FACEBOOK

Dolgos hétköznapok a Duna Arénában

Dolgos hétköznapok a Duna Arénában
hozzászólás, 2018.06.15.

Immár teljes létszámban edz Märcz Tamás Világliga-kerete a Duna Arénában. Pénteken a sajtó is jelen lehetett a gyakorlás egy részén. A szövetségi kapitány még ma, (pénteken) csapatot hirdet.


A jelenlegi keret:

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Krémer Balázs - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervisz, Tomi, köszöntelek az edzés után. Ez az utolsó edzés volt a csapathirdetés előtt, hamarosan a játékosok megtudják, aztán, gondolom, néhány óra múlva mi is, hogy melyik 13 játékos fog szerepelni. Okozott ez komoly gondot neked most? Gndolom, a fejedben megvan a 13 név.


- Még lesz egy utolsó beszélgetés itt a stábtagokkal. Igen! Okozott egyébként, mert nem egyszerű feladat. Egyrészt vannak viszonylag frissebb játékosaink, egy-kettő talán rutintalanabb, de jobb állapotban vannak, viszont vannak olyan, a BL-ből érkező játékosok, akik lehet, hogy egy picit fáradtabbak, de komolyabb rutinnal rendelkeznek. Igen, fejtörést azért okoz, hogy mitől leszünk igazándiból jók - nemcsak egy meccsen, hanem egész héten, hat napon át, hogyan lehet "lehozni" egy viszonyal fontos Világliga-tornát. 

- Igen, ezt akartam éppen kérdezni. Lerégtuk már ezt a csontot korábban, hogy itt azért teljesítmény- meg eredménykényszer van. Érzed ezt egyre jobban, ahogy a verseny felé közeledünk?

- Nem feltétlenül érzem egyelőre. Sokan eljöttetek ma reggel, a sajtó képviselői, úgy látom, hogy az érdeklődés nem szűnik a válogatott iránt Ennek örülök és remélem, telt ház is lesz. Tavaly, a hazai világbajnokságon azt láttuk, hogy a tömeg nem jelentett nyomást a fiúkra, hanem inkább segítségként élték meg, én remélem, hogy ez így lesz ezen a Világligán is. 

Szeretnékl jól szerepelni, szeretném, ha a csapat bejutna a négybe, ami szerintem nagy siker lehet. Nem kell túldimenzionálni ezt a Világligát, egy "adomány", hogy Magyarországra érkezett. Igyekszünk jól szerepelni, de mégiscsak fontosabb esemény ennek az újjáépülő válogatottnak az Európa-bajnokság, de azt is tudjuk, hogy egy hosszú távú projekt legelején vagyunk, amelynek végcélja az olimpia. Rengeteg fiatal játékos most először van a keretben is, sok olyan játékos van, aki soha nem volt még a válogatott utazó keretében - szóval ez egy nagyon új időszak.

A csapatok nagyon jók, amelyek szembe jönnek, de nem rakjuk lejjebb a mércét, szeretnénk érmet szerezni.

- Köszönöm szépen és sikeres szereplést kívánok!



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid! Az az igazság, hogy nagyon régen találkoztunk, és azóta iszonyú sok minden történt, amiről szeretnék kérdezni. Először is a Final8: hogy értékeled?


- Sziasztok! A Final8… Úgy érzem, hogy a tavalyi után egy picivel nagyobb elvárásaink voltak magunkkal szemben, de ez egy ilyen küzdelem: ha kikapsz az első mérkőzésen, akkor az ötödik helyért játszhatsz. Egy kicsit csalódottak lettünk, annak ellenére, hogy utána két mérkőzést nyertünk. De ahogy az előbb mondtam, a mi célunk az volt, hogy bejussunk a legjobb négybe. Sajnos a csoportkörben elszenvedtünk olyan vereségeket, amiket nem kellett volna, és emiatt a tavalyi döntős Jug Dubrovnikkal kerültünk szembe. Ebből is látszik, hogy egész évben folyamatosan fenn kell tartani egy nagyon jó szintet ahhoz, hogy a végén a lehető legjobb helyzetben kerülj oda, és így talán megkönnyítsd a helyzeted azzal, hogy egy picivel könnyebb ellenféllel kerülj szembe.

- Úgy látod most, hogy a főtáblán dőlt el?

- Én úgy érzem, hogy nagyon sok múlt azon is. Persze, ha már ott vagy, akkor bármi megtörténhet, mindenki százszázalékot belead, de azt látjuk az elmúlt évek tendenciái alapján, hogy a Jug Dubrovnik talán az egyik legstabilabb csapat. Ha az eredményeiket nézzük, ők mindig ott voltak a döntőben, a döntő közelében, most is bejutottak a négybe. Számít, úgy érzem, hogy számított.

- Mielőtt a válogatottra áttérnénk, azért van még egy "klubtörténés": volt, van egy edzőcsere nálatok. Ezt hogy éled meg, milyen hatással volt rád?

- Ez egy nagyon furcsa helyzet. Én szombat este tudtam meg, a Final8 után, az évzáró vacsorán. Megmondom őszintén, hogy nagyon meglepett. Én Sanyival mentem oda, Sanyival voltam végig, sok mindent tanultam tőle, sok mindent köszönhetek neki. Ennek ellenére nagyon várom a következő szezont, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy Zsilével milyen lesz ez az év. Nagyon bizakodó vagyok.

- Akkor térjünk rá a válogatottra: gyakorlatilag ki sem tudtátok pihenni magatokat ti, akik a BL-ben voltatok, és máris egy nagy világverseny döntője van itt Budapesten, magyar közönség előtt, ami eleve ritka. Hogy készülsz, mire számítasz, mit vársz?

- Igen, ahogy mondtad, volt nettó két nap pihenőnk, ezalatt kellett mindent behozni, amit az ember akar a pihenés szempontjából. Még a kerethirdetés nem volt meg, még pontosan nem tudjuk, hogy ki az a 13 fő, aki játszani fog a Világligán. De arra számítok, hogy annak ellenére, hogy nem tudtunk sokat gyakorolni most, év közben azért dolgoztunk, és ugyanazt csináltuk, ugyanarra épült a játékunk tavaly nyártól, mint amit most fogunk játszani – természetesen egy kicsit kiszínezve, egy kicsit korrigálva. Egy brusztos, fegyelmezett játékot várok a csapattól, és nagyon remélem, hogy nagyon sokan kijönnek majd és szurkolnak nekünk.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kardos Gergely a vlv-nek


- Szervusz, Pipi! Nagyon furcsa helyzetben vagy, én úgy látom. Nem volt még csapathirdetés, de a jelek azt mutatják, hogy te egy világversenyen, Budapesten védeni fogsz. Hipp-hopp, egyik pillanatról a másikra itt vagy, itt leszel, magyar közönség előtt, hatalmas meccseken. Nem biztos, hogy sokat védesz, de azért itt lenni, gondolom, nagy dolog.

- Hogyne! Óriási dolog, nagyon megtisztelő, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, hogy behívjanak. Igen, úgy néz ki, mivel Soma, úgy tudom, először hétfőn védhet csak. Bizakodó vagyok, igen, és tényleg nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

- Te is kint voltál a BL-en, arról milyen élményeid vannak?

- Összességében jó, mert az utolsó két mecssen tudtunk nyerni - ez valamilyen szempontból jó, de nyilván jó lett volna éremért játszani. Úgy gondolom, kihoztuk belőle a maximumot az első meccs után. Remélhetőleg jövőre majd jobban sikerül.

- Akkor vissza a Világligára: az itteni ellenfeleket nézegetted?

- Az ausztrálok, úgy tudom, egy fiatal csapattal jönnek, a japánokat nem nagyon tudom, és ugye Montenegró van még, akivel egy csoportban vagyunk. Ők mindig jók, ők is fiatalítottak tavaly, úgyhogy velük biztosan nagyon kemény meccsre számíthatunk.

- Mire juthat ez a csapat ezen a tornán, szerinted?

- Jó lenne mindenképpen négybe kerülni, és onnan meg egy meccsen bármi eldőlhet. Abszolút bizakodó vagyok, remélhetőleg minél előrébb végzünk.

Szeretnék köszönetet mondani Cseh Sándornak és Kósz Zoltánnak az egész éves munkájáért, illetve a nevelőedzőmnek, Horváth Jánosnak is!

- Köszönöm szépen! Ha ma beválasztanak, akkor sikeres szereplést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla) 

Várható: a videónyilatkozatok leírt változata és vlv-képek.


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás:

A csoport


Ausztrália,
Montenegró,
Japán, 
Magyarország

B csoport

Egyesült Államok,
Horvátország,
Kazahsztán,
Spanyolország

A program

Csoportmérkőzések

1. forduló, június 18., hétfő


14.45 Horvátország-Kazahsztán
16.15 Montenegró-Japán
18.15 Egyesült Államok-Spanyolország
Megnyitó ünnepség
20.15 Ausztrália-Magyarország

2. forduló, június 19., kedd

15.15 Ausztrália-Japán
16.45 Horvátország-Spanyolország
18.15 Montenegró-Magyarország
19.45 Egyesült Államok-Kazahsztán

3. forduló, június 20., szerda

15.15 Horvátország-Egyesült Államok
16.45 Montenegró-Ausztrália
18.15 Kazahsztán-Spanyolország
20.00 Japán-Magyarország

Negyeddöntők, június 21., csütörtök

15.15 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje
16.45 A3-B2
18.15 A1-B4*
19.45 A4-B1

*A magyar csapat mindenképpen 18.15-kor játszik

Helyosztók és elődöntők, június 22., péntek

15.15 (az 5-8. helyért)
16.45 (az 5-8. helyért)

18.15 (elődöntő)
19.45 (elődöntő)

Helyosztók és döntők, június 23., szombat

15:15 (a 7-8. helyért)
16:45 (az 5-6. helyért)
18.15 (a 3-4. helyért)
19:45 - döntő