FACEBOOK

BL-főtábla, A csoport: OSC-Partizan Belgrád 14:6

BL-főtábla, A csoport: OSC-Partizan Belgrád 14:6
hozzászólás, 2018.05.09.

Jótékonyságot is nyújtó, szép győzelemmel búcsúzott az OSC a BL-szezontól. Eredmények, nyilatkozatok, gólok folyamatosan a BL-főtábla A csoportjából:


Bajnokok Ligája, főtábla, 14., utolsó forduló

Május 9., szerda


A csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Olympiakosz 34,
2. Barceloneta 27,
3. Jug Dubrovnik 25
4. Brescia 23,
5. Dinamo Moszkva 22,
6. Hannover 12,
7. OSC 7,
8. Partizan Belgrád 0 pont

Olympiakosz-CNA Barceloneta 14:10 (4:2, 2:3, 5:3, 3:2) - az egyik játékvezető Marosvári Attila volt.
G.: Geniduniasz 3, Nikolaidisz, Argyropulosz, Obradivics 2-2, Milonakisz, Funtulisz, Derviszisz, Murikisz, Gunasz, Ill, Munarriz 3, Famera, Tahull 2-2, Granados Ortega, Fernandez, Perrone

Brescia-Hannover 11:9 (4:1, 2:3, 3:3, 2:2)
G.: Muslim 4, M. Janovics, Vukcsevics 2-2, Guerrato, Paskovics, Rizzo, ill. Real 3, A. Radovics, Estrany Esforzado 2-2, Darko Brguljan, Szekulics

Jug Dubrovnik-Dinamo Moszkva 15:10 (2:2, 4:2, 6:5, 3:1)
G.: L. Fatovics, Benics 3-3, Loncsar, Jokovics, Rasovics, Lozina 2-2, Macan, ill. D. Pijetlovics, Radjen 2-2, Kopcev, Szubotics, Bicskov, Nagajev, Liszunov, Sepeljev

OSC-Partizan Belgrád 14:6 (3:0, 2:3, 5:3, 4:0)
G.: Ubovics 3, Kovács Gábor, Seman, Bundschuh 2-2, Drasko Brguljan, Burián, Erdélyi, Tóth M., Hegedüs, ill. Andrejevics,  Akszentijevics 2-2, Vucsinics, Lazics

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 3:0 / 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3 // 6:3, 7:3, 7:4, 8:4, 9:4, 9:5, 10:5, 10:6 / 11:6, 12:6, 13:6, 14:6

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Lehet a Partizant minősíteni, hogy fiatal csapat, valóban az, főleg 17-18 éves gyerekekből áll, de azért egy szívós kis csapat, erősek, erőszakosak, így értékes az ellenük aratott győzelem. Ráadásul nagyon jó volt, ahogy nyertünk, csapatként funkcionált a társaság, nem azért győztünk, mert valakinek elsült a keze.

Működtek a dolgok hátul, működtek elöl, s ez az, ami megadja az igazi önbizalmat. Az már csak hab a tortán, hogy sokan voltak eredményesek.


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Bisztritsányi-védés, Seman-gól

2:0 - Burián gólja

3:0 - Kovács Gábor gólja

3:1 - Akszentijevics első gólja

3:2 - Akszentijevics második gólja, ötméteres

4:2 - Erdélyi gólja

5:2 - Seman második gólja

5:3 - Andrejevics első gólja

6:3 - Drasko Brguljan gólja

7:3 - Bundschuh első gólja

7:4 - Andrejevics második gólja

8:4 - Ubovics első gólja

9:4 - Kovács Gábor második gólja

9:5 - Vucsinics gólja

10:5 - Bundschuh második gólja

10:6 - Lazics gólja

11:6 - Ubovics második gólja

12:6 - Ubovics harmadik gólja

13:6 - Tóth Márton gólja

14:6 - Hegedüs gólja



Burián Gergely a DigiSportnak


- A héten úgy készültünk, hogy ha törik, ha szakad, nekünk ma muszáj nyerni, ugyanis szombaton egy elég fontos meccset játszunk Egerben. Azt tűztük ki célul, hogy a bronzmeccsen nyernünk kell. Szeretnénk megszerezni a harmadik helyet és ez egy jó lökés volt a csapatnak. Volt sok olyan vereségünk az idén, amikor nagyon rossz volt ránézni as táblára, mert 9:1 vagy 8:2 állt rajta, annyival vezetett az ellenfél.

Gratulálok a csapatnak, szerintem jól játszottunk, nagyon fontos győzelem volt ez nekünk.

- Magabiztosan a kezetekben tartottátok a mérkőzést...

- Igen, úgy gndolom, végig mi domináltunk, az elején jól védekeztünk, az emberelőnyünket úgy, ahogy kihasználtuk. Volt egy-két lefordulás, amiből gólt lőtt a Partizan, ha ezeket kivesszük, akkor szerintem a védekezésünk jó volt. De szombaton sokkal erősebb meccs vár ránk. A Partizan fiatal csapat, más erőt képvisel, mint a többi BL-csapat vagy az Eger, de úgy gondolom, hogy ez egy jó edzőmérkőzés volt számunkra.

- Nagy felelősség hárul rád.

- Igen, egy picit izgulok, mert még nem volt ilyen fontos meccsem a pályafutásom során. Már nagyon várom, szeretnék jó teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban jól ment a játék, ezt a formát szeretném tovább hozni.



Erdélyi Balázs a DigiSportnak

- Hogy érezted magad? Hogy érezted, milyen formában vagy? Hiszen azért nagy feladatok várnak még rátok.

- Először is: örülök nagyon a győzelemnek. Testileg itt voltam, azért azt gondolom, hogy van még hova fejlődni, ez főleg a lövéseimen érződött. Finoman szólva is, nem oda mentek, ahova céloztam. De hát ez benne van egy ilyen hosszú kihagyás után, azért mégiscsak egy hónapról beszélünk. Egy hónapig nem értem labdához. Hosszú idő, de szépen lassan azért kezd visszajönni, nyilván már ma sokkal jobb volt, mint mondjuk múlt hét pénteken, mikor volt egy kis gyakorlás a csapaton belül, annál már sokkal jobb volt és szombaton ez még jobb lesz, abban biztos vagyok. 

- Tóth László azt mondta a mérkőzés előtt, hogy azt szeretné, hogy most már elkezdjetek úgy játszani mint egy csapat. Hogy látod, ez sikerült? Mert, hogyha az eredményt nézzük, akkor ez egy magabiztos győzelem volt itt zárásként a BL-ben.

- Én azt gondolom, hogy igen. Nyilván joggal mondhatják azt, hogy ez ugye egy fiatal Belgrád volt és őket vertük meg könnyedén. De azért láthattuk, hogy megszenvedtek ellenük más csapatok is. Tehát nagyon szívós kis csapat. Az, hogy ennyivel tudtunk nyerni, azt gondolom, hogy mindenképpen fontos és nagy dolog, annak ellenére is, hogy nagy tétje nem volt a meccsnek, ezért értékelem, hogy tényleg ennyire hajtottunk az első pillanattól kezdve. Végre egy olyan meccs, amin mi vezettünk és nem ők, nem az ellenfél, ez is egy plusz kis apró pozitívum, ezt kellene megtartani a következő két-három meccsre is.

- A következő két-három meccs, ami neked még különlegesebb lehet, majd mint  többieknek. Hogy várod a bronzmeccset?

- Nem gondolom, azért ebből a csapatból nagyon sokan játszottak Egerben.Gyakorlatilag nem is tudom egy, két, három ember kivételével azért szinte mindenki játszott már az Eger színeiben. Ugyanolyan, mint nekik, persze van egy apró pikantériája, de ennek nem gondolom, hogy bármit úgymond befolyásolnia kéne.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A Partizan elleni meccs teljes bevételét az ÉLJ Egyesület részére ajánlotta fel a klub.
Az egyesület célja a korábban állami gondoskodásban élők támogatása, sikeres integrációja. Idén családok részére szerveznek nyári tábort. A tábor alatt a családok kiszakadva a mindennapi gondjaikból, eltöltenek egy hetet a gyermekeikkel. A tábor ideje alatt az egyesületi önkéntesek felmérik szükségleteiket, és személyre szabottan tudnak életvezetési tanácsokat adni, illetve arra is fény derül, hogy hosszútávon hogyan tudná az egyesület a leghatékonyabban támogatni ezeket a családokat.

Az ÉLJ Egyesület nyári táborába a tervei szerint 45-50 szülő és gyermek csatlakozna. 

www.eljtudatosanegyesulet.hu


A csoport végeredménye:

1. Olympiakosz 37,
2. Jug Dubrovnik 28,
3. Barceloneta 27,
4. Brescia 26,
5. Dinamo Moszkva 22,
6. Hannover 12,
7. OSC 10,
8. Partizan Belgrád 0 pont