FACEBOOK

OB1-es rájátszás - ez történt szombaton

OB1-es rájátszás - ez történt szombaton
hozzászólás, 2018.05.19.

Drámai csatában a BVSC szerezte meg az 5. helyet és a nemzetközi kupaszereplés jogát. A dél-dunántúli "el classicónak" nincs vége, a Vasas és a Szentes párharcát pedig a vidéki csapat nyerte. Részletek:


OB1, rájátszás II., 3. forduló

DÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA


A MÁSODIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

Május 19., szombat

FTC-SZOLNOK 6:14 - vlv-tudósítás


AZ 5. HELYÉRT

BVSC-Miskolc 14:13 (1:1, 1:2, 3:3, 3:2 - 6:5) - ötméteresekkel

G.: Czigány 4, Mészáros CS., Szabó Bence, Pásztor, Létay 2-2, Csapó, Török B., ill. Halek, Nagy Á., Berta, Vadovics, Lukács D. D., Milicsics, Bowen

A párharcot a BVSC nyerte 2:1-re, s ezzel indulhat az Eurokupában.

MISKOLCI FOTÓK A MECCSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a két stábnak, Szűcs Leventének és Kis Istvánnak.

1:0 - Létay első gólja

1:1 - Nagy Ádám első gólja

2:1 - Czigány első gólja

2:2 - Milicsics gólja

2:3 - Lukács Dénes Dorián gólja

Érvénytelen BVSC-gól

2:4 - Halek első gólja

2:5 - Halek második gólja

3:5 - Török Béla gólja

4:5 - Berta gólja

4:6 - Czigány második gólja

Brutalitás

5:6 - Czigány harmadik gólja, ötméteres

6:6 - Pásztor első gólja

7:6 - Csapó első gólja

7:7 - Halek harmadik gólja

8:7 - Czigány negyedik gólja

8:8 - Nagy Ádám második gólja


Ötméterespárbaj



SIKE JÓZSEF (Miskolci VSC) vezetőedző:

 „Én úgy gondolom, hogy nagyon nehéz ilyenkor mit mondani. A két csapat öt mérkőzést játszott, körülbelül harminc olyan eset volt, a BVSC abból huszonhatot elvitt ilyen szintű játékban. Ha így bele mernek nyúlni ebbe a vízilabdába egy ilyen helyosztón, hát ezzel a diplomáciával, amivel ez a százéves klub rendelkezik, teljesen érthető - a hároméves Miskolccal. Egyébként, amit a múltkor mondtam; a BVSC nagyon fölkészült, jól játszott, tehát nem von ez le semmit abból, hogy megérdemlik, de nem tudom, hogy lehet-e egy ilyen mérkőzést eldönteni, és ha tiszta a lelkiismerete a játékvezetőnek... Utána egyébként ugyanez megtörtént, víz fölött ütött a BVSC-s játékos. Most ez nem fáj egyébként, csak ilyen körülmények között azt érzem most, hogy ilyen körülmények között nem biztos, hogy én vesztes voltam.”

VADOVICS VIKTOR (Miskolci VLC):

„Először is gratulálni szeretnék a BVSC-nek és sok sikert kívánni jövőre az Eurokupában. Nagyon kemény meccs volt, szerintem mind a két csapat eléggé elfáradt, a végén ötméterespárbaj volt. Biztos vagyok benne, hogy élvezték a nézők. Kicsit csalódott vagyok, nem is kicsit, de tovább kell menni és csak előre kell nézni építkezni tovább.”

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

„Józsinak (Sike Józsefnek - a szerk.) a legutóbbi nyilatkozatában lehetett egy kis kitérő, akkor most nekem is van. Gratulálok a tegnapi utánpótlás csapatainknak, hogy három mérkőzésen legyőzték a KSI-t, majd talán az MVLSZ is megemlíti, ahogy fordított esetben szokta.

A mai mérkőzésről pedig; Józsi nyilvánvalóan felhevült indulatokkal beszél, én nem szeretnék ezekre reagálni, inkább azt mondom, hogy öt mérkőzésből négyen megverni egy Miskolcot - akármilyen szemszögből nézzük, mindenképpen nagy teljesítmény. Ugye, többször elhangzott, hogy ez két azonos szintű csapat, én inkább azt mondom, hogy csapatként én az én csapatomat sokkal jobbnak tartom. Ez a Miskolc, amit itt az utóbbi időben mutatott kohézió szempontjából, nekem egy újfajta arculata volt a Miskolcnak. Látszott, hogy mindent megtesznek ezért az ötödik helyért. Szerintem egy nagyon kiélezett és nagyon jó csatát vívott egymással ez a két csapat, ami egy ilyen teltházas meccsen, ahol megint itt voltak a miskolci fiatalok, a BVSC-s fiatalok, én inkább picit a szakmai részét nézem.

Ezek azok a meccsek, amik miatt érdemes kijárni ezeknek a gyerekeknek és örülök, hogy mind a két csapat mutathatott nekik a saját játékából. Az, hogy egy négyperces ítélet mikor melyik csapat javára dönt, én ezzel mindig óvatosan bánok, mert azt mondom, hogy legalább akkora hátrány egy négyperces, mint amekkora előny. Nagyon ritka az, hogy abból jóval pozitívabban jöjjön ki, akinek megítélik ezt a brutalitást.

A végén szerintem igazságos döntetlen született és az ötméteresekre meg nem lehet azt mondani, hogy igazságos, mert az mindig lutri. Én azt gondolom, hogy a mellettem ülő Szakonyi Dániellel volt igazságos az élet, mert ki fogja meg a végén, hogyha nem ő, aki abszolút megérdemelte az egész éves teljesítményét nézve. Nagyon örülök, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Remélem, ugyanúgy, ahogy a Miskolc helytállt az Európa Kupában, mi is helyt fogunk állni és nem fog a bajnokságban megérződni az eurokupás kitérő. Nagy siker a BVSC számára, nagy siker számomra is, köszönöm szépen a fiúknak, hogy megmérettethetem magam nemzetközileg is, remélem azért a BVSC és Miskolc között megmarad a jó viszony a jövőben. Gratulálok mind a két csapatnak.”

SZAKONYI DÁNIEL (BVSC-Zugló):

„Elsősorban szeretném megköszönni az edzőmnek a dicsérő szavakat. Másodsorban: a két csapat fantasztikus mérkőzést játszott. Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után, nem nagyon tudok miket mondani. Taktikailag hatalmas csata volt a vízben, mind a két csapat megjárta a mennyet és a poklot. Nagyon jó érzés, hogy a végén felénk billent a mérleg nyelve, mi végezhettünk a mennyben, ha lehet így mondani. Még csak annyi, hogy csodálatos érzés ilyenkor BVSC-snek lenni.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)

A 9. HELYÉRT 

KAPOSVÁR-PÉCS 7:6 (2:0, 0:2, 2:3, 3:1)
G.: Dobos D., Kovács O. 2-2, Vindisch, Sántavy, Varga II. Zs., ill. Chilkó 3, Csacsovszky A., Csaba M., Szatmári

A párharc 1:1-re áll, a mindent eldöntő mérkőzés szerdán lesz Pécsen.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a kaposvári stábnak, Balázs Miklósnak.

1:0 - Dobos Dávid gólja

2:0 - Vindisch gólja

2:1 - Csaba Márton gólja

2:2 - Chilkó első gólja

2:3 - Chilkó második gólja

3:3 - Kovács Olivér első gólja

4:3 - Dobos Dávid második gólja

4:4 - Csacsovszky Alex gólja

4:5 - Szatmári gólja

5:5 - Kovács Olivér második gólja

5:6 - Chilkó harmadik gólja

6:6 - Varga II. Zsolt gólja

7:6 - Sántavy gólja




LUKÁCS GERGELY (PVSK-Mecsek Füszért) vezetőedző:

„Nagyon brusztos, nagyon kemény mérkőzés volt, gratulálok a Kaposvár csapatának a győzelemhez. A mai meccsen elsősorban a védekezés dominált, azt gondolom, hogy egy tipikus egylabdás mérkőzés volt, nekünk is megvolt az emberfórunk az utolsó percben, azt nem tudtuk lövéssel befejezni és ott a Kaposvár egy egyszerű, átlagos góllal nyerte meg ezt a mai meccset. Azt gondolom, hogy ez billenhetett volna ide is, billenhetett volna oda is. Igazából annyi történt, hogy vesztettünk egy mérkőzést, nem fejeztük be a szezont, mi leszünk talán az egyikek, akik a leghosszabb ideig játsszák ezt a bajnokságot, úgyhogy szerdán folytatjuk ugyanezt a párharcot Pécsen. Azt gondolom, hogy az hasonló kemény, izgalmas és parázs meccs lesz.”

CHILKÓ MÁRTON (PVSK-Mecsek Füszért):

„Először is gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelték a győzelmet. 7:6, igazából az eredményről nem lehet vitatkozni, azt gondolom, hogy az elején mi egy kicsit beleragadtunk ebbe a kis késésbe, mi is késve érkeztünk a mérkőzésre, 2:0 volt az első negyed. Támadásban voltunk kicsit halványak, utána viszont amit az elkövetkező három negyedben csináltunk, az azt gondolom, példaértékű volt, védekezésben és támadásban is, ebből kell építkeznünk. Semmi nem történt, lesz egy harmadik meccs, szeretnénk két győzelemmel befejezni ezt a szezont."

BERTA JÓZSEF (Kaposvári VK) vezetőedző:

„Hát először is: én is gratulálok a Pécsnek, mert küzdött, hajtott, mindenféleképpen erre számítottam egyébként. Annak örülök viszont, hogy a legutóbbi mérkőzésünk nem volt valós, ebből látszik, amit a mai napi játék is mutatott. Úgy gondolom, hogy ezek vagyunk mi. Nyilván ahogy mondta Gergő (Lukács Gergely - a szerk.) is, hogy ez egygólos mérkőzés, itt aki akkor per pillanat jobban koncentrál, az fog nyerni, és hát ebből látszik, hogy a végéig kell koncentrálni. Egyébként erre hívtam fel a figyelmet az utolsó negyed vége előtt, hogy mindenféleképpen koncentráljunk, mert egyen fog múlni, minden egyes hiba megbosszulja magát, tehát tessék figyelni és mindent jól csinálni, megpróbálni koncentrálni, és ez hál’ istennek, jól jött ki. Ha most a Pécs nyert volna egy góllal, az sem lenne jobb csapat, mi is így, hogy nyertünk egy góllal, semmivel nem vagyunk jobb csapat. Örülök, hogy megtartottuk a hazai veretlenségünket ebben az évben, most már mindenféleképpen, ebben a szezonban már csak idegenben fogunk játszani, de oda sem feltett kézzel fogunk menni, ezt meg tudom ígérni bárkinek.”

DOBOS DÁVID (Kaposvári VK):

„Az előző, hétfői mérkőzés után úgy voltam vele, és szerintem beszélhetek a csapat nevében is, hogy kicsit szégyelltük magunkat, hogy nem így kellene azért befejezni a szezont. Szerintem ma jobban játszottunk. Gratulálok a Pécsnek, nagyon jó ellenfél volt, számítottunk rá, hogy egy nagyon kemény meccs lesz. Sajnos a támadásunkat még nem tudtuk úgy összerakni, mint a bajnokság ezt megelőző szakaszaiban, de a védekezésünk nagyon jó volt. Várom a következő, szerdai találkozót.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)


 A 11. HELYÉRT

VASAS-SZENTES 9:10 (2:3, 2:1, 2:4, 3:2)
G.: Marnitz G. 3, Sélley-Rauscher, Hőna 2-2, Bóbis M., Steinmetz Á., ill. Nagy M., Pellei F., Vörös V. 2-2, Takács J., Hegedűs, Kiss K. Sz., Somogyi B.

A Szentes 2:1-re megnyerte a párharcot.



PELLEI CSABA (Metalcom-Szentes) vezetőedző:

„Nem érzem, hogy váratlan lenne az eredmény, igazából két egyforma csapat küzdött. Ilyenkor mindenki nagyon fáradt, rengeteg sebből vérzik mind a két csapat. Mind a két csapat akarta a győzelmet természetesen, nekem külön öröm az, hogy a magunk szintjén egy jó szezont futottunk.”

SOMOGYI BALÁZS (Metalcom-Szentes):

„Ez egy végig kiélezett párharc volt, én is úgy gondolom, hogy a pillanatnyi forma döntött. Idén nekünk a minimális célkitűzés a tizenkettedik hely volt, azt elértük, utána pedig felszabadultabban tudtunk játszani, pár játékosokról lekerült az a teher, amivel korábban nem tudott megbirkózni. Úgy gondolom, hogy szép teljesítményt nyújtottunk, szeretnék gratulálni az egész csapatomnak, mint csapatkapitány. Szeretném megköszönni az egész klubnak és a klubban dolgozóknak, hiszen az OB1-es csapat a kirakatcsapata a klubnak, de rengetegen dolgoznak még azért, hogy rendben legyen nálunk minden. Szeretném megköszönni mindenkinek, a szponzoroknak is, és szeretnék gratulálni Ádámnak ehhez a csodálatos pályafutáshoz.”

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket) vezetőedző:

„Nehéz, én azt gondolom, hogy ma az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Mind a két csapat nagyon sok hibával játszott, sajnos mi voltunk azok, akik többet hibáztak. Magáról a meccsről, meg a szezonról most nem is nagyon szeretnék beszélni, még egy kicsit meg kell emészteni, föl kell dolgozni. Nagyon-nagyon szerettem volna azt, ha ma nyerünk, nemcsak a tizenegyedik helyért, hanem azért, hogy Ádám egy győztes meccsel tudjon búcsúzni. Ezért talán sokkal inkább hiányérzet van bennem, bár lehet, hogy lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy a tizenegyedik hely legalább olyan fontos.

Nagyon sokat dolgoztunk együtt, nagyon sok csatát nyertünk, vívtunk meg és nyertünk meg ebből jóval többet, mint amennyit elvesztettünk. Sikerült olyan dolgokat megcsinálni, hogy a Vasas is tudott egy hosszú, éveken át tartó hegemóniát teremteni. Büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhattam és köszönöm szépen neki a segítséget, sok sikert, és ami a legfontosabb, egy ilyen pályafutás után, ami ilyen hosszú: jó egészséget!”

STEINMETZ ÁDÁM (Vasas-Plaket):

„Először is köszönöm szépen a Szentesnek a sportszerű hozzáállást, a mérkőzés után is sok játékos jött és gratulált nekem, úgyhogy ezúton is köszönöm szépen, és Földi Lászlónak is a kedves szavakat.

Most így töprengve, hogy több mint 400 mérkőzést küzdöttünk itt, játszottunk a piros-kék színekben, volt sok első hely, még több második hely, most idén a tizenkettedik hely sikerült. Ha egy kicsit pozitívan próbálom felfogni, akkor három nap alatt, szerdához képest elég sokat javultunk, a szentesi súlyos vereségből most igazából egy gól sikeredett, eggyel maradtunk alul. Megint nagyon az elején többgólos előnyt adtunk az ellenfelünknek, ez is közrejátszott, mindazonáltal én is szerettem volna nyerni, és örülök, hogy Laci is ezt emelte ki, esetleg lehet, hogy többet kellett volna játszatnia és akkor nem ez lett volna a végeredmény. :-)” (Földi László megjegyzése: "Pont ezért volt ilyen jó esélyünk..." :-) )

 

Címkék:
OB1