FACEBOOK

Magyarország-Kína 13:7

Magyarország-Kína 13:7
hozzászólás, 2018.06.30.

Nehéz kezdés után a végére simán behúztuk a Kína elleni meccset a duisburgi nemzetközi felkészülési tornán. Helyszíni riportunk folyamatosan bővül:


Helyszíni tudósításaink a diapolo támogatásával készülnek


Négy nemzet tornája, Duisburg, 2. nap

Magyarország-Kína 13:7 (3:3, 3:3, 5:0, 2:1)

Duisburg, v.: Homolka, Schürmann (mindkettő német)
Magyarország: Kardos, Török B. 1, Manhercz K. 4, Sedlmayer 1, Vadovics 3, Német T. 1, Nagy Á., Kovács Gergő 2, Erdélyi 1, Angyal, Bedő, Pohl, Vogel Soma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Kína: Honghui, Quin, N. Liang 1, Y. Chang 1, Xie, Sha, Z. Chan, R. Chan, Y. Chan, X. Liu, Zhang 5, Tan. Szövetségi kapitány: Petar Porobics
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Sha, Z. Chen

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek, közvetlenül a lefújás után:

- Azért szépen lassan bemelegedik a csapat ezen a tornán, az első két negyed még kellett, hogy rendezzük a sorokat, de tetszett a fiúk folyamatos, meccsen belüli javulása. Itt már voltak jó jelenetek, de azért lesz mivel foglalkozni, mert hibák is bele-belecsúsztak, különösen az első két negyedben. Mindenesetre azért ez fontos győzelem volt a németek elleni holnapi meccs előtt.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a felvételt a csapat stábjának, Bíró Dávidnak.

1:0 - Sedlmayer gólja

2:0 - Kovács Gergő első gólja

2:1 - Chufeng Zhang első gólja

2:2 - Liang gólja

2:3 - Zhang második gólja

3:3 - Vadovics első gólja

3:4 - Zhang harmadik gólja

4:4 - Manhercz Krisztián első gólja

5:4 - Vadovics második gólja

5:5 - Yimin Chen gólja

6:5 - Vadovics harmadik gólja

6:6 - Zhang negyedik gólja

7:6 - Kovács Gergő második gólja

8:6 - Manhercz Krisztián második gólja

9:6 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

11:6 - Erdélyi gólja

12:6 - Német Toni ejtésgólja

13:7 - Manhercz Krisztián negyedik gólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

(A videónyilatkozatoknak egyelőre csak a leírt változatát tudjuk megmutatni, mert az internet itteni minősége nem tesz lehetővé ennél többet. A nyilatkozatokat hazaérkezés után fogjuk videók formájában is elérhetővé tenni - a szerk.)



MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Szervusz, Tomi! Gratulálok a mai győzelemhez, kérek szépen egy kis értékelést!

- Szervusz, Sándor, üdvözlöm az olvasókat és a nézőket. Először is: az eredmény azért nagyon fontos volt ezen a mérkőzésen, mert szerettünk volna egy kicsit újra építkezni a tegnapi vereség után. Én úgy láttam, hogy egy picit döcögött az eleje, különösen a védekezés, hiszen addig a kínai csapat fizikailag tartotta magát, másrészt meg pontatlan volt a védekezésünk néha az első két negyedben. A nap is egyébként a szemébe sütött Kardosnak, de aztán elöl továbbra is maradtak ki helyzetek, az első két negyedben is, tehát egy picit ott folytattuk, ahol az előző nap abbahagytuk. Ennek ellenére a harmadik negyedben történt egy tervezett kapusváltás, ami előre meg volt beszélve a két kapussal, és sikerült iramot is váltanunk, gyorsabb tempóra kapcsoltunk, jobban is játszottunk, jobban is értékesítettük még az előzőeknél is a helyzeteinket. 

Úgy láttam, hogy amikor pontosan követtük azokat a taktikai dolgokat, amiket előzőleg megbeszéltünk, akkor eredményesek voltunk és jól is védekeztünk. Amikor szétcsúsztunk támadásban, védekezésben, akkor azért jelentkeztek a "büntetések". Hátul gólok formájában, elöl pedig nem voltunk eredményesek a helyzetekben. Mindenesetre azért azt gondolom, hogy ez előrelépés a tegnapi naphoz képest, különösen a harmadik-negyedik negyed, az már egészen pofás volt.

Ennek ellenére azt látom, hogy a német csapattal borzasztóan nehéz fizikai ütközet lesz holnap, mert nagyon egyben vannak, nagyon erősek és rákényszerítik az ellenfeleiket, hogy beleálljanak egy kemény, verekedős mérkőzésbe. Úgyhogy, bár a csapatunk fiatal, és talán súlyban nem is vagyunk olyan erősek, mint ez az izomkolosszusokból álló német csapat, ennek ellenére bele fogunk állni keményen szerintem abba a mérkőzésbe. Ha úgy játszunk, mint itt az utolsó két negyedben, ha azt a ritmust képesek vagyunk fölvenni vagy még rátenni egy lapáttal arra, amit a német csapat játszik, akkor lesz keresnivalónk, sőt, szeretnénk "megviccelni" a házigazdákat. 

- Egy kérdés erejéig szeretnék még a tegnapi napra visszatérni. Nyilván volt fejmosás, nyilván nem fogod részletesen elmondani mi történt este, éjszaka, de én azt láttam, öt játékos nyilatkozatán vagyok túl most a meccs után, és elképesztő, hogy mennyire józanul, önkritikusan látták a mai teljesítményt. Senki nem arról beszélt, hogy mennyivel nyertünk, hanem hogy ugyanazok a butaságok történtek, mint tegnap. Szóval én úgy látom, hogy fejben nagyon ott vannak már. 

- Az nagyon jó egyébként, hogy mindenki látja a saját hibáját, még akkor is, ha fiatal, de rutinos játékosokról van szó. Örültem annak is egyébként, hogy egyénileg szerettek volna belenézni a tegnapi mérkőzés után abba a meccsbe, elkérték a videót. Természetesen előtte átbeszéltünk, én említettem, meg hát, ha nem is toltam oda az orruk alá, azért nagyon jól tudják, hogy hol hibáztak, és szerintem saját maguk is meglepődtek azon, hogy milyen gyermeteg, buta hibákat voltunk képesek elkövetni, a védekezésről beszélek elsősorban. Még valamennyire folytattuk ezen a meccsen is, a jövőben éppen ez az előrelépési lehetőség, hogy gondolkodási hibát a legkevesebbet ejtsenek a játékosaim. Egyébként megvan a kvalitásuk mindenre, hogy valóban igazi jó játékosok legyenek, de ezen a szinten már egy Egyesült Államokkal, német csapattal, sőt, lehet, hogy a kínai csapattal is az első két negyedben a hibákat azonnal megbosszulják a másik oldalról, tehát nem lehet leengedni. És beszélek arról, hogy ha majd a topcsapatok egyikével kell játszani, az meg aztán különösen nagy figyelmet kell, hogy érdemeljen a mérkőzés szempontjából.

- Jó, hát nem mondtál sok részletet az estéről, de vegyük úgy, hogy mindenkinek megmostad a fejét és azért tényleg látható, hogy felfelé jön a csapat.

- Jön, én várok még egy újabb előrelépést a holnapi napon. Teljesen természetes egyébként, hogy azok a játékosok, a csapatnak a fele, fizikai munkát végzett elsősorban és nem jutott igazi játéklehetőséghez az elmúlt három hétben, sőt, van olyan játékos, aki az elmúlt egy hónapban nem játszott meccset és az volt az első, hogy egy kicsit vissza kell rázódnia a meccsekbe is. A másik fele meg a társaságnak jön a meccsekből, hat mérkőzésből, vagy még többől is, hiszen van, aki BL-es játékos is volt - azok meg egy picit túl vannak terhelve. Nagyon összetett most a harmonizálása a csapatnak, hogy egyáltalán ütőképesen ki tudjunk állni. Az én feladatom, hogy ezt megoldjam, szerintem azért lehetett látni tegnapról mára is az előrelépést, sőt a mai napon meccs közben is. 

Holnap, én bízom benne, hogy még egy lépéssel előrébb lépünk és akkor tényleg tudunk egy jó meccset játszani a német csapattal. Ha ez nem így lesz, akkor akkor borzasztó kellemetlenségeket fog okozni ez az itthon játszó német csapat, amelyet két bíró segít minden mérkőzésen, mert csak német bírók vannak itt ezen a tornán, úgyhogy éppen a hátam mögött is meggyűlik a baja Udovicsicsnek a játékvezetőkkel. Fölkészülünk erre is előre, és akkor nem ér minket váratlan meglepetés. 

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



MANHERCZ KRISZTIÁN a VLV-nek:

- Szervusz Manó! Tegnap is nyilatkoztál, és csodálkoztál, hogy ma is... Figyelj, ha négy gólt lősz egy meccsen, akkor mindig meg fogunk kérdezni, ez a legbiztosabb dolog, hogy felkerülj a VLV-re. Milyen volt ez a mai?

- Ugyanúgy kezdődött, ahogy tegnap befejeztük, mondhatom. Ugye, 6:6 volt a félidő környékén, a védekezésünk ismét gyenge volt, saját hibáinkból lőttek gólt, egyénileg vertek meg a kínaiak minket. A blokkokat verték meg, elöl megint pontatlanok voltunk, de annak örülök, hogy a harmadik negyedre a védekezésük is összeállt, és ott el tudtunk lépni.

- Egy kicsit a végére én úgy éreztem, hogy megjött az önbizalom is. Nyilván magatok alatt voltatok tegnap...

- Magunk alatt voltunk, de a helyzeteink tegnap is megvoltak, tehát nem az volt a konkrét probléma, hogy nagyon rosszul játszottunk volna. Egyszerűen a helyzetkihasználásunk volt borzasztó. Jelezném, hogy most is az első félidőben elég gyengén használtuk ki az adódó helyzeteket, még a vége felé is, de szerencsére annyi helyzetet dolgoztunk ki, hogy nem tudtunk annyit kihagyni.

- Holnap mi lesz?

- Németország.

- Mire számíthatunk?

- Hazai csapat, hazai közönség előtt, biztos mindent meg fognak tenni. Felkészülünk rájuk és majd mindent beleadunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Szervusz Viktor! Gratulálok a mai győzelmetekhez és a te személyes teljesítményedhez is, komoly szerepet vállaltál a csapat felállásában. Kérlek mondd el, hogy milyen volt ez a mai meccs?


- Köszönöm szépen, köszönöm a csapat nevében is! Gratulálok nekik, mert egy nehéz mérkőzés volt, még ha Kína ellen játszottunk is, azért fejlődik a vízilabda a világ minden pontján. Az eleje nagyon nehéz volt, 6:6 volt a félidőben, utána szerencsére sikerült ellépnünk, szétnyílt az olló és a végén sikerült hatgólos győzelmet aratnunk. 

- Mennyire volt nehéz a felállás a tegnap este után? Elkerülhetetlen, hogy arról is mondjunk egy mondatot, hogy mi volt tegnap este és hogy tudtatok felállni. 

- Hát, nagyon rosszul érintett szerintem mindenkit. Így kikapni bármilyen csapattól mindig nagyon rossz érzés, de úgy látszik, hogy a csapatnak valamennyire sikerült túltennie magát a tegnapi meccsen, legalábbis a második félidőre. Az viszont biztos, hogy holnap egy ennél keményebb mérkőzésre kell számítani. A németek ezeket a kínaiakat ugyanúgy megverték, mint mi, talán még jobban is, és most meglátjuk az USA-Németország meccsen, hogy mit tudnak produkálni az amerikaiak ellen. 

- Sokat vállalkoztál ma, jó formában érzed magad? 

- Nem igazán. Tehát most lehet bement egy-két lövés, de a tegnapi meccs előtt már több mint egy hónapja nem játszott a csapat fele tétmérkőzést, lehet, az látszott meg az amerikai mérkőzésen is. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést ma estére!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



NÉMET TONI a VLV-nek:

Szervusz Toni, köszöntelek a VLV kamerája előtt, értékelj egy kicsit kérlek, két mérkőzés, egy vereség, egy győzelem. Hogy érzed magad? Milyen volt ez a két nap?

- Szia! Fárasztó volt. Inkább ez a másfél hónap meccs nélkül, az tűnt úgy nehéznek, fejben is és fizikailag is furcsa volt. Nem szabadna, hogy meglepjen minket, akik kihagytunk ennyit, nézzük úgy, hogy most már jobban játszottunk, mint tegnap, és remélhetőleg holnap még jobban fogunk játszani.

Ez a mai meccs? Érezhető volt a visszajövetel egy kicsit?

Figyelj, nyögvenyelős volt ez is, volt 6:6 is, ha jól emlékszem, nem lebecsülve Kínát. Úsznak, pörögnek, arra, hogy felébredjünk a tegnapi után, arra egy tökéletes csapat volt.

- Holnap Németország jön, most még nem tudjuk hogy mit játszanak az amerikaiakkal, de azért ők más kategória.

- Nyilván. Saját torna, nyerni szeretnének. Ezen a meccsen dől el, hogy Amerika lesz-e a torna győztese, vagy a németek fel tudnak kerülni a dobogó tetejére. Nem tudom, nehéz meccsre számítok, körülbelül olyanra, mint az amcsik ellen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

Én köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Szervusz Gergő! Gratulálok a győzelmedhez és a két gólodhoz is! Kicsit ez olyan visszatérésféle, tudom, hogy Kína nem a legjobbak közé tartozik, de azért mégiscsak azt érezni, hogy a csapat felállt, nem?


- Az első félidőben én úgy érzem, hogy folytattuk a tegnapi szereplést és inkább csak a második félidőre lehetne azt mondani, hogy visszatérés, de hát még visszatérésnek sem mondanám. Az a lényeg, hogy minél több játéklehetőségünk legyen itt és fejleszteni kell a csapatot, mivel látszik, hogy nem egy összeszokott társaság és elég fiatal. Még vannak hiányosságok és nagyon gyorsan össze kell magunkat szedni, mert a holnapi német mérkőzés teljesen más tészta lesz. 

- A mairól mondj azért két mondatot. Az eleje nehéz volt, 6:6 is volt közben. 

- Nem nehéz volt, ugyanolyan butaságokat követtünk el, mint tegnap és emiatt könnyű gólokat tudtak szerezni, amivel mérkőzésben tudtak maradni. Tehát hatot kapni Kínától egy félidő alatt…, egész meccsre sok lett volna.

- Most nem akarok sebekben vájkálni, mert ráadásul még frissek is, de ezek a butaságok mitől vannak?

- Lehet az is, hogy sok embernek viszonylag hamar vége lett a bajnokságnak, nem igazán volt mérkőzés másfél-két hónapig. Ez is biztosan benne van, lehet figyelmetlenség is, fiatal is a társaság, szóval így minden összejön szerintem. De a válogatott ezért van, koncentrálni kell a maximumon és holnap tényleg oda kell tenni magunkat.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



KARDOS GERGELY a vlv-nek: 

- Szervusz Pipi! Gratulálok a győzelemhez, a bemutatkozáshoz, kérek szépen egy kis összefoglalót, milyen volt a mai?

- Köszönöm szépen először is, üdvözlöm az olvasókat. Hát a mai elég nehézkesen indult, az első két negyed volt az enyém és elkövettünk néhány hibát. Ez talán annak tudható be, hogy elég fiatal a csapat és még annyira nem vagyunk összeszokva, de a második félidőre abszolút feljavult a játékunk elöl is és hátul is. Bizakodó vagyok, holnap jön a német meccs, ott mindenképpen úgy kell játszani, ahogy ma az utolsó két negyedben játszottunk, akkor bőven lesz esélyünk arra, hogy megnyerjük a meccset.

- Lelkileg nagyon megviselt téged, a csapatot ez a tegnap este?

- Hát abszolút megviselt engem is és a csapatot is, persze, ez így normális szerintem, minden vereség megviseli az embert. Próbáltunk rajta gyorsan túllendülni, mert igazából nincs idő búslakodni, egyik meccsből jövünk a másikba. Próbáltuk elfelejteni és a hibákat gyorsan kiküszöbölni. 

- Köszönöm szépen, sok sikert holnap!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Várható: a meccs góljai.


vlv-képek


A nap másik mérkőzésén:

Németország-USA 15:14 (4:4, 6:3, 3:5, 2:2)

G.: Real 8, Reibel, Eidner 2-2, Illinger, M. Stamm, Korbel, ill. Irving 4, Hooper, Bowen 3-3, Obert 2, Carniglia, Roelse


A torna utolsó napjának programja:

Július 1., vasárnap

12.00 USA-Kína
13.45 Németország-Magyarország - vlv (szöveges élő)