FACEBOOK

Montenegró-Magyarország 12:9

Montenegró-Magyarország 12:9
hozzászólás, 2018.06.19.

Ma még csak az "egyenlő ellenfél" státuszt tudtuk kivívni, de lesz még jobb is - Montenegró a végén behúzta ellenünk a meccset. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, helyszíni vlv-riport a Világliga szuperdöntőjének második napjáról.




A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

Csoportkör, 2. forduló

Montenegró-Magyarország 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0) - VLV-KÉPEK

Budapest, Duna Aréna, v.: Vojvodin (orosz), Möller (argentin)
Montenegró: Lazovics, Radovics 2, Drasko Brguljan 1, Ivovics 1, Spaics 1, M. Janovics 3, Petkovics 1. Cs.: Banicsevics, Vidovics 1, Gyurgyics 1, Misics 1, Draskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Jansik D., Bedő, Angyal 2, Vámos 2. Cs.: Manhercz K. 1, Zalánki 3, Mezei 1, Kovács Gergő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/11, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Draskovics (a 3. negyedben), Erdélyi (a 4. negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS újságíróknak:

- Szerintem taktikailag jól volt felépítve a meccs, működött, amit kitaláltunk. Egyértelmű volt, hogy Ivoviccsal nem lesz kikönnyű dolgunk, ő egy "nagyon elfogadott" hátvéd és most a bírók megítélésére is gondolok.

Megszereztük azokat a kiállításokat, amiket kellett, eredményesek is voltunk, a szabaddobások is jól sikerültek, jók voltak a lövéseink, jól ment a csapat, sok volt a blokk, tehát én azt mondom, hogy ha pozitívumot kell találni, akkor az menni fog.

A legutóbbi, egymás elleni meccsünkön a mérkőzés közepén simán elmentek, nem találtuk magunkat, most meg fej-fej mellett haladt a két csapat. Úgy érzem, hogy kívülről nézve két egyenrangú csapat mérkőzése lehetett ez - persze mindenki eldöntheti, hogy ő milyennek látta. Az egyértelmű, hogy meg kell tanulni az utolsó pillanatok sorsdöntő helyzeteit értékesíteni, hogy győzni tudjunk ezeket ki kell használni, mert egy ilyen csapat, mint a Montenegró, megbünteti a hibákat, megtalálják azokat a lehetőségeket, amiket esetleg addig nem. Ők élesek voltak a végén, a kapusuk akkor védett a legjobban, bár azt mondom, hogy egyszer-kétszer úgy találtuk el, hogy inkább a lövésekkel volt gond, három-négy lövésből legalább kettő bement volna, ha rendesen sikerül elalálni.

Különbség volt a két csapat között, hogy ők a begyakorolt figuráikat sokkal jobban eljuttatták a végükig. Mi is eljutottunk a befejezésig, de nem teljesen jó megoldást választottunk. Talán a játékosok tudják a leginkább, hogy miért oda ment egy-két lövés, ahova lőtték. Volt egy-két indokolatlan kiállítást, becsúszott egy-két apró hiba a mérkőzésen, amit nem engedhetünk meg magunknak. Egy-két apró hiba elöl és hátul, ennyivel már el lehet veszíteni egy mérkőzést ezen a szinten.

Én egyébként nem a negatívumokat látom ez után a mérkőzés után, hanem azt, hogy ilyen jól bele tudtunk állni ebbe a meccsbe. Azt mondom most is, hogy nincs szégyenkezni valónk ez után a mérkőzés után. Ez azt mutatja, hogy bárki ellen tudunk majd játszani ezen a tornán. Látván a csapatokat, biztos vagyok benne, hogy a montenegrói az egyik legerősebb ezen a tornán.  

Ami a fiatalokat illeti, azt látom, hogy nem ijednek meg semmitől. Mennek előre, bátrak, fegyelmezettek, szervezettek, ez mindenképpen pozitív, ez lehet az alapja annak, hogy épüljön ez a fiatal válogatott.

Összességében nehéz megmondani, hogy hol tartunk. Biztosan leszünk még jobbak, hiszen ilyen rövid együtt töltött időszak után nem gondolom, hogy nincs olyan játékelem, amiben ne lehetne előre lépni.

Fizikailag nem láttam rossznak a csapatot, elég pörgős volt, úgyhogy abba - ha hasonló szinten tudunk játszani - nem feltétlenül kell belenyúlni. Inkább azt gondolom, hogy ahogy fogy az idő, inkább tartani kell majd a mostani fizikai állapotot. 

- Japán?

- Japán ellen tavaly volt szerencsénk játszani az Universiade-válogatottal, ott tulajdonképpen a komplett Japán válogatott szerepelt. Nagyon nehéz odafigyelni erre a gyors, pörgő játékra, amit ők kreálnak. Egészen különleges vízilabda, amit játszanak, fizikailag is nehéz, annak ellenére, hogy nem robosztus alkatok, nem nagyok, mégis nagyon nagy sebességet diktálnak. Emiatt, ha nem figyel valaki oda egy pillanatra, nagyon kellemetlen meglepetés érheti. Úgyhogy nem lesz sétagalopp a csoport második helyének megszerzése sem, de most már ez a célunk.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Olyan kettős érzés van mindenkiben, mert Montenegróval mostanában nem ilyen szoros meccset játszottatok, de gondolom ez most nem vigasztal.

- Hát nem vigasztal, mert megint kaptunk. Úgyhogy..., sajnálom ezt a meccset, mert nagyon jól mentünk bele, egészen a félőig nagyon jól játszottunk. Sajnos a védekezés nem volt a legjobb, ezért lett ez a végeredmény, úgyhogy most nehéz mit mondani.

Nagyon jó hangulat volt az uszodában, köszönöm a szurkolóknak, tényleg, hogy így biztattak minket! Sajnos meccs végére elfáradtunk és olyan hibákat követtünk el, amiket rögtön gólra váltottak. Igazából kétgólos vezetésünkből lett 12:9 vagy nem tudom mennyi a végeredmény, úgyhogy nagyon sajnálom. Sok buta gólt kaptunk, ha visszanézzük, akkor majd a fejünket fogjuk, hogy ebből hogy lőhettek gólt. Volt köztük szerencsés gól is. Ez van. Megyünk tovább, az összes meccset meg kell nyerni!

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Elfáradtatok nagyon? Úgy tűnt a végén. Azért ment el, nem?

- Nem tudom. Nem a fáradtság, mert talán tudtam volna még egy negyedet így játszani. Szóval tényleg nem volt az, hogy fullra elfáradtam volna, hanem valahogy pontatlanok voltunk és támadásban is volt a végén a második félidőben, három-négy olyan lövés, ami nagyon gyengére sikerült. Hátul pedig hibáztunk párat, amit a Montenegró kihasznált és hát, ezen kell javítani, hogy a végén is ott legyünk fejben és pontosak tudjunk maradni.

- Meg lehet tanulni? Ki lehet ezt javítani?

- Persze, ehhez az kell, hogy minél több meccset játsszunk, minél rutinosabbak legyünk. Ez még egy nagyon fiatal csapat és tényleg három-négy napja vagyunk együtt. Nem is készültünk fel. A BL-esek később jöttek, úgyhogy még nem ismerjük egymást, a védekezésben egyelőre nagyon sok a lyuk, úgyhogy az kell, hogy minél több mérkőzést játsszunk. Szerencsére a nyáron ebből nem lesz gond, rengeteg mérkőzésünk lesz. Az olimpiára, ha így együtt maradunk, akkor szerintem  jók lehetünk.

- Köszönöm. Gratulálok a gólokhoz és küldöm az Insta-fotót! :-)

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Ha három negyedig tartott volna ez a meccs, akkor jók vagyunk. De igazából, most elfáradtunk-e vagy sem, ők pontosabbak voltak a végső lövéseknél, úgy érzem. Kicsit a negyedik negyedben naggyá tettük az ellenfél kapusát vagy belejött a meccsbe - ezt mindenki döntse el maga. Az biztos, hogy az utolsó negyedben fórokat hibáztunk, rossz megoldásokat választottunk, nem voltunk elég türelmesek. Megbeszéltük, hogy a félhelyzeteket nem lőjük el, többször volt, hogy mi centerek még úsztunk fel, és már fordultunk is vissza, vagy még esetleg nem is vettük fel a pozíciót, már jött a lövés, akár fórban, a második passzra, három lóbából.

Szerintem játszhattunk volna egy kicsit okosabban az utolsó negyedben, de nyilván, ez nem veszi el az ő érdemeiket. A harmadik negyedben vezettünk 9:7-re, tehát igazából mi voltunk jobb helyzetben, és egy fór volt, amit megbeszéltünk, hogy ne kapjunk, illetve kaptunk egy szélső átlövésgólt az öt a négyes fórból. Igazából ez benne van, az utolsó negyednek nem kellene benne lennie. De azért vannak az ilyen meccsek, hogy tanuljunk belőle. Megyünk tovább, és dolgozunk, hogy a következő meccsen már ne legyenek ilyen problémáink az utolsó negyeddel.

Kicsit talán a szerencse is velük volt, mert azért az, amikor két blokkal fej fölé belövik, vagy akár az utolsó gól 10 méterről, talán nincsen benne egy ilyen meccsben. Viszont az elmúlt két alkalommal, amikor velük játszottunk, elég sima győzelmet arattak. Úgy érzem, most felvettük velük a versenyt, és ez az a játék, amire képes a csapat, ezt a keménységet kell továbbvinni - még ha most nem is sikerült ezt győzelemmel kamatoztatni.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a védekezésen múlt ez a meccs. Igazából sok elkerülhető gólt kaptunk, ezen kellene javítani. De voltak biztató jelek is, azért abból lehet építkezni, ennek a meccsnek már egészen más képe volt, mint az Európa Kupán játszott, Montenegró elleni mérkőzésnek. Talán egy erősebb montenegrói keret is volt, és látszik, hogy mi is léptünk előre. A védekezésen nagyon sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy jól összeálljon, és akkor egy ilyen meccset meg tudunk nyerni akár 9:8-ra, úgy, hogy nem kell vért izzadni a végén, hogy mindenképp minden helyzetet be kell lőni. Ha stabil a védekezés, akkor azért nincs akkora nyomás rajtunk elöl, talán.

- Nagyon jó voltál centerben, nem játszottuk ki egy kicsit korán ezt a "csodafegyvert"?

- Azért az túlzás, hogy csodafegyver. Ha ilyen szintű védők vannak az ellenfélnél, mint Montenegróban, akkor ezt lehet használni, mint taktikai elemet. Azt gondolom, hogy szerencsére nincs minden válogatottnál egy ilyen védősor, úgyhogy ezt tényleg csak ritkán kell elővenni. Ez egy plusz jó dolog, amit tudunk használni, de azért látszik, hogy nem ezen múlt. A védekezésen kell javítani.

- Dani, nagyon szépen köszönöm! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VÁMOS MÁRTON a wpnews.eu-nak:

"Jól kezdtünk, többször is vezettünk, de a negyedik negyedben - talán a nagyobb rutinjuk miatt - megfordították az eredményt és már nem tudtunk kiegyenlíteni.

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó meccs volt.

Legutóbb, amikor Rijekában találkoztunk velük, elég komoly csalódást okozó vereséget szenvedtünk, ám az eredmény azt mutatja, hogy azóta sokat fejlődtünk. 

Az út elején járunk, a végső célunk Tokió, addigra kell a csapatot felépaíteni és csúcsformába kerülni. 

Szeretnénk a következő ellenfelünket, Japánt magabiztosan legyőzni, aztán majd meglátjuk, hogy a másik csoportból kivel kerülünk szembe."

MLADAN JANOVICS a wpnews.eu-nak:

"Magyarország mindig nagy ellenfél. Nem számít, hogy éppen mely játékosaik vannak a medencében, a támadásukat mindig nehéz megállítani. Tudtuk, hogy sok gólt kell lőnünk, de nem számítottunk arra, hogy a védelemben ennyire szervezettek lesznek, ami problémákat okozott az első három negyedben. Szokatlan dolgokat is csináltak, ami kicsit megzavart minket, de kellő rutinnal végül, két-három eset után alkamazkodni tudtunk ehhez a taktikához.

A negyedik negyedben taktikát váltottunk az emberelőnyös játékban és végül megnyertük a mérkőzést. Ez volt az eddigi legjobb meccsünk a tornán."

Várható: sok vlv-fotó az egész napról.


vlv-képek


A nap további eredményei:

Ausztrália-Japán 11:7 (4:1, 2:2, 2:1, 3:3) - VLV-KÉPEK

G.: Younger 6, Kayes, Power 2-2, Edwards, ill. Inaba 3, Adachi 2, Koppu, Okawa

Horvátország-Spanyolország 10:13 (4:3, 1:4, 3:2, 1:0 - 1:4) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
G.: Javier Garcia 4, Vukicsevics 3, Fatovics, Buslje, Krapics, ill. Perrone, Mallarach 3-3, Fernandez, Espanol 2-2, Munarriz, Granados, Tahull

Egyesült Államok-Kazahsztán 11:4 (2:0, 3:2, 3:0, 3:2) - VLV-KÉPEK
G.: Daube 3, Roelse 2, Hooper, Vavics, Hallock, Cupido, Bowen, Irwing, ill. Ukumanov 2, Sakenov, Ruday


vlv-képek


Ez történt a torna első napján:

Horvátország-Kazahsztán15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5:0) -  az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: L. Fatovics 5, Lovre, Buslje, Basics 2-2, Benics, Vukicsevcs, X. Garcia, Krapics, ill. Ukumanov 2, Medvegyev, Aubakirov, Shmider

Montenegró-Japán 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovocs 4, Ivovics 3, Misics, Spaics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Gyurgyics, ill. Siga 2, Adacsi, Koppu, Josida, Inaba, Okawa, Araki

Egyesült Államok-Spanyolország 8:6 (2:3, 3:1, 1:1, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: Hallock, Cupido, Daube 2-2, Hooper, Bowen, ill. Mallarach 4, Munarriz 2

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3)
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)


A további menetrend:

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)​

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő