FACEBOOK

Az Eger bronzérmes, a Fradi szombaton bajnok lehet - kiesett a Szeged

Az Eger bronzérmes, a Fradi szombaton bajnok lehet - kiesett a Szeged
hozzászólás, 2018.05.16.

A Fradi Szolnokon is simán győzött és szombaton megszerezheti a bajnoki címet, ha nyer a Komjádiban. BL-ben indulhat a bronzérmes Eger, az Eurokupában az OSC. A Szeged pontszerzés nélkül búcsúzott az első osztálytól. Eredmények, részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan:


AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON TÖRTÉNT


OB1, rájátszás II., 2. forduló

Május 16., szerda

DÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA


Szolnok-FTC 9:14 (2:4, 3:4, 1:3, 3:3)
G.: Younger 3, Milos Csuk 2, Zalánki, Gocics, Alekszics, Prlainovics, ill. Varga Dénes 4, Jaksics 3, Vámos, S. Mitrovics, Nikics 2-2, Madaras

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A Fradi 2:0-ra vezet a döntőben, a következő meccs szombaton 15.00 órakor lesz a Komjádiban.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

0:1 - Jaksics első gólja

0:2 - Varga Dénes első gólja

1:2 - Zalánki gólja

1:3 - Vámos első gólja

2:3 - Alekszics gólja

2:4 - Nikics első gólja

3:4 - Younger első gólja

3:5 - Varga Dénes második gólja

4:5 - Younger második gólja

4:6 - Jaksics második gólja


5:6 - Milos Csuk első gólja

5:7 - Vámos második gólja

5:8 - Jaksics harmadik gólja


5:9 - Varga Dénes harmadik góljának felvétele nincs meg

5:10 - Stefan Mitrovics első gólja

5:11 - Stefan Mitrovics második gólja

6:11 - Milos Csuk második gólja

7:11 - Gocics gólja

7:12 - Nikics második gólja


8:12 - Prlainovics gólja - később

9:12 - Younger harmadik gólja - később

9:13 - Madaras gólja

9:14 - Varga Dénes negyedik gólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


FRADI-FOTÓK

SZOLNOKI FOTÓK

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

„Nyilván gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon sok jót el tudnék róluk mondani. Természetesen én a Szolnok oldaláról nézem a dolgot és abszolút nem a Ferencváros teljesítményét lebecsülve, de alapvetően tényleg egy olyan csapatot látok az egyik oldalon, ahol tizennégy ember csúcsra van járatva, bombaformában játszik. A másik oldalon is egy jó csapatot látok, amely kicsit elhasznált benyomást kelt, amennyire lehet, küzd, de igazából abszolút nem találja sem az erőt, sem a kapaszkodót ahhoz, hogy egyenrangú partner legyen. Talán hogyha a két kaput levágnánk a képernyőről és úgy néznénk a meccset, akkor körülbelül egyformának tűnne a két csapat. De a pontosságban és én azt gondolom, semmilyen statisztikában, talán a kapura lövések mennyisége az egyetlen, amit meg tudunk nyerni, de szerintem más aprólékos statisztikában, amihez munka, fegyelem, türelem és egyéni teljesítmény kell, azokban szerintem mindenben jobb a Ferencváros.

Egész egyszerűen azt látom, hogy van egy csapat, amelyben látszik a bemelegítéstől kezdve, hogy munka van benne, míg bennünk nyilván nincs, mert alapvetően tényleg március óta nem edzettünk három napot egyhuzamban, mert háromnaponta meccseket játszottunk. Ugyanakkor nyilván ez csak egy kifogás és a legfontosabb az, hogy gratulálok, mert szenzációsan játszott a Ferencváros.”

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző: 

„Elsősorban a védekezésnek köszönhető ez a nagyarányú győzelem, én azt gondolom, hogy ez a legfontosabb része a játékunknak, hogy így tudunk védekezni, mind a hat-hat elleni játékban, mind a hátrányos védekezésben. Ez mindig kiemelt fontosságú, hiszen azért egy BL-győztes, illetve magyar bajnok Szolnokról van szó. Azt gondolom, hogy ezeknek a mérkőzéseknek ez az alapja.

Én úgy gondolok ezekre a mérkőzésekre, mint egy könyvre, megnyitunk ebben két fejezetet, az utolsó fejezetek oldalai még üresek. Nekünk 0:0-ra kell gondolni a harmadik mérkőzésen, ugyanúgy, mint ahogy ezeken a mérkőzéseken történt, ez a legfontosabb.”

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) csapatkapitány:

„Természetesen én is gratulálok a Ferencvárosnak, mert tényleg nagyon jól játszottak ma. Nagyon sok minden van most a fejemben, de persze nem fogok elmondani mindent, mert még tele vagyok adrenalinnal, ezért inkább nagyon rövid leszek.

Csatlakoznék Sanyihoz (Cseh Sándorhoz - a szerk.) és azt mondanám, hogy mindenben jobb volt ma a Fradi és hát le a kalappal. Mi pedig megpróbálunk szombaton bent maradni a szériában.”

VOGEL SOMA (FTC-PQS Waterpolo):

„Amit Zsolt (Varga Zsolt - a szerk.) mondott, hogy már a meccs elején azzal kezdte, hogy ezt a mérkőzést a védekezéssel lehet megnyerni, ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy ebben van némi szerepe a támadójátékunknak is. Nem is emlékszem, hogy idén lőtt-e már valaki ennyi gólt a Szolnoknak.

Nyilván a saját játékomban is van két-három javítani való dolog, de hogyha kijavítjuk, úgy gondolom még szenzációsabban fejezzük be a mérkőzést.

Nehéz lesz ez a harmadik mérkőzés, a Szolnok nyilván most már mindent meg fog tenni azért, hogy továbbra is versenyben maradjon és hogy szerdán mi jöjjünk ide.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)

Később a meccs góljai.


A HARMADIK HELYÉRT

OSC-Eger 7:9 (1:3, 1:4, 1:2, 4:0)
G.: Drasko Brguljan 2, Kovács Gábor, Salamon, Ubovics, Burián, Tóth M., ill. Sz. Rasovics 4, Kovács Gergő 2, Hárai, Hosnyánszky, Vlahopulosz

Az első mérkőzésen az Eger 11:5-re nyert, így 2:0-ra megnyerte a párharcot és ezzel bronzérmes.

EGRI FOTÓK

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az OSC-stábnak, Buza Balázsnak.

0:1 - Kovács Gergő első gólja

0:2 - Hosnyánszky gólja

1:2 - Ubovics gólja

1:3 - Rasovics első gólja

1:4 - Vlahopulosz gólja

1:5 - Rasovics második gólja

1:6 - Kovács Gergő második gólja

2:6 - Drasko Brguljan első gólja

2:7 - Rasovics harmadik gólja

2:8 - Hárai gólja

2:9 - Rasovics negyedik gólja

3:9 - Kovács Gábor gólja

4:9 - Salamon gólja

5:9 - Drasko Brguljan második gólja

6:9 - Burián gólja

7:9 - Tóth Márton gólja


AZ 5. HELYÉRT

MISKOLC-BVSC 12:10 (4:3, 3:2, 3:3, 2:2)

G.: Nagy Á. 5, Milicsics, Bowen 2-2, Berta, Jakab D., Vadovics, ill. Létay 3, Mészáros Cs. 2, Ambrus F., Csapó, Czigány, Török B., Pásztor

Az első mérkőzésen a BVSC 9:8-ra nyert, így a párharc 1:1-re áll. A mindent eldöntő utolsó találkozó szombaton 17.00 órakor lesz a Szőnyi úton.

MISKOLCI FOTÓK

VLV-VIDEÓK:


Köszönjük a képanyagot a miskolci stábnak, Kis Istvánnak.

1:0 - Nagy Ádám első gólja

1:1 - Mészáros Csaba első gólja

2:1 - Berta gólja

3:1 - Milicsics első gólja

3:2 - Ambrus Ferenc gólja

4:2 - Nagy Ádám második gólja

4:3 - Létay első gólja

4:4 - Pásztor ötméteresgólja

5:4 - Vadovics gólja

6:4 - Nagy Ádám harmadik gólja

6:5 - Létay második gólja

7:5 - Bowen első gólja

8:5 - Milicsics második gólja

8:6 - Török Béla gólja

8:7 - Czigány ötméteresgólja

9:7 - Nagy Ádám negyedik gólja

9:8 - Létay harmadik gólja

10:8 - Bowen második gólja

11:8 - Nagy Ádám ötödik gólja

12:8 - Jakab Dániel gólja

12:9 - Csapó gólja

12:10 - Mészáros Csaba második gólja


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző: 

"
A mérkőzés elején már megpecsételődött a sorsunk, így utólag aztán pedig végképp ki lehet ezt jelenteni. Szinte minden miskolci támadásból gól született, nyilván ez a védelem hibája is. Lehet, hogy kapusbravúr kellett volna ezek elkerüléséhez. Középkezdésből támadni nem ugyanaz, mint esetleg egy labdaszerzés után. Center játékban nagyon erősek voltak, jó sok kiállítást is szereztek, ehhez hozzájöttek még a mezőnybeli kiállítások, azokat pedig jó százalékkal belövöldözték.

Folyamatosan futottunk az eredmény után, az is sokat kivett a játékosokból és egyszer sem tudtuk utolérni a Miskolcot. Kétszer volt talán olyan momentum a mérkőzésen, amikor egyenlíthettünk volna, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, így azt kell, hogy mondjam, nem is igazán érdemeltük meg, hogy ma győzzünk.

Várható volt, hogy ez a párharc nem két meccsen fog eldőlni, persze bíztunk benne, de most itt a lehetőség, hogy hazai környezetben, azt, amilyen reményekkel idejöttünk, teljesítsük a Szőnyi úton. Hajrá BVSC!!"

SIKE JÓZSEF (Miskolci VLC) vezetőedző:

"Május 16-án az összecsapás 1:1-re áll a két csapat között, bárki elnyerheti az eurokupás indulási jogot. 

Mióta ebben a magyar vízilabdában ténykedem, megpróbáltam nyílt szívvel, tiszta szívvel játszani, támogatni a vízilabdát. Nekem nagyon disszonáns az a helyzet, hogy én mindig tisztelettel beszéltem a BVSC-ről, azt mondtam, hogy az egyik legkiválóbb utánpótlásnevelő klub, nagyon szisztematikus munka folyik, nagyon jól összerakják a csapatot. Nem őket akarom bántani, ők nem mondtak ilyet, de én azt az edző kollégámat szeretném most itt megszólítani, aki azt mondta 1:0-as BVSC-vezetés után, hogy majd a Miskolcnak csinálnak egy másik kupát, hogy el tudjon indulni nemzetközileg. Én soha nem voltam ilyen, most sem leszek, én meghajlok, hogyha a BVSC minket megver. MI dolgozunk becsületesen, csináljuk azt, amit ők száz éve, mi három éve, egyébként a helyi lapban is lenyilatkoztam: addig, amíg egy csapat hét helyen változik..., a BVSC ugyanaz a csapat, amelyik tavaly volt. Papiron mi sokkal jobbak vagyunk, igazolásokban, úgy gondolja az ember, de ők játékban, egységben nagyon-nagyon sokat fejlődtek a tavalyihoz képest. Kimondottan jó színvonalú mérkőzéseket játszunk és azért nem okoskodok, mert még van egy döntő, nem is akarokk okoskodni - bármelyik csapat nyeri ezt az összecsapást, nyugodtan kimehet arra a nemzetközi színtérre, ahol a Miskolc idén szintén nem vallott szégyent, hiszen négy közé jutott."

MÉSZÁROS CSABA (BVSC-Zugló):

"Először is gratulálok a Miskolcnak, nagyon jól játszottak ma. Úgy lehetett néha érezni a vízben, hogy minden összejön nekik, kifejezetten jól lőtték a fórokat és ez rólunk nem volt elmondható sajnos ezen a meccsen. Igazából adósak vagyunk még egy jó játékkal, remélem, hogy a harmadik mérkőzésen ezt be fogjuk pótolni."

VADOVICS VIKTOR (Miskolci VLC):

"Én is gratulálni szeretnék a csapatomnak és természetesen a BVSC-nek is. Úgy gondolom, hogy egy nagyon kemény meccset játszottunk .- a sportszerűség atárain belül. Voltak még hiányosságaink, de szerintem ezeket a szombati mérkőzésre össze tudjuk rakni. Az szintén egy kemény meccs lesz, biztos vagyok benne és bármelyik csapat jut ki, meg fogja érdemelni."


A 7. HELYÉRT

DEBRECEN-HONVÉD 12:13 (3:4, 4:2, 3:4, 2:3)
G.: Boros T. 5, Vidovics 2, Szőke, Kállay, Fekete G., Smitula, Gyurik, ill. Szivós, Gyárfás 3-3, Kiss B., Simon R., Illés 2-2, Irmes P.

A győztes gólt az utolsó percben Szivós Márton lőtte szabaddobásból.

Az első mérkőzésen a Honvéd 10:9-re nyert, így 2:0-lal szerezte meg a 7. helyet.

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző: 

„Véget ért a szezon, meg kell dicsérnem a csapatomat, amely játékosállományban és tudásban sajnos "alapon" alsóházi, de bebizonyította, hogy van följebb és elérte a hetedik helyet a felsőházban, úgyhogy még egyszer szeretnék gratulálni a csapatomnak és a Debrecennek is, akikről hasonlókat tudok mondani minden szempontból. Ők is egy alsóházi csapatként bejutottak a felsőházba, ami nekik is egy óriási bravúr.”

SIMON ROLAND (RacioNet Honvéd): 

„Nehéz mérkőzés volt, szerencsére a végén be tudtuk húzni. Fontos volt, hogy a hetedik helyet megszerezzük, még a nagy hibák ellenére is, hát nagyon nehezen, de összejött ez. Az évet értékelve: nagyon örülünk, hogy előre tudtunk lépni két helyet is, akárcsak a Debrecen, hiszen tavaly ugyanígy játszottunk a helyosztó párharcban, csak akkor a kilencedik helyért éppen.

Az évre visszanézve: szép győzelmeink vannak, hiszen megvertük a valószínűleg negyedik OSC-t, nem tudom mi lett a meccs végeredménye az Egerrel, az előttünk lévő Miskolccal is tudtunk ikszelni, szóval előttünk lévő elég erős, európai porondon küzdő csapatokat is meg tudtunk verni. Nagyon örülök, hogy ez a keret így összeállt, még ha ez volt az utolsó mérkőzés is így, és szeretném megköszönni mindenkinek az évet, a támogatóknak és a csapat összes tagjának, a stábnak.”

KOMLÓSI PÉTER (DVSE) vezetőedző: 

„Köszönöm a csapatnak, a támogatóknak, a vezetőségnek az egész éves munkáját! A célkitűzésünk az volt, hogy bejussunk a felsőházba, ez sikerült, itt kellett volna megvetni a lábunkat és innen kellene tovább építkezni, mert itt egy picit azért gyengének bizonyultunk a felső nyolcban. Mindenki nagyon sokat tett ebbe az évbe, a mai meccsbe is. Két nagyon fáradt csapat játszott, ahogy néztem, elég lassú volt az iram, mindenki az életéért küzdött. Szerintem sportszerű mérkőzésen maradtunk alul ezen a meccsen. Gratulálok a Honvédnak a hetedik helyhez és még egyszer gratulálok én is a játékosaimnak, hogy a felsőházban tudta játszani az évnek ezt a szakaszát. Ez egy nagy öröm. Mint leköszönő edző - még visszatérek, csak ennyit mondanék."

KÁLLAY MÁRK (DVSE) csapatkapitány:

„Jól indult a mérkőzés, fej-fej mellett haladtunk, éreztem egyfajta fáradtságot, fásultságot személy szerint magamon is. Év vége van már, talán egy eggyel komolyabb motiváció jobban tűzbe hozta volna a csapatot. Úgy éreztem, hogy ennek a hetedik helynek a megszerzése nem adott olyan motivációt mindannyiunknak, mint amit mondjuk a nyolcba kerülés jelentett. Nyilván nehéz mind mentálisan, mind pedig fizikálisan fókuszálni, összpontosítani azokat a maradék energiákat, amiket ilyenkor szükséges. Ez rányomta helyenként a bélyegét a játékunkra, de büszke vagyok a csapatra. Innen remélhetőleg a következő szezonban csak feljebb vezet az út, nyilván itt a nyáron sok minden fog történni.

Köszönöm a csapattársaimnak az egész éves munkát és a hozzáállást, az edzői stábnak és a szakvezetésnek a munkát. Voltak olyan holtpontok a szezonban, amiken együtt, közösen, pozitív energiákat megmozgatva sikerült átlendíteni magunkat. Ez örömteli volt, erre mindig jó lesz visszaemlékezni. A szezon vége egy kicsit felemásra sikerült, de azt gondolom, hogy összességében kerek az egész.”


A 9. HELYÉRT SZOMBATON JÁTSZANAK!

Május 19., szombat

16.00 KAPOSVÁR-PÉCS


Az első mérkőzésen a Pécs 13:9-re nyert.


A 11. HELYÉRT

Május 16., szerda

SZENTES-VASAS 11:3 (2:0, 1:1, 1:1, 4:1)

G.: Nagy M., Pellei K. 2-2, Takács J., Hegedűs, Pellei F., Kiss K. Sz., Somogyi B., Vörös V., Tóth Gy., ill. Bencz, Marnitz G., Simon

Az első mérkőzésen a Vasas 8:7-re nyert, így a párharc 1:1-re áll. Az utolsó mérkőzés szombaton 20.00 órakor lesz a Komjádiban.

FÖLDI LÁSZLÓ (VasasPlaket) vezetőedző: 

„Ma sem erre számítottunk, igazából nem így jöttünk le. Volt, amikor nem volt szerencsénk, volt, amiben hibáztunk, volt, amiben nem. Azt gondolom, hogy ilyen meccsek vannak, ez a mérkőzés pontosan ugyanannyit ér, mint a budapesti 8:7-es mérkőzés, egyet nyert a Szentes. Az éri el az előkelő tizenegyedik helyet, aki a vasárnapi meccset megnyeri. Gratulálok a Szentesnek, abszolút megérdemelten nyertek. A meccs éles volt, én azt gondolom, hogy hajtottak a csapatok, odatették magukat, mi egy-két olyan dolgot csináltunk, amit semmiképp sem kellett volna, de hát ezt megpróbáljuk megoldani szombatra.

A kiállítások többségét a játékvezetőktől kell megkérdezni, szerintem az edzők viszonylag nehezen tudnak erre válaszolni.”

STEINMETZ ÁDÁM (VasasPlaket):

„Azt gondolom, hogy ilyenkor kell abbahagyni a játékot. Komolyra fordítva a szót, gratulálok a Szentesnek, megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót. Sajnos most már az utóbbi időben az idegenbeli mérkőzéseinket nagyon rosszul kezdjük, bár onnan általában fel szoktunk állni. Most egy nagyon rossz kezdés után nagyon rossz folytatás következett, ennek köszönhető a nagyarányú vereség, azt gondolom arcpirító és így utólag nem is bánom, mert talán így sokkal komolyabban fogjuk venni - most a játékosokról beszélek - a szombati utolsó mérkőzést a szezonban. A kevés gól a Szentes jó védekezésének köszönhető. Kiemelném a Szentes kapusát, nagyszerű formát fogott ki, és aztán a végén természetesen az elbizonytalanodásunk is az ő malmára hajtotta a vizet.”

PELLEI CSABA (Metalcom-Szentes) vezetőedző:

„Egy ilyen mérkőzésre nem lehet számítani, én azt gondolom, most nem tudom, nem számoltam össze, hogy hány hazai mérkőzésünk volt, szerintem két-három nem sikerült mérkőzésen kívül az összes hazai mérkőzésünk úgy volt, akár nyertünk, akár kikaptunk, hogy tisztes volt a hozzáállásunk, illetve olyan eredmény is született. Azt gondolom, ez a mérkőzés is beleillik ebbe a sorozatba. A kollegámnak (Földi László - a szerk.) teljesen igaza van, teljesen mindegy, hogy mi az eredmény, egy picit olyan deja vu érzésünk is lehet, mert itt a Péccsel is ugyanez volt. Pécsen kikaptunk, itt nagyon megvertük a Pécset és utána egy kőkemény mérkőzésen 7:5-re alulmaradtunk, hát remélem, hogy ez a harmadik mérkőzés, hogyha kőkemény lesz, az nem baj, de most remélem, hogy a mi javunkra fog eldőlni. Én is kiemelném a kapusunk teljesítményét, az nagyon fontos volt, az elején szerencsénk is volt, azt is hozzá kell tenni. Nagyon sok olyan szituáció volt, amiben szerencsénk volt, de én azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, sőt egy bizonyos idő után általában a csapatok leállnak és ugyanúgy, mint a Pécs ellen, itt a Vasas ellen is azt gondolom, hogy megtiszteltük az ellenfelet azzal, hogy végig százszázalékon próbáltunk játszani. Egy-egy az állás, felmegyünk Budapestre és a tizenegyedik hely sorsa ott fog eldőlni, azt gondolom, hogy egyenlő erők küzdelme lesz.

Ez az utolsó sajtótájékoztazóm a szezonban Szentesen, így meg szeretném köszönni a játékosoknak az egész szezont, illetve az egész klub nevében a közönségnek is köszönöm az egész éves szurkolást.”

TAKÁCS JÁNOS (Metalcom-Szentes):

„Nagyon jó mérkőzés volt, én élveztem, kemény volt, jól úsztunk, birkóztunk Takival (Takács Bálinttal - a szerk.), egyszerűen élmény ezt a sportot művelni. Egyáltalán nem erre az eredményre gondoltam, szorosabb mérkőzésre számítottam, már csak reménykedem benne, hogy nem lesz deja vu a múlt hetihez hasonlóan. Budapestre pedig egyértelműen nyerni megyünk.”


A 13. HELYÉRT

TATABÁNYA-AVUS 11:14 (1:2, 2:4, 4:4, 4:4)

G.: Kolozsi 5, Kolarik 2, Kalanovics B., Szentesi Á., Fazekas, Katonás, ill. Kiss Cs. 4, Garancsy 3, Takács K., Basara 2-2, Polovic, Ekler, Sági

Az első mérkőzésen az AVUS 11:6-ra nyert, így a mostani második győzelemmel megszerezte a 13. helyet.


A 15. HELYÉRT

SZEGED-UVSE 6:13 (0:3, 3:2, 2:6, 1:2)

G.: Lakatos 2, Szilvasán P., Korbán, Irmes M., Börcsök, ill. Vogel Simon, Keresztúri, Knézy M., Korbács, Dala D. 2-2, Tóth Z., Korényi, Vigvári

Az első mérkőzésen az UVSE 11:5-re nyert, így 2:0-ra győzött a párharcban és a kiírás szerint osztályozót kell játszania a másodosztály második helyezettjével. A Szeged búcsúzott az OB1-től.

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző: 

„Nagyon fontos, hogy bent maradtunk - eddig - az OBI-ben, és hogy most egy osztályozót fogunk játszani a Kanizsával. Örülök annak, hogy két sima mérkőzést játszottunk, ez is hasonlóan indult, mint a múltkori, aztán volt egy kis kilengésünk, de utána a fiúk összekapták magukat és újra sikerült a mérkőzést magabiztossá tenni.”

VARGA PÉTER (Contitech Szeged) vezetőedző:

„Eléggé megviselt az egész és nyilván ez volt a lezárása ennek az évnek. Volt szerencsém játszani abban a csapatban, amelyik kiesett 1999-ben, de azt tudtuk, hogy ott vissza is jutottunk egy év múlva. Onnantól egy nagyon szép, felfelé ívelő történetet írtunk, azt hiszem, a szegedi vízilabda életében. Most ez az év nem így sikerült.

Nehéz bármit is mondani, mert sok összetevős ez a dolog. Ami engem a legjobban bánt és ez itt a mai mérkőzésen is kicsúcsosodott, az akaratnak, a küzdésnek a hiánya. Ez az, ami engem a legjobban bánt, mert nyilván egy klub életében, egy sportoló életében van fönt, van lent, föl kell tudni dolgozni mindent. Én ezt az egy dolgot nem tudom feldolgozni a mai napig, és nyilván ez nem újkeletű probléma. Ez az, ami a legjobban bánt, és nyilván az én felelősségem is ez, hogy idáig jutottunk. Át kell gondolni dolgokat itt a szegedi vízilabdában, meglátjuk, mit hoz a jövő.”

VIGVÁRI VENDEL (UVSE):

„Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült ellépni 4:0-ra, aztán volt egy kis megingás a védekezésben, meg volt egy-két lövés, amire nem számított a csapat és abból adódóan kaptunk egy-két lefordulásgólt vagy akár egy odapattanó lövést. Aztán én úgy éreztem, hogy ezek után sikerült kézbe vennünk a dolgokat, éreztem a magabiztosságot a csapaton és onnantól szerintem biztos volt a győzelem számunkra.”

MOLNÁR DÁVID (Contitech Szeged):

„Egy ilyen meccs és egy ilyen szezon után nem kérdés, hogy magamba vagyok roskadva. Nem tudok mit mondani, bocsánatot szeretnék kérni azoktól a szurkolóktól, emberektől, akik nyomon követték a szegedi vízilabdát ebben az évben, szurkoltak nekünk és biztattak, akár még az utolsó mérkőzésen is. Sajnálom!”


RÉSZLETEK:

OB1, rájátszás II., 2. forduló

Május 16., szerda

DÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

Szolnok-FTC 9:14 (2:4, 3:4, 1:3, 3:3)
G.: Younger 3, Milos Csuk 2, Zalánki, Gocics, Alekszics, Prlainovics, ill. Varga Dénes 4, Jaksics 3, Vámos, S. Mitrovics, Nikics 2-2, Madaras

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A Fradi 2:0-ra vezet a döntőben, a következő meccs szombaton 15.00 órakor lesz a Komjádiban.





Varga Zsolt és Stefan Mitrovics a Fradi Médiának:


A HARMADIK HELYÉRT

OSC-Eger 7:9 (1:3, 1:4, 1:2, 4:0)
G.: Drasko Brguljan 2, Kovács Gábor, Salamon, Ubovics, Burián, Tóth M., ill. Sz. Rasovics 4, Kovács Gergő 2, Hárai, Hosnyánszky, Vlahopulosz

Az első mérkőzésen az Eger 11:5-re nyert, így 2:0-ra megnyerte a párharcot és ezzel bronzérmes.

Várható: nyilatkozatok és a meccs góljai.




AZ 5. HELYÉRT

MISKOLC-BVSC 12:10 (4:3, 3:2, 3:3, 2:2)

G.: Nagy Á. 5, Milicsics, Bowen 2-2, Berta, Jakab D., Vadovics, ill. Létay 3, Mészáros Cs. 2, Ambrus F., Csapó, Czigány, Török B., Pásztor

Az első mérkőzésen a BVSC 9:8-ra nyert, így a párharc 1:1-re áll. A mindent eldöntő utolsó találkozó szombaton 17.00 órakor lesz a Szőnyi úton.




A 7. HELYÉRT

DEBRECEN-HONVÉD 12:13 (3:4, 4:2, 3:4, 2:3)
G.: Boros T. 5, Vidovics 2, Szőke, Kállay, Fekete G., Smitula, Gyurik, ill. Szivós, Gyárfás 3-3, Kiss B., Simon R., Illés 2-2, Irmes P.

A győztes gólt az utolsó percben Szivós Márton lőtte szabaddobásból.

Az első mérkőzésen a Honvéd 10:9-re nyert, így 2:0-lal szerezte meg a 7. helyet.




A 9. HELYÉRT SZOMBATON JÁTSZANAK!

Május 19., szombat

16.00 KAPOSVÁR-PÉCS


Az első mérkőzésen a Pécs 13:9-re nyert.


A 11. HELYÉRT

Május 16., szerda

SZENTES-VASAS 11:3 (2:0, 1:1, 1:1, 4:1)

G.: Nagy M., Pellei K. 2-2, Takács J., Hegedűs, Pellei F., Kiss K. Sz., Somogyi B., Vörös V., Tóth Gy., ill. Bencz, Marnitz G., Simon

Az első mérkőzésen a Vasas 8:7-re nyert, így a párharc 1:1-re áll. Az utolsó mérkőzés szombaton 20.00 órakor lesz a Komjádiban.




A 13. HELYÉRT

TATABÁNYA-AVUS 11:14 (1:2, 2:4, 4:4, 4:4)

G.: Kolozsi 5, Kolarik 2, Kalanovics B., Szentesi Á., Fazekas, Katonás, ill. Kiss Cs. 4, Garancsy 3, Takács K., Basara 2-2, Polovic, Ekler, Sági

Az első mérkőzésen az AVUS 11:6-ra nyert, így a mostani második győzelemmel megszerezte a 13. helyet.


A 15. HELYÉRT

SZEGED-UVSE 6:13 (0:3, 3:2, 2:6, 1:2)

G.: Lakatos 2, Szilvasán P., Korbán, Irmes M., Börcsök, ill. Vogel Simon, Keresztúri, Knézy M., Korbács, Dala D. 2-2, Tóth Z., Korényi, Vigvári

Az első mérkőzésen az UVSE 11:5-re nyert, így 2:0-ra győzött a párharcban és a kiírás szerint osztályozót kell játszania a másodosztály második helyezettjével. A Szeged búcsúzott az OB1-től.

Címkék:
OB1