FACEBOOK

Újra együtt a teljes keret - vlv-riport

Újra együtt a teljes keret - vlv-riport
hozzászólás, 2018.06.27.

Szerdán délelőtt hosszú idő után először edzett ismét együtt Märcz Tamás 21 tagú nyári kerete. A Világliga-csapat tagjai visszatértek és a korábbi sérültek is részt vettek már a munkában.


Némi pihenő után edzettek ismét a VL-ezüstérmesek szedán. Örömhír, hogy a korábbi sérültek állapota sokat javult, Jansik Sziárd is vizes munkát végez már, terhelését folyamatosan növelik az edzők. Vogel Soma teljes értékű edzésmunkája biztató, a magunk részéről - igaz, laikusként - gyógyultnak nyilvánítottuk.

A délelőtti edzés ezzel együtt furcsa volt. a kötelező úszáspenzum és passzolgatás után az egyik kapunál a csütörtökön Németországba utazók gyakorolták Märcz Tamás taktikai elképzeléseinek végrehajtását, a másik kapunál pedig Németh Zsolt adott utasításokat az itthon maradóknak - ők egyébként a másodedző irányításával a hét további napjain is edzenek a Margitszigeten - természetesen.

Szerdán este komoly erőpróba vár a fiúkra, a Világliga után Magyarországon maradt ausztrál válogatottal vívnak edzőmérkőzést.

Íme a teljes keret - vastagítva a duisburgi tornára utazók neve:

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Török Béla a vlv-nek

- Szervusz, Béla! Hát, újra együtt az egész csapat. Érdeklődöm, hogy telt neked a múlt hét, mit végeztetek?

- Helló! A múlt hét nem volt túl érdekes, fizikai munkát végeztünk és így előrébb vagyunk, mint a többiek, akik edzeni nem nagyon tudtak, mert hat meccset játszottak zsinórban hat nap alatt. Nekünk ez a hét egy picit unalmas műhelymunkával telt. Meg hát azzal, hogy szurkoltunk a Világliga-csapatnak esténként.

- Hogy tetszett a csapat?

- Tetszett nagyon! Tényleg az látszott, hogy amit megbeszéltek, azt betartották és az eredménytől függetélenül mindig azt csinálták. Szerintem ez nem egy rossz eredmény. Olyan szempontból kicsit bosszantó, hogy benne volt a meccsben a győzelem. Végül  nem sikerült. Majd az Eb-n!

- Utazol holnap a németországi tornára. Kicsit átalakult a csapat, nagyjából a fele kicserélődött. Mennyire furcsa ez?

- Majd kiderül az első meccs után. Nyilván furcsa lesz valamilyen szinten, de teljesen mindegy, mi a magyar válogatott  vagyunk, akármilyen összetételben is utazunk el. Meg akarjuk nyerni ezt a tornát, de nem is ez a lényege az egésznek, hanem inkább az, hogy gyakoroljunk olyan elemeket, amikben a múlt hetiek előrébb vannak, hiszen ők meccseket játszottak, tehát hogy behozzuk a lemaradást, illetőleg aki szeretné, kiharcolja a csapatba kerülést, de hát nyilván mindenki szeretne bekerülni az Eb-csapatba. Ez a legnagyobb tétje, úgymond, illetve előnye ennek a tornának.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönjük szépen.




Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Örömmel látom, hogy újra edzésben vagy. Meggyógyultál teljesen?

- Sziasztok! Igen, most már bő egy hete én is százszázalékos munkát végzek a csapattal. Érzem még azt az egy-másfél hetet, amit kihagytam, de szépen folyamatosan felzárkózom. 

- Mlyen volt a múlt hét? Gondolom, fájlaltad, hogy nem lehetsz a döntőt játszó csapatban...

- Igen. A sajnálatos könyöksérülésem miatt nem tudtam bekerülni a csapatba. Izgultam a többiekért, az összes meccsen kint voltam. Örülök, hogy a döntőbe kerültek, ez a második hely nagyon szép eredmény. Nekünk, a maradék öt-hat embernek, aki nem került be a csapatba, volt időnk melózni, én személy szerint sokat lábtempóztam, próbálok felzárkózni. 

- Újra ott van a helyed a csapatban, holnap utaztok Németországba. Mit vársz a tornától?

- Mondhatjuk, hogy az alapemberek nem utaznak velünk, teljesen új, friss, fiatalos csapat megy ki. Amerika ellen biztos nagyon nehéz mérkőzés lesz, láttuk a Világligán, hogy még nagy csapatokat is meg tudnak lepni és meg is tudnak verni, úgyhogy jó erőpróba lesz, jó lehetőség olyanoknak, akik eddig nem nagyon játszottak. Már várom az utat.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!


Négy nemzet tornája, Duisburg

A részvevők: Kína, USA, Németország, Magyarország.

Június 29., péntek

18.30 USA-Magyarország
20.15 Németország-Kína

Június 30., szombat

18.30 Magyarország-Kína
20.15 Németország-USA

Július 1., vasárnap

12.00 USA-Kína
13.45 Németország-Magyarország

A vlv új támogatójának, a Diapolónak köszönhetően a csapattal utazik és a torna teljes időtartama alatt a helyszínről tudósít. (Stream a helyiek tájékoztatása szerint nem lesz, igyekszünk majd a vlv-n megszokott szöveges élő közvetítéssel szolgálni.)