FACEBOOK

OB1-es rájátszás - eredmények, nyilatkozatok, gólok

OB1-es rájátszás - eredmények, nyilatkozatok, gólok
hozzászólás, 2018.05.12.

Izgalmas csatákkal vette kezdetét az OB1-es rájátszás második szakasza, amely már a végső helyezésekről szól. Eredmények, részletek, nyilatkozatok és gólok - folyamatosan.


OB1, rájátszás II., 1. forduló

DÖNTŐ 
(az egyik fél harmadik győzelméig tart)

Május 13., vasárnap

FTC-Szolnok 12:9 (2:3, 3:2, 4:2, 3:2)
G.: Varga Dénes 4, Mitrovics 3, Nikics 2, Madaras, Jansik Sz., Vámos, ill. Prlainovics 3, Younger 2, Mezei, Bátori, Csuk, Zalánki

PÉNTEKI VLV-RIPORT A FRADI EDZÉSÉRŐL

A VLV INTERJÚJA VARGA ZSOLTTAL

A VLV INTERJÚJA CSEH SÁNDORRAL

VLV-SZÖVEGES ÉLŐ A MECCSRŐL

VLV-TUDÓSÍTÁS GÓLOKKAL, NYILATKOZATOKKAL


Május 12., szombat (az összes párharc az egyik fél második győzelméig tart)

A 3. helyért

VLV-INTERJÚ A ZF-EGER VEZETŐEDZŐJÉVEL, DABROWSKI NORBERTTEL

VLV-INTERJÚ AZ A-HÍD OSC-ÚJBUDA VEZETŐEDZŐJÉVEL, TÓTH LÁSZLÓVAL

Eger-OSC 11:5 (2:0, 3:3, 4:1, 2:1)
G.: Sz. Rasovics 5, Hárai, Vlahopulosz 2-2, Hosnyánszky, Avramovics, ill. Burián 2, Erdélyi, Hegedüs, Juhász Zs.​

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az OSC-stábnak, Buza Balázsnak.

1:0 - Hárai első gólja

2:0 - Rasovics első gólja

3:0 - Hosnyánszky gólja

3:1 - Burián első gólja

3:2 - Hegedüs gólja

4:2 - Vlahopulosz első gólja

5:2 - Vlahopulosz második gólja

5:3 - Burián második gólja

6:3 - Rasovics második gólja

7:3 - Hárai második gólja

8:3 - Rasovics harmadik gólja

9:3 - Rasovics negyedik gólja

9:4 - Erdélyi ötméteresgólja

10:4 - Rasovics ötödik gólja

10:5 - Barabás-védés, Juhász Zsolt-ejtésgól


11:5 - Avramovics gólja

TÓTH LÁSZLÓ (A-HÍD OSC-Újbuda) vezetőedző:

„Igazából ami megint kérdéseket vet föl bennem, az az, hogy mitől lettünk az elején ilyen bizonytalanok, mert védekezésben kaptunk ugyan elkerülhető gólokat, de a támadásnál nagyon gyengék voltunk. Aztán a harmadik negyedtől a védekezésünk sem volt tökéletes, így a végeredmény sem lehetett jó a számunkra, sajnos. Nem igazán értem, hogy miért alakult így. Hogy szűken kapunk ki vagy ilyen nagy arányban, teljesen mindegy, a hazai mérkőzésen azon leszünk, hogy még egyszer vissza kelljen jönnünk Egerbe.”

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezezőedző:

„Pont fordítva látom ezeket, mert az elején úgy kezdődött a meccs, hogy Pufi csavart egy akciógólt, Bane kivédett egy ötméterest, ez adott egy jó alaphangot nekünk. Ugyanúgy az elején azért nagy birkózás volt, nekünk is dadogtak a támadásaink, de hátul stabilak voltunk és ültek a lövéseink, pontosabb volt a támadójátékunk. Magabiztosak lettünk, az OSC meg, úgymond, elvesztette a hitét a támadásaiban. Tudom, hogy ez nem az én dolgom, csak így láttam. Nincs jelentősége tényleg, a Pécs kikapott 16:2-re Szentesen, és három nap múlva megverte 7:5-re a Szentest és továbbjutott az előző körben, úgyhogy úgy gondolom, hogy nem szabad elhinnünk, hogy ennyivel jobbak vagyunk az OSC-nél, egyszerűen csak ugyanígy dolgozni kell tovább és én meg nem szeretném, hogyha lenne még egy harmadik mérkőzés.”

SALAMON FERENC (A-Híd OSC-Újbuda):

„Az elején megvoltak a lehetőségeink, sajnos nem éltünk velük, emiatt egy kicsit elbizonytalanodtunk és görcsössé váltunk. A védekezésünk az elején működött, és utána az is átment kicsit fejetlenségbe, elváltottuk egymást, nem szóltunk a másiknak. Ezeket rendezni kell a következő meccsre, mert szeretnénk még egyszer Egerbe jönni, úgyhogy rendezzük a sorainkat és mindent beleadunk az otthoni mérkőzésbe.”

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger):

„Nagyon örülök, hogy ilyen mérkőzést tudtunk játszani. Végig tudtunk dominálni, én úgy éreztem, nagyon koncentráltunk és jó kis paprikás mérkőzés volt, úgyhogy remélem, hogy a szerdai is ilyen lesz.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Az 5. helyért

BVSC-Miskolc 9:8 (2:1, 4:3, 0:2, 3:2)
G.: Pásztor, Létay 2-2, Kovács P., Mészáros Cs., Csapó, Czigány, Török B., ill. Bowen 3, Misics 2, Berta, Nagy Á., Kuzmenko

MISKOLCI FOTÓK

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a BVSC-stábnak, Szűcs Leventének.

1:0 - Török Béla gólja

2:0 - Létay első gólja

2:1 - Bowen első gólja

2:2 - Nagy Ádám gólja

3:2 - Mészáros Csaba gólja

4:2 - Csapó gólja

5:2 - Czigány ötméteresgólja

5:3 - Berta gólja

6:3 - Pásztor első gólja

6:4 - Misics első gólja

6:5 - Kuzmenko gólja

6:6 - Bowen második gólja

7:6 - Pásztor második gólja

8:6 - Kovács Péter gólja

8:7 - Misics második gólja

8:8 - Bowen második gólja, ötméteres

9:8 - Létay második gólja


SIKE JÓZSEF (Miskolci VLC) vezetőedző:

„A leutóbbi értékelés úgy szólt, hogy május 12., 16., 19.

1:0-ra vezet a BVSC, gratulálunk, nem is érdemeltünk ma egyébként többet, talán egy ikszre jók lehettünk volna. Én annyit szeretnék még mondani, hogy emellett, hogy ma kikaptunk, tényleg fontos, hogy a Diósgyőr ne essen ki.”

NAGY ÁDÁM (Miskolci VLC):

„Hát először is gratulálok a BVSC-nek. Nem tudom hogyan értékelni ezt a mai mérkőzést, kicsit csalódott vagyok. Végig éreztem magunkban az erőt, aztán a BVSC mindig egy lépéssel előttünk volt.”

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

„Józsi (Sike József - a szerk.) is mondta, hogy egy iksz körüli mérkőzés, amin én azt érzékeltem, hogy az első két negyedben jobban játszottunk, vagy nem is jobban, hanem pontosabbak voltunk, aztán amikor meg nagyon pontosnak kellett volna lenni, hogy lehetett volna talán kettős fór belőle, akkor azokat meg elhibáztuk és utána a harmadik negyedben mintha a Miskolc került volna lélektani fölénybe, úgyhogy ott vált igazán ikszesre ez a meccs. Ahogy Józsi elmondta, a két győzelemig tartó párharcban most mi tettünk egy lépést előre, szerdán pedig folytatódik ez a küzdelem. Gratulálok a fiúknak!”

TÖRÖK BÉLA (BVSC-Zugló):

„Szerintem megérdemelten győztünk, de ettől függetlenül a szerdai meccs egy teljesen más mérkőzés lesz. Hogy most itthon nyerni tudtunk, nem jelenti azt, hogy ez már a zsákban van, sőt, ez szerintem egy még tüzesebb Miskolcot fog eredményezni, én legalábbis így képzelem. Mindenesetre ma még azért örüljünk ennek, hogy le tudtuk győzni a Miskolcot, mert szerintem ez egy nagyon nagy dolog. És úgy gondolom, hogy az egész BVSC nevében mondhatom, hogy mi is szurkolunk a Diósgyőrnek, hogy ne essenek ki.”


A 7. helyért

Honvéd-Debrecen 10:9 (1:3, 1:4, 5:0, 3:2)

G.: Manhercz Á. 3, Kiss B., Kiss G., Simon R., Simon A., Illés, Irmes P., Balakirjev, ill. Boros T. 3, Macsi P., Szőke, Smitula

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Honvéd Médiának.

1:0 - Manhercz Ádám első gólja

1:1 - Macsi Patrik első gólja

1:2 - Macsi Patrik második gólja

1:3 - Smitula első gólja

1:4 - Szőke első gólja

1:5 - Szőke második gólja

1:6 - Boros első gólja


2:6 - Irmes Pál gólja

2:7 - Boros második gólja

3:7 - Illés gólja

4:7 - Manhercz Ádám második gólja

5:7 - Kiss Bálint gólja

6:7 - Simon Adrián gólja

7:7 - Kiss Gergely gólja

8:7 - Manhercz Ádám harmadik gólja

9:7 - Balakirjev gólja

10:7 - Simon Roland gólja


10:8 - Boros harmadik gólja

10:9 - Smitula második gólja

KOMLÓSI PÉTER (DVSE) vezetőedző:


„A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor 7:2-re vezettünk a második negyed vége előtt 26 másodperccel úgy, hogy még volt egy támadásunk. Ott elöl kaptunk egy kiállítást, és ahelyett, hogy felálltunk volna fórba, egy játékosomat kiütötték, aki végül vérző szájjal kiült a lelátóra - brutalitásért. Ergo, ahelyett, hogy még támadhattunk volna 6 gólos előnyért emberelőnyben, a második negyed végén négyperces emberhátrányba kerültünk és ötméterest lőhetett a Honvéd. Nehezen tudtuk feldolgozni ezt, a játékosaim főleg. Szórtak minket nagyon keményen, mezőnyből, mindenhonnan, és igen, valóban, elfogytunk a mérkőzés második felére. Elolvadt a gyönyörű előnyünk, amiért szerintem tisztességgel megdolgoztunk. Nagyon parádés mérkőzés volt, remélem a nézők elhitték, amit láttak, szerintem aki itt szakmai szemmel nézte, az nem hitte el, ami itt történik, de a lényegen ez nem változtat, hogy én mit nyilatkozok. Remélem legalábbis, hogy nem fognak engem megbüntetni ezért. Gratulálunk a Honvéd csapatának, mert ,,fantasztikusan játszottak,,.”

KÁLLAY MÁRK (DVSE):

„Volt egy brutalitás-kiállításunk, úgy, hogy mi emberelőnyt kaptunk előtte egy másodperccel és ott volt egy fordulópont a mérkőzésben. Ez az eset ötgólos vezetésnél történt, mi támadhattunk emberelőnyben, ehelyett ellenünk ítéltek egy ötméterest, szerintem..., hát, vissza kell nézni, valószínűleg jogos volt. Onnantól kezdve pedig négy percig emberhátrányban voltunk, nem volt támadásunk, kaptunk zsinórban három gólt. Úgy érzem a Honvéd pozitív energiákat merített ebből a helyzetből, kihasználta, onnantól kezdve pedig kaotikus volt a támadásunk. Ennek köszönhető az, hogy ma a Honvéd nyert.”

VAD LAJOS (Racionet Honvéd) vezetőedző:

„Ilyen meccset még én sem láttam, köszönjük a debreceni okos fiúnak a segítséget. Szenvedély nélkül nem lehet semmit csinálni, ez főleg igaz a sportra. Az első két negyedben, ahogy mondtam, szenvedély nélkül játszva ki is jöttek körülbelül a képességeink. Jött a segítség, lett szenvedély, a képességek is kicsit följavultak, óriási mázlink van.”

SIMON ROLAND (Racionet Honvéd):

„Mélyről indultunk, illetve mélyre kerültünk, 7:2 volt az állás, ráadásul úgy, hogy elöl semmi nem jött be, hátul pedig sajnos az ellenfél jól kihasználta az adódó lehetőségeit. Volt egy négyperces kiállítás a mérkőzés során, ami a Debrecent sújtotta, ez nyilván hozzájárult ahhoz, hogy újra meccsbe tudtunk kerülni, viszont az adódó lehetőséggel most mi tudtunk élni és azt hiszem 3:0-ra hoztuk azt az időszakot, ezzel jöttünk vissza a meccsbe. Aztán pedig nyilván a Debrecent felőrölte ez a hosszabb emberhátrányos periódus, nekünk több tartalékunk maradt, így a végén, mondhatni magabiztos győzelmet arattunk, mert azt hiszem hárommal is vezettünk már, de mindenképpen fontos volt ez a jövő szerdai meccset illetően, hogy tudtunk ma nyerni.”


A 9. helyért

Május 14., hétfő


Pécs-Kaposvár 13:9 (5-2, 3-1, 3-0, 2-6)
G.: Csacsovszky E., Szatmári 4-4, Chilkó, Csaba M. 2-2, Lajkó, ill. Juhász-Szelei, Kovács O., Giga 2-2, Sántavy, Dobos D., Tóth K.​

PÉCSI FOTÓK

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a kaposvári stábnak, Balázs Miklósnak.

0:1 - Giga első gólja

1:1 - Csacsovszky Erik első gólja

2:1 - Chilkó első gólja

3:1 - Szatmári első gólja

4:1 - Chilkó második gólja

5:1 - Csaba Márton első gólja

5:2 - Kovács Olivér első gólja

6:2 - Csacsovszky Erik második gólja

7:2 - Csacsovszky Erik harmadik gólja

8:2 - Szatmári második gólja

8:3 - Dobos Dávid gólja

9:3 - Csacsovszky Erik negyedik gólja

10:3 - Csaba Márton második gólja

11:3 - Szatmári harmadik gólja

12:3 - Lajkó gólja

12:4 - Tóth Kristóf gólja

12:6 - Kovács Olivér második gólja

12:7 - Juhász-Szelei második gólja

12:8 - Sántavy gólja

13:8 - Szatmári negyedik gólja

13:9 - Giga második gólja, ötméteres


A visszavágó szombaton lesz.


A 11. helyért

Vasas-Szentes 8:7 (2:0, 1:1, 3:2, 2:4)

G.: Bencz 3, Bóbis M. 2, Sélley-Rauscher, Marnitz G., Steinmetz Á., ill. Somogyi B. 3, Nagy M. 2, Hegedűs, Pellei F.

HEGEDŰS BENCE (Metalcom-Szentes): 

„Először is gratulálok a Vasasnak! Nagyon sokáig úgy éreztem, hogy nekünk nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, a végén még egyenlítésre lett volna sansz, az sem sikerült. Majd otthon, ott több esélyt látok, azért szerintem Szentesre egyik csapat sem szeret igazán lejönni, úgyhogy reméljük, hogy behúzzuk.”

PELLEI CSABA (Metalcom-Szentes) vezetőedző:

„Nem szerettünk volna még egyszer Pestre jönni, most meg már azt szeretnénk, ha még egyszer kellene. Igazából az elején ment el, nagyon rosszul kezdtünk itt múltkor a Vasas ellen, 5:0-lal. Arra próbáltunk figyelni, hogy ez ne történjen meg, majdnem megtörtént, mert most is volt 3:0, viszont utána lőttünk gólt, illetve a 3:0-t két negyedre osztottuk, azt hiszem 3:1-el fordultunk félidőre. Abból a háromból kettő sajnos elég peches volt, blokkról pattant be háromból két gól. Elöl volt a baj, gyakorlatilag megvoltak a helyzeteink, ha nem is százszázalékos ziccerek, de olyan helyzetek, amiből minimum ötven százalékban gólt kellene lőni. Ez az elején nagyon nem ment, elhúzott a Vasas 5:2-re is, azt hiszem három góllal vezetett a harmadik negyedben. Szerintem ott egy picit úgy érezték, hogy megvan a meccs, hála istennek feljavult a lövőszázalékunk és újra meccsbe tudtunk kerülni. A végén volt ez a lehetőségünk, nemcsak az utolsó lövés, hanem ott azért volt egy-két fórunk, amit sajnos elrontottunk. Azt gondolom, hogyha a meccs összképét nézem, akkor megérdemelten nyert a Vasas, de én azt érzem, hogy ha ez most iksz lett volna, akkor se áll távol a valóságtól, illetve nagyon bízom benne, hogy Szentesen egy másfajta mérkőzés lesz. Gratulálok a Vasasnak, és külön gratulálok Steinmetz Ádámnak, nagyon szép karriert, pályafutást zár le, reméljük, még játszik kétszer.”

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket) vezetőedző:

„Nagyon ellentmondásos meccs volt, az elején jól védekeztünk, annak ellenére, hogy a támadójátékunk nekünk sem volt túl acélos. Hogyha ilyen kevés gól van és ilyen sok hibával esik, most mondhatom ezt, talán nem sértem meg a Szentest sem, hogy azért ők is hibáztak meg mi is hibáztunk és úgy szereztük a gólokat, tehát nem teljesen kidolgozott akciókból, de a vízilabda erről is szól, hogy ki fárad el előbb, ki hibázik többet. Tovább kell menni, ez a 8:7-es győzelem ugyanolyan, mintha 17:7-re nyertünk volna, ugyanannyit számít, a következő meccset meg kell nyerni, ahogy említették a szentesiek, ők is ezen vannak, meglátjuk, hogy melyik csapat húzza be. Nagyon bízom a srácokban, azt gondolom, hogy az adottság és a lehetőség megvan hozzá, nem lesz könnyű Szentesen. Szeretnék én is gratulálni a Szentesnek, az elmúlt időszakban a sokadik nagyon kemény mérkőzést játszottuk ellenük. Természetesen szeretném én is hivatalosan megemlíteni Ádámot (Steinmetz Ádámot - a szerk.), nagyon szép pályafutás vége lesz, legalább még egy meccs lesz, de lehet, hogy kettő. Nem szeretnék jósolni, mi tesszük a dolgunkat, hajrá Ádi!”

BENCZ ROLF (Vasas-Plaket):

„Elég maximalista vagyok magammal, ezért nem vagyok elégedett, sőt,inkább csalódott vagyok a saját teljesítményemmel. A három gól az szépnek szép, de amennyiből lőttem, az nem annyira. Úgy gondolom, hogy jól kezdtük ezt a meccset, 3:0-al indultunk, később sok pontatlansággal elöl és hátul, bekapott gólokkal, ahogy említették, a harmadik negyed végén 6:3-ról lett 6:6. Elég parázs, brusztos lett a vége, de most mi jöttünk ki felül.”


A 13. helyért

AVUS-Tatabánya 11:6 (2:2, 2:2, 3:1, 4:1) 

G.: Basara 5, Juhász M. 2, Garancsy, Baj, Ekler, Kurucz, ill. Kolozsi 3, Szentesi Á., Katonás, Kolarik

AVUS-fotók


A 15. helyért

UVSE-Szeged 11:5 (4:1, 2:0, 2:2, 3:2)

G.: Vogel Simon 4, Korényi 3, Dala D. 2, Keresztúri, Baksa B., ill. Irmes M., Fodor Richárd, Börcsök, Mekkel, Mickics

VARGA PÉTER (Contitech Szeged) vezetőedző:

"Nyilván az előző mérkőzésből volt hova javulnunk. Sajnos az elején megint nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, 6:1-re elment az UVSE, onnan már csak kapaszkodtunk, küzdöttünk. Ami a legbosszantóbb ebben, hogy erről beszéltünk is: azok a hibák, amiket az első másfél negyedben elkövetünk, meghatározzák a mérkőzést. Sajnos ezek egyéni hibák voltak, fegyelmezetlenségek, ebből nem tudunk építkezni. Négy-öt gólos vezetés után már nagyon nehéz megfordítani a mérkőzést. Gratulálok az UVSE-nek, szerdán mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a medencét."

MOLNÁR DÁVID (Contitech Szeged):

"Ami meccset lejátszottunk és eddig százszázalékosan kikaptunk sajnos, minden megveszélés utána úgy volt, hogy a következő meccset ne így kezdjük el, de sajnos mindig úgy kezdjük el és ennek megvan a böjtje. Bízom benne, hogy jövő szerdán győztesen kerülünk ki és lesz egy harmadik meccs, ami ki-ki meccs lsez majd."

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző:

"Reménykedtem abban, hogy úgy fogunk kezdeni, ahogy sikerült. Az előző meccsen is ez hozta meg a jó játékot. Ahogy az előbb elhangzott, gyakorlatilag a 6:1-es vezetésünk volt az most is, amitől megnyugodtunk, a Szeged-jétékosok kedve pedig kicsit elment az egésztől. De nem adták fel, szép gólokat lőttek. Remélem, ez Szegeden is így fog történni."

KORBÁCS GÁBOR (UVSE):

"Az előző meccsből kiindulva bejött az, hogy elhúztunk az elején és sikerült tartanunk végig a mérkőzésen a megszerzett előnyt, úgyhogy megint úgy vágtunk neki, mint az előző meccsnek. Azt gondolom, csak egy feladatunk van idén, hogy kiharcoljuk a bennmaradást és ezt a következő meccsen el kell döntenünk."


RÉSZLETEK

Május 12., szombat (az összes párharc az egyik fél második győzelméig tart)


A 3. helyért

VLV-INTERJÚ A ZF-EGER VEZETŐEDZŐJÉVEL, DABROWSKI NORBERTTEL

VLV-INTERJÚ AZ A-HÍD OSC-ÚJBUDA VEZETŐEDZŐJÉVEL, TÓTH LÁSZLÓVAL

Eger-OSC 11:5 (2:0, 3:3, 4:1, 2:1)
G.: Sz. Rasovics 5, Hárai, Vlahopulosz 2-2, Hosnyánszky, Avramovics, ill. Burián 2, Erdélyi, Hegedüs, Juhász Zs.


Az 5. helyért

BVSC-Miskolc 9:8 (2:1, 4:3, 0:2, 3:2)
G.: Pásztor, Létay 2-2, Kovács P., Mészáros Cs., Csapó, Czigány, Török B., ill. Bowen 3, Misics 2, Berta, Nagy Á., Kuzmenko




A 7. helyért

Honvéd-Debrecen 10:9 (1:3, 1:4, 5:0, 3:2)
G.: Manhercz Á. 3, Kiss B., Kiss G., Simon R., Simon A., Illés, Irmes P., Balakirjev, ill. Boros T. 3, Macsi P., Szőke, Smitula


A 9. helyért

Május 14., hétfő

Pécs-Kaposvár 13:9 (5-2, 3-1, 3-0, 2-6)

G.: Csacsovszky E., Szatmári 4-4, Chilkó, Csaba M. 2-2, Lajkó, ill. Juhász-Szelei, Kovács O., Giga 2-2, Sántavy, Dobos D., Tóth K.

A visszavágó szombaton lesz.


A 11. helyért

Május 12., szombat


Vasas-Szentes 8:7 (2:0, 1:1, 3:2, 2:4)
G.: Bencz 3, Bóbis M. 2, Sélley-Rauscher, Marnitz G., Steinmetz Á., ill. Somogyi B. 3, Nagy M. 2, Hegedűs, Pellei F.




A 13. helyért

AVUS-Tatabánya 11:6 (2:2, 2:2, 3:1, 4:1) 
G.: Basara 5, Juhász M. 2, Garancsy, Baj, Ekler, Kurucz, ill. Kolozsi 3, Szentesi Á., Katonás, Kolarik




A 15. helyért

UVSE-Szeged 11:5 (4:1, 2:0, 2:2, 3:2)
G.: Vogel Simon 4, Korényi 3, Dala D. 2, Keresztúri, Baksa B., ill. Irmes M., Fodor Richárd, Börcsök, Mekkel, Mickics



Címkék:
OB1