Szóval engem annyira nem lepett meg ez.

Az, hogy agresszívan játszott a román csapat, szintén teljességgel várt dolog volt, tudtuk, hogy nem fogják feladni. Annak ellenére, hogy ott loholtak mögöttünk, én valahogy nem éreztem egyszer sem a "győzelmi szagot" a román csapatot illetően, nem féltem attól, hogy ha befognak minket, át tudják lendíteni a meccset a javukra. Nem tudtam "túlizgulni" ezt a meccset, mert éreztem a fiúkon, hogy bármikor képesek rágyorsítani és lőnek egy vagy két gólt abban a pillanatban, amikor kell. 

Holnap majd kell is, mert azért az Egyesült Államok elég gólerős csapat, és hát ott elöl azért nem lehet annyit hibázni, mint például Duisburgban, amikor rengeteg helyzetet dolgoztunk, de keveset lőttünk be. Úgyhogy oda kell figyelni, szeretnénk, a fiúkban van egy kis külön motiváció is...

- A fele revansra vágyik.

- A fele? 

- Hát a fele, mert a másik fele nem volt ott a duisburgi vereségnél.

- Mindkét fele ugyanúgy érez..., távolról sem tetszett azoknak a válogatott játékosoknak, akik itthon voltak, hogy azt írják ki, hogy az Egyesült Államok győzött a magyar válogatott ellen, úgyhogy azt gondolom, lesz motiváció Duisburg miatt.

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Gratulálok, Marci! Kicsit nehéz volt, nem?


- Nehéz volt, de délelőtt volt egy kemény konditermi edzésünk, tehát erre számítottunk. Régebb óta nem játszott ez a csapat együtt, ugye a Világliga óta, ennek is tudható be, hogy egy kicsit nem úgy ment a játék a románok ellen. Majdnem meg tudták fordítani, de azért magabiztosan, végig uralva, természetesen meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

- Holnap nehezebb lesz?

- Holnap sokkal nehezebb lesz.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok! Az első meccs megvan. Kicsit nehezen indultatok be, nem?


- Igen, azt gondolom, hogy ebben közrejátszott az is, hogy a csapat fele a Világliga után egy-másfél hétig vagy két hétig nem játszott fontos meccset, sőt semmilyen meccset gyakorlatilag. Fórozni fóroztunk az ausztrálokkal meg az amerikaiakkal, de ugye, az nem egy meccs terhelés. Aki meg Németországban volt, az egy teljesen más csapat összetételben játszott.

Kicsit fáradtabbak, fásultabbak voltunk, de azt gondolom, szépen lassan bele kell pörögnünk és azokat a játékelemeket, amiket most itt ma nem sikerült létrehoznunk, de a Világligán már látszott, hogy működnek, azokat kell még inkább tökéletesítenünk ezen a következő két mérkőzésen. És akkor utána kezdődnek majd a komolyabb mérkőzéseink...

- Mit szólsz, hogy az ausztrálok megverték az amerikaiakat?

- Őszintén szólva nem követtem figyelemmel azt a mérkőzést. Benne van. Ez egy felkészülési torna, két tengerentúli csapat, számukra talán a Világkupa lesz a következő állomás, belefér. Ez egy edzőmérkőzés a számukra, szerintem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS az M4 Sportnak: 

- Délelőtt még volt egy kemény edzésetek, ez mennyit vett ki belőletek? Tamás azt mondta talán egy kicsit érződött, hogy láttad? 

- Hát az eredmény alakulása alapján lehet mondani, hogy érződött, szorosabb lett, mint amire számítottunk, megmondom őszintén, de nem baj ez, kicsit talán többet kellett úgymond hajtani, nem lehetett a félidőben elengedni a meccset. Ez igazából még szerintem jól is jött meg jól sült el. 

- Mi az, amin ilyenkor még finomítani lehet így az utolsó napokban az Eb előtt? 

- Hát azért mindig van min. Most túl sok emberelőnyt nem kaptunk, tehát azon nagyon sokat nem tudtunk dolgozni, de a hat a hatos támadás, védekezés. Hátul voltak hiányosságok, azt gondolom, hogy azért arra mindenképpen oda kell kicsit figyelni, mert nagyon sok akciógólt kaptunk messziről. 

- Mennyit gondolsz már az Eb-re?

- Egyelőre Benu Kupa van, még azért legalább egy-másfél hét az Eb, még azért addig sok minden lesz, megyünk Horvátországba egyszer, sok minden van odáig.

- Mit vársz a Benu Kupától, ettől a három naptól?

- Ennél azért egy kicsit jobb játékot várok magunktól, legalább olyat, mint amit a Világligán is láthattunk a végén, akár a döntőben, akár a horvátok ellen. Azt gondolom, hogy ennél, amit ma mutattunk sokkal jobban tudunk még játszani. 

- Köszönöm neked az értékelést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Gratulálok. Milyen volt?

- Köszönjük. Hát..., nyögvenyelős. Igazából szerintem védekezésben sokszor fegyelmezetlenek voltunk, kaptunk buta, elkerülhető gólokat, de ezeket ki fogjuk elemezni és le kell radikálnunk ezek számát. Mert akár már holnap megbünteti ezt az ellenfél, az USA.

Tudtuk, hogy úgy kezdjük el, hogy a csapat egyik fele nagyon kemény munkából jön, a másik fele a németországi tornáról. Ezen a héten is nagyon keményen dolgoztunk, de most itt ennek van időszaka. Jó felkészülési meccs volt szerintem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok neked a győzelemhez! Kérek egy értékelést, milyen volt?


- Köszönjük szépen! Nehézkes volt az eleje. Szerintem ez annak is köszönhető, hogy a csapat két részre volt osztva a múlt héten, és ilyenkor elúször mindig egy kicsit szokatlan újra, kell egy kis idő, hogy belerázódjunk - főleg egy első mérkőzés esetében, az mindig eleve nehéz.

Ez volt a torna első meccse, nehéz volt. Lehetett volna könnyebb is, mert úgy érzem, a románok és közöttünk azért nagyobb különbség van. De a lényeg, hogy győztünk. Holnap nem lesz ennyi elég, nehezebb mérkőzés lesz, sőt, szerintem az egyik legnehezebb. Jöjjenek ki még többen, mint ma!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Nem volt egyszerű mérkőzés. Munkából jövünk, de azt gondolom, hogy ennek még helye van most abszolút, úgyhogy igen, szerintem nem játszottunk most rosszul.

Kell még csiszolni hátul is, elöl is, de alapvetően szerintem jó volt az egésznek a képe.

- USA... Mit mond neked?

- Hogy is mondjam? Van tartozásunk feléjük. Úgyhogy szeretnénk rendezni ezt holnap.

- Ez még nem az igazi rendezés, talán az majd később, de sok sikert hozzá.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Magyarország-Románia - vlv-képek



USA-Ausztrália - vlv-képek

A torna további programja:

Július 6., péntek

16.45 Ausztrália-Románia
18.15 Magyarország-Egyesült Államok - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Július 7., szombat

9.45 Románia-Egyesült Államok
11.15 Magyarország-Ausztrália - M4 Sport, vlv (szöveges élő)