FACEBOOK

Edzőváltás Szolnokon - Cseh Sándor és Zsivko Gocics a vlv-nek

Edzőváltás Szolnokon - Cseh Sándor és Zsivko Gocics a vlv-nek
hozzászólás, 2018.06.12.

Mint hírül adtuk, a Szolnoki Dózsa vezetése nem hosszabbította meg Cseh Sándor vezetőedző szerzdését. További részletek, Cseh Sándor és az őt váltó Zsivko Gocics nyilatkozata a vlv-nek:


Az edzőváltás tényét a vlv-n jelentette be Nyerges Zsolt, a szolnoki vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója.

A vlv értesülése szerint a csapat tagjaival Genovában, az utolsó BLF8-meccset követő vacsorán közölték a tényt, Cseh Sándor lejáró szerződése után Zsivko Gocics lesz az új vezetőedző. Gocics befejezte játékospályafutását, utolsó meccse a szombati Eger-Szolnok BL-mérkőzés volt.

CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Az edzői szakma ilyen, egyszer mindig véget ér egy adott csapatnál. Tulajdonképpen mindig egyéves szerződésem volt, amit általában az utolsó héten vagy napon újítottunk meg, tehát hozzá voltam szokva, hogy fegyelmezetten megvárjam a szezon végét. A miértekrõl és a hogyanokról egyelőre biztos, hogy nem, de valoszínűleg a későbbiekben sem szeretnék nyilatkozni. Ebben a klubban éltem életem nagy részét, a családomból mindenki ide kötődik, itt sportol vagy dolgozik. Van aki hatvan éve, a gyerekeim pedig születésük óta. Így azt gondolom, hogy a történtek csak rám és a vezetőkre tartoznak. Nem érzem úgy, hogy az eseményeket elemeznem kellene vagy véleményt formálnom a nyilvánosság előtt. 

A jövőmet illetően semmit nem tudok mondani. Az elmúlt években, ha voltak is megkeresések, puhatolózások, mindig elzárkóztam. Egy csapat érdeklődésére reagáltam egyszer, de azt a kapcsolatot is megszakítottam, tehát semmilyen klubbal nem állok kapcsolatban.


Cseh Sándor 41 éves, játékosként itthon az Egerben, a Szolnokban és az Ybl-ben pólózott, svájci, olasz és német csapatokban is szerepelt. Edzői pályafutását korán, 31 évesen kezdte, azóta folyamatosan a Szolnoknál dolgozott. 

Irányításával a Szolnok 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert (2016-ban bronzérmes volt), zsinórban háromszor lett magyar bajnok, háromszor kupagyőztes és magyar szuperkupa-győztes, s a LEN Szuperkupát is elhódította csapatával.

A 2017-18-as bajnokságban a Szolnok ötmeccses döntőben szenvedett vereséget a Ferencvárostól, a BL genovai nyolcas döntőjében pedig (az utolsó helyosztón az Egert legyőzve) az 5. helyen végzett.


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy valóban én leszek a Szolnok edzője. Óriási váltás ez, nehéz döntés volt számomra felhagyni az aktív játékkal, de úgy éreztem, eljött az idő. Megkaptam ezt a lehetőséget, majd kiderül, hogy milyen edző leszek. Mindent megteszek a szolnoki klub sikere érdekében, egy biztos, sokat fogunk dolgozni.


Zsivko Gocics 35 éves, kettős, szerb és magyar állampolgár. Tavalyig, a válogatottságtól való búcsújáig nemcsak a Szolnok, hanem a sikert sikerre halmozó szerb válogatott csapatkapitánya volt. Olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok.