FACEBOOK

FTC-Szolnok 6:14 - a döntő 2:1-re áll

FTC-Szolnok 6:14 - a döntő 2:1-re áll
hozzászólás, 2018.05.19.

Komoly fordulat: a Szolnok megragadta a veszett fejsze nyelét és rendkívül magabiztos, nyolcgólos győzelmet aratott a Komjádiban. A döntő negyedik mérkőzése szerdán 18.45-kor lesz Szolnokon. Helyszíni vlv-riport:

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

A MÁSODIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

A VLV MECCSELŐZETESE


Bajnoki döntő, 3. forduló

FTC-Szolnok 6:14 (1:4, 2:3, 2:3, 1:3)

G.: Vámos 3, Nikics, S. Mitrovics, Varga Dénes, ill. Zalánki, Younger 4-4, Prlainovics 3, Alekszics, Kis G., Jansik D.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A következő mérkőzés szerdán 18.15-kor kezdődik Szolnokon.


A meccs utáni első vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek


- Hát szervusz Zsolt! Nem sikerült lezárni ezt a meccset, gondolom, hogy minden reményetek abban volt, hogy már nem kell többet játszani ebben a szezonban. Hogy értékeled? Mi történt?

- Nem feltétlenül mondanám, hogy mindenáron ez volt a cél. Azt kértem a játékosoktól, hogy egy meccset játszanak. Ez a legfontosabb, mert szerintem nem jó túlságosan nagy terhet a nyakunkba venni, hogy ez itt és most… Nem. Én azt kértem előtte is, és szerintem ez volt az egyetlen helyes megoldás, hogy meccset játsszunk, próbáljuk meg ezt ugyanúgy lejátszani, mint az első kettőt. Ez most nem sikerült, nem játszottunk jól.

Elsősorban a védekezésben voltak, támadtak ma akkora űrök, lyukak, azokból nagyon könnyen kaptunk gólokat. Erre meg már nem tudtuk úgy alapozni azt a fajta támadást, amit szerettünk volna, utána elbizonytalanodott az is. Összességében: nyilván a lövések ma nem úgy mentek be, mint mondjuk az előző mérkőzésen, de mindig azt mondom, hogy alapvetően a védekezés... Maximálisan úgy gondolom, hogy egy ilyen mérkőzésen nyolc gólt lehet kapni, azzal lehet nyerni, tizennégy kapott góllal nem lehet nyerni. Ezt tudnunk kell és azt gondolom, a játékosok tudják is. Ez ma szétcsúszott, levonjuk a konzekvenciákat, van most három nap, és megyünk tovább.

- Láttál fáradtságot, amiből nehéz kijönni, vagy inkább ez a szétesés volt...?

- Látok fáradtságot, igen, de igazából nem hiszem, hogy ez lenne az igazi indok, hanem biztos van valami fejben is. Van egy játékritmus, amikor ilyen nagyon nagy arányú győzelem születik az egyik meccsen és utána jön egy másik meccs, ahol már egy kicsit minden mindegy alapon játszik már egy csapat. Szerintem egy picit így játszott ma a Szolnok, teher nélkül, a teher nélküli játék pedig mindig meg tudja hozni ezt a fajta felszabadult játékot, amit ma ők játszottak. Mi szerintem picit magunkra vettük ezt a terhet és talán ez is volt a kulcsa ennek az egésznek.

- Szerdán találkozunk, köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Cseh Sándor a vlv-nek


- Sanyi, gratulálok, ez egy nagyon nagy tett volt. Valahogy mindenki úgy elkönyvelte már, hogy itt ünneplés lesz, erre készült mindenki, kicsit megzavartátok ezt a készülődést. Mi történt? Hogy értékeled a mai meccset?

- Hát egyrészt ugye, mi nagyon sok döntőt játszottunk már, pontosan tudjuk milyen nehéz az utolsó lépés. Illetve, azt gondolom, kicsit el tudtuk engedni az egész sztorit tegnap és tegnapelőtt. Megbeszéltük, hogy ne keressük egymásban a hibát (sok alaphiba volt), nyugodjunk meg. A meccs előtti megbeszélésen is inkább arról beszéltünk, hogy felesleges azon gondolkodnunk, hogy most jó-e egy figura, vagy miért nem tudjuk kivédekezni a forgásos emberhátrányokat, amíg az alapok nincsenek meg, amíg akciógólokat kapunk, centergólokat kapunk és sorolhatnám. Ezzel a részével ma nagyot léptünk előre.

Lehet azt mondani, hogy nagy kedvvel játszottatok... És a másik, hogy nem állt le a csapat, amikor már tényleg öt-hat gól volt az előny akkor is ugyanúgy lefordulások, rohanás.

- Hát nyilván, ez az elvárás, hogy egy döntőben egy csapat nagy kedvvel játsszon. Nem szeretném túlhúzni ezt a dolgot, mert igen, ma jól sikerült, de azért még mindig sokkal jobban áll a Ferencváros. Ráadásul azért a Fradiban nagyon sok játékos van, aki Szolnokról jött és Szolnokon mindig nagyon felszívják magukat. Kicsit talán még kamatozik is nekik, hogy visszatérhetnek abba az uszodába.

Ez ma szép volt, nem adtuk föl, egységesek voltunk, de hát azért szerdán még mindig 2:1-re fog vezetni a Fradi. Úgyhogy örülök ennek a győzelemnek, gratulálok a játékosoknak! Azért nem ért váratlanul, hogy ma győztünk...

- Köszönöm szépen, szerdán találkozunk!

- Oké, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Norbi! Nem sikerült lezárnotok ezt a döntőt és nagyon szomorú voltál, láttam, meccs után, a medence partján.

- A játék képe miatt. Nagyon megadtuk magunkat, elkezdtünk kapkodni szinte az elejétől kezdve, illetve nem gondolom, hogy attól, hogy másfél negyed után vezet az ellenfél mondjuk három vagy négy góllal, eldőlt volna ez a meccs. Mi valahogy…, nem azt mondom, hogy nem hittük el, de nem azt csináltuk, amit kellett volna csinálni, vagy amit megbeszéltünk és ezen mintha egyáltalán nem tudtunk volna változtatni. Az biztos volt, hogy a Szolnok előbb-utóbb megtalálja magát, tehát ma láthattuk azt a Szolnokot, amelyik nagyon jó, és amitől tavaly Bajnokok Ligáját nyertek és egész évben nagyon jók voltak, és döntőbe jutottak. Mi meg, azt mondom, hogy a tudásunk alatt teljesítettünk, nagyon nagy visszaesés volt az előző két meccshez képest a mai.

- Most az a kérdés, hogy - nincs sok idő, - mi lesz szerdán Szolnokon?

- Egy nagyon nagy meccs lesz. Nem hiszem, hogy ilyen lesz, ebből ki kell mászni, ennyi a lényeg. Én azért hiszek magunkban, ez a mai ez elment. Abból a szempontból teljesen mindegy, hogy eggyel vagy nyolccal kapunk ki, hogy 2:1 még mindig. A bosszantó inkább az, hogy ma nem is nagyon volt esélyünk.

- Segít az ilyenkor, hogy nagyon sok rutinos játékosotok van, akiknek sokszor kellett már kényszerűségből felállni ilyen helyzetből?

- Biztos, hogy segít, de nyilván itt csapatként kell, ahogy ők is most 0:2-ről elkezdtek felállni. Igen, hát ez változik, tényleg teljesen más volt a mai meccs képe, mint az előző kettő. Bízom benne, hogy ezt megint vissza tudjuk fordítani és egy sokkal jobb játékot tudunk bemutatni majd a következő meccsen.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Zsivko Gocics a vlv-nek


- Tiszteletem, csapatkapitány úr! Ez egy nem várt, magabiztos győzelem volt. Milyen érzésekkel készültél ide?

- Hát igazából nem tudom, tényleg nagyon-nagyon nehéz volt, főleg a második, szolnoki meccs után, mindezt a két meccset feldolgozni fejben. Ugyanakkor nagyon nehéz volt felkészülni erre a mérkőzésre, de valahogy őszinte leszek, száz százalékosan nem tudom mi történt, de valami történt és tudod te is nagyon jól, mindig dicsérni szoktam ezt a csapatot, és fogom is, mert a mai mérkőzés mutatja, hogy ennek a csapatnak van karaktere és ez a csapat tud reagálni bármilyen nehéz szituációban, tudunk küzdeni egymásért, tudunk küzdeni a csapatért. Úgyhogy még egyszer mondom, le a kalappal.

​Nem tudom, mi lesz szerdán, nagyon nagy esélyt látok arra is, hogy lejön a Fradi és megver minket még egyszer, de azért mi megpróbáljuk még egyszer odatenni magunkat és visszajönni Pestre még egyszer. Nagyon nehéz lesz, de ez van, a sport az ilyen, nem lehet tudni, mi lesz holnap. Úgyhogy kicsivel jobb hangulat lesz a következő napokban, ezzel a hangulattal szeretnénk vízbe szállni szerdán.

- Köszönöm szépen, gratulálok, szerdán találkozunk!

- Szívesen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

Várható: a meccs góljai.



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



További vlv-képek