FACEBOOK

Fárasztó hétzárás a Margitszigeten

Fárasztó hétzárás a Margitszigeten
hozzászólás, 2018.06.08.

Mint megírtuk, Märcz Tamás Genovában szemléli meg keretének BL-meccseket játszó tagjait, azonban a margitszigeti munka közben is folyt. Németh Zsolt másodedzőtől kértünk összefoglaló tájékoztatást az elmúlt két nap fejleményeiről.


Befejezte e heti edzéseit pénteken kora délután a Világligára készülő csonka válogatott keret. Csütörtökön két vizes edzésen vettek részt a fiúk, pénteken egy foglalkozás volt - természetesen a tornatermi kondiedzéseken kívül. A munkát Németh Zsolt és Mátéfalvy Csaba irányította, a tornaterembeli gyötrődésről gondoskodni Zala György feladata volt.

NÉMETH ZSOLT a vlv-nek:

- Úszás és kondicionálás szerepelt elsősorban ezeknek a napoknak a programjában. Csütörtökön délelőtt hosszabb úszás volt, majd labdatechnikai gyakorlatokkal melegítettünk be a fórozásra, amit két csoportra osztva végzett a társaság, egymás ellen, versenyszerűen, hiszen számoltuk az eredményt, hogy kinek hányszor sikerült teljesíteni a célt. Délután nagyon kemény kondi volt a programban, majd lazító úszás következett. Rövid passzolás után sorozatlövések voltak, M-zóna elleni támadást és védekezést is gyakoroltunk egy kapura, kis csoportban. 

Pénteken délelőtt jó 3 ezer méteres úszás szerepelt a programban, nem csak úgy simán, volt benne iramváltás, erős úszás, laza úszás, levegővisszatartásos úszás - 400-ak és 200-ak váltogatták egymást. Ezután egy kis passzolgatás után elég komoly kapu előtti munka folyt, sorozatlövéseket végeztek a játékosok, ami azt jelenti, hogy egymásután mindig ugyanaz a játékos kapta a passzt és neki kellett rálőnie, különböző módon: álló helyzetből, mozgásban, blokkoló ellenféllel szemben.

Rettentően elfáradtak a fiúk, el is mondták, de látszott is, még beszélgetni sem nagyon volt kedvük az utolsó edzés végén. Jól fog esni nekik most ez a két és fél nap pihenő, hiszen legközelebb hétfőn délután találkozunk.

- Somán kívül mindenki vízben volt?

- Igen, illetve a fiúk elkezdtek szép sorban terheléses EKG-vizsgálatra járni, emiatt Jansik Szilárnak volt "igazolt hiányzása".

- Köszönöm a tájékoztatást!


A teljes keret (vastagítva azok neve, akik már most dolgoznak):

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Krémer Balázs - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

Címkék:
edzés Németh Zsolt