FACEBOOK

Nagy Viktor: ,,Gyertek minél többen!,,

Nagy Viktor: ,,Gyertek minél többen!,,
hozzászólás, 2018.06.17.

Vasárnap is edzett a magyar válogatott, amely készen áll az Ausztrália elleni hétfő esti rajtra (20.15, Duna World és vlv) a Világliga budapesti szuperdöntőjében. vlv-edzésriport Märcz Tamás, Nagy Viktor és Bátori Bence nyilatkozatával és fotókkal.


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Nem semmi: a vasárnap délelőttöt megkapták a fiúk, azt csinálhattak, amit akartak! Délután már komoly program várt rájuk, megtörtént a "beköltözés" is, taktikai értekezleten beszélték át a jövő hetete, gimnasztikáztak, este pedig rövid, de intenzív edzés szerepelt a programban a Duna Arénában, amely gyönyörű látványt nyújt belülről.

A magyar csapat névsora:

A Világliga budapesti szuperdöntőjében szereplő magyar csapat:

Kardos Gergely, Nagy Viktor - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Hát... ez is elérkezett. Vége van a hétnek, vége van a felkészülésnek, az utolsó edzés után vagyunk, vasárnap este. Mi a helyzet veletek? Zsúfolt nap volt ez is...


- Annyira nem, mert délelőtt azért még pihenőjük volt. Ma délután beköltöztünk a szálllodába. Volt egy kis taktikai értekezlet, inkább előirányzatok az egész hétre, de egy kicsit beszéltünk már speciálisan az ausztrál meccsről is természetesen, holnap fogunk még inkább, már csak arról beszélni. Majt egy negyedórás gimnasztika után volt egy egyórás vizi edzés - a fiúk itt még jókedvűen lövöldöznek most levezetésként a vízben.

Kicsit provokáltuk a test-test elleni küzdelmet itt a játék során. Beleszőttük az eberfóros, emberhátrányos, elsősorban az emberelőnyös helyzeteknek a gyakorlását.

​Egyre több névsor érkezik a Világligára nevezett csapatoktól, az látható, hogy bitang kó csapatokkal jönnek az ellenfelek - ez jó, igazából örülök ennek, mert így jó a mérce.

- Láttam, a spanyolok itt voltak edzeni, Perrone is itt van, akit sokszor emlegetsz...

- Így van. Amikor a múlt héten beszéltem az edzőjükkel, még azt mondta, lehet, hogy nem lesz itt, de ezek szerint úgy gondolták, hogy itt az idő, bevetik a "csodafegyverüket". De például Montenegrónál újra játszik Mladan Janovics, a sztárjátékosok visszatértek a válogatottakba. Nagyon erős kis Világliga lesz ez...

- Nem kérdezem meg, hogy mit vársz a tornától, mert elmondtad többször. Esetleg annyit, hogy a hétfői meccsen mire számíthatunk...?

- Annak ellenére, hogy valóban erősebb ausztrál csapat jött, mint tavaly, ott szeretném folytatni, ahol befejeztük a tavalyi világbajnokságon az ausztrálok ellen... (akkor 13:3-ra nyertünk és ez a nagy gólkülönbségű győzelem biztosította a csoportelsőségünket - a szerk.) 

Jó lenne valahogy az elejétől kezdve beleállni a test-test elleni küzdelembe és fokozatosan egyre inkább irányítani a mérkőzést, szeretném, ha a bemutatkozásunk jól sikerülne és győzni tudnánk. Szerintem erre megvan minden lehetőségünk, minden adottsága a csapatnak. Úgy látom, hogy nagyon várják a debütálók a meccset, kis izgalmat is láttam azért rajtuk, de ez teljesen normális. A többiek nagyon profin - válogatott lázban vannak...

- Köszönöm szépen, jó szereplést kívánok!


vlv-képek



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Vége az edzésnek, mentek pihenni. Érdekelne, hogy hogy látod a csapat helyzetét, mit sikerült végezni? Nem volt sok időtök, mire számítasz a tornán? Ha ezekre válaszolsz, mehetsz is...


- Jó. :-) Hol kezdjem? Nekem nagyon tetszik a csapat hozzáállása, a csapat légköre. Meglátjuk, hogy mi lesz a jövő héten. Nyilván most nem azzal kezdem, hogy a szombati meccsen majd ki játszik, mit és hogyan játszik, mert hétfőn kezdünk egy nagyon kemény meccsel az ausztrálok ellen. Ők erre készülnek hetek, hónapok óta, mi meccsekből jövünk. Ez lehet a mi részünkre pozitív, nekik talán kevesebb a meccsrutinjuk, viszont jobban fel tudtak készülni erre a hétre. Én úgy gondolom, hogy fizikálisan nagyon kemény mérkőzés lesz, mert minden, ausztrálok elleni meccs nagyon kemény úszásból, birkózásból áll. Bízom abban, hogy győztesként fogunk kijönni. Nagyon nem is mennék ennél előbbre, mert nincs értelme a keddel foglalkozni, hétfőn kell nyerni az ausztrálok ellen.

- Milyen a csapat, mennyire megy már összeszokottan a játék?

- Erre azt tudom mondani, hogy holnap kiderül. Teljesen mindegy, hogy most mit érzek edzésen, úgyis a meccs a lényeg. Nagyon fiatal csapattal vágunk neki a Világligának, ami tök jó, de nyilván hazai környezetben leszünk - nem tudom még, hogy mennyien jönnek ki -, s hogy ez milyen hatással lesz néhány játékosra..., bízom abban, hogy csak pozitív hatása lesz. Ez is egy vízilabdameccs, ugyanolyan, mint a többi, mindenkinek a saját feladatára kell figyelnie. A legfontosabb a védekezés...

- Egy kérdés, amit meg szoktak kérdezni: a legjobb néggyel elégedett lennél itt, ezen a tornán?

- MInden tornán az első követelmény a négybe kerülés. Szerintem egy magyar csapatnak az a minimum, hogy a négybe kerüljön, ez a minimum-elvárás. Nekem is ez a minimum-elvárásom a csapat felé, hogy a négybe kerülünk be, de nyilván nem könnyű út vezet odáig, úgyhogy... Nem szeretek nagyon előremenni, a hétfői meccset meg kell nyerni, aztán a keddit, atán a szerdait...

- ...aztán a csütörtökit... :-)

- ... és akkor már könnyebb az út a négybe... :-)

- Köszönöm szépen, Viktor, jó pihenést kívánok!

​- Én is köszönöm. És (a kamerának) gyertek ki minél többen!



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence! Feltűnt nekem, hogy külön extra programot is csináltál ma a délelőtti pihenő alatt?

- Na mit?

- A hajadat nem látom a helyén... Mi volt ez?

- Szia geyza, üdvözlöm az olvasókat! Ebben semmi extra nincsen, a hajamat magam nyírom.

- Nincs semmi kabala benne?

- Nincs, csupán annyi, hogy most egy hétig úgysem fogom nyírni, úgyhogy most a torna előtt lenyírtam.

- Jó, hát akkor beszéljünk a csapatról, a tormáról! Hogy sikerüült a felkészülés, mit vársz?

- Rövid volt a felkészülés és tömör, de szerintem ne is szaladjunk előre az egész tornára, úgy gondolom, hogy az Ausztrália elleni holnapi meccs megadja az egésznek az alaphangot. Ha a csoportot is nézzük, ez egy nagyon fontos meccs. Tudni kell Ausztráliáról, hogy erősebb csapattal jönnek, mint tavaly jöttek a vb-re, vannak nagy visszatérő játékosaik. Tudjuk azt is, hogy erőltetni fogják az agresszív, fizikális vízilabdát, számítunk tőlük nagyon sok szoros emberfogásra. Nagyon jó védő- és centerjátékosaik vannak, de hát azt gondolom, hogy felkészültünk.

- Vagyis..., milyen a csapatunk?

- A mi csapatunk nagyon jó. Úgy érzem, hogy amit ebben a három-négy napban meg lehetett tenni, azt mindent megtettünk. Szépen összerakosgattuk a hat a hat elleni támadást-védekezést, kiemelt figyelmet szenteltünk a fóroknak és a hátrányoknak, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok.

- Sok sikert kívánok, itt leszünk, szurkolunk, legyen jó eredményetek!

- Köszönjük!



A hétfőn kezdődő budapesti Világliga-szuperdöntő bírói kara.
Vasárnap este (a magyar válogatott edzése közben) mutatták be az elegáns uraknak a létesítményt - le voltak nyűgözve.
Hogy ne csak szelfizzenek és egymást fotózzák, megkérték a vlv munkatársát, ugyan készítsen már róluk egy csapatképet.


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás:

A csoport


Ausztrália,
Montenegró,
Japán, 
Magyarország

B csoport

Egyesült Államok,
Horvátország,
Kazahsztán,
Spanyolország

A program

Csoportmérkőzések

1. forduló, június 18., hétfő


15.15 Horvátország-Kazahsztán
16.45 Montenegró-Japán
18.15 Egyesült Államok-Spanyolország
Megnyitó ünnepség
20.15 Ausztrália-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)

2. forduló, június 19., kedd

15.15 Ausztrália-Japán
16.45 Horvátország-Spanyolország
18.15 Montenegró-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)
19.45 Egyesült Államok-Kazahsztán

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)​

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő