FACEBOOK

Märcz Tamás Világliga-csapatot hirdetett

Märcz Tamás Világliga-csapatot hirdetett
hozzászólás, 2018.06.15.

Märcz Tamás szövetségi kapitány pénteken kihirdette a hétfőtől szombatig tartó budapesti Világliga-szuperdöntőn szereplő magyar válogatott névsorát. Két újoncot avatunk a budapesti tornán. Mivel az eredeti nevezésen változtatni kellett, a névsort a FINA-nak még jóvá kell hagynia.


A magyar csapat:

Kardos Gergely, Nagy Viktor - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A szövetségi kapitány elmondta, hogy Vogel Somát makacs könyökssérülése miatt volt kénytelen kihagyni a csapatból, Jansik Szilárdot pedig azért, mert kiújult a nyaksérülése, s bár eredetileg nevezve volt a tornára, túlságosan kockázatos lett volna a szerepeltetése.

Hamarosan részletes Märcz Tamás-nyilatkozat.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Vogel Soma sajnos ma sem tudott védeni, és a jövő hét elejére sem várható radikális javulás a könyökének az állapotában. Gipszben is volt, kötésben is, aztán már részt vett vizes edzésen, könnyített tornatermi edzésmunkát is végzett, de a védéseket nem kezdhette el, így nem lehetett őt nevezni.  

A másik változtatást pár órával ezelőtt kellett végrehajtamom, remélem a FINA jóváhagyja, hiszen sérülés esetén van mód változtatásra. Jansik Szilárd nyaka "belállt" a mai edzésen, noha egyébként nem volt semmi olyan jelenet, ami ezt indokolta volna.

Van néhány debütáló. A magyar válogatottban még sosem játszott hivatalos mérkőzést Kardos Gergely. Róla azt mondhatom, hogy bár a klubjában szintén Nagy Viktor mögötti második számú kapus, jó néhány fontos meccsen védett a most zárult szezonban. Az edzéseken a világ legjobb játékosai lőnek neki, láttuk komoly tétmeccsen is nagyon jól védeni, nem véletlenül került a keretbe. Hosszú a Világliga-torna, mindenképpen szeretném, ha le tudna venni terheket Nagy Viktor válláról.

A másik debütáló Pohl Zoltán, aki egyre jobb benyomást tett rám az utóbbi hónapokban. Már a klubjában, a Ferencvárosban is egyre markánsabb játékot mutatott, itt a válogatottnál pedig olyan előremutató erényeket láttam nála, amiket szeretnék éles helyzetben is "kipróbálni". Majdnem azt mondom, ő most abban a furcsa helyzetben van, hogy több játéklehetőséghez juthat a válogatottban, mint a saját klubcsapatában! Nagyon erős fizikummal rendelkező, gyors, dinamikus és jó lövőkészségű védő, akiben hosszú távon nagy fantáziát látok. Most (szó szerint) a mélyvízbe lesz bedobva, talán meglepetés az ő csapatba kerülése, mégis, úgy gondoltam, most kell lehetőséget adni neki ezen a poszton.

Szerintem egyébként ez a csapat elég gyors és annak a követelménynek is meg kellett felelni a válogatáskor, hogy nem egy meccset játszanak majd a fiúk, hanem zsinórban hatot. A lehetőségekhez képest erős válogatottal indulunk ezen a szuperdöntőn ebben az összeállításban. Mint elmondtam, vannak kényszerű cserék, amiknek nem örülök, de összességében úgy látom: van keresnivalónk.


Eszlári Gergely veszi kezelésbe Jansik Szilárdot a péntek délelőtti edzés közben

vlv-tudósítás délelőttről

vlv-fotók délelőttről


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás:

A csoport


Ausztrália,
Montenegró,
Japán, 
Magyarország

B csoport

Egyesült Államok,
Horvátország,
Kazahsztán,
Spanyolország

A program

Csoportmérkőzések

1. forduló, június 18., hétfő


14.45 Horvátország-Kazahsztán
16.15 Montenegró-Japán
18.15 Egyesült Államok-Spanyolország
Megnyitó ünnepség
20.15 Ausztrália-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)

2. forduló, június 19., kedd

15.15 Ausztrália-Japán
16.45 Horvátország-Spanyolország
18.15 Montenegró-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)
19.45 Egyesült Államok-Kazahsztán

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország - Duna World, vlv (szöveges élő)​

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő