FACEBOOK

Nem hosszabbít Cseh Sándorral a Szolnoki Dózsa

Nem hosszabbít Cseh Sándorral a Szolnoki Dózsa
hozzászólás, 2018.06.12.

A szolnoki vezetés szerint a játékosoknak és az edzőnek is új impulzusokra van szüksége, ezért nem hosszabbítják meg Cseh Sándor vezetőedző lejáró szerződését. Az utód az eddigi csapatkapitány, a játékos-pályafutását befejező Zivko Gocic, akitől a csapatszellem megerősítését várják. Az alábbiakban interjút adunk közre a magyar sajtóban ritkán megszólaló dr. Nyerges Zsolttal, a szolnoki vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítójával.

- Éppen csak hazatértek a vízilabda BL genovai nyolcas döntőjéről, nem sok idejük volt a pihenésre ebben a szezonban. Hogyan értékeli az eredményeket?

- Hogy teljes legyen a mérleg, idén is 3 kupát nyertünk, a Magyar Kupa mellett a Magyar és a Nemzetközi Szuperkupát is elhoztuk, emellé jött a bajnoki ezüst és most a BL ötödik helyezése. Úgy érzem, tavasszal valami megszakadt a csapatban. A játékosok a rájuk váró meccsek helyett a jövőjükkel kezdtek el foglalkozni. Ez megzavarta a sportolók fejét, ami nem is tisztult ki a hátralévő hónapokra. Mindez pedig megingatta a Dózsát két és fél éve jellemző csapatszellemet. Példátlan utat tettünk meg, ami még nem volt magyar vízilabda történetében, hiszen a csapatunk 8 döntőben megszakítás nélkül győzelmedelmeskedett. 13 év után ennek köszönhetően arattunk vidéki városként először BL-győzelmet. Összességében elégedett vagyok. Ezeket az időszakokat azért tudjuk sikeresen átvészelni, mert egy nagy családként üzemelünk, ahol figyelünk egymásra, és átsegítjük egymást a mélypontokon. Ezért tudjuk elengedni a távozókat is, akiknek sok sikert kívánunk, és akik mindig a családtagjaink maradnak.

- Ezután adódik a kérdés: lesz változás az edzői poszton?

- Cseh Sanyi 10 éve van velünk, köszönjük neki az évtizednyi közös munkát és az együtt megélt sikereket! Azonban úgy tűnik, edzőként ő sem tudott úrrá lenni a negatív folyamatokon, és a csapat és a közte lévő viszony is megváltozott. Még nem ért véget a bajnoki rájátszás, amikor ő maga is arról beszélt, hogy már nem tud újat mondani a csapatnak, nem tudja őket motiválni. Ezért döntöttem el, hogy változásra van szükség, és a szerződése lejárta után már nem hosszabbítunk. A csapatnak és neki is új impulzusokra van szüksége. Úgy gondolom, mint a céhes legényeknek, nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!

- Hogyan alakul át a csapat?

- Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zivko Gocic lesz az új edzőnk, akivel 3 évre kötünk szerződést. Az ő feladata lesz, hogy visszahozza azt a szellemiséget, amit a Szolnoktól megszoktunk, és a BL-döntőben az elmúlt napokban azoknál a csapatoknál láttunk, amelyek bejutottak a legjobb 4 közé.

A Szolnok hosszútávú jövőjét a fiatal magyar válogatott játékosok jelentik. A csapat gerince, akik évek óta együtt játszanak és jól ismerik egymást, változatlan marad. A távozók helyére Viktor Rasovic, Djordje Lazic és Angyal Dániel érkezik. Ezután is az az elvárásunk, hogy a Szolnok a Magyar Kupa és a bajnokság dobogós helyén végezzen és a BL Final Eightben is ott legyen. Zivko Gocic szellemiségével és a játékosállományt nézve erre képes és alkalmas a csapatunk, amely a célok eléréséhez minden támogatást meg fog kapni.


ZLEMÉNY

Új impulzusokra van szükség! – Nem hosszabbít Cseh Sándorral a Dózsa, Zivko Gocic erősítheti meg a szolnoki csapatszellemet

Nem hosszabbítja meg Cseh Sándor június 30-val lejáró szerződését a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata. A Szolnoki Vízilabda Sport Club nagyra értékeli és köszöni az elmúlt évtized közös munkáját, de a következő szezonra készülve a csapatnak és leköszönő edzőnek is új impulzusokra van szüksége.


A Szolnoki Dózsa új edzője az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zivko Gocic lesz, akivel a klub 3 évre köt szerződést.

A Szolnok hosszútávú jövőjét a fiatal magyar válogatott játékosok jelentik. A csapat gerince, akik évek óta együtt játszanak és jól ismerik egymást, változatlan marad. A távozók helyére Viktor Rasovic (Jug Dubrovnik), Djordje Lazic (Partizán Belgrád) és Angyal Dániel (ZF-Eger) érkezik.

A klubvezetés elvárása továbbra is az, hogy a Szolnoki Dózsa az elmúlt években megszokott szellemiséggel és ütőképes játékosállománnyal a Magyar Kupa és a Bajnokság első három helyén végezzen, és a BL Final Eightben szerepeljen, amelyhez a csapat számára minden támogatást biztosít.

Szolnok, 2018.06.12.

Kiadó: dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója


TOVÁBBI INORMÁCIÓK, CSEH SÁNDOR ÉS ZSIVKO GOCICS NYILATKOZATA A VLV-NEK