FACEBOOK

Itt az új Eger is - Murisics belőtte magát a csapatba!

Itt az új Eger is - Murisics belőtte magát a csapatba!
hozzászólás, 2018.05.30.

A ZF-Eger is szerdán délelőtt ismertette véglegessé vált 2018-19-es keretét. Az utolsó igazolás az a montenegrói center, aki a Steaua Bukarest színeiben két brutálisan nagy gólt lőtt a május 9-i Bajnokok Ligája-meccsen az egri kapuba.


Ismeretes - bár még nem teljesen publikus - hogy az egriek érzékeny veszteségeket szenvednek, több nagy nevű játékosuk más csapatban kezdi majd el ősszel a szezont.

A "pótlást" a klubvezetés már korábban elkezdte és most fejezte be. Az első új szerzemény a Miskolcról érkező center, Sánta Dániel volt, majd a klub egykori kapusa, az USA-ból kizárólag az egri vízilabda miatt hazatérő Valics Bence érkezését jelentették be.

​Őt a Honvédtól igazolt balkezes, Gyárfás Tamás, valamint egy Miskolcról érkezőt védő, Lukács Dorián szerződtetése követte. A klub leigazolta az amerikai tanulmányait befejező (s kinti évei alatt is eredményesen pólózó) Tóth Bendegúzt, s a keretet a montenegrói center, a 26 éves Nikola Murisics tette teljessé.

Az Egernek ezzel négy külföldi játékosa lesz, Angelosz Vlahopulosz, Sztrahinja Rasovics, Nikola Murisics és Marko Avramovics. Az idegenlégiós szabályozás - a korábban meghirdetett szigorítási szándék ellenlre - nem változik, így három "idegen" mellett szerephez jutat egy olyan kettős állampolgár, aki nem játszik "másik hazája" válogatottjában.

Murisics azt nyilatkozta a klub honlapján, hogy a magyar bajnokság minden játékos álma. Szeretné stabilizálni a helyét a montenegrói válogatottban, ahol erős centerekkel kell megküzdenie a szereplés lehetőségéért, s ehhez nagy segítséget jelenthet számára az egri csapattagság.

A ZF-Eger 2018-19-es kerete:

Csiszár Boldizsár,  Valics Bence - kapusok,
​Marko Avramovics, Biros Barnabás, Decker Ádám, Gyárfás Tamás, Hosnyánszky Norbert, Kürti Dominik, Lukács Dorián, Magyar Márton, Nikola Murisics, Sztrahinja Rasovics, Sánta Dániel, Tóth Bendegúz, Angelosz Vlahopulosz - mezőnyjátékosok.

Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton. 


Címlapkép: egrivizilabda