FACEBOOK

Napfény, fürdés a szigeten...

Napfény, fürdés a szigeten...
hozzászólás, 2018.06.06.

Szerdán csak délelőtt edzett a válogatott keret, amely - a fór-hátrány gyakorlásának idejére - olimpiai bajnokkal bővült. Részletek:


VLV-RIPORT A HÉTFŐI NAPRÓL

VLV-INTERJÚ AZ ÚJ GYÚRÓVAL, ESZLÁRI GERGELLYEL

VLV-RIPORT A KEDDI NAPRÓL


A női válogatott edzését követően szálltak vízbe a fiúk  immár csaknem teljes létszámban. Vogel Soma is ott volt, de ő a parton, Szigeti doktor hosszan vizsgálgatta megsérült könyökét.

Az úszáspenzum teljesítése után passzolgatás lábtempózás következett, majd center-bekk párharcot imitáltak a játékosok a vízben, az imitálás szót tessenek idézőjelesen értelmezni.

Märcz Tamás ezután mindenkit kihívott a partra, a fiúk leültek egymás mellé, s a szövetségi kapitány egy nagy demonstrációs tábla segítségével tíz percig magyarázta, hogy mit szeretne gyakoroltatni az edzés utolsó szakaszában. Ezután következett a meglepetés: ő maga is nekivetkőzött, felvette a 14-es sapkát és vízbe szállt. Ettől kezdve testközelből magyarázott, gyakran megállítva a játékot, illetve lassított felvételnek tűnő mozgást kért, hogy mindenki pontosan értse, mi a feladata az adott szituációban.

Az edzésmunkát csütörtöktől Németh Zsolt és Mátéfalvy Csaba irányítja, hiszen Märcz Tamás elutazik a BL F8 genovai helyszínére, hogy keretének "másik felét" lássa éles helyzetben.

A vlv kamerája elé Märcz Tamás mellett ezúttal a két kapust kértük.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tamás! Napfény, fürdés, pihenés... Milyen volt a mai edzés?

- A napfény megvolt, tegnap belefutottunk este már egy kis viharba is, de ma újra visszatért a jó idő. Jó volt szerintem, pörgős volt, volt egy intenzívebb úszás része az edzésnek. Rövidebb távokat úsztunk nagyobb sebességgel, majd volt egy kisebb labdatechnika. Ezután egy centerképzés volt, center és bekk, elsősorban bekk-képzés Németh Zsolttal. A kapusoknak Mátéfalvy Csaba tartott egyéni képzést. Kisebb egykapuzás után végül a hátránnyal foglalkoztunk, beállítottuk, végre voltunk elegen, hogy össze tudjuk rakni. Egy híján megvoltunk, úgyhogy még én is beszálltam, de egyébként nem baj, mert egyrészt nem volt olyan melegem úgy, hogy bementem, másrészt meg sokkal könnyebb szerintem onnan bentről megmutatni néhány dolgot, amit szeretnék, mert azért messze vagyunk még a partról is sokszor. Ameddig még néha egy-két dolgot, amit elképzelek, meg tudok mutatni, esetleg nem olyan minőségben, de meg tudom még mutatni, azt lehet, hogy sokkal egyszerűbb utána a srácoknak megcsinálni.

Én még ilyet nem láttam, meg is akartam kérdezni, hogy mennyivel volt egyszerűbb? Lehet, hogy ez, hát ha nem is rendszeres lesz, de gyakrabban lesz ilyen?

Én ezt azért csináltam, BVSC-s edzőként elég gyakran előfordult, hogy bementem a vízbe. Az Universiade-válogatottnál is egyébként, a nyáron volt ilyen. Amikor sokan vagyunk, akkor nem mindig adja a helyzet, hogy egyáltalán szükséges legyen, de amikor hiányzik valaki, vagy egy-egy olyan mozdulatot kell megmutatni, egy ütemet, amit jobbnak látok vízből, akkor szívesen bemegyek, főleg amikor ilyen jó idő van, a nyitott uszodában.

Jó, hát most elutazol Genovába. Az eddigiekkel mennyire vagy elégedett?

- Szerintem teljesen jó, ahogy haladunk. Végre a létszám is, ahogy mondtam, alkalmas arra, hogy tudjunk taktikailag is, mert nem akartam, hogy ez a hét csak a fizikai dolgokkal menjen el, annak ellenére, hogy nem vagyunk komplettek. Akik ezen a héten már elkezdenek egy bizonyos taktikai vonalakat memorizálni, azok szerintem előrébb lesznek kicsit a válogatott stílusirányzataiban. Nem mintha ezek olyan különleges dolgok lennének az előző időszakhoz képest, mégis, időnként vannak nüanszok, amiket esetleg a válogatottban másképp csinálunk, mint a klubban. Ezzel nincsen baj, mert gyorsan átkapcsolják a fiúk ezekre a kérésekre az agyukat, úgymond.

Úgyhogy jól haladtunk, most rábízom Csabára és Zsoltra ezt a két napot. Lesz benne azért fizikai munka is, folytatjuk azokat a pici taktikai vonalakat is, amiket elkezdtünk. Tehát nagyon új dolgokat most nem fognak csinálni, de ezeket ismétlik, amik az elmúlt három napban, illetve a múlt héten voltak.

Köszönöm szépen, jó utat kívánok és jó szurkolást!

Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek



Szakonyi Dániel a vlv-nek

- Szervusz Dániel, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Furcsa helyzetben vagy, mert amolyan beugró kapus voltál itt a keretben, aztán te lettél a "rutinos vén róka" a hét második felére... Egyrészt: mit szóltál a meghíváshoz? Mit gondoltál, mire tudod felhasználni ezt a lehetőséget?

- Köszöntelek én is! Igen, valóban egy kicsit meglepő volt Tomi kora reggeli hívása, hirtelen... még nem is sikerült meglepődnöm rajta, hogy mi is történt velem, annyira korán történtek az események. A bajnokság végeztével Tomival sikerült beszélni és mondta, hogy valószínűleg be fog hívni az edzésekre, megnézeget, meg nekem is jó tapasztalatszerzés lesz ez az egész, hogy végre válogatott játékosok lőhetnek nekem. Ennél nagyobb fejődési lehetőség számomra nincs is. Aztán megpróbálok minél többet beletenni ebbe az egészbe, hogy emelt fővel távozhassak innen.

- Az első napon jól megterheltek. Ugye Soma nem volt, mindenki "téged lövöldözött", hogy bírtad?

- Igen-igen, az első nap kicsit fáradalmasra sikerült, sajnos Somának volt egy kisebbfajta sérülése. Hosszas edzések voltak sok-sok lövéssel, Manhercz Krisztián is próbálkozott extra teljesítményekkel lövöldözni nekem. (Manhercz éppen a felvétel helye mellett halad el - a szerk.) Igen, fárasztó volt összességében az edzés, egyedüli kapusként megterhelőnek éreztem.

Jó, hát mik a reményeid? Gondolod, hogy ez valamit nyom a latban majd a későbbiek során, hogy itt bemutatkoztál?

Bízom benne, hogy számítani fog ez az egész a végelszámolásban.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Krémer Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Egy hete vagy két napja nem gondoltad volna, hogy itt leszel! Hogy fogadtad ezt az egészet?

- Meglepő volt, amikor kedd reggel, Kaposváron, kondi után felhívtak, hogy ugrani kellene a vonatra! Nagyon örültem a meghívásnak, egyből jöttem. Az esti edzésen már elvégeztem a kondit is, és a vizet is.

- Kiderült Tomi tegnapi szavaiból, hogy ettől függetlenül is foglalkoztatta már a gondolat, hogy meghívjon téged. Ez szerinted minek köszönhető? Jó szezonod volt?

- Nagyon jó szezonunk volt, attól függetlenül, hogy az alsóházba jutottunk, azt megnyertük. Szerintem az nagy teljesítmény volt a csapatunktól.

- Mik a terveid? Mit szeretnél elérni?

- Örülök, hogy meghívtak, ha maradni tudok a többi hétre is, akkor még jobban fogok örülni. :-) Ez a hét nekem nagy próbatétel, remélem, hogy jól fogok belőle kijönni.

- Hogy érezted ma magad?

- Nagyon jól éreztem magam. Tegnap kicsit még meg kellett szokni a közeget, de ma már úgy jöttem, hogy boldogan. Igazából jó volt, az edzés tetszik.

- Hát, jó munkát kívánok neked és sok sikert, remélem még találkozunk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A teljes keret (vastagítva azok neve, akik már most dolgoznak):

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Krémer Balázs - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


vlv-képek