FACEBOOK

Szombaton újra a bajnoki helyezésekért - lesz-e bajnokavatás a Komjádiban?

Szombaton újra a bajnoki helyezésekért - lesz-e bajnokavatás a Komjádiban?
hozzászólás, 2018.05.18.

Már csak négy párharc zajlik az OB1 végső helyezéseiért. A szombati programból természetesen kiemelkedik az FTC-Szolnok meccs, hiszen a Komjádiban akár bajnokavatás is lehetséges. Előzetesünk a kluboktól nyert információk alapján:



AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON TÖRTÉNT

A MÁSODIK JÁTÉKNAPON TÖRTÉNT


OB1, rájátszás II., 3. forduló

DÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA


A MÁSODIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Fradi 2:0-ra vezet.

Május 19., szombat

15.00 FTC-SZOLNOK - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

(Jegy már nem kapható.)

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző:

"Ugyanúgy készülünk a harmadik döntőre, ahogy eddig. Nem szabad abból kiindulni, hogy hány góllal nyertük az előző összecsapásokat, ráadásul mindig lehet javulni, mert edzőként a tökéletesre törekszem. Minden egyes mérkőzés ebben a döntő sorozatban 0-0-ról indul, és csak az számít, hogy ki nyeri meg. Ezek fejezetek egy könyvben. A bajnoki döntő könyvében két fejezet már megíródott, a többi lap viszont még üres...

A szombati mérkőzés – természetesen a sport keretein belül – élet-halál harc lesz, ezért erre kell felkészülnünk lélekben. Sokszor elmondom, de tényleg így is gondolom, hogy a Szolnok nagyon jó csapat. Rettentően nehéz legyőzni és mindaddig ők a bajnokok, amíg abba a bizonyos könyvbe más nem íródik be...” 

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

"Pontosan ezek kellenek, ebben a sorrendben: az első a csoda, a második a fegyelem, aztán a feltámadás. Nyilván nem fogjuk feladni. És szerintem olyan nagy dolgok nem kellenek. Tehát nem hiszem, hogy ez a taktikán fog múlni. Hogyha tudunk nyerni, akkor nyilván folytatódik a sorozat. Szerintem ezt szavakkal nem lehet megoldani. Oda kell menni és játszani kell. Kész!"

MADARAS NORBERT (FTC PQS Waterpolo) csapatkapitány:

"Azon vagyunk, hogy szombaton, hazai környezetben megszerezzük a bajnoki címet, ám ez sok mindenen múlhat. Mi lendületben vagyunk, míg ők az elmúlt két mérkőzésen messze tudásuk alatt teljesítettek. De biztos vagyok benne, hogy a trónfosztáshoz nekik is lesz még egy- két szavuk."

JANSIK SZILÁRD (FTC-PQS Waterpolo):

"Önbizalommal telve tudunk odaállni a mérkőzésre, mivel kettőből kettőt sikerült megnyernünk, de attól azért nyilván óva intem magamat is és a csapatot is, hogy ezt gondoljuk, ez könnyű lesz. 

Azt gondolom, hogy ez lesz a legnehezebb. Az előző kettő könnyebben sikerült, ott viszonylag minden összejött nekünk, jól játszottunk nagyon. Ugyanúgy készülünk, mint azokra a mérkőzésekre, s tudjuk, hogy 0:0-ról indul. Bízom abban, hogy a harmadik negyedre már tudunk szerezni olyan előnyt, amit utána már csak megtartani kell. MIndent megteszünk, hogy most itt lezárjuk, hazai közönség előtt. Telt ház lesz, nagyon jó érzés, hogy ennyi szurkoló támogat bennünket és buzdítanak. Én magam sem álmodhatnék szebb bajnoki címet mint hogy itthon megnyerjük, ennyi szurkoló és szimpatizáns előtt."








AZ 5. HELYÉRT

A párharc 1:1-re áll. A szombati utolsó találkozó győztese indulhat az Eurokupában - döntetlen nincs.

17.00 BVSC-MISKOLC

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

- Szombat délután vár ránk az utolsó mérkőzés a szezonban, talán nem is élhettünk még át ekkora téttel bíró összecsapást hazai pályán az utóbbi években. Ha nyerünk, 5.hely és jövőre Eurokupa-indulás, ami az elmúlt szezont nézve hatalmas teljesítmény lenne, de mindenféle nagyképűség nélkül, megérdemelnénk.

Nagyon boldogok lennénk ha sikerülne, mert bizonyíthatnánk, hogy az a szisztematikus munka, ami a BVSC-ben folyik, lehet annyira eredményes, hogy a világ legerősebb bajnokságában egyfajta kuriózumként kizárólag magyar és nagyrészt saját nevelésű játékosokkal is lehet csodálatos eredményt elérni.

Már most nagyon büszke vagyok a csapatra és arra, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek lassan 26 éve. Már eddig is nagyon sok pluszt és segítséget kaptunk a szurkolóinktól, de most arra kérnék mindenkit, hogy ezen a szombaton legyetek velünk még egyszer utoljára ebben a bajnokságban és buzdítsátok úgy a csapatot, ahogy még soha, töltsük meg a lelátót!"

LÉTAY KRISZTIÁN (BVSC-Zugló) nyilatkozata:



NAGY ÁDÁM (Miskolci VSC) nyilatkozata:


A 9. HELYÉRT 

16.00 KAPOSVÁR-PÉCS

Ez még csak a második forduló, az első mérkőzésen a Pécs 13:9-re nyert.

KRÉMER BALÁZS (Kaposvár) nyilatkozata:



SAFRANKÓ DONÁT és LAJKÓ MÁRTON (PVSK-Mecsek Füszért) nyilatkozata:


A 11. HELYÉRT

20.00 Vasas-Szentes


 A párharc 1:1-re áll.



Sélley-Rauscher Domonkos nyilatkozata:



PELLEI CSABA (Metalcom-Szentes) vezetőedző nyilatkozata:

Címkék:
OB1